Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

300 αναρτήσεις κατοικιών- διαμερισμάτων- σκαφών της Καβάλας στο airbnb

Παρά το ότι βρισκόμαστε στην «καρδιά» του Χειμώνα, η Καβάλα και η ευρύτερη περιοχή του Καλλικρατικού Δήμου Καβάλας κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην γνωστή ηλεκτρονική πλατφόρμα μικρής διάρκειας μισθώσεων Airbnb. Για την περιοχή του Δήμου Καβάλας υπάρχουν 300 αναφορές και αναρτήσεις που έχουν σχέση με δωμάτια, κατοικίες, διαμερίσματα, μία βάρκα αλλά και αρκετά ιστιοπλοϊκά σκάφη όπως επίσης σκάφη αναψυχής.

Η ιστοσελίδα υπολογίζει μέσο όρο των προσφερόμενων κλινών στο ποσό των 80 ευρώ την ημέρα. Ένα αναλυτικό ψάξιμο σε όλες αυτές τις αγγελίες δείχνει ότι στον Δήμο Καβάλας προσφέρονται καταλύματα από 11 έως 1.000 ευρώ την ημέρα. Το πιο ακριβό σπίτι βρίσκεται στο Παληό. Το πιο φθηνό διαμέρισμα (δώμα) είναι λίγων τετραγωνικών μέτρων, στο κέντρο της πόλης και νοικιάζεται μόλις 11 ευρώ την ημέρα. Στο συγκεκριμένο μικρό διαμέρισμα μπορούν να κοιμηθούν δύο άτομα ενώ στη σχετική βασική φωτογραφία της ανάρτησης εμφανίζεται ένας ανοιγόμενος καναπές!

Οι αναφορές σε κλίνες έχουν σχέση με τις περιοχές Καβάλα (κέντρο και δυτικές συνοικίες), Νέα Καρβάλη, Ζυγό, Κρυονέρι. Πολλά σπίτια υπάρχουν στο Παληό. Εξίσου πολλά κρεβάτια και μονοκατοικίες προσφέρονται στον πρώην Δήμο Ελευθερών. Για την Θάσο οι αναρτήσεις σήμερα στην ίδια ιστοσελίδα ξεπερνούν τις 300. Αυτά τα δεδομένα είναι φυσικό να αυξηθούν όσο περισσότερο πλησιάζουμε στην Καλοκαιρινή περίοδο. Υπάρχει ωστόσο και η άποψη ότι η Καλοκαιρινή αύξηση δεν θα είναι μεγάλη αφού όσοι ήταν να «βγάλουν» τα σπίτια τους προς ενοικίαση το έκαναν ήδη. Ας μη ξεχνάμε ότι προ έτους ή προ δύο ετών οι αναρτήσεις από την Καβάλα ήταν οι μισές!

Για τις αναρτήσεις στο Δήμο Καβάλας διαπιστώνουμε: Προς μικρής χρονικής διάρκειας μίσθωση προσφέρονται μεγάλα σπίτια σπίτια, ακόμη και διατηρητέα. Αρκετά βρίσκονται στη συνοικία της Παναγίας. Οι ιδιοκτήτες των κατοικιών προβάλλουν το βασικό δωμάτιο ή την κρεβατοκάμαρα ή την θέα. Οι αναρτήσεις γίνονται στα ελληνικά, λιγότερες στα αγγλικά και στα βουλγάρικα. Ίσως γιατί αυτήν την περίοδο πιο πιθανοί πελάτες είναι Έλληνες.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Συμμετοχή των Επιμελητηρίων της ΑΜ-Θ στην Γενική Συνέλευση Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην Κεφαλονιά

Στην Κεφαλλονιά βρίσκεται η Διοικούσα Επιτροπή της ΚΕΕΕ καθώς και εκπρόσωποι από Επιμελητήρια όλης της χώρας, πολιτικοί, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι φορέων και κοινωνικών εταίρων, για να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ.

Οι ευκαιρίες ανάπτυξης της οικονομίας των Ιονίων νήσων αλλά και τα ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του νησιού, αλλά και εν γένει οι επιχειρήσεις της χώρας, θα τεθούν σε διάλογο, με τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων, όπως ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Σκρέκας, η υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, ο τέως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

Ακόμα, από την αντιπολίτευση αναμένεται να βρεθούν στο νησί, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, καθώς και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος. Εκπρόσωποι όλων των πολιτικών παρατάξεων έχουν προσκληθεί, ως είθισται, και αναμένεται η συμμετοχή πολλών από αυτούς.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Β. Μητλιάγκα | «Να ξεραίνεται η γούλα μ’ αν ανασπάλλω την πατρίδα μ’, τον Πόντον»

Μήνυμα της Δημάρχου Σερρών Βαρβάρας Μητλιάγκα για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί, για τους απανταχού Έλληνες ποντιακής καταγωγής, μια ημέρα ορόσημο, ημέρα τιμής και μνήμης των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου υπήρξε ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί Εθνική καταστροφή. Ελληνικές πόλεις με συνεχή, αδιάκοπη ζωή και πολιτισμό, καταστράφηκαν, ενώ ιδρύματα, σχολεία κι εκκλησιές έκλεισαν κι ερημώθηκαν. Συνολικά καταστράφηκαν 815 κοινότητες, 1.134 εκκλησίες, 960 σχολεία, ενώ 353.000 κάτοικοι σφαγιάστηκαν και πέθαναν από τις κακουχίες και την πείνα.

Σήμερα, 105 χρόνια μετά τα θύματα του κινήματος των Νεότουρκων ζητούν και περιμένουν δικαίωση. Δεν πρέπει επίσης, να λησμονούμε και τους πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους, οι οποίοι εκτοπίστηκαν και δεινοπάθησαν στον δρόμο της προσφυγιάς. Χρέος και καθήκον μας είναι να μην ξεχάσουμε ποτέ τα όσα διαδραματίστηκαν την 19η Μαΐου 1919 στους προγόνους μας.

Γιατί όπως έχει γράψει και ο δημοσιογράφος, μεταφραστής, ποιητής και συγγραφέας Κώστας Μαυρόπουλος: «Να ξεραίνεται η γούλα μ’ αν ανασπάλλω την πατρίδα μ’, τον Πόντον».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Συγκίνηση στις εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων 105 χρόνια μετά

Με επιμνημόσυνη δέηση την Κυριακή 19 Μαΐου, στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Καβάλας, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου Στεφάνου, συνεχίστηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης για τα 105 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν αμέσως μετά στο μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού «Ο Ακρίτας του Πόντου»για να αποτίνουν φόρο τιμής στα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας, ενω πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων και χορωδιακή απόδοση του ποντιακού θρήνου «Πάρθεν η Ρωμανία».

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en