ΕΠΙΚΑΙΡΑ

21ο Δημοτικό Σχολείο | Χρήματα για άμεση παρέμβαση στο κτήριο ψάχνει ο Δήμος Καβάλας

Έκτακτη συνάντηση με τους βουλευτές του Νομού (και τους εκπροσώπους τους) είχε στο γραφείο του χθες το πρωί ο Κ. Σιμιτσής για το πρόβλημα σχετικά με το κτίριο που στεγάζει το δημοτικό σχολείο του Αγίου Λουκά, το οποίο κρίθηκε ακατάλληλο λόγω στατικών προβλημάτων που τυχαία διαπιστώθηκαν.

Ο Δήμαρχος ζήτησε να παρέμβουν οι βουλευτές, να βρεθούν χρήματα πριν το νέο ΕΣΠΑ (πρόγραμμα που θα αργήσει) προκειμένου το πρόβλημα να λυθεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Το σκεπτικό του Δημάρχου είναι το έργο αποκατάστασης του υπάρχοντος κτιρίου να χρηματοδοτηθεί «εδώ και τώρα» από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ώστε το έργο να τελειώσει σε λίγους μήνες, αρχές του 2015. Διαφορετικά θα υπάρξει πολύ μεγαλύτερη καθυστέρηση μιας και όλοι γνωρίζουν τις αργές διαδικασίες του ΕΣΠΑ. Οι βουλευτές υποσχέθηκαν να πιέσουν για το θέμα.

Στο μεταξύ χθες ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Γιώργος Κουράκος συνάντησε γονείς και κηδεμόνες του δημοτικού σχολείου του Αγίου Λουκά. Μαζί με τον Δήμο Καβάλας η Πρωτοβάθμια ψάχνει να βρει 6 συνολικά αίθουσες σε άλλα δημοτικά για τους μαθητές του Αγίου Λουκά. Αύριο θα φανεί αν μπορούν με γυψοσανίδες να προκύψουν τρεις αίθουσες στο δημοτικό σχολείο στο Φλωρέξ. Οι άλλες 3 αναζητούνται στα δημοτικά σχολεία της ΔΕΠΟΣ, της Αγίας Παρασκευής και της Κηπούπολης. Απορρίφθηκε πρόταση μεταφοράς μαθητών και στο Δημοτικό Σχολείο του Άη Γιάννη

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version