ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Καθαρισμός χόρτων στην αδικημένη περιοχή των Σφαγείων

Χθες το πρωί εργάστηκαν δημοτικοί υπάλληλοι στην περιοχή του λιμανιού των Σφαγείων.

Καθάρισαν τα χόρτα από κοινόχρηστους χώρους (πάρκα, παρτέρια κτλ) κι έκαναν το λιμανάκι πιο όμορφο. Κατά κάποιο τρόπο περιποιημένο. Λόγω των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αρκετός κόσμος προσέρχεται στα Σφαγεία κι αυτό το Καλοκαίρι.

Υπάρχουν άραγε οι κατάλληλες συνθήκες για τους επισκέπτες της πόλης; Υπάρχουν αλλά αυτό οφείλεται στους επαγγελματίες. Ο Δήμος απουσιάζει διαχρονικά. Πέραν του ότι δεν αξιοποιεί το ιστορικό κτίριο, δεν φαίνεται να ασχολείται με το λιμανάκι όπως ταιριάζει σε μια τουριστική περιοχή.

Φυσικά και είναι τουριστική η συγκεκριμένη περιοχή. Αναπτυσσόμενη για πολλούς λόγους. Για να συμβεί σωστά και γρήγορα αυτό, να έχει την απαραίτητη υποστήριξη πρέπει να υπάρξει ένα γενικότερο ενδιαφέρον και όχι κάτι μεμονωμένο ή αποσπασματικό.

Πρέπει να αναδειχθεί και να είναι προσβάσιμη όλη η περιοχή και όχι μόνο αυτή πλησίον των επιχειρήσεων.

 

 

Στη δεύτερη φωτογραφία δείχνουμε μια παρέμβαση που ξεκίνησε ο Δήμος Καβάλας αλλά όπως φαίνεται δεν την ολοκλήρωσε. Όχι ακόμη.

Στο συγκεκριμένο σημείο, μπροστά από το κτίριο των παλαιών Σφαγείων, υπάρχει καθίζηση του οδοστρώματος. Κι ενώ υπήρξε μια πρώτη διάθεση αυτή να διορθωθεί.

Το έργο έμεινε στη μέση, επηρεασμένο μάλλον από τις άδειες του Αυγούστου!

Τους τελευταίους μήνες η Δημωφέλεια και ο Δήμος Καβάλας έκαναν μια ακόμη συντονισμένη προσπάθεια ώστε το λιμανάκι να αποκτήσει δημοτικό χαρακτήρα. Επίσημα και ολοκληρωμένα.

Δυστυχώς έγινε μόνο η αρχή αφού η ίδρυση του δημοτικού λιμενικού γραφείου παραμένει στόχος. Απαραίτητος ώστε στα Σφαγεία επιτέλους κάτι να αλλάξει. Κάτι σημαντικό και συνολικό.

proininews

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version