Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

4η ημέρα στα σύνορα του Έβρου

 Κάτω από τις Φέρες (στις 17:00 περίπου), μία μεγάλη ομάδα ατόμων επιχείρησε να εισέλθει παράνομα από τα σύνορα.

Στην περιοχή του Δέλτα Έβρου επικεντρώνονται οι επιχειρήσεις του Στρατού και της Αστυνομία αυτή τη στιγμή και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Τσιρόζη.

Εκεί βρίσκεται και ο μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών.

Αστυνομία, στρατός αλλά και κάτοικοι σταμάτησαν την προσπάθειά τους, ενώ υπήρξαν και προειδοποιητικές βολές στον αέρα.

πηγή video: Vaios Katsougias – Έλληνας λεβέντης Εθελοντής με καταγωγή από την Καρδίτσα.

(19:00) Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε, σήμερα, με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση στα ελληνο-τουρκικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα και τόνισε το αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας να υπερασπιστεί τα σύνορα της. Ο Πρόεδρος Τράμπ αναγνώρισε το δικαίωμα της Ελλάδος να επιβάλει την νομοθεσία της στα σύνορα της.

(18:45) Πριν από λίγη ώρα στις Φέρες, μία ομάδα περίπου 1.000 ατόμων επιχείρησε να εισέλθει παράνομα από τα σύνορα. Αστυνομία, στρατός αλλά και κάτοικοι σταμάτησαν την προσπάθειά τους, ενώ υπήρξαν και προειδοποιητικές βολές στον αέρα: https://bit.ly/3aik6hu

(18:30) Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για πλήθος μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή των Φερών, επί ποδός βρίσκονται δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ στο σημείο βρίσκεται και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Υπενθυμίζεται ότι το τελωνείο των Κήπων παραμένει ανοιχτό.

Αλλά και στην περιοχή του Δέλτα Έβρου επικεντρώνονται οι επιχειρήσεις του Στρατού και της Αστυνομία αυτή τη στιγμή και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Τσιρόζη. Εκεί βρίσκεται και ο μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών.

Στην περιοχή βρίσκονται τουλάχιστον 3 διμοιρίες των ΜΑΤ, στρατός αλλά και πολίτες που σαν τείχος ορθώνονται μπροστά στη λαοθάλασσα.

(17:00) Η Frontex συμφώνησε να ξεκινήσει μια «ταχεία επέμβαση» στα σύνορα, μετά από αίτημα της Ελλάδας.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) έκανε γνωστό πως έλαβε χθες το βράδυ ένα αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να εκκινήσει μια ταχεία επέμβαση στα εξωτερικά σύνορά της. «Εξετάζουμε πώς θα στηρίξουμε καλύτερα την Ελλάδα όσο το δυνατόν γρηγορότερα», ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Frontex Φαμπρίς Λεγκερί «συμφώνησε σήμερα να ξεκινήσει αυτή η ταχεία επέμβαση» ώστε να βοηθήσει την Ελλάδα να διαχειριστεί τον μεγάλο αριθμό των μεταναστών στα εξωτερικά σύνορά της, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η κινητοποίηση αυτή «αποτελεί μέρος της εντολής της Frontex περί παροχής βοήθειας σε μια χώρα μέλος που αντιμετωπίζει μια έκτακτη κατάσταση και ζητά κατεπείγουσα βοήθεια με αξιωματικούς και εξοπλισμό από όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ και του Σένγκεν», δήλωσε ο Λεγκερί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η Frontex έχει ήδη αυξήσει τις δυνατότητες επιτήρησης στα ελληνικά σύνορα και αναδιατάσσει τα μέλη της από άλλες επιχειρήσεις ώστε να παράσχει άμεση βοήθεια.

Η Frontex εργάζεται τώρα στενά με την Ελλάδα για να οριστικοποιηθεί γρήγορα το επιχειρησιακό σχέδιο για την ταχεία παρέμβαση στα σύνορα. Μόλις συμφωνηθεί, η Frontex θα ζητήσει από άλλες χώρες να παράσχουν αμέσως συνοριοφύλακες και άλλο σχετικό προσωπικό, καταλήγει η ανακοίνωση.

(12:00) Μεταδίδουμε πλάνα από την ώρα που επετράπη στους δημοσιογράφους να προσεγγίσουμε το “σημείο 0”, στις Καστανιές. Η είσοδος στο συγκεκριμένο σημείο στους δημοσιογράφους γίνεται την στιγμή που θέλει η ελληνική πλευρά να διευκολυνθεί στο έργο της καθώς ως γνωστό το πλήθος των μεταναστών όταν βλέπει κάμερες συγκεντρώνεται σε ένα σημείο.

