Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΦΕΠΑΕ | Βελτίωση διαχείρισης δράσεων ΕΣΠΑ για τις επιχειρήσεις ΑΜΘ

Σημαντική βελτίωση της απορρόφησης και των διαδικασιών διαχείρισης των δράσεων ΕΣΠΑ για τις επιχειρήσεις στο 1ο τρίμηνο λειτουργίας του  υποκαταστήματος του ΕΦΕΠΑΕ ΑΜΘ.

Την εμφανή βελτίωση στους ρυθμούς απορρόφησης των κονδυλίων και την ομαλοποίηση στη διαχείριση των δράσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020 για τις επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει επιτύχει το υποκατάστημα του ΕΦΕΠΑΕ ΑΜΘ, με τη συμπλήρωση στις 13/10/21 τριών μηνών από την ημερομηνία ανάληψης του διαχειριστικού έργου, παρέχοντας μια αναγκαία ένεση ρευστότητας στις επιχειρήσεις της Περιφέρειας. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από την πορεία των συγχρηματοδοτούμενων δράσεων του ΕΠ Μακεδονίας-Θράκης και του ΕΠΑνΕΚ στο διάστημα αυτών των τριών μηνών επιτεύχθηκαν τα κάτωθι αποτελέσματα:

1. Δράση ΑΜΘ 100 «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19».

Α) Εκκίνησε και ολοκληρώθηκε από το υποκατάστημα στο πλαίσιο της δράσης η αξιολόγηση 15.199 Αιτήσεων χρηματοδότησης που υποβλήθηκαν έως και 30/9/21.

Στις 11/10/21 η Περιφέρεια ΑΜ&Θ δημοσίευσε την 3η απόφαση επικύρωσης των αποτελεσμάτων αξιολόγησης, σύμφωνα με την οποία οι επιχειρήσεις (Δικαιούχοι) που εντάχθηκαν θα πρέπει εντός του επόμενου εξαμήνου και έως την 01.05.2022 να υποβάλλουν αίτημα καταβολής δημόσιας χρηματοδότησης.
Για τις επιχειρήσεις που έχει απορριφθεί το αίτημα τους υπενθυμίζεται ότι έχουν δικαίωμα υποβολής νέας αίτησης χρηματοδότησης προς εκ νέου εξέταση από τον ΕΦ, έως την 01.11.2021 και ώρα 15.00μμ ή υποβολής ένστασης.

Ακολουθεί η κατανομή ανά Περιφερειακή Ενότητα των αιτήσεων που αξιολογήθηκαν από το υποκατάστημα :

Β) Παράλληλα με τη διενέργεια αξιολογήσεων το υποκατάστημα του ΕΦΕΠΑΕ υλοποιεί τον έλεγχο αιτημάτων καταβολής δημόσιας χρηματοδότησης, ο οποίος είχε ουσιαστικά παύσει και εκκίνησε εκ νέου από τον Αύγουστο του 2021. Ο αριθμός ολοκληρωμένων ελέγχων αυξάνεται ημερησίως ενώ κάθε εβδομάδα διενεργούνται πληρωμές της επιχορήγησης στις επιχειρήσεις.

Έως τις 13.10.2021 έχουν ολοκληρωθεί 2.617 έλεγχοι αιτήσεων καταβολής και έχουν εκταμιευτεί 6.560.191 €. Οι πληρωμές συνεχίζονται απρόσκοπτα και με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα, έως ολοκλήρωσης του ελέγχου του συνόλου των αιτήσεων καταβολής.

2. Δράσεις ΕΠΑνΕΚ

Για τις Δράσεις του ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 ο απολογισμός έργου του υποκαταστήματος του ΕΦΕΠΑΕ στη διάρκεια της τρίμηνης λειτουργίας του αποτυπώνεται συνοπτικά στον παρακάτω πίνακα :

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιπλέον των ανωτέρω, με αποκλειστική εργασία του εταίρου του ΕΦΕΠΑΕ Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, έχουν ενταχθεί στη δράση «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών» 807 επιχειρήσεις της ΑΜΘ και έχουν ήδη καταβληθεί 5.275.343 €.

