ΚΟΙΝΩΝΙΑ

5 τροφές που θα σας βάλουν για ύπνο

Η αϋπνία είναι πρόβλημα που αφορά μεγάλο μέρος του πληθυσμού- υπολογίζεται ότι το 30% των Αμερικανών δυσκολεύονται να κοιμηθούν περισσότερες από 6 ώρες κάθε νύχτα. Η έλλειψη ύπνου επιδρά αρνητικά, όχι μόνο στη διάθεσή μας, αλλά και στην υγεία μας.

Όσοι δεν κοιμούνται επαρκώς, έχουν 400% μεγαλύτερες πιθανότητες να κρυολογήσουν σε σχέση με όσους κοιμούνται 7 ώρες ή περισσότερο. Όσοι δεν κοιμούνται επαρκώς, έχουν επίσης αυξημένες πιθανότητες να ζυγίζουν περισσότερο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση Sleep.
Η λύση ωστόσο, μπορεί να είναι τόσο απλή όσο μια επίσκεψη στην κουζίνα μας. Συγκεκριμένες τροφές μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά την επέλευση του ύπνου:
1. Μοτσαρέλα
Η μοτσαρέλα είναι πολύ πλούσια σε τρυπτοφάνη, σε ένα αμινοξύ που διεγείρει την παραγωγή της σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που βελτιώνει τη διάθεση.

2. Σολομός
Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η λήψη 600 mg ωμέγα- 3 λιπαρών οξέων καθημερινά, βοηθά τους ανθρώπους να κοιμούνται περίπου μία ώρα περισσότερο και να ξυπνάνε 7 φορές λιγότερες στη διάρκεια της νύχτας.

3. Aμύγδαλα
Μία χούφτα αμύγδαλα καλύπτει περίπου το 20% των ημερήσιων αναγκών σας σε μαγνήσιο, που χαλαρώνει τους μύες και σας βοηθά να αισθάνεστε πιο ήρεμος. Έτσι, το μυαλό σας δεν θα τρέχει στα προβλήματα που σας απασχολούν όταν ξαπλώσετε για να κοιμηθείτε. Αποτελούν επίσης μια πολύ καλή πηγή τρυπτοφάνης.

4. Βρώμη
Εκτός από πηγή τρυπτοφάνης, αποτελούν μια καλή πηγή υδατανθράκων, που θα σας κάνουν να νυστάξετε.

5. Μπανάνες
Αυτά τα πλούσια σε υδατάνθρακες φρούτα είναι πλούσια σε μαγνήσιο και κάλιο, που και αυτό χαλαρώνει σημαντικά τους μύες. Επιπλέον, όπως η μοτσαρέλα και τα αμύγδαλα, παρέχουν ικανοποιητική ποσότητα τρυπτοφάνης. Τέλος, μπορούν να ικανοποιήσουν τις βραδινές λιγούρες, αλλά και την ανάγκη του να καταναλώσετε κάτι γλυκό πριν τον ύπνο.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version