Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

40% αύξηση στα δημοτικά τέλη του Δήμου Νέστου!

image_print

Με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Νέστου αύξησε 40% τα δημοτικά τέλη. Επί της απόφασης η πλευρά Τσομπανόπουλου ασκεί κριτική, η διοίκηση του Δήμου απαντά επιρρίπτοντας ευθύνη στον πρώην Δήμαρχο. Οι ανακοινώσεις ήταν άμεσες το απόγευμα και το βράδυ της Δευτέρας, πλην όμως η ουσία δεν αλλάζει. Η ανάρτηση Τσομπανόπουλου: «Στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Διοίκηση Μιχαηλίδη, προκειμένου ,να ισοσκελίσει, τον προϋπολογισμό, του 2020, πρότεινε, ΑΥΞΗΣΗ (με το καλημέρα), των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, κατά 40%. Προσπαθήσαμε, να τους πείσουμε, ότι δύο λύσεις υπάρχουν, για την αντιμετώπιση του ισοσκελισμού, είτε η αύξηση των εσόδων είτε η μείωση των δαπανών. Τονίσαμε ,την αδυναμία των συμπολιτών μας, να ανταποκριθούν, σε μια, τέτοια μεγάλη αύξηση, ιδιαίτερα των οικονομικά ασθενέστερων.

Επικαλεστήκαμε, την εισήγηση του προϊσταμένου οικονομικών, που αναφέρει, ότι δεν μπορεί η υπηρεσία, να εισπράξει, οφειλές συμπολιτών μας, που αγγίζουν, το 1.500.000 ευρώ, λόγω δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Προτείναμε, να μην γίνει καμία, αύξηση και να προσπαθήσει η διοίκηση, να κάνει καλύτερο, προγραμματισμό και περιστολή περιττών δαπανών. Επί, της δικής μας, πενταετούς διοίκησης, ουδέποτε, προβήκαμε σε καμία αύξηση. Αντίθετα περιορίσαμε, τις δαπάνες, στο ελάχιστο (καύσιμα, μισθοδοσίες, συντηρήσεις, εφημερίδες, δημόσιες σχέσεις). Τελικά, πέρασε η αύξηση, κατά πλειοψηφία, (δεν ψήφισε η δική μας παράταξη)».

Η ανακοίνωση του κ. Μιχαηλίδη: «Η δημοτική αρχή σήμερα υποχρεώθηκε να προβεί σε αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών της τάξεως του 40%. Παρακάμπτοντας τις εισηγήσεις της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου για αυξήσεις 85% ώστε να αποπληρωθούν άμεσα τα συσσωρευμένα χρέη της πενταετίας και να ισοσκελίσει ο προϋπολογισμός.

Ήταν αδύνατο, δεν μπορούσε όμως(αν και προσπάθησε στο δίμηνο που μεσολάβησε από την ανάληψη των καθηκόντων της εξαντλώντας όλες τις πιθανές λύσεις μέχρι σήμερα ) με άλλο νόμιμο τρόπο να αντιμετωπίσει το συσσωρευμένο χρέος προς την ΔΕΗ και τον φορέα Διαχείρισης απορριμμάτων ΔΙΑΜΑΘ που παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση όπου σύμφωνα με την εισήγηση των υπηρεσιών του Δήμου αθροιστικά ανέρχεται σε 970.000€. Αυτοί που διαφήμιζαν ότι νοικοκύρευαν τον δήμο καλά θα κάνουν σεβόμενοι τους δημότες να καταλάβουν ότι η σημερινή διοίκηση δεν έβαλε ποτέ αυξήσεις στις δύο προηγούμενες θητείες της ( σε αντίθεση με το 20% που έβαλαν οι “νοικοκυραίοι” με το Καλημέρα το 2014 άνευ λόγου και σοβαρής αιτίας) δεν θα το έκανε και τώρα εάν δεν ήταν υποχρεωμένη από τις καταστάσεις που τις κληροδότησαν. Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς τους για πιθανές λύσεις, είχαν πέντε χρόνια να τις εφαρμόσουν και να μην χρέωναν τον δήμο, αντί να υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών με τις δηλώσεις τους. Αν θέλουν να ψάξουν τους υπαίτιους αυτής της κατάστασης δεν έχουν παρά να κοιτάξουν στον καθρέφτη τους αφού στο μοναδικό πράγμα που διαθέτουν συνέπεια είναι η παραπληροφόρηση και το ψέμα».

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Βενεζουέλα: Πάνω από 2.500 οι νεκροί από τους φονικούς σεισμούς – Συνεχίζονται οι έρευνες για 50.000 αγνοούμενους

Διασώστες επιχειρούν στα συντρίμμια κτιρίου μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στη Βενεζουέλα.
image_print

Βενεζουέλα: Στους 2.595 οι νεκροί από τους καταστροφικούς σεισμούς

Βυθισμένη στο πένθος παραμένει η Βενεζουέλα, καθώς ο απολογισμός των δύο ισχυρών σεισμών που έπληξαν τη χώρα στις 24 Ιουνίου συνεχίζει να αυξάνεται. Σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις, οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 2.595, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Η υπηρεσιακή πρόεδρος της χώρας, Ντέλσι Ροδρίγκες, διαβεβαίωσε ότι «κανένας δεν θα ενταφιαστεί σε ομαδικούς τάφους», ενώ ανακοίνωσε επταήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα της μεγαλύτερης σεισμικής καταστροφής που έχει πλήξει τη χώρα εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα.

Ένας επιζών διασώθηκε μετά από οκτώ ημέρες

Μέσα στο βαρύ κλίμα, μια σπάνια αχτίδα ελπίδας ήρθε από την επιχείρηση διάσωσης του 43χρονου Ερνάν Χιλ, ο οποίος ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια οκτώ ημέρες μετά τους σεισμούς.

Η πολύπλοκη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην πολιτεία Λα Γουάιρα, με τη συνεργασία διασωστών από επτά διαφορετικές χώρες, οι οποίοι επί τρεις ημέρες άνοιγαν δίοδο προς το σημείο όπου είχε εγκλωβιστεί.

Η σύζυγός του χαρακτήρισε τη διάσωσή του «πραγματικό θαύμα», ενώ η επιτυχία της επιχείρησης αναπτέρωσε προσωρινά τις ελπίδες για τον εντοπισμό και άλλων επιζώντων.

Ο ΟΗΕ εκτιμά έως και 50.000 αγνοούμενους

Παρότι οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει επίσημο αριθμό αγνοουμένων, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών εκτιμά ότι οι άνθρωποι που εξακολουθούν να αγνοούνται ενδέχεται να φτάνουν ακόμη και τις 50.000.

Παράλληλα, οι τραυματίες ξεπερνούν τις 12.400, ενώ χιλιάδες κτίρια έχουν καταστραφεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές.

Ανθρωπιστική κρίση και ελλείψεις

Η καταστροφή έχει προκαλέσει τεράστιες ανθρωπιστικές ανάγκες. Χιλιάδες πολίτες έχουν μείνει χωρίς σπίτι και διαμένουν σε προσωρινούς καταυλισμούς, χώρους στάθμευσης και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Πολλοί επιζώντες καταγγέλλουν ότι η βοήθεια φτάνει με μεγάλες καθυστερήσεις, ενώ κάνουν λόγο για σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, πόσιμο νερό και βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) έχει απευθύνει επείγουσα έκκληση για χρηματοδότηση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να εξασφαλιστεί επισιτιστική βοήθεια σε περίπου 500.000 σεισμόπληκτους τους επόμενους τρεις μήνες.

Διεθνής κινητοποίηση

Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν διασώστες από δεκάδες χώρες, με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και εξειδικευμένο εξοπλισμό, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει αρκετές ημέρες από τη σεισμική καταστροφή.

Παράλληλα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γεμίσει με φωτογραφίες και εκκλήσεις συγγενών που αναζητούν πληροφορίες για τους δικούς τους ανθρώπους, καθώς η αγωνία για την τύχη χιλιάδων αγνοουμένων παραμένει έντονη.

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα: Εστία κινδύνου στον Άγιο Ιωάννη με ακαθάριστη βλάστηση

image_print

Στον Άγιο Ιωάννη, στη συμβολή των οδών Κομνηνών και Π.Π. Γερμανού, η πυκνή και ξερή βλάστηση έχει μετατρέψει έναν χώρο ανάμεσα σε πολυκατοικίες σε πιθανή εστία κινδύνου, ιδιαίτερα εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο σημείο βρίσκεται και ένα εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο, συμπληρώνοντας την εικόνα εγκατάλειψης και εντείνοντας την ανησυχία των κατοίκων.

Οι περίοικοι ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών για τον καθαρισμό του χώρου και την απομάκρυνση του οχήματος, πριν χρειαστεί να αντιμετωπιστεί κάποιο δυσάρεστο περιστατικό.

Δείτε φωτογραφίες :

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα : Έληξε η επιχείρηση απομάκρυνσης μολύβδου από την Εγνατία Οδό

image_print

Ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες η επιχείρηση αντιμετώπισης της διαρροής στερεού μολύβδου στην Εγνατία Οδό, κοντά στην Καβάλα, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να αποκαθιστούν πλήρως την ασφάλεια του οδοστρώματος και την κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι εργασίες καθαρισμού συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, της διαχειρίστριας εταιρείας του αυτοκινητοδρόμου και εξειδικευμένων συνεργείων. Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις και δόθηκε εκ νέου στην κυκλοφορία το τμήμα του δρόμου που είχε αποκλειστεί.

Το περιστατικό προκλήθηκε όταν φορτίο στερεού μολύβδου διέρρευσε από διερχόμενο φορτηγό, γεγονός που κινητοποίησε άμεσα τις αρχές, οι οποίες έλαβαν μέτρα για την προστασία των οδηγών και την ασφαλή απομάκρυνση του υλικού.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο :

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en