ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ληστεία “ΜΑΜΟΥΘ” με λεία 4,2 εκατ. Ευρώ | Ανακοινώσεις ΕΛ.ΑΣ.

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 21 Δεκεμβρίου των εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης των 4,2 εκ ευρώ. 

Σαν κινηματογραφική ταινία είναι όλα όσα εξελίσσονται από την Πέμπτη στα Αμισιανά Καβάλας. Οι έρευνες για κλοπιμαία εκατομμυρίων ευρώ έπιασαν τόπο και μάλιστα αφορούσαν μια από τις ληστείες με λεία το αστρονομικό ποσό των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ. Η ληστεία η οποία θεωρείται σκηνοθετημένη, έγινε πριν από περίπου ένα χρόνο σε υποκατάστημα εταιρίας security με έδρα τον Αμυγδαλεώνα. Τη ληστεία των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ φέρονται να ομολόγησαν δυο από τους τρεις συλληφθέντες οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, ομολόγησαν και τη σκηνοθετημένη απαγωγή 5χρονου παιδιού.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν στην Συνέντευξη Τύπου  και τις απαντήσεις στις ερωτήσεις προκύπτουν τα εξής:

Ο πρώην διευθυντής της εταιρίας σεκιούριτι είχε την ιδέα της πράξης γνωρίζοντας και τη διαδικασία στο κατάστημα του Αμυγδαλεώνα και τα κενά της. Διηγήθηκε μια ομηρία του και μια ληστεία που δεν έγινε ποτέ. Μάλλον ο ίδιος πήρε τα χρήματα, στη συνέχεια εμφανίστηκε στην Ασφάλεια όπου είπε ψέματα για ληστεία, απειλή της κόρης του κτλ. Μέρος του ποσού ξοδεύτηκε από τους ίδιους. Ερευνάτε που. Τα χρήματα δεν είχαν τεχνικά θέματα (σημαδεμένα κτλ) κι έτσι μπορούσαν να ξοδευτούν ακόμη και άμεσα.

Δεν υπήρξε πρόθεση των δραστών να αναχωρήσουν από την Καβάλα. Διαψεύστηκε ότι έβγαλαν αεροπορικά εισιτήρια.

Τονίστηκε με έμφαση ότι η Αστυνομία χρησιμοποίησε τεχνολογικά και επιστημονικά μέσα αλλά και τα υπερσύχρονα εργαστήρια της. Διαψεύστηκε ότι στην υπόθεση εμπλέκονται κι άλλα άτομα. Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής κ. Μενεξίδης που ρωτήθηκε για το κίνητρο των δραστών, απάντησε αναφερθείς σε φιλαργυρία. Είπε επίσης ότι δράστες θεώρησαν ότι θα είναι εύκολα επιτυχές αυτό που σχεδίασαν.

«Ήξεραν ότι τα χρήματα είχαν όγκο κι έτσι είχαν σχεδιάσει εκ των προτέρων και που θα τα κρύψουν» ανάφερε ο Περιφεριακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  Νικόλαος Μενεξίδης.

  • Από τα 4,2 εκ. ευρώ βρέθηκαν 3,395.395 εκ.ευρώ.

Ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία  οι έρευνες είναι σε εξέληξη για τον εντοπισμό των υπόλοιπων χρημάτων που δεν έχουν βρέθει μέχρι στιγμής και ίσως έχουν ξοδευτεί από τους δράστες.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version