Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

7 καθημερινά πράγματα που κάνουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι!

image_print

Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει πως έχουμε επίδραση  στο 12% των πραγμάτων που καθορίζουν την ευτυχία μας.

Και όσοι άνθρωποι θέλουν να είναι ευτυχισμένοι προσπαθούν να κάνουν σωστή διαχείριση αυτού του 12%.

Σύμφωνα με το περιοδικό TIME, τα πράγματα που κάνουν κάθε μέρα οι ευτυχισμένοι άνθρωποι και τους κάνουν να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους είναι τα εξής:

Γυμνάζονται

Δεν χρειάζεται να είστε στην τέλεια φυσική κατάσταση για να είστε ευτυχισμένοι. Λίγα λεπτά γυμναστικής την ημέρα αρκούν για να σας προσφέρουν μια αίσθηση ευτυχίας, λόγω των ορμονών που παράγει το σώμα μας.

Βγαίνουν έξω

Έστω και 20 λεπτά εκτός σπιτιού είναι αρκετά για να αυξήσουν το επίπεδο ευτυχίας σας. Μπορείτε μάλιστα να το συνδυάσετε και με την γυμναστική ή απλά να κάνετε ένα περίπατο. Μπορεί να μην καταλάβετε αμέσως τη διαφορά, αλλά η αλλαγή παραστάσεων συμβάλλει καθοριστικά στην ευτυχία σας.

Προσέχουν την οικογένειά τους

Τα τρία τέταρτα των αμερικανικών ερευνών αποκαλύπτουν πως η οικογένεια είναι το πιο σημαντικό πράγμα, που μας προσφέρει τρομερή ικανοποίηση. Μπορεί να μην προλαβαίνετε να δώσετε όλη σας την προσοχή στους συγγενείς σας, αλλά λίγα λεπτά είναι αρκετά για να βελτιώσουν τους οικογενειακούς σας δεσμούς.

Αφιερώνουν χρόνο στους φίλους τους

Οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγουμε για τους εαυτούς μας και ο χρόνος που περνάμε μαζί τους είναι σημαντικός για την ευτυχία μας. Ακόμα και λίγα λεπτά ομιλίας στο τηλέφωνο μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Βρίσκουν νόημα στη δουλειά τους

Η ικανοποίηση από την εργασία μπορεί να συμβάλει στην καθημερινή σου ευτυχία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν βρει τη δουλειά των ονείρων τους, αλλά έχουν βρει ένα τρόπο να παίρνουν ένα δείγμα χαράς και περηφάνιας από τις καθημερινές τους δραστηριότητες στο γραφείο.

Συμμετέχουν στα κοινά

Το να είσαι μέλος της κοινότητας, σου καλλιεργεί το αίσθημα του ανήκειν και αυξάνει την αυτοεκτίμησή σου. Η συμμετοχή στα κοινά, μπορεί να περιλαμβάνει επαγγελματικές ενώσεις, θρησκευτικές ομάδες, αθλητικές ομάδες ή ο,τιδήποτε σε κάνει να μοιράζεσαι πράγματα με άλλους.

Κοιμούνται αρκετά

Είναι αλήθεια πως η έλλειψη ύπνου μπορεί να καταστρέψει τη ζωή σου. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να επιδράσει από την αντίληψή σου για τα πράγματα και την κριτική σου ικανότητα μέχρι και τη λίμπιντό σου. Συνεπώς, είναι αναμφισβήτητο πως ο ύπνος έχει άμεση σχέση με το αίσθημα της ευτυχίας. 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευαγγελία Λαούντου: «Οι Λειψοί είναι ένα διαμάντι του Αιγαίου»