3. Μεταφορικό Ισοδύναμο επιχειρήσεων

Στη συγκεκριμένη Δράση στο τρίμηνο λειτουργίας του υποκαταστήματος εκταμιεύθηκαν 124.660,80€ σε 82 επιχειρήσεις της Σαμοθράκης και της Θάσου συνολικά, ενώ αναμένεται η πληρωμή επιπλέον 41.691,61€ για 4 επιχειρήσεις των δυο νησιών. Στην τρέχουσα φάση υποβολών στο μέτρο (1η αίτηση για το 2021), η οποία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 11/10/21, υποβλήθηκαν 80 αιτήσεις προς χρηματοδότηση, με αιτούμενη Δημόσια Δαπάνη (επιχορήγηση) 128.946,51 €. Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΦΕΠΑΕ κ. Πλάτων Μαρλαφέκας: «Αναλάβαμε ένα δύσκολο εγχείρημα το οποίο μέχρι στιγμής δείχνει ότι προχωρά στη σωστή κατεύθυνση. Είναι ουσιαστικά η πρώτη φορά που το σύνολο του διαχειριστικού έργου, απαρτιζόμενο από πολλαπλές δράσεις, μεταφέρεται από ένα φορέα σε έναν άλλο και αυτό υλοποιείται με επιτυχία, παρά τις μεγάλες προκλήσεις που είχε μια τέτοια απόφαση.

Η θετική εικόνα που καταγράφεται από τα μέχρι σήμερα στοιχεία είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και βασίζεται στην αποφασιστικότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, την καλή συνεργασία με τις αρμόδιες Διαχειριστικές αρχές, την πλήρη στήριξη της διοίκησης του ΕΦΕΠΑΕ και φυσικά τη συστηματική εργασία των στελεχών του υποκαταστήματος, τους οποίους και ευχαριστώ για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν. Ασφαλώς και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Πρόθεση του ΕΦΕΠΑΕ είναι να επιδιώκει διαρκώς την αναβάθμιση των υπηρεσιών του σε όλα τα επίπεδα με την αγαστή συνεργασία και στήριξη όλων των Φορέων, επ’ ωφελεία των επιχειρήσεων της Περιφέρειας. Για το λόγο αυτό ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό μας και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα επιδιώξουμε ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες διαχείρισης, καθώς βούλησή μας είναι να αποτελούμε ένα χρήσιμο εργαλείο υποστήριξης της επιχειρηματικότητας στην ΑΜΘ».

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κιφνίδης | Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος της 38χρονης στην Κεραμωτή

“Φως” στην περίεργη υπόθεση του θανάτου της 38χρονης γυναίκας Ρουμανικής καταγωγής, το άψυχο σώμα της οποίας βρέθηκε στο Λιμάνι της Κεραμωτής την Κυριακή (διαβάστε σχετικά εδώ) προσπαθεί να ρίξει μέσω της ιατροδικαστικής εξέτασης ο ιατροδικαστής Θράκης Νίκος Κιφνίδης.

Όπως εξήγησε ο ίδιος στο enanews.gr ο θάνατος της άτυχης γυναίκας οφείλεται σε πνιγμό ενώ δεν παρατηρήθηκαν κακώσεις και μώλωπες στο σώμα της.

“Είναι σαν να βούτηξε για κολύμπι με τα ρούχα και να πνίγηκε…” δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κιφνίδης.

Ακούστε την δήλωση :

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Έκτακτο | Σταματούν οι εργασίες στου ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου

Ο ξεσηκωμός των Εβριτών τις τελευταίες ημέρες για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου φαίνεται πως έφερε αποτελέσματα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τα μηχανήματα σταματούν τις εργασίες που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Πέμπτη.

Συγκεκριμένα σήμερα δεν υπήρχε καμία κινητικότητα στην δομή του Φυλακίου και οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως παραιτήθηκε ο τοπικός υπεργολάβος μετά και τις χθεσινές σφοδρές αντιδράσεις των Εβριτών.

Αυτό σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια πρώτη νίκη των κατοίκων του Έβρου και πλέον περιμένουμε να δούμε τις επόμενες κινήσεις της εταιρίας η οποία έχει αναλάβει τις εργασίες επέκτασης.

e-evros.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Σεισμός 3 ρίχτερ κοντά στο Παλαιοχώρι Καβάλας

Νέος σεισμός της κλίμακας του 3 ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου κοντά στο Παλαιοχώρι Καβάλας.

Ο σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί και είχε ως επίκεντρο την νοτιοδυτική περιοχή του Παλαιοχωρίου Καβάλας.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: