Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

4ο Kavala Night City Run | Η μεγάλη γιορτή της πόλης!

Στους ρυθμούς του μεγάλου νυχτερινού αγώνα δρόμου, το Σάββατο, κινείται η Καβάλα.

Νέο ρεκόρ συμμετοχής

Για το μεγάλο αυτό ραντεβού, που αποτελεί πλέον θεσμό στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής, μίλησε στο «KavalaPost» ο πρόεδρος της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας(που μαζί με τον Δήμο Καβάλας διοργανώνουν τον αγώνα) Γιάννης Προμούσας ο οποίος εμφανίστηκε σίγουρος για το γεγονός ότι και φέτος η διοργάνωση θα σημειώσει ρεκόρ συμμετοχών! «Όπως δείχνουν τα πράγματα» επισημαίνει «φέτος θα ξεπεράσουμε κατά πολύ τις 1000 συμμετοχές, με κόσμο όχι μόνο από την Καβάλα και την γύρω περιοχή, αλλά και από πολλές πόλεις της Βορείου Ελλάδος κυριότερα, αλλά και από τις όμορες γειτονικές χώρες όπως η Βουλγαρία, η Τουρκία αλλά και η Ρουμανία! Αυτό φαίνεται και από τις ηλεκτρονικές εγγραφές που έχουμε μέχρι την Πέμπτη και οι οποίες πλησίασαν τις 500, ενώ πέρσι τέτοια ημέρα ήταν περίπου 300». Στο σημείο αυτό ο κ. Προμούσα παρακάλεσε όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν σ’ αυτή τη γιορτή να προβούν στην εγγραφή τους τόσο στα γραφεία της ΛΦΚ (απέναντι από την είσοδο του «Αντ. Βαλάκου»), όσο και από το πρωί του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία, μιας και είναι σίγουρο ότι θα δημιουργηθεί συνωστισμός τις τελευταίες ώρες και η γραμματεία θα πρέπει να κλείσει περίπου στις 6.00 το απόγευμα για να είναι όλα έτοιμα για την εκκίνηση στις 8.00 το βράδυ! Η συμμετοχή στον αγώνα είναι 10 ευρώ, μιας και όπως τονίστηκε ο στόχος είναι η διοργάνωση να μην επιβαρύνει τον Δήμο, να καλύψει ένα σημαντικό μέρος των εξόδων της αλλά και να μείνουν χρήματα για να δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό στο τέλος. Με την εγγραφή του ο δρομέας θα λαμβάνει μια σακούλα με την φανέλα του αγώνα, κάποια αναμνηστικά καθώς και το ηλεκτρονικό τσιπ της χρονομέτρησης!

Τα εύσημα σε τροχαία και εθελοντές

Για τα κέρδη της διοργάνωσης έχουν ειπωθεί πολλά, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι που δουλεύουν γι’ αυτήν και πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα η προσπάθεια και η συμβολή του! «Θα πρέπει να εξάρουμε ιδιαίτερα την προσπάθεια της Τροχαίας Καβάλας που δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι χωρίς την παρουσία της και την καλή της διάθεση δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα», αναφέρει ο Γιάννης Προμούσας που συνεχίζει λέγοντας ότι «έχουν γίνει πολλές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ του Σαββάτο στο κέντρο της πόλης για να γίνουν όλα όπως πρέπει και να ασφάλεια». Επίσης αναφέρθηκε και στους εθελοντές που δούλεψαν για το Kavala Night City Run «πρόκειται για περίπου 100 παιδιά που επίσης χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει τίποτα. Η βοήθεια τους είναι καταλυτική και μάλιστα η μαζικότητα τους έχει προκαλέσει εντύπωση σε πάρα πολλούς επισκέπτες μας» καταλήγει.

Η διαδρομή

Ο αγώνας ξεκινά από την κεντρική πλατεία της πόλης της Καβάλας – την Πλατεία Ελευθερίας – ακριβώς στο υψόμετρο της θάλασσας. Αρχικά οι αθλητές διασχίζουν τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης την οδό Ομονοίας, στη συνέχεια περνούν μπροστά από το Δημαρχείο όπου μέσα από τον Δημοτικό κήπο φτάνουν στην οδό Βενιζέλου με πορεία προς τον κόμβο Φαλήρου, για να κινηθούν επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης παράλληλα με την ακτή «Ραψάνη». Εκεί στρίβουν και συνεχίζουν προς το πάρκο Φαλήρου, αυτοί που θα συμμετέχουν στον αγώνα των 5χλμ. Οι υπόλοιποι αθλητές που θα συμμετέχουν στα 10 χλμ, θα συνεχίσουν επί της οδού Τενέδου και κατά μήκος της ακτής «Καλαμίτσα», όπου θα κάνουν αναστροφή με κατεύθυνση πλέον το Ανατολικό τμήμα της πόλης. Στη συνέχεια διασχίζουν όλη την παραλιακή ζώνη και το πάρκο Φαλήρου, περνούν μέσα από το λιμάνι της Καβάλας για να καταλήξουν στο χώρο του Τελωνείου και κάτω από το παράλιο τείχος. Ακολούθως ανηφορίζουν προς το Φάρο της Παναγίας, συνεχίζουν μέσα από τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης και κάτω από το ιστορικό κάστρο της Καβάλας. Στη συνέχεια ακολουθεί κατηφορική πορεία προς τo παλιό υδραγωγείο της πόλης (Καμάρες), όπου εκεί διανύουν τα τελευταία μέτρα επί της οδού Ομονοίας, πριν τον τερματισμό στη πλατεία Ελευθερίας.

kavalapost.gr

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανηγυρισμοί από παίκτες και φιλάθλους του ΑΟΚ για το νταμπλ και την άνοδο στην SL2

Με γκολ που πέτυχε ο Νίκος Σαμπανίδης στα μέσα του δευτέρου μέρους, ο ΑΟΚ έφτασε στην κατάκτηση του κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας.

Ακολούθησαν τρελοί πανηγυρισμοί από τους φίλους της ομάδας οι οποίοι πανηγύρισαν τόσο το νταμπλ όσο και την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία μετά από αρκετό χρονικό διάστημα.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με στόχο το 7ο χρυσό ο Πετρούνιας στον τελικό του Ευρωπαϊκού

Ο Λευτέρης Πετρούνιας απόψε το βράδυ έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία στο Ρίμινι, κατακτώντας το 7ο χρυσό του μετάλλιο στους κρίκους σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης, σήμερα (20:35, ΕΡΤ 3) κυνηγά να κάνει ότι κανένας στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Τα μετάλλια του Πετρούνια στα ευρωπαϊκά

  • 2011 Βερολίνο Χάλκινο
  • 2015 Μονπελιέ Χρυσό
  • 2016 Βέρνη Χρυσό
  • 2017 Κλουζ-Ναπόκα Χρυσό
  • 2018 Γλασκώβη Χρυσό
  • 2021 Βασιλεία Χρυσό
  • 2022 Μόναχο Χρυσό
  • 2023 Αττάλεια Χάλκινο

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Α.Σ Τάεκβοντο Καβάλας: Δεύτερη Θέση για την Λαζάρου Σοφία στο 15th Hereya Open Sofia

Δεύτερη Θέση για την Λαζάρου Σοφία στο 15th Hereya Open Sofia
Η εξαιρετική αθλήτρια Λαζάρου Σοφία κατέκτησε τη δεύτερη θέση στους  Διεθνείς αγώνες Τάεκβοντο 15th Hereya Open, που διεξήχθη στις 21 και 22 Απριλίου 2024 στην πόλη της Σόφιας.
 Η Σοφία, αντιπροσωπεύοντας την επίλεκτη ομάδα της Ένωσης Τάεκβοντο Βορείου Ελλάδος, κατάφερε να ξεχωρίσει μεταξύ 1100 αθλητών από 12 χώρες των Βαλκανίων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σοφία δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στον τελικό λόγω ενός τραυματισμού που την ταλαιπώρησε καθ’ όλη τη διάρκεια τών αγώνων ωστόσο η αξιοθαύμαστη πορεία της μέχρι τον τελικό μετά από δύο αγώνες αποτελεί  ξεκάθαρη απόδειξη του αθλητικού της πνεύματος και αφοσίωσης στο άθλημα.
Ο προπονητής Χάρης Παλτόγλου, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για την επίδοση της Σοφίας και της ομάδας τονίζοντας την αγωνιστικότητα και το μαχητικό πνεύμα που επέδειξαν παρά τις δυσκολίες.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en