Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

4η ημέρα του Cosmopolis Festival 2023

Η τέταρτη ημέρα του Cosmopolis festival 2023 συνεχίστηκε εχθές (Παρασκευή 28 Ιουλίου) και για άλλη μια φορά ο κόσμος πλημμύρισε την κεντρική οδό της παλιάς πόλης, τη Θεοδώρου Πουλίδου και είχε σημαντική παρουσία σε όλες τις δράσεις που έλαβαν χώρα εχθές

Mουσικές, χοροί, streetfood&bazaar και ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλωνδράσεωνγεμάτο χρώματα, εικόνες και γεύσεις έδωσαν και χθες τον δικό τους ξεχωριστό παλμό στη χερσόνησο της Παναγίας.

Στις 21:30, η εντυπωσιακή κεντρική σκηνή του Cosmopolis στην Πλατεία του ΜωχάμετΆλη φιλοξένησε τηνAsmaaHamzaoui και τιςBnatTimbouktou που αποτελούν πρέσβειρες της μουσικής Gnawa.

Ο ήχος τους διαδίδει το σπινθηροβόλο σήμα της, το ευαγγελιστικόblues της ερήμου, σε όλο τον κόσμο.

Το κοινό του Cosmopolisταξίδεψε στο Μαρόκο και τη Βόρεια Αφρική μέσω των τραγουδιών τους που αποδίδουν φόρο τιμής τόσο στον κόσμο των πνευμάτων όσο και στη ζωή στην Αφρική και προβληματίζονται για τη σημασία του να ζούμε όλοι μας σε αρμονία με τη φύση και τις συνέπειες που αντιμετωπίζουμε αν κακοποιούμε τον πλανήτη μας.

Το εορταστικό κλίμα στη σκηνή χορού του Cosmopolis συνεχίστηκε για άλλη μία μέρα με τη συμμετοχή τουΧορευτικούΟμίλου Καβάλας, του ΚέντρουΕλληνικής Λαογραφίας “Νεάπολις”, των Ιχνηλατών, του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγία Βαρβάρας & Πεντακοσίων, της Σχολής χορού DanceAcademy, του Eurovision Show and more by Kaly Stasinou, του LiaRaheemaOrientaldance και της Κρητικής Αδελφότητας – Σύλλογος φίλων παραδοσιακού πολιτισμού “Λαικότροπο”, οι οποίοι παρέσυραν τους επισκέπτες σε μία χορευτική γιορτή με ζωντανή μουσική και ατέλειωτο κέφι. Παράλληλα, στην κυκλική πλατειούλα πλησίον του αγάλματος του ΜωχάμετΆλη στήθηκε το ελληνικό καφενείο όπου ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης-Καλαμίτσας “Αγίας Ειρήνη”, ο Σύλλογος Εβριτών “Ο Έβρος” και ο Σύλλογος Ποταμουδίωνπαρουσίασαν τοπικά εδέσματα και ποτά ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τη γιορτινή διάθεση του φεστιβάλ.

Στην οδό Θεοδώρου Πουλίδου διασκεδαστές του δρόμουέστησαν ένα υπαίθριο πάρτι με το κοινό, ενώ η ομάδα κρουστών Turukutu παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό μουσικό δρομικό ξεκινώντας από το λιμάνι και καταλήγοντας στο τέλος της Θεοδώρου Πουλίδου.

Η υπαίθρια αγορά με τους μικροπωλητές έδωσε για άλλη μια μέρα το δικό της στίγμα και απογείωσε τη φεστιβαλική εμπειρία των επισκεπτών με ξεχωριστές γεύσεις και αρώματα.

Στηναυλή του 7ου Δημοτικού, στον  Φάρο της Παναγίας, το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει την έκθεση φωτογραφίας UrbanSilenceτης Λύβιας Σταυρακάρα, καθώς και την έκθεση με τις δημιουργίες της Συμέλας Κορδύλη-Μαργιόλα,ΜelisArt με θαλασσόξυλα και μουσικά όργανα.

Παράλληλα, έλαβε χώρα εργαστήρι κεραμικής και παιχνιδιών με πηλό με εισηγήτρια την κυρία Στέλλα Ρόκου και εργαστήρι Αφρικάνικής Μάσκας με «Εξερευνώντας την έννοια της ισότητας των φύλων» και εισηγητή τον MoizSalman σε μια συνεργασία των SwedishInstituteatAthens – Kavallahuset – Anasa Cultural Center. Στο παρκάκι στην αρχή της Πουλίδου, λάβανε αρχικά χώρα δράσεις για τους μικρούς φίλους του φεστιβάλ, ενώ στη συνέχεια πήρε σκυτάλη το υπαίθριο σινεμά του φεστιβάλ.

Χθες συνεχίστηκαν οι δράσεις «Κάθε κτίριο μια ιστορία στην πόλη» και Oceana.Στην αυλή του 5ου Γυμνασίου Καβάλας ο κόσμος έμαθε για τα κτίρια της πόλης μας.

Στόχος είναι να βγούνε τα κτίρια από την ανωνυμία τους, να τα δούμε δημιουργικά, να τα φανταστούμε διαφορετικά, να τους δώσουμε βήμα και πρόσωπο μέσα από την ενεργή στάση των μαθητών της πόλης.

Στην Παλιά Μουσική, συνεχίστηκαν και οι δράσεις της Oceana. Η Oceana είναι μία εμπειρία εμβύθισης, αλληλεπίδρασης και βαθύτερης κατανόησης της αόρατης υποθαλάσσιας ζωής. Οι συντελεστές της δράσης προσεγγίζουν την υδρόβια ζωή με τρόπο πολυεπίπεδο μέσω περιβαλλοντικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών, ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών δράσεων.

Εχθές το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, παρουσίαση του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας, εικαστικές οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, θεματικά μουσικά DJsets και υπαίθριο κινηματογράφο.

Παράλληλα, το λιμάνι της πόλης γέμισε με χρώματα και μουσικές από το καθιερωμένο εδώ και τέσσερα χρόνια CosmoLights, το οποίοεπέστρεψε ανανεωμένο, προβάλλοντας στην πρόσοψή της Παναγίας έργα με θέμα “The Art of Light  from Caravaggio to VanGogh and more”.

Τέλος, στην παραλία του Λιμενοβραχίονα συνεχίστηκε το τουρνουά Cosmopolis και τα παιχνίδια παραλίας, beachvolleyball και beachtennis.

Για περισσότερες πληροφορίες σxετικά με τις σημερινές παράλληλες δράσεις επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ cosmopolisfestival.gr

 

VTAG-00262.jpg
VTAG-00336.jpg
VTAG-00345.jpg
VTAG-00350.jpg
VTAG-00377.jpg
VTAG-00379.jpg
VTAG-00385.jpg
VTAG-00394.jpg

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Η περιφορά του Επιταφίου στα κοιμητήρια της πόλης απο ψηλά

Στον χώρο των Δημοτικών Κοιμητηρίων της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου 2023 η πρώτη περιφορά Επιταφίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δημος Παγγαίου | Στολισμός του Επιταφίου σε Ακροπόταμο -Καριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Κάριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Ακροπόταμος

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Αυλής

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Ποταμιά Θάσου | Ιερός Ναός ” Εισόδια της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους “

Με κατάνυξη ,ο  στολισμός του Επιταφίου στον Ιερό Ναό ” Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους ” στην Ποταμιά της Θάσου.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en