Η Δήμαρχος Λειψών Ευαγγελία Λαούντου κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της στην εκπομπή «Olga On Air».
image_print
Τη Δήμαρχο Λειψών, Ευαγγελία Λαούντου, φιλοξένησε η εκπομπή «Olga On Air», σε μια συζήτηση αφιερωμένη στην ομορφιά, την ιστορία και την ιδιαίτερη ταυτότητα του ακριτικού νησιού.
Η κ. Λαούντου μίλησε για τη μοναδική αρχιτεκτονική των Λειψών, τα γραφικά σοκάκια που διατηρούν αναλλοίωτο τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα και τις εντυπωσιακές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, που αποτελούν πόλο έλξης για επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πλούσια ιστορία του νησιού, η οποία εκτείνεται σε βάθος αιώνων και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής του κληρονομιάς. Όπως τόνισε, οι Λειψοί συνδυάζουν αρμονικά την παράδοση με τη φυσική ομορφιά, διατηρώντας τον αυθεντικό χαρακτήρα τους.
Η Δήμαρχος υπογράμμισε ακόμη τη σημασία της φιλοξενίας των κατοίκων, επισημαίνοντας ότι οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν τόπο που προσφέρει ηρεμία, αυθεντικές εμπειρίες και εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς.
Οι Λειψοί, αν και ένα μικρό νησί του Αιγαίου, αποτελούν έναν ξεχωριστό προορισμό, με πλούσια ιστορία, σημαντική πολιτιστική κληρονομιά και φυσικό κάλλος που κερδίζει τις εντυπώσεις. Ένα πραγματικό διαμάντι του Αιγαίου, που αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και η παράδοση αποτελούν τα μεγαλύτερα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Κώτσογλου: «Ένας στους πέντε τουρίστες από την Ελλάδα επιλέγει την Κρήτη»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στην εκπομπή «Olga On Air».
image_print
Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κρήτης, Κυριάκος Κώτσογλου, στην Όλγα Σμαγάδου και την εκπομπή «Olga On Air», αναλύοντας τη δυναμική του τουρισμού στο νησί, τις προοπτικές ανάπτυξης και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Κώτσογλου υπογράμμισε τη σημαντική θέση που κατέχει η Κρήτη στον ελληνικό τουρισμό, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «Ένας στους πέντε τουρίστες από την Ελλάδα επιλέγει την Κρήτη», γεγονός που αναδεικνύει τη διαχρονική ελκυστικότητα του μεγαλύτερου νησιού της χώρας.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον της Κρήτης, τονίζοντας ότι το νησί διαθέτει περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής, με παραλίες που συγκαταλέγονται στις ομορφότερες της Ελλάδας και της Μεσογείου. Από τα εξωτικά νερά του Ελαφονησίου και του Μπάλου έως τις αμέτρητες μικρές και μεγάλες παραλίες, η Κρήτη προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε κάθε επισκέπτη.
Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης στάθηκε στην πλούσια γαστρονομική παράδοση του νησιού, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τουριστικής εμπειρίας. Τα τοπικά προϊόντα, η αυθεντική κρητική κουζίνα και η φιλοξενία των ανθρώπων συνθέτουν ένα ισχυρό τουριστικό «brand», που προσελκύει επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου.
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας επισκέφθηκε το Άγιο Όρος με πρόσκληση του Πασχαλίδη

Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Ίτο, με τον βουλευτή Καβάλας Γιάννη Πασχαλίδη και μοναχούς έξω από μοναστήρι στο Άγιο Όρος.
image_print

Επίσκεψη στην Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία του Αγίου Όρους πραγματοποίησε στις 17 και 18 Ιουλίου ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κ. Ίτο (Ito), έπειτα από πρόσκληση του βουλευτή Καβάλας και μέλους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ιαπωνίας, Γιάννη Πασχαλίδη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Πρέσβης επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές, το διοικητικό κέντρο του Αγίου Όρους.

Στη συνέχεια μετέβη στην Ιερά Μονή Ιβήρων, όπου συναντήθηκε με τον Ιάπωνα μοναχό Τιμόθεο, ο οποίος τον ενημέρωσε για τη μοναχική ζωή στην Αθωνική Πολιτεία και την ορθόδοξη πνευματική παράδοση.

Ακολούθως, ο κ. Ίτο φιλοξενήθηκε στην Ιερά Μονή Φιλοθέου, όπου είχε συνάντηση με τον Καθηγούμενο της Μονής.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, κατά τη διάρκεια της συζήτησης αντάλλαξαν απόψεις για ζητήματα πνευματικότητας και παράδοσης, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης και των σχέσεων φιλίας μεταξύ της Ιαπωνίας και του Αγίου Όρους, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού προς τις πολιτιστικές και πνευματικές τους παραδόσεις.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en