Την ίδια στιγμή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας διαψεύδει τη γνησιότητα βίντεο που κυκλοφορεί σε κοινωνικά δίκτυα και φέρεται να δείχνει τον θάνατο σύρου πρόσφυγα από ελληνικά πυρά στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Προσοχή στην προπαγάνδα και τα fake news!

Στα κρατητήρια της Αδριανούπολης κρατείται η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Mega, Σοφία Καρτάλη, η οποία συνελήφθη χθες, Κυριακή, από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας με την κατηγορία ότι μπήκε σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη.

(11:00) Το e-evros.gr βρίσκεται πίσω από την ουδέτερη ζώνη και καταγράφει όλα όσα συμβαίνουν εδώ στο σημείο 0. Για 4η ημέρα στρατός και αστυνομία δίνουν μάχη καθώς χιλιάδες άτομα παραμένουν πίσω από τον συρμάτινο φράχτη με σκοπό να περάσουν στην ελληνική πλευρά.

(09:30) Οι συγκρούσεις μεταξύ παράνομων μεταναστών και αστυνομικών να είναι αδιάκοπες.

Αυτήν την ώρα στα σύνορα του Έβρου Τούρκοι ρίχνουν χημικά στις Ελληνικές Δυνάμεις.

Kαταγράψαμε την διαδρομή από τον κόμβο των Κήπων μέχρι και το Σουφλί. Όπως μπορείτε να διακρίνεται και στα πλάνα η συγκεκριμένη διαδρομή είναι “πεντακάθαρη” πράγμα που σημαίνει ότι τα παλικάρια εδώ πάνω στα σύνορα κάνουν εξαιρετική δουλειά.

«Μάγκες, ο Έβρος ΔΕΝ πέφτει με τίποτα, να το ξέρετε”

Από τις 06.00 της Κυριακής ως τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας σημειώθηκαν τα εξής:

Κατα μήκος των συνόρων του Έβρου έγιναν σποραδικές απόπειρες εισόδου στον ελληνικό έδαφος είτε μέσω φθορών στο φράκτη είτε μέσω διέλευσης του ποταμού.

Πραγματοποιήθηκε χρήση χημικών και καπνογόνων από την άλλη πλευρά, κάτι που συνεχίζεται έως αυτή τη στιγμή στην περιοχή τον Καστανέων και γύρω από αυτή, στην προσπάθεια να διασπαστούν οι ελληνικές δυνάμεις.

Από ελληνικής πλευράς έγιναν 9877 αποτροπές εισόδου.

Συνελήφθησαν 68 άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ακόμη μια νύχτα έντασης εκτυλίχθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, με τις ελληνικές Δυνάμεις να προσπαθούν να συγκρατήσουν τους χιλιάδες παράνομους μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στο τελωνειακό των Καστανέων και προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα.

Πετροπόλεμος, καπνογόνα, ακόμη και χημικά από drones από την τουρκική πλευρά συνθέτουν την «εκρηκτική» εικόνα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Από νωρίς το βράδυ της Κυριακής ο “Αίαντας” το όχημα της Αστυνομίας έριχνε μπλε μπογιά στους αλλοδαπούς που επιχειρούσαν κατά μεγάλες ομάδες και σε διαφορετικά σημεία του φράκτη να περάσουν στο ελληνικό έδαφος.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να εντοπιστούν αμέσως κάποιοι που θα κατορθώσουν να περάσουν μεμονωμένα από κάποια σημεία του φράκτη, από τους αστυνομικούς που περιπολούν σε απόσταση από το θέατρο των επιχειρήσεων, με αποστολή να συλλαμβάνουν όσους περνούν.

e-evros.gr

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Κασσελάκης από Δράμα: Στις ευρωεκλογές στείλτε μήνυμα στην κυβέρνηση

Στην πόλη της Δράμας βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ενημέρωσης της Κουμουνδούρου ο κ. Κασσελάκης «έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και επευφημίες, ενώ κατά την υποδοχή του δέχτηκε ως δώρο κι ένα λεύκωμα με φωτογραφίες της πόλης».

Ακολούθως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, όπου το Επαγγελματικό Λύκειο Δοξάτου, με την υποστήριξη του Μουσικού Σχολείου, παρουσίασαν τα αποτέλεσμα της εργασίας τους πάνω στο κρασί.

