Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

22.30 η βραδινή πτήση για Αθήνα! Η Ολυμπιακή μας αιφνιδιάζει

Από την Κυριακή 26 Μαρτίου ξεκινάει το θερινό πρόγραμμα πτήσεων της Ολυμπιακής το οποίο θα ισχύσει μέχρι τέλος Οκτωβρίου και όσον αφορά το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας έχουμε κάποιες σημαντικές αλλαγές. Και οι αλλαγές αυτές δεν αφορούν στον αριθμό των πτήσεων που παραμένουν δεκατρείς (13) εβδομαδιαίως όπως ήταν και σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα αλλά στις ώρες αναχωρήσεων των αεροσκαφών για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.

Στον πίνακα 1 που παραθέτουμε βλέπουμε πώς ακριβώς θα διαμορφωθούν τα δρομολόγια της Ολυμπιακής από την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 και εκείνο που μας προξενεί το πρώτο σοκ είναι η ώρα αναχώρησης της βραδινής πτήσης που θα είναι καθημερινά (εκτός Σαββάτου που δεν θα εκτελείται απογευματινή – βραδινή πτήση) στις 22.30 με ώρα άφιξης στην Αθήνα την 23.30 !!! Ένας άνθρωπος δηλαδή που θα ταξιδέψει μ’ αυτήν την πτήση θα φτάσει στον προορισμό του στο κέντρο της Αθήνας ή σε κάποιο προάστιο της πρωτεύουσας μετά τα μεσάνυχτα.

Βέβαια είναι γνωστό ότι τα αεροσκάφη που πραγματοποιούν τις πτήσεις προς Αθήνα έχουν προηγουμένως εκτελέσει το δρομολόγιο Αθήνα – Καβάλα. Έτσι λοιπόν αυτό που αναχωρεί στις 22.30 το βράδυ για την πρωτεύουσα έχει πετάξει από την Αθήνα για το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» στις 21.00 γεγονός που δίνει ένα μεγάλο περιθώριο χρόνου σε κάποιον που κατεβαίνει το πρωί στην Αθήνα για δουλειές να τις τελειώσει με την άνεσή του και να επιστρέψει με την βραδινή πτήση για την Καβάλα. Μέχρι τώρα αυτό ήταν αδύνατον αφού οι αναχωρήσεις των πτήσεων από Καβάλα το πρωί ήταν ουσιαστικά το …μεσημέρι στις 11.30 γεγονός που δεν έδινε κανένα απολύτως περιθώριο σε όσους ήθελαν να ολοκληρώσουν αυθημερόν κάποια επαγγελματική τους ή άλλη υποχρέωση και να προλάβουν την απογευματινή πτήση που ήταν (και θα είναι μέχρι το Σάββατο 25 Μαρτίου) στις 18.00 το απόγευμα.

Τώρα οι πρωινές πτήσεις θα είναι Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 09.45 και Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή στις 06.55.

Οι πτήσεις από Καβάλα προς Αθήνα και αντιστρόφως πραγματοποιούνται με αεροπλάνα Dash 8 Q400, 78 θέσεων που είναι το μεγαλύτερο, πιο τεχνολογικά ανεπτυγμένο, γρήγορο και ήσυχο ελικοφόρο (Τurboprop) στον κόσμο ενώ θέτει νέα περιβαλλοντικά πρότυπα μειώνοντας δραστικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, χάρη στη χαμηλότερη συνολική καύση του καυσίμου.

Η νέα καμπίνα του Q400 είναι εξαιρετικά φωτεινή και – χάρη  στο ενεργό σύστημα καταστολής θορύβου και κραδασμών – πολύ ήσυχη, συγκριτικά με άλλα ελικοφόρα αεροσκάφη. Οι μεγαλύτεροι αποθηκευτικοί χώροι, το άπλετο φυσικό φως, ο Led φωτισμός, αλλά και τα νέα καθίσματα και το χαμηλό επίπεδο θορύβου συντελούν σε μια άνετη και ευχάριστη πτητική εμπειρία που οι επιβάτες εκτιμούν ιδιαίτερα. Το Bombardier Q400 είναι ένα από τα πλέον αθόρυβα ελικοφόρα αεροσκάφη που πετούν σήμερα, τόσο εντός της καμπίνας όσο και εκτός. Εξωτερικά είναι τόσο αθόρυβο ώστε να μπορεί να επιχειρεί σε αεροδρόμια που βρίσκονται στο κέντρο μιας πόλης, ενώ χάρη στο επαναστατικό Active Noise & Vibration Suppression (ANVS) σύστημα που διαθέτει, είναι τόσο ήσυχο στο εσωτερικό του όσο ένα τζετ.

Το Bombardier Q400 είναι ίσως ο πιο άνετος τρόπος για να μειωθούν οι περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις, καθώς χρησιμοποιεί 30-40% λιγότερα καύσιμα ανά πτήση. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο αποδοτικό από ένα μέσο αυτοκίνητο ανά επιβάτη. Παράλληλα παράγει 30-40% λιγότερες εκπομπές, πράγμα που σημαίνει 6.000 με 8.000 λιγότερους τόνους διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο για κάθε αεροσκάφος Q400.

ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης θα αναχωρούν για την Αθήνα δεκαοκτώ πτήσεις εβδομαδιαίως με τρεις πτήσεις ημερησίως την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, δύο την Κυριακή και την Δευτέρα και μία το Σάββατο.

Οι ώρες των αναχωρήσεων της Aegean από την Αλεξανδρούπολη για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» καταγράφονται επακριβώς στον Πίνακα 2 και πρέπει να επισημάνουμε ότι η διαφορά του αριθμού των πτήσεων ανά εβδομάδα μεταξύ Αλεξανδρούπολης (18) και Καβάλας (13) εμφανίζεται μειωμένη με τα ως τώρα δεδομένα. Και να μη ξεχνάμε ότι το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας αναλαμβάνει το επόμενο διάστημα η Fraport οπότε δεν αποκλείεται να δούμε στο εγγύς μέλλον και αυτή τη διαφορά να εξαλείφεται.

Τέλος υπάρχει και η Θεσσαλονίκη από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της οποίας αναχωρούν καθημερινά αμέτρητες πτήσεις για Αθήνα, η Aegean έχει εννέα (9) κάθε μέρα (!!!) ενώ υπάρχουν και άλλες εταιρίες (Ryanair, Ellinair κ.λ.π.) που πραγματοποιούν επίσης τις δικές τους πτήσεις για το «Ελευθέριος Βενιζέλος»,με αποτέλεσμα η αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Αθήνας να θυμίζει ως ένα βαθμό …αστική συγκοινωνία.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ανάσταση με πυροτεχνήματα | Eικόνες από drone στην Καβάλα

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Η Ανάσταση του Κυρίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως

Με την προβλεπομένη εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε το Άγιο Πάσχα στην Ελευθερούπολη.

Η τελετή της Αναστάσεως πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, πλαισιωμένο υπό των Ιερών του Μητροπολιτικού Ναού.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στις Σέρρες

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην πόλη των Σερρών η Ανάσταση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en