ΚΑΒΑΛΑ

1ο Φεστιβάλ Δημιουργικής Μάθησης από τα Φροντιστήρια ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ στην Καβάλα

Στα πλαίσια της έρευνας για καινοτόμα εργαλεία μάθησης, το Φροντιστήριο ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ Καβάλας-Διεύθυνση Βασιλική Βασιλειάδου έχει την χαρά και την τιμή να διοργανώσει τον Οκτώβρη το 1ο Φεστιβάλ Δημιουργικής Μάθησης με κεντρική εισηγήτρια την πρωτοπόρο στο είδος της, κυρία Αριάδνη Δάντε, προκειμένου να υλοποιήσει τέσσερα εκπαιδευτικά εργαστήρια για τη βιωματική εισαγωγή των παιδιών – εφήβων – ενηλίκων στην Επιστήμη της Πληροφορικής και στη Δημιουργική Γραφή μέσα από το παιχνίδι ρόλων.

Ακολουθώντας μια σειρά από ευχάριστες ιστορίες και ασκήσεις, οι συμμετέχοντες θα προσεγγίσουν με την καθοδήγηση της συγγραφέως τους βασικούς τύπους δεδομένων στον Προγραμματισμό Η/Υ, την αλγοριθμική, την αντικειμενοστρέφεια, τις δομές δεδομένων, τη μαθηματική και λογική σκέψη, τη γεωμετρία και τη δημιουργική γραφή αξιοποιώντας την υπάρχουσα γνώση της ηλικίας τους, ανεξάρτητα από το επίπεδο σπουδών τους.
Στόχος του Φεστιβάλ Δημιουργικής Μάθησης είναι η ανάδειξη της στενής συσχέτισης των Θετικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και της σπουδαιότητας του έμμετρου λόγου στη μάθηση. Όλες οι δράσεις εμπλέκουν αξίες και αρετές της ζωής και διοχετεύουν με ευφυή τρόπο στους μαθητευόμενους τις πληροφορίες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Τόπος διεξαγωγής : ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, Διεύθυνση Βασιλική Βασιλειάδου – Ομονοίας 77, Καβάλα, τηλ. 2510 220201

Στο Φεστιβάλ Δημιουργικής Μάθησης θα παρουσιαστούν τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα:

1. «Το χαμένο γλυκό» για παιδιά του μεγάλου Δημοτικού
2. «Ο Ενρίκε από το Μεξικό» για παιδιά του μεγάλου Δημοτικού, μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου
3. «Τα μοτίβα της Φιόνας», μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου
4. «Το παιχνίδι της αφήγησης», παιδιά του μεγάλου Δημοτικού, μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου, Κοινωνικό Πανεπιστήμιο

Στη σύντομη περιγραφή των προγραμμάτων πληροφορούμαστε για τα εξής:
1. «Το χαμένο γλυκό»
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το χαμένο γλυκό» σχεδιάστηκε με σκοπό να εξοικειώσει τους μικρούς μαθητές με την έννοια της αντικειμενοστρέφειας, μέσα από την αναζήτηση ενός χαμένου βάζου γλυκού του κουταλιού και των εικόνων του εκπαιδευτικού βιβλίου «Ψάχνοντας στην παραλία».

2. «Ο Ενρίκε από το Μεξικό»
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Ενρίκε από το Μεξικό» σχεδιάστηκε με σκοπό να εξοικειώσει τους μικρούς μαθητές στις βασικές Αρχές Ασφάλειας Πληροφοριών μέσα από το θεατρικό παιχνίδι. Το πρόγραμμα αγκαλιάζει με αγάπη τη λογοτεχνία και τις ιδιότητες της εμπιστευτικότητας, της ακεραιότητας και της διαθεσιμότητας και η καινοτομία του βασίζεται στην ανάμιξη απλών στοιχείων που αντιλαμβάνεται ένα παιδί για την κατανόηση των κινδύνων που ελλοχεύει το Διαδίκτυο.

3. «Τα μοτίβα της Φιόνας»