Κασσελάκης: «Στείλτε μήνυμα στις Ευρωεκλογές»
Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση ο Στέφανος Κασσελάκης περπάτησε στο κέντρο της πόλης και συνομίλησε με πολίτες κάθε ηλικίας. Αφού άκουσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή σε ό,τι αφορά τις υποδομές και τις συγκοινωνίες, τόνισε: «Η χώρα έχει κυβέρνηση τα τελευταία πέντε χρόνια. Εάν δεν έχει υπάρξει πρόοδος στις υποδομές, στείλτε της ένα μήνυμα. Τόσα χρήματα χάνονται σε σπατάλη του κράτους, είτε πρόκειται για ψηφιακά έργα, τα οποία ερευνά τώρα η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, είτε για την Πολιτική Προστασία, για ζημιές που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, είτε πρόκειται για σπατάλη ακόμα και στα νοσοκομεία, που πληρώνουν πιο πολλά τώρα σε εργολάβους αντί στους νοσηλευτές, στις καθαρίστριες, σε φύλαξη. Υπάρχει η χρηστή διοίκηση κι η υπάρχει και η σπατάλη. Ας κάνουν τα έργα εδώ, αν πραγματικά σέβονται τη Δράμα και όλη την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη».

Ο κ. Κασσελάκης δεσμεύτηκε για τον εξονυχιστικό έλεγχο της σπατάλης των κρατικών πόρων. Επιπλέον, συζητώντας με πολίτες που εξέφρασαν τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, υπογράμμισε ότι το φορολογικό πρόγραμμα του κόμματος έχει στο επίκεντρό του την ελάφρυνση των μικρών και των μεσαίων εισοδημάτων.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Παρέδωσε 4 μηχανές στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ο Alex Haditaghi

Στην παράδοση τεσσάρων μηχανών προς την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας προχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο επιχειρηματίας Alexander Haditaghi.

Ο κ. Haditaghi πρόκειται να προχωρήσει σε μία σειρά ενεργειών στήριξης στην τοπική κοινωνία (αναμένεται αντίστοιχη ενέργεια από τον ίδιο και στον τομέα της υγείας) και η παράδοση των μηχανών στην Αστυνομική Διεύθυνση είναι η πρώτη από αυτές.

Continue Reading

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πανελλαδικές 2024 | 68.851 φέτος οι εισακτέοι σην τριτοβάθμια εκπαίδευση – Δείτε πόσους θα πάρει κάθε σχολή

Τον αριθμό των εισακτεών μέσω πανελλαδικών εξετάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσες φέτος οι εισακτέοι θα είναι 68.851.

Δείτε ΕΔΩ την υπουργική απόφαση

Από την απόφαση προκύπτει αύξηση 277 θέσεων εισακτέων έναντι των περσινών, που ήταν 68.574 θέσεων. Σημειώνεται ότι εκ των 277 νέων θέσεων, οι 100 αφορούν το νέο τμήμα Ψυχολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες με τους φοιτητές που θα πάρει κάθε σχολή:

eisakteoi_Page_1
eisakteoi_Page_2
eisakteoi_Page_3
eisakteoi_Page_4
eisakteoi_Page_5
eisakteoi_Page_6
eisakteoi_Page_7

Το πρόγραμμα των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων

Οι πανελλαδικές 2024 ξεκινούν στις 31 Μαΐου 2024 με το κοινό μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Την Τρίτη, 4 Ιουνίου, το πρόγραμμα των εξετάσεων έχει ως ακολούθως: Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι: Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
Λόγω διεξαγωγής των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου, οι Πανελλαδικές θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου.

Οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα των Πανελλαδικών έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα μεταξύ 18 έως και 28 Ιουνίου 2024.

Οι αλλαγές στις φετινές Πανελλαδικές

Οι αλλαγές στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 είναι οι εξής:

Στα αγωνίσματα για την εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, αντικαθίσταται το αγώνισμα του Δρόμου 400μ. με το αγώνισμα του Δρόμου 200μ. για τα αγόρια, που συμμετέχουν στις πρακτικές δοκιμασίες.

Επίσης, στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο, στο Επιστημονικό Πεδίο Θετικών Επιστημών το Τμήμα «Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών (Ηράκλειο) του πανεπιστημίου Κρήτης μετονομάζεται σε «Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών (Ηράκλειο).

Τέλος, σημειώνονται αλλαγές στον τρόπο εξέτασης των υποψηφίων για τα τμήματα Μουσικών Σπουδών καθώς επίσης και στη βαθμολόγηση και τον υπολογισμό των μορίων.

protothema.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en