Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση στον πρ. Υπουργό Γιώργο Καλαντζή

Θέμα που απασχόλησε ακόμα και τα πανελλαδικής εμβέλειας Μέσα Ενημέρωσης ήταν η επίθεση που δέχθηκε ο πρ. Υπουργός και βουλευτής Καβάλας, Γιώργος Καλαντζής. 

“Στη συνηθισμένη βόλτα που κάνω με έναν φίλο μου στον δρόμο, στην Καβάλα όπου ζω, άκουσα φωνές. Μου φώναζαν “προδότη, πουλημένε”. Ήταν πέντε χρυσαυγίτες. Αυτό που με ενοχλεί είναι το μίσος που έβλεπα στο πρόσωπό τους. Είναι τιμή μου που μου επιτέθηκαν χρυσαυγίτες. Το θεωρώ το μεγαλύτερο παράσημο στην 20χρονη σταδιοδρομία μου”, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, περιγράφοντας το περιστατικό.

“Είναι η δεύτερη φορά που δέχομαι επίθεση. Θέλω δημόσια να συγχαρώ και να ευχαριστήσω την αστυνομία, που σε 45′ τους είχαν πιάσει. Τους υπέβαλα μήνυση και συνελήφθησαν. Ζήτησαν συγγνώμη, αλλά τη συγγνώμη θα την πουν στο δικαστήριο”, πρόσθεσε.

Με δυο αναρτήσεις τους, οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου καταδικάζουν τη φραστική επίθεση την οποία δέχτηκε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Καλαντζής στο κέντρο της Καβάλας, με τον κ. Μορφίδη να σχολιάζει επιπροσθέτως ότι «δυστυχώς, η ΝΔ σώπασε στην αντίστοιχη επίθεση στον Γιώργο Παπαφιλίππου. Εμείς δεν θα σωπάσουμε».

Η δήλωση του Κώστα Μορφίδη
Καταδικάζω απόλυτα και απερίφραστα την επίθεση φασιστοειδών στον Γιώργο Καλαντζή. Τέτοιες πρακτικές είναι μακριά από τα δημοκρατικά ιδεώδη που υπηρετούμε. Γίνεται αντιληπτή, μετά και από την επίθεση που δέχτηκε ο Γιώργος Παπαφιλίππου, η αναγκαιότητα καταδίκης από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, τέτοιων συμπεριφορών, χωρίς «ναι μεν αλλά». Δυστυχώς, η ΝΔ σώπασε στην αντίστοιχη επίθεση στον Γιώργο Παπαφιλίππου. Εμείς δεν θα σωπάσουμε. Γιατί ο αγώνας για τη δημοκρατία είναι διαρκής.

Η δήλωση του Γιώργου Παπαφιλίππου
Καταδικάζω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη φασιστική επίθεση κατά του Γιώργου Καλατζή.Οι δημοκρατικοί πολίτες της Καβάλας και όλης της Ελλάδας καθώς και όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου θα πρέπει να καταδικάσουν απερίφραστα αυτή τη φασιστική επίθεση και να ορθώσουν το ανάστημά τους για την αποτροπή παρόμοιων βίαιων περιστατικών,που τραυματίζουν τη δημοκρατία.

Ανακοίνωση στήριξης από τον Μακάριο Λαζαρίδη
Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης καταδίκαζε την επίθεση την οποία δέχτηκε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, υπουργός και βουλευτής Καβάλας, εκφράζοντας την συμπαράστασή του με την εξής δήλωση:

«Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο κ. Καλαντζής. Επικοινώνησα μαζί του και του εξέφρασα τη συμπαράστασή μου. Εκφράζω την πεποίθηση ότι η Ελληνική Αστυνομία θα φτάσει άμεσα στους δράστες και θα τους παραπέμψει στη Δικαιοσύνη».

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΟΔΕ Καβάλας για την επίθεση που δέχτηκε ο Γιώργος Καλαντζής από ακροδεξιά στοιχεία τα οποία, όπως σημειώνει η ανακοίνωση, ανήκουν στο χώρο της Χρυσής Αυγής.

Ο πρώην Υπουργός – αντιπρόεδρος της Βουλής – βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιώργος Καλαντζής δέχθηκε για μία ακόμη φορά επίθεση στην αγορά της Καβάλας από γνωστούς ακραίους τραμπούκους που κινούνται στο χώρο του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Φυσικά ότι είναι ακραίο είναι και δειλό, και οι εν λόγω δράστες τράπηκαν σε φυγή στη θέα της Αστυνομίας.

Η ΝΟΔΕ ΝΔ Καβάλας καταδικάζει απερίφραστα τη δράση αυτών των στοιχείων, δράση αντίστοιχη των «μπαχαλάκηδων» των Εξαρχείων και είναι βέβαιη ότι η έλευση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία θα αποτελέσει την αρχή του τέλους των εχθρικών για τη Δημοκρατία δράσεών τους. Εννοείται ότι περιμένουμε άμεσα την καταδίκη του γεγονότος από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και ιδιαίτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου το πρωί της Τρίτης 14 Μαϊου, η οποία περιόδευσε στην πόλη και συζήτησε με αρμόδιους για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες στον κλάδο των μεταφορών

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ελευθέρια 2024 στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

Με πληθώρα πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων ο Δήμος Αλεξανδρούπολης εορτάζει τα Ελευθέρια, τιμώντας της 104η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης και της ενσωμάτωσής της στον εθνικό κορμό.

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ελευθέρια 2024 | Η Αλεξανδρούπολη γιορτάζει τα 104 χρόνια από την απελευθέρωσή της

Η Αλεξανδρούπολη γιορτάζει σήμερα Τρίτη 14 Μαΐου 2024 τα 104 χρόνια από την απελευθέρωσή της, με τα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024», που περιλαμβάνουν πολλές εκδηλώσεις.

Παρουσία του Αρχειπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου, που θα αναγορευθεί μάλιστα σε Επίτιμο Δημότη του δήμου Αλεξανδρούπολης, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης και του βουλευτή Έβρου Χρήστου Δερμεντζόπουλου ως εκπροσώπου της Βουλής, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιήσει εορταστικές εκδηλώσεις για να τιμήσει την Επέτειο της 14ης Μαΐου. Φυσικά δεσπόζει η μεγάλη στρατιωτική, μαθητική αλλά και πολιτιστική παρέλαση, που θα πραγματοποιηθεί στην παραλιακή οδό Βασ. Αλεξάνδρου. Κατά την διάρκεια της, όπως και πέρυσι, αναμένεται να γίνουν πτήσεις ελληνικών μαχητικών αεροπλάνων πάνω από τον χώρο της παρέλασης.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en