Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

6χρονος έπεσε από πατίνι, χτύπησε στο κεφάλι και τον «έκαναν βόλτα» 3 ώρες με αιμορραγία για να βρεθεί τομογράφος

«Τραβήξαμε μία Οδύσσεια» λέει ο πατέρας του αγοριού από τη Θεσσαλονίκη

Την περιπέτεια που έζησε ένας 6χρονος από τη Θεσσαλονίκη που χτύπησε στο κεφάλι μετά από πτώση από πατίνι περιέγραψε το πρωί της Τετάρτης (21/6) ο πατέρας του. Όπως αποκάλυψε τον «έκαναν βόλτα» τρεις ώρες ενώ αιμορραγούσε για να βρεθεί αξονικός τομογράφος.

Ο πατέρας του 6χρονου και ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, Χρήστος Τζελέπης μίλησαν στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βουλγαρή και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο για το περιστατικό.

Όλα όπως τόνισε ο πατέρας συνέβησαν την Κυριακή (18/6) όταν το αγόρι χτύπησε στο κεφάλι ενώ έπεσε με το πατίνι του, και άρχισε να αιμορραγεί από το αυτί. Άμεσα το παιδί μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, ωστόσο ο τομογράφος ήταν χαλασμένος.

Οι γιατροί αποφάσισαν να πάνε τον 6χρονο στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», ωστόσο εκεί ο τομογράφος δεν έχει πρωτόκολλα για παιδιά κάτω των 10 ετών και οι γιατροί δεν πήραν την ευθύνη.

Το παιδί επέστρεψε στο Ιπποκράτειο, ενώ η «βόλτα» στην πόλη γινόταν με ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού». Στο Ιπποκράτειο αποφάσισαν πως το παιδί θα πρέπει να πάει σε ιδιωτική κλινική με έξοδα του νοσοκομείου για να γίνει η αξονική τομογραφία. Το παιδί αιμορραγούσε για περίπου 3 ώρες και είχε κάκωση στο λιθοειδές οστό, ενώ τώρα είναι καλά στην υγεία του.

Αυτή τη στιγμή ο 6χρονος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο.

«Τραβήξαμε μία Οδύσσεια» λέει ο πατέρας του 6χρονου

«Τραβήξαμε μία Οδύσσεια. Περίπου κατά τη 1 το μεσημέρι χτύπησε το παιδάκι μας έξω από το σπίτι. Σε 5-6 λεπτά ήρθε το ΕΚΑΒ, μεταφερθήκαμε άμεσα και μας μετέφερε στο Ιπποκράτειο. Εκεί έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, όλοι οι γιατροί έπεσαν πάνω από το κεφάλι του παιδιού για να κάνουν το καλύτερο που μπορούσαν. Το νοσηλευτικό προσωπικό ήταν άριστο, μας αντιμετώπισαν όπως έπρεπε. Την αιμορραγία δεν την σταμάτησαν, η αιμορραγία σταμάτησε περίπου στις 7 το απόγευμα. η μεταφορά έγινε με ασθενοφόρο του ”Χαμόγελου του Παιδιού”, γιατί έχουν συνεργασία από ό,τι γνωρίζω», ανέφερε ο πατέρας του παιδιού.

Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, Χρήστος Τζελέπης, μίλησε για την στάση του νοσοκομείου και το γεγονός ότι μέσα σε 3 μήνες είναι η 2η φορά που έχει χαλάσει ο αξονικός τομογράφος.

«Γενικά να πούμε ένα συγγνώμη από το ΕΣΥ για την ταλαιπωρία. Το Ιπποκράτειο έπεσε πάνω στο από το παιδί. Είναι λάθος ότι δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος. Υπάρχει καινούργιος είναι από τους καλούς, αλλά ήταν χαλασμένος για τεχνικά ζητήματα για μία λυχνία. Ήταν χαλασμένος από την Παρασκευή και χθες άρχισε να λειτουργεί. Μας ενημέρωσαν ότι επειδή είναι χαλασμένος ο δικός μας, γι’ αυτόν τον λόγο εφημερεύει ο Άγιος Παύλος. Θα πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες από αυτούς που όρισαν τον «Άγιο Παύλο» για τα παιδιατρικά περιστατικά» σημείωσε.

«Υπάρχει ένας 2ος αξονικός τομογράφος που ήρθε από το Κέντρο Υγείας Τούμπας, ο οποίος είναι στο νοσοκομείο εδώ και 3-4 μήνες και ακόμα δεν έχει μπει σε λειτουργία. Θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από την διοίκηση. Υπάρχουν 8 συνάδερλφοι που δουλεύουν τον αξονικό τομογράφο και οι 3 από αυτούς στο τέλος του χρόνου βγαίνουν σε σύνταξη», συμπλήρωσε ο κ. Τζελέπης.

«Η αξονική τομογραφία στο παιδί έγινε στις 19:15 τελικά», σημείωσε ο πατέρας του 6χρονου.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νομική Αθηνών: Αντιασφυξιογόνες μάσκες, κόφτη και στυλιάρια βρήκαν οι αστυνομικοί στην κατάληψη του κυλικείου

Επιχειρησιακό κέντρο μέσα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών είχαν στήσει οι καταληψίες, όπως διαπίστωσαν και οι αστυνομικοί που μετείχαν στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ που έγινε με την παρουσία εισαγγελέα.

Μέσα στον χώρο του κυλικείου εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, αντιασφυξιογόνες μάσκες, ένας κόφτης για αλυσίδες, στυλιάρια, κράνη και σπρέι, τα οποία και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς.

Προσήγαγαν 28 άτομα

Η έφοδος έγινε το πρωί της Τρίτης στο υπό κατάληψη κτήριο το πρωί της Τρίτης. Η επιχείρηση τελείωσε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και η Αστυνομία προχώρησε σε 28 προσαγωγές. Μέσα στην κατάληψη εντοπίστηκαν αρκετοί αλλοδαποί.

Αμέσως μετά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ, φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από τη Νομική σχολή και φώναξαν συνθήματα κατά της Αστυνομίας. Μεταξύ των προσαχθέντων βρίσκονται οκτώ γυναίκες από Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία που δεν έχουν καμία σχέση με τη Νομική Σχολή.

Οι 28 προσαγωγές (έχουν προσαχθεί 18 γυναίκες και 10 ανδρες), αναμένεται να μετατραπούν σε συλλήψεις με κατηγορίες για διατάραξη οικειακής ειρήνης, κατά περιπτωση, φθορες και για άλλα αδικήματα.

Φωτογραφίες μέσα από την κατάληψη:

nomiki_in__10_
nomiki_in__9_

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέος σεισμός 3,1 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Νέος σεισμός 3,1 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (11/5) στις 16.20 στην Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 4 χιλιόμετρα βόρεια – βορειοδυτικά από τα Βαλσαμάτα με εστιακό βάθος 16 χιλιόμετρα.

seismos-tora

 

Υπενθυμίζεται ότι χθες Παρασκευή καταγράφηκαν άλλοι τρεις σεισμοί στην Κεφαλονιά μεγέθους 3,9, 4,1 και 3,1. Όπως τόνισε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στο protothema.gr, οι χθεσινές τρεις δονήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της φυσιολογικής για την περιοχή του Ιονίου σεισμικής δραστηριότητας. «Παρακολουθούμε το φαινόμενο, δεν εμπνέει ανησυχία» είπε ο κ. Λέκκας και πρόσθεσε ότι οι δονήσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ίδια τάξη μεγέθους. Εντοπίζονται να προέρχονται από γνωστό εγκάρσιο ρήγμα στο τόξο του Ιονίου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

12η Μαϊου | Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή – Πως καθιερώθηκε

Η νοσηλευτική χαρακτηρίστηκε ως έργο αγάπης και προσφοράς για τον συνάνθρωπο. Η παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών εορτάζεται από το 1965 κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου, στην επέτειο της γέννησης της Florence Nightingale (1820), της νοσηλεύτριας που σηματοδότησε και επηρέασε το σύγχρονο υγειονομικό σύστημα.

Σήμερα, τιμούμε όλους τους Νοσηλευτές, οι οποίοι μέσα από την αυταπάρνηση και τον αλτρουισμό, συνεχίζουν να αγωνίζονται καθημερινά, ώστε να παρέχουν νοσηλευτική φροντίδα σε όλους τους συνανθρώπους μας, πρεσβεύοντας τις ηθικές αξίες και τα ιδανικά της νοσηλευτικής δεοντολογίας.

Ο νοσηλευτής αποτελεί πυλώνα στήριξης του συστήματος υγείας. Είναι κοντά στον ασθενή κάθε στιγμή με υψηλό αίσθημα ευθύνης, παρέχοντας φροντίδα και ανακούφιση στο σωματικό και ψυχικό του πόνο. Συμβάλει στην πρόληψη και την προαγωγή υγείας και φυσικά, στην περίθαλψη και την αποκατάσταση του ασθενή. Είναι το πρόσωπο που έρχεται σε επαφή με τον ασθενή συνεχώς, γνωρίζει τις ανάγκες του και προσπαθεί να τις ικανοποιήσει.

Εκπαιδεύεται, βελτιώνεται, φροντίζει, ενημερώνει και στηρίζει τον ασθενή. Ο νοσηλευτής παρακολουθεί τις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας γύρω από αυτή. Επιμορφώνεται και αναβαθμίζει συνεχώς την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών. Είναι ο επαγγελματίας με μια πολυδιάστατη θέση στο χώρο της υγείας. Άλλωστε, οι νοσηλευτές από την πρώτη στιγμή της πανδημίας COVID 19, όχι μόνο ανταποκρίθηκαν πλήρως στις ανάγκες της πρωτοφανούς κρίσης της δημόσιας υγείας, αλλά υπερέβησαν εαυτούς, ηγήθηκαν, καινοτόμησαν και επιτέλεσαν με απόλυτη επιτυχία το έργο τους σε συνεργασία με το ιατρικό προσωπικό και όλους τους επαγγελματίες υγείας και εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία. Συνετέλεσαν να πετύχει η χώρα κάτι αξιοθαύμαστο και καθόλου αυτονόητο, να μείνει όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να μην καταρρεύσει, όπως συνέβη σε άλλες χώρες του κόσμου με συστήματα υγείας πολύ πιο ισχυρά από το δικό μας.  

Όμως, η πλειοψηφία του νοσηλευτικού προσωπικού στη χώρα μας εργάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες. Οι 12.000 και πλέον αποχωρήσεις νοσηλευτών από τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας τα τελευταία χρόνια και η επακόλουθη μείωση του ανθρώπινου δυναμικού λόγω ελάχιστων προσλήψεων στα χρόνια της κρίσης, καθώς και οι εξαντλητικοί ρυθμοί εργασίας οδηγούν συχνά σε επαγγελματική εξουθένωση. Ενδεικτικά, η αναλογία νοσηλευτικού προσωπικού προς τον πληθυσμό στη χώρα μας είναι 3,3 νοσηλευτές/1.000 κατοίκους, ενώ η αντίστοιχη αναλογία στην Ε.Ε. είναι 8,4 νοσηλευτές/1.000 κατοίκους. Χαμηλότερα από την Ελλάδα είναι το Μεξικό (2,9/1.000) και η Τουρκία (1,9/1.000). Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Νορβηγία με 17,7 νοσηλευτές/1.000 κατοίκους, ενώ ο μέσος όρος στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι 9 νοσηλευτές/1.000 κατοίκους. Σε έρευνα έχει βρεθεί ότι το ποσοστό δυσαρέσκειας των νοσηλευτών από τις συνθήκες εργασίας στη χώρα μας είναι 56%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των Κάτω Χωρών είναι 11%. Επίσης, πολλοί, νέοι κυρίως, νοσηλευτές οδηγούνται στη μετανάστευση προς αναζήτηση καλύτερων οικονομικών συνθηκών και όρων διαβίωσης. 

Και ερχόμαστε στο σήμερα, όπου το υπάρχον και επιδεινούμενο ζήτημα της υποστελέχωσης του Νοσηλευτικού προσωπικού στην Υπηρεσία παραμένει άλυτο και τροχοπέδη στην εξέλιξη της νοσηλευτικής επιστήμης και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Παρά τις φιλότιμες και αξιόλογες προσπάθειες του προσωπικού, οι συνθήκες ολοένα και δυσκολεύουν. Ένα πρόβλημα που έχει αναγνωριστεί από όλους, αλλά δυστυχώς δεν έχει επιλυθεί παρά τις προσπάθειες.  Ευελπιστούμε ότι θα δοθεί άμεσα μια λύση, διότι η λειτουργία της υπηρεσίας καθίσταται επισφαλής.

Και η λύση είναι μία και μόνο μία. κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό, ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στον ασθενή συνάνθρωπό μας τις υπηρεσίες που του αξίζουν.

Κλείνοντας σας παραθέτω τα επίσημα στοιχεία του γραφείου κίνησης του Γ.Ν. Καβάλας, σύμφωνα με τα οποία το περασμένο έτος 2023 από τα ΤΕΙ εξυπηρετήθηκαν 94.862 ασθενείς, από τα ΤΕΠ 77.548, ενώ στα απογευματινά ιατρεία προσήλθαν 6.993 ασθενείς, συνολικά δηλαδή 178.803 περιστατικά. Από την άλλη πλευρά, πραγματοποιήθηκαν 34.392 εισαγωγές ασθενών, με 82.696 ημέρες νοσηλείας και μέση διάρκεια νοσηλείας 2,40 ημέρες και συνολική κάλυψη κλινών 61,73 %, ταυτόχρονα μέσα στο έτος πραγματοποιήθηκαν 5.608 χειρουργεία.

Όλος αυτός ο όγκος εργασίας επιτελέστηκε από την ήδη υποστελεχωμένη νοσηλευτική υπηρεσία, με μία κάλυψη που αγγίζει το 50% και ολοένα επιδεινώνεται.

Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας για τον επαγγελματισμό, τον αλτρουισμό και το φιλότιμο που καθημερινά επιδεικνύει, ξεπερνώντας κάθε όριο ψυχικής και σωματικής καταπόνησης. 

Χρόνια πολλά σε όλες τις νοσηλεύτριες και όλους τους νοσηλευτές!

 

Ο Διευθυντής Νοσηλευτικής Υπηρεσίας

Γεώργιος Τσιγάρας

Δελτίο Τύπου

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en