Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

6000 κάδοι ανακύκλωσης σε όλη την ΑΜΘ

Στους 6.000 έφτασαν οι μπλε κάδοι της ανακύκλωσης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΠΑΜΘ).

Η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. (Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης) ως ο Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην συγκεκριμένη Περιφέρεια σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα, όπως η ανακύκλωση αποβλήτων υλικών συσκευασίας με τη λειτουργία των Κέντρων Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), η διάθεση αστικών στερεών αποβλήτων σε χώρους υγειονομικής ταφής, η μεταφόρτωση απορριμμάτων σε Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), η μείωση απορριμμάτων στην πηγή με δράσεις οικιακής κομποστοποίησης κλπ.

Με τη συνεργασία της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., του συνόλου των 22 Δήμων της ΠΑΜΘ, των υπηρεσιών της Περιφέρειας, αλλά και των αρμόδιων συστημάτων Συλλογικής Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΕΔ), τα προγράμματα ανακύκλωσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ αναπτύσσονται συνεχώς.

Στην ΠΑΜΘ λειτουργούν τρία ΚΔΑΥ για τη διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών από το δίκτυο των μπλε κάδων: στην Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τη Δράμα. Παράλληλα έχει διατεθεί ειδικός εξοπλισμός αποκομιδής στο σύνολο των Δήμων, που αφορά πλαστικούς κάδους ανακύκλωσης όγκου 1.100 λίτρων και απορριμματοφόρα οχήματα ανακύκλωσης χωρητικότητας 16m3.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα ανακύκλωσης στην Περιφέρεια, περίπου 20.500 τόνοι υλικών συγκεντρώθηκαν μέσα σε περίπου 1,5 χρόνο στους μπλε κάδους και οδηγήθηκαν στα ΚΔΑΥ προς επεξεργασία. Αυτό σημαίνει πως κατά μέσο όρο και σε μηνιαία βάση, περίπου 1.080 τόνοι συλλέγονται σε επίπεδο ΠΑΜΘ.

Το 2015 ξεκίνησε η ανάπτυξη και δικτύου κωδώνων στους Δήμους της ΠΑΜΘ για τη χωριστή συλλογή γυαλιού. Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε μεγάλους παραγωγούς, δηλαδή σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες προϊόντων σε γυάλινη συσκευασία (ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες), αλλά και στους πολίτες/δημότες.

Έτσι, έχουν τοποθετηθεί 614 κώδωνες χωριστής συλλογής γυαλιού, που εξυπηρετούν 1.566 επιχειρήσεις. Τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά, καθώς 722 τόνοι γυαλιού έχουν συλλεχθεί από την έναρξη του προγράμματος έως τον Ιούλιο του 2016 και υπάρχει η απομάκρυνση αντίστοιχων ποσοτήτων από τους χώρους ταφής.

Το 2016 ξεκίνησε και η ανάπτυξη δικτύου για τη χωριστή συλλογή χαρτιού/χαρτονιού με την τοποθέτηση νέων μπλε κάδων με κίτρινο καπάκι.

Τέλος, η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. στα πλαίσια του έργου POMIS με τη συνεργασία των Δήμων διένειμε 1.900 κάδους οικιακής κομποστοποίησης σε νοικοκυριά στο σύνολο της ΠΑΜΘ.

evrospress

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Mαρτυρία στο ENA Channel : Πως βίωσε μία μητέρα το μπούλινγκ στην κόρη της από μαθητές στο σχολείο

Μία μητέρ, η κυρία Ζ. ένιωθε την καρδιά της να σφίγγεται κάθε φορά που έβλεπε τη μικρή της κόρη να επιστρέφει από το σχολείο με κατεβασμένο το κεφάλι και δάκρυα στα μάτια.

Εδώ και μήνες, η μικρή ήταν ήταν θύμα μπούλινγκ από τους συμμαθητές της, και η μητέρα προσπαθούσε απεγνωσμένα να βρει έναν τρόπο να τη βοηθήσει..

Μετά από πολλές συζητήσεις και άπειρες ώρες δίπλα στην κόρη της, η μητέρα κατάφερε να την κάνει να ανοιχτεί. Η κόρη της εξομολογήθηκε πως κάθε μέρα στο σχολείο ήταν ένας εφιάλτης: κοροϊδίες, απομόνωση και συνεχείς προσβολές την έκαναν να αισθάνεται αβοήθητη και μόνη..

Η συγκεκριμένη ιστορία είναι πέρα και για πέρα αληθινή και την περιέγραψε στο ENA Channel και στην εκπομπή Αναλυτής η κυρία Ζ. η οποία μετέφερε τον “εφιάλτη” που έζησε η ίδια και η οικογένεια της.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ζέττα Μακρή στο ENA Channel : “Πάνω από 200 οι καταγγελίες για μπούλινγκ στο stop-bullying.gov.gr”

Σε δηλώσεις της στο ENA Channel, η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί περισσότερες από 200 καταγγελίες για περιστατικά σχολικού εκφοβισμού σε σχολεία της χώρας μετά από την έναρξη της πλατφόρμας stop-bullying.gov.gr. Οι καταγγελίες αυτές φωτίζουν ένα ανησυχητικό φαινόμενο που πλήττει μαθητές και μαθήτριες σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Η κ. Μακρή τόνισε ότι η αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο λαμβάνει μέτρα για την πρόληψη και την καταπολέμησή του. Μεταξύ αυτών των μέτρων είναι η εφαρμογή προγραμμάτων ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, καθώς και η ενίσχυση των μηχανισμών αναφοράς και διαχείρισης τέτοιων περιστατικών.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντα τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Σε διαρκή απεργία βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες τα μικροβιολογικά εργαστήρια στην επαρχία, καθώς οδηγήθηκαν στην χρεωκοπία από το μνημονιακό μέτρο της υποχρεωτικής επιστροφής.

Επί δώδεκα χρόνια αναγκάζονται να πληρώνουν το 40 με 45% των παραπεμπτικών οι ίδιοι, γιατί ο ΕΟΠΥΥ αρνείται να ανοίξει και να αυξήσει τον προϋπολογισμό του.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en