Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δέμπας | Σημαντικές οι ελληνοτουρκικές σχέσεις στην επιχειρηματικοτητα

Ένα σημαντικό μήνυμα πέρασε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μαρκος Δέμπας κατά την διάρκεια της δεύτερης ημέρας της Μεγάλης εμπορικής έκθεσης Kavala EXPO 2022 στο εκθεσιακο κεντρο Αποστολος Μαρδυρης στη Νέα Καρβάλη Καβάλας.

Κατά την διάρκεια των b2b συναντήσεων ο κ Δέμπας χαιρέτησε έναν μεγαλοεπιχειρηματία από την Τουρκία επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρχει ειρήνη μεταξύ των δύο χωρών και ότι μπορεί το τελευταίο χρονικό διάστημα να υπάρχει μία πολιτική αστάθεια Ωστόσο αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επηρεάσει την επιχειρηματικότητα.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας  “Η πολιτική είναι πολιτική και η επιχειρηματικότητα επιχειρηματικότητα”.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Το ΒΙΟ.ΠΑ Καβάλας στο επίκεντρο της συνάντησης Μάρκου Δέμπα-Άδωνι Γεωργιάδη στην Αθήνα

Σύμφωνα με ανάρτηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκου Δέμπα στα social media :

Συνάντηση στο γραφείο του Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τον Υπουργό μας Άδωνι Γεωργιάδη , για θέματα επενδύσεων και επιχειρηματικότητας καθώς και αναβάθμισης και επέκτασης του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας.

Πάντοτε ουσιαστική και εποικοδομητική η συνάντηση με τον Υπουργό.

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει στις 20 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα για το market pass

Στην αποκάλυψη πως η εφαρμογή για τις αιτήσεις στο Market Pass θα ανοίξει στις 20 Φεβρουαρίου, έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Σημειώνεται πως με το Market Pass δίνεται για έξι μήνες ενίσχυση ύψους 10% επί των αγορών νοικοκυριών, που πληρούν τα κριτήρια, σε σουπερ μάρκετ, φούρνους, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία και άλλα καταστήματα λιανικής τροφίμων. Μέσω της εφαρμογής, κάθε δικαιούχος μπορεί να αιτείται την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στην οποία πιστώνεται το σχετικό ποσό της οικονομικής ενίσχυσης. Σημειώνεται πως η κάρτα εκδίδεται από τράπεζα.

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ετοιμάζει το “καλάθι των προϊόντων της Καβάλας” το Επιμελητήριο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στον Ευρωπαϊκό Εκτελεστικό Οργανισμό Έρευνας (REA), στις Βρυξέλλες, η παρουσίαση του σημαντικού προγράμματος, προβολής και προώθησης προϊόντων αγροδιατροφής, από το Επιμελητήριο Καβάλας, στα πλαίσια της πρόσκλησης, για επιχορηγήσεις από την ΕΕ, ενεργειών στον τομέα της ενημέρωσης και της προώθησης σχετικά με ευρωπαϊκά γεωργικά προϊόντα (πρόγραμμα AGRIP), που εφαρμόζονται στην εσωτερική αγορά και σε τρίτες χώρες, μέσω πολυπρογραμμάτων – REA.B – Πράσινη Ευρώπη – B.4 – Προώθηση γεωργικών προϊόντων διατροφής, περιβαλλοντική παρατήρηση και καινοτόμος.

Η πρόταση του Επιμελητηρίου Καβάλας, με τον τίτλο «EU Culinary Delights» – «Ευρωπαϊκές Γαστρονομικές Απολαύσεις», συνολικού προϋπολογισμού 3.158.857 ευρώ, που εγκρίθηκε, έχει ως στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κατανάλωσης των προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ του Νομού Καβάλας, μέσω της προβολής και της προώθησης των προϊόντων αυτών, στις αγορές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα τριετούς διάρκειας, με εταίρους, το Επιμελητήριο Καβάλας που είναι και ο Συντονιστής του έργου και τον Ρουμάνικο Συνεταιρισμό Asociatia Profesionala Vitivinicola Terasele Dunari.

Συγκεκριμένα, τα ΠΟΠ / ΠΓΕ προϊόντα από τον Ν. Καβάλας, που θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος είναι: τα Προϊόντα ΠΟΠ (Θρούμπα Θάσος) και προϊόντα ΠΓΕ (ελαιόλαδο Θάσου, κρασιά Καβάλας).

Οι Δράσεις προώθησης και προβολής σε σημεία πώλησης σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο, περιλαμβάνουν:

Συμμετοχή σε εκθέσεις και εκδηλώσεις, διοργάνωση εκπαιδευτικών ταξιδιών και εκπομπών μαγειρικής στο διαδίκτυο

Δημόσιες σχέσεις,

Δημιουργία website και λογαριασμών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης,

Έντυπη διαφήμιση

Διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Εκδηλώσεις Γευσιγνωσίας.

Στόχος του Προγράμματος είναι να αναδείξει τα ΠΟΠ/ΠΓΕ προϊόντα από την Καβάλα, συμβαδίζοντας πλήρως με τον γενικό και ειδικό στόχο (β) και (γ) του Κανονισμού (ΕΕ) 1144/2014, καθώς και με τη στρατηγική «Από το χωράφι στο πιάτο», με έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των μεθόδων παραγωγής τους, ιδίως όσον αφορά την ασφάλεια των τροφίμων, την αυθεντικότητα και τις διατροφικές και υγειονομικές πτυχές, το σεβασμό προς το περιβάλλον και την αειφορία και τα χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων προϊόντων, ιδίως όσον αφορά την ποιότητα, τη γεύση, την ποικιλομορφία και τις παραδόσεις τους.

Continue Reading

Κατοικία

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: