Quantcast
Connect with us

ΔΡΑΜΑ

40 χρόνια Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας απο Δευτέρα 18 έως Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου (video)

image_print

Από την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου ως το Σάββατο 23 του μηνός η 40ή διοργάνωση του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους.

Eκατόν εξήντα μία ταινίες θα προβληθούν συνολικά εφέτος στη Δράμα, η οποία γιορτάζει τα 40 χρόνια από την ίδρυση του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους. Η έναρξη της διοργάνωσης θα γίνει την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 23 του μηνός η αυλαία θα πέσει. Οι προβολές πραγματοποιούνται στον κινηματογράφο Ολυμπία και στο Δημοτικό Ωδείο, ενώ στο Ελληνικό Διαγωνιστικό επιλέχθηκαν 66 ταινίες που θα διεκδικήσουν τα βραβεία του φεστιβάλ. Ανάμεσά τους τέσσερα ντοκιμαντέρ και δυο κινούμενα σχέδια.

Εφέτος, μεγάλη σημασία για το φεστιβάλ φαίνεται να έχει ότι το ένα τρίτο των σκηνοθετών του εθνικού τμήματος είναι γένους θηλυκού και ότι μια γυναίκα, η Κατερίνα Μαραγκουδάκη προεδρεύει στην κριτική επιτροπή, της οποίας τα περισσότερα μέλη είναι γυναίκες (Ιφιγένεια Κοτσώνη, σκηνοθέτις, σεναριογράφος, Θέλγια Πετράκη, σκηνοθέτις, Γιάννης Σακαρίδης, σκηνοθέτης, παραγωγός, Σπύρος Ταραβήρας, σκηνοθέτης,παραγωγός, σεναριογράφος).
Στο Διεθνές τμήμα του Φεστιβάλ, που εφέτος γίνεται 23 χρονών θα προβληθούν 54 ταινίες από 48 χώρες, ανάμεσα στις οποίες -το φεστιβάλ επισημαίνει – και το Περού. Οι περισσότερες από τις μισές ταινίες που διαγωνίζονται είναι παραγωγής 2017 και τρεις ελληνικές («Play» του Β. Λυμπερόπουλου, «Φράγμα» του Γ. Τελτζίδη και «Ράγες» της Ε. Φέσσα. Στο διεθνές τμήμα που επίσης περιλαμβάνει την κυπριακή «Η ασήμαντη ζωή της Έλλης Παυλή» του Μ. Χαπέσιη).
Στο Διεθνές τμήμα πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι ο συγγραφέας, δημοσιογράφος, κριτικός και ιστορικός κινηματογράφου Νίνος Φένεκ Μικελίδης και μέλη οι Katia Scarton Kim, σκηνοθέτης, ηθοποιός  (Γαλλία), Christie Huysmans, συγγραφέας, δημοσιογράφος, κριτικός κινηματογράφου (Βέλγιο), Goran Radovanovic, συγγραφέας, σκηνοθέτης και παραγωγός (Σερβία) και Filipe Pereira, διευθυντής Φεστιβάλ, επιμελητής προγράμματος (Πορτογαλία).
Το φεστιβάλ δίνει επίσης έμφαση στο γεγονός ότι περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά, είναι  οι δημοφιλείς ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν στις ταινίες του διαγωνιστικού. Ενδεικτικά: Γ. Στάνκογλου, Μ. Παπαδημητρίου, Μ. Μαυροματάκης, Ακ. Καραζήσης, Κ. Καρβούνη, Μ. Σκουλά, Ερ. Λίτσης, Ξ. Καλογεροπούλου και  Μ.Αλιφέρη. «Είναι προφανές πως δεν επιθυμούν απλώς να βοηθήσουν τους νέους σκηνοθέτες στα πρώτα τους βήματα, όπως συνέβαινε παλιότερα, αλλά αντιμετωπίζουν πλέον την μικρού μήκους ταινία ως ένα όχημα ανάδειξης της υποκριτικής τους δεινότητας» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της διοργάνωσης.
Για το φεστιβάλ, πάντα, μερικά από τα highlights της διοργάνωσης είναι τα κάτωθι:
> Η γερμανική ταινια «Chuckwall» καθώς και το αυστραλέζικο «Goat boy» που καταπιάνονται με ελληνικά θέματα.
> Η ταινία «The Guilt, probably» που πέρσι βραβεύτηκε στο τμήμα Cinefondation του φεστιβάλ των Καννών.
> Το αντιναζιστικό τσέχικο animation «Shadow over Prague» που βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία και ο υπερήρωας πρωταγωνιστής σε έναν πραγματικό Τσέχο ήρωα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου
> Η ισπανική ταινία «Miss Wamba» με πρωταγωνίστρια τη Ρουθ Ντίαζ ( «Η οργή ενός υπομονετικού ανθρώπου»).
Να επισημανθεί τέλος, ότι από τις 5 ως τις 11 Οκτωβρίου οι ταινίες της Δράμας θα προβληθούν στην αίθουσα «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος και Πατησίων).
Οι ταινίες του ελληνικού τμήματος
“Καληνύχτα”, 35′, σκην. Θάνος Κερμίτσης
“Ροζαλία”, 17′, Κατερίνα Γιαννακοπούλου
“Ωραίες πεταλούδες”, 15΄, Έλενα Δεμέστιχα
“All of me”, 14′ , Daphne Schmon
“Humphrey”, 29′, Στέφανος Γκέκας
“Mr. Null”, 17′, Δαρείος Χαλίλι
“Το μαύρο κουτί “, 12′ Ανθή Τσιρούκη
“Η Χάρις του Θεού”, 28′, Παρίσης Πάνου
“The best of everything, always”, 12′ Aλέξιος Κουκιάς-Παντελής
“Κρεατομηχανή”, 15′, Κυριάκος Αναστασίου
“Στάση”, 17′, Μαύρα Πεπονή
“Hominid”, 19′, Αλέξανδρος Σαλίμης
“Bourbon με γάλα”, 19′,  Πάρης Πατσουρίδης
“Χριστουγεννιάτικο Αντιπαραμύθι”, 26′ ,Ευθύμιος Χατζής
“Ουρανία”, 16′ ,Δέσποινα Κούρτη
“Προφιτερόλ”, 13′, Χρυσάνθη Καρφή Κώη
“Το Μανάβικο”, 14′, Μιχάλης Μαθιουδάκης
“Maniera Greca”, 13′ ,Κυρηναίος Παπαδημάτος
“No Root”, 5′ ,Δημήτρης Μανιώρος
“Προετοιμασία”, 15′ ,Σοφία Γεωργοβασίλη
“112-Pizza”,  7′, Ελευθέριος Ζαχαρόπουλος
“Ιφιγένεια”, 7′, Αλίκη Τσακούμη
“Με ανοιχτά φτερά”, 22′ , Βίβιαν Παπαγεωργίου
“2×3 Ασύμμετρο”, 19′, Άγγελος Χαραλάμπους
“Χορεύοντας το όνειρο”, 12′, Γιώργος Μαντάς
“Η τομή”, 15′, Βαγγελιώ Σουμέλη
“Harvest in new life”,  11′, Αντώνης Κιτσίκης
“Symbiotic”, 6′, Στεφανία Γιαννίκου
“Brazuca”, 19′, Φαίδων Γκρέτσικος
“Δύο ζωές”,  34′, Αντώνης Σαμουράκης
“Memento mori”, 26′, Ανδρέας Σαμαράς
“Χάππυ Βαλεντάινς”, 9′, Παντελής Χαπέσιης
“Η πτώση”, 2′, Γιάννης Στεφανάκις
” Ιππόκαμπος”, 10′, Θέμης Κατσιμίχας
“La Soupe”, 11′, Νίκος Σύννος
“Μαμά, γύρισα”, 5′, Δημήτρης Κατσιμίρης
“View master”, 7′, Βασίλης Γουδέλης
“Μάνεκι Νέκο”, 19′, Μανώλης Μαυρής
“Ενδεχόμενα απογεύματος”, 18′, Δημήτρης Σταυρόπουλος και Ορέστης Σταυρόπουλος
“Eλλη”, 9′, Μιλτιάδης Χρηστίδης
“Rebirthday”, 13′, Κωστής Λεβέντης
“Sis”, 10′, Δημήτρης Τούλιας
“ΤΟ ΤΕΡΑΣ κοιμάται” , 31′, Κωστής Χαραμουντάνης
“Έρφοι”, 28′, Ελβίνα Μποτονάκη
“Το εισιτήριο”, 17′, Χάρης Σταθόπουλος
” Η ζωή μετά”, 17′, Χρήστος Σαγιάς
 “Mad Dogs”, 12′, Δανάη Παπαϊωάννου
“Η μέθοδος”, 13′, Χάρης Γιουλάτος
“Heimlich”, 19′, Κώστας Μπακούρης
“Testing Greta”, 11′, Abbie Lucas
“Στιγμή”, 5′, Κωνσταντίνος Ξενάκης
“Σουτζουκάκια”, 14′, Χρυσόστομος Μπάρμπας
“Pink”, 14′, Μέμη Κούπα
“Μελτέμι”, 18′, Ζέτα Σπυράκη
“9 με 5”, 12′, Φίλιππος Τσαπέκης
“Η απαγορευμένη επίσκεψη”, 35′, Νίκος Θεοδοσίου
“Αυστραλία”, 9′, Δημήτρης Ζάχος
“Πίσω απ’ το βουνό”, 8′, Βασιλική Τσαβαλιά
“Καρδιές για φάγωμα”, 20′, Ειρήνη Κούτουλα
“Play”, 32′, Βαγγέλης Λυμπερόπουλος
“Επίσκεψη”, 6′, Γιάννης Ζαφείρης
“Η ασήμαντη ζωή της Ελένης Παυλή”, 16′, Μιχάλης Χαπέσιης
“Ράγες”, 12′, Ελίνα Φέσσα
“Καουμπόης”, 22′, Γιάννης Χαριτίδης
“Κατάψυξη”, 16′, Δημήτρης Νάκος
“Φράγμα”, 17′, Γιώργος Τελτζίδης

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Followgreen Δράμας: Νέα «Πράσινη Αποστολή» για την προστασία της θάλασσας με δώρο SUP

Γραφικό της καμπάνιας Followgreen για την προστασία της θάλασσας και την ανακύκλωση.
image_print

Μια νέα εκπαιδευτική δράση με θέμα την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος παρουσιάζει η πλατφόρμα Followgreen, καλώντας τους δημότες να συμμετάσχουν στο Green Mission με τίτλο «Η θάλασσα μας χρειάζεται!».

Η πρωτοβουλία στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη μείωση των απορριμμάτων στις παραλίες και την προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος, προβάλλοντας απλές καθημερινές πρακτικές, όπως ο περιορισμός της χρήσης πλαστικού, η σωστή ανακύκλωση και η συμμετοχή σε εθελοντικούς καθαρισμούς.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να ολοκληρώσουν όλα τα στάδια της «Πράσινης Αποστολής», συγκεντρώνοντας τους απαραίτητους πόντους επιβράβευσης και δηλώνοντας συμμετοχή στην ενεργή κλήρωση.

Το δώρο της τρέχουσας δράσης είναι ένα HomAthlon SUP Malibu 3.05m.

Η ανάδειξη του νικητή θα πραγματοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης με τυχαία επιλογή, ενώ το δώρο θα αποσταλεί με εταιρεία ταχυμεταφορών μετά την επιβεβαίωση των στοιχείων του νικητή.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

ΣΕΜΜ-Θ: Σαφές χρονοδιάγραμμα για το «Βαθύ» Θάσου και πλήρης σύνδεση Δράμας–Καβάλας

Ο ΣΕΜΜ-Θ ζητά σαφές χρονοδιάγραμμα για τη λιμενική εγκατάσταση στο «Βαθύ» Θάσου και πλήρη ολοκλήρωση του οδικού άξονα Δράμας–Καβάλας.
image_print

Την ανάγκη άμεσης προώθησης δύο υποδομών στρατηγικής σημασίας για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ανέδειξε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας–Θράκης, κατά τη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026 στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Στη σύσκεψη, η οποία έγινε υπό τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη, συμμετείχαν στελέχη της περιφερειακής διοίκησης, δήμαρχοι και εκπρόσωποι παραγωγικών, επιστημονικών και λιμενικών φορέων.

Εκ μέρους του ΣΕΜΜ-Θ, ο αντιπρόεδρος Ηλίας Ζουπίδης έθεσε το ζήτημα της αναβάθμισης της λιμενικής εγκατάστασης στο «Βαθύ» της Θάσου, καθώς και της ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Δράμας–Καβάλας.

Δημόσια δέσμευση για τη χρηματοδότηση στο «Βαθύ»

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, η αναβάθμιση της υφιστάμενης εγκατάστασης στο «Βαθύ» μπορεί να υποστηρίξει την οργανωμένη διακίνηση και εξαγωγή παραπροϊόντων της μαρμαρικής δραστηριότητας, περιορίζοντας τις αποθέσεις υλικών και τις βαριές οδικές μεταφορές στο εσωτερικό της Θάσου.

Ο κ. Τοψίδης ανέφερε ότι έχουν πραγματοποιηθεί ενέργειες προς τα αρμόδια υπουργεία για την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 1,2 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, όπως αναφέρει ο ΣΕΜΜ-Θ, δεσμεύτηκε ότι, σε περίπτωση που η χρηματοδότηση δεν εξασφαλιστεί έως το τέλος του 2026, η Περιφέρεια ΑΜΘ θα αναλάβει τη χρηματοδότηση στις αρχές του 2027.

Ο Σύνδεσμος χαρακτηρίζει σημαντική τη συγκεκριμένη τοποθέτηση, καθώς, όπως σημειώνει, συνοδεύεται από σαφές οικονομικό μέγεθος, χρονικό ορίζοντα και εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι επόμενο κρίσιμο βήμα είναι η δέσμευση να αποτυπωθεί σε συγκεκριμένες διοικητικές και χρηματοδοτικές πράξεις, με καθορισμό του τεχνικού αντικειμένου, του φορέα υλοποίησης, των απαιτούμενων εγκρίσεων και του χρονοδιαγράμματος δημοπράτησης.

«Το Βαθύ έχει πραγματικό παραγωγικό ρόλο»

Ο ΣΕΜΜ-Θ υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη λιμενική εγκατάσταση δεν αποτελεί μια θεωρητική επιλογή, καθώς διαθέτει ιστορικό παραγωγικής λειτουργίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από το 2014 είχε δοθεί θετική γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις και την κατασκευή προβλήτα, ενώ το 2023 είχε εγκριθεί χρηματοδότηση για την ωρίμανση και την υποστήριξη της διαχείρισης του έργου.

Η αναβάθμιση της εγκατάστασης, κατά τον Σύνδεσμο, μπορεί να συμβάλει στη μείωση της βαριάς κυκλοφορίας, στην προστασία του οδικού δικτύου και των οικισμών, στην καλύτερη οργάνωση των εμπορευματικών ροών και στη στήριξη των εξαγωγών, με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος και του τουριστικού χαρακτήρα της Θάσου.

Κρίσιμη η πλήρης οδική σύνδεση Δράμας–Καβάλας

Στη σύσκεψη τέθηκε επίσης το ζήτημα της ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Δράμας–Καβάλας.

Ο ΣΕΜΜ-Θ επισημαίνει ότι οι επιχειρήσεις μαρμάρου της Δράμας χρησιμοποιούν σε αυξανόμενο βαθμό τον εμπορικό λιμένα «Φίλιππος Β΄» για τη διακίνηση των προϊόντων τους. Η σημερινή οδική σύνδεση, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, αυξάνει τον χρόνο και το κόστος των μεταφορών και δημιουργεί αυξημένες απαιτήσεις οδικής ασφάλειας.

Το υπό κατασκευή τμήμα Κρηνίδες–Σταυρός έχει μήκος περίπου 8,26 χιλιομέτρων και προϋπολογισμό 60,8 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η πρόοδος του έργου βρίσκεται περίπου στο 45%, με την ολοκλήρωσή του να τοποθετείται εντός του 2027.

Τα υπόλοιπα τμήματα προς τη Δράμα παραμένουν σε μελετητικό και χρηματοδοτικό στάδιο, με την Περιφέρεια να αναμένει κρατική χρηματοδότηση.

Ο Σύνδεσμος ζητά το έργο να αντιμετωπιστεί ως ένας ενιαίος οδικός άξονας και όχι ως σειρά αποσπασματικών παρεμβάσεων, υποστηρίζοντας ότι η ολοκλήρωσή του θα μειώσει το κόστος των μεταφορών, θα βελτιώσει την οδική ασφάλεια και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Από τις δεσμεύσεις στην υλοποίηση

Ο ΣΕΜΜ-Θ εκτιμά ότι οι δύο παρεμβάσεις είναι λειτουργικά συμπληρωματικές. Η εγκατάσταση στο «Βαθύ» μπορεί να λειτουργήσει ως οργανωμένη παραγωγική και εξαγωγική πύλη για τη Θάσο, ενώ ο ολοκληρωμένος άξονας Δράμας–Καβάλας μπορεί να εξασφαλίσει ασφαλέστερη πρόσβαση των επιχειρήσεων της ενδοχώρας στις λιμενικές υποδομές της Καβάλας.

Ο Σύνδεσμος δηλώνει διαθέσιμος να συνεισφέρει με στοιχεία για την παραγωγική δραστηριότητα, τις εμπορευματικές ροές και τις εξαγωγικές ανάγκες του κλάδου, τονίζοντας ότι η ουσιαστική αξία των δεσμεύσεων θα κριθεί από τη θεσμική συνέχεια, την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων και τη μετάβασή τους σε συγκεκριμένες πράξεις υλοποίησης.

DNews Widget
Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Ζεϊμπέκ: Ερώτηση για τον σιδηροδρομικό αποκλεισμό της Θράκης και της Ξάνθης

Ζεϊμπέκ: Παρέμβαση για τον σιδηροδρομικό αποκλεισμό της Θράκης και της Ξάνθης
image_print

Το ζήτημα της πολυετούς διακοπής της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Θράκης και ειδικότερα της Ξάνθης φέρνει στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του βουλευτή, η απουσία επιβατικών σιδηροδρομικών δρομολογίων τα τελευταία επτά χρόνια έχει επιβαρύνει την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής και έχει ενισχύσει το αίσθημα απομόνωσης των κατοίκων.

Ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ υποστηρίζει ότι η παραγωγική, οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της Θράκης δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς αξιόπιστη σύνδεση με το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Παράλληλα, αναφέρεται στην πορεία σημαντικών έργων, όπως η «Σιδηροδρομική Εγνατία» και το Sea2Sea Project, τα οποία, όπως σημειώνει, παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει και στο έργο κατασκευής της νέας μονής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Νέα Καρβάλη – Τοξότες. Ο βουλευτής ζητά διευκρινίσεις για την εξέλιξη του έργου μετά το μπλοκάρισμα της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς και για το ενδεχόμενο απώλειας της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.

Στην παρέμβασή του θέτει επίσης το ζήτημα της δρομολόγησης τουριστικού τρένου στη γραμμή Δράμα – Ξάνθη, με στόχο την ανάδειξη της διαδρομής μέσα από τα Στενά του Νέστου και την ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Ακολουθεί η ερώτηση του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών:

Προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών

Θέμα: «Να μπει ένα τέλος στον σιδηροδρομικό αποκλεισμό που βιώνει η Θράκη και η Ξάνθη εδώ και επτά (7) συναπτά έτη»

Ο Νομός Ξάνθης, αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Θράκης, σχεδόν στο σύνολό της, βιώνει έναν σκληρό, πρωτοφανή σιδηροδρομικό αποκλεισμό, αποτέλεσμα των πολιτικών που υλοποιεί και εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ και έχουν οδηγήσει συνολικά την εν λόγω Περιφέρεια στην απαξίωση και την υποβάθμιση. Δεν νοείται να μιλά κανείς σήμερα για την παραγωγική, οικονομική, κοινωνική – και σε όλα τα επίπεδα – ανασυγκρότηση της περιοχής της Θράκης, όσο αυτή παραμένει αποκομμένη και αποκλεισμένη από τη σιδηροδρομική σύνδεση με την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα. Ο σιδηρόδρομος αποτέλεσε για την περιοχή – κυριολεκτικά και μεταφορικά – «ατμομηχανή» για  την ανάπτυξής της. 

Σήμερα που μιλάμε κρίσιμα, εμβληματικά έργα για την περιοχή, όπως η «Σιδηροδρομική Εγνατία» και το «Sea2Sea Project», που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και είχαν «πέσει» οι υπογραφές, παραμένουν στις καλένδες, με αποκλειστική ευθύνη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Επιπρόσθετα, το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι της Θράκης και της Ξάνθης, βίωσαν ένα ακόμη «επιτελικό», κυβερνητικό φιάσκο, με το Ελεγκτικό Συνέδριο να μπλοκάρει την υπογραφή της σύμβασης για το έργο «Κατασκευή Νέας Μονής Σιδηροδρομικής Γραμμής στο τμήμα Νέα Καρβάλη – Τοξότες» και δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για ακύρωση της σύμβασης, καθώς και πιθανή απώλεια της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.

Με βάση τα παραπάνω και με το δεδομένο ότι η Θράκη και ο Νομός Ξάνθης δεν αντέχουν τη διαιώνιση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης, δηλαδή του σιδηροδρομικού αποκλεισμού ολόκληρης αυτής της περιοχής, καθώς δεν νοείται να μιλάμε σοβαρά για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Θράκης δίχως επιβατικά και άλλα τρένα να «σφυρίζουν» σε κάθε σταθμό στη Θράκη, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός: 

-Υπάρχει σχέδιο, από μεριάς κυβέρνησης, για την ανάσχεση του πρωτοφανούς σιδηροδρομικού αποκλεισμού που βιώνει η Ξάνθη και η ευρύτερη περιοχή της Θράκης, τα τελευταία 7 χρόνια;

-Τί πρόκειται να γίνει, μετά και το μπλόκο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με το έργο «Κατασκευή Νέας Μονής Σιδηροδρομικής Γραμμής στο τμήμα Νέα Καρβάλη-Τοξότες»; Θα παραμείνει το εν λόγω έργο ενταγμένο στον Μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF); Από πού θα χρηματοδοτηθεί σε περίπτωση απένταξής του;

-Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η προοπτική δρομολόγησης τουριστικού τρένου στο τμήμα Δράμα – Ξάνθη, με στόχο την ανάδειξη της διαδρομής μέσα από τα Στενά του Νέστου και την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής;

Ο ερωτών Βουλευτής

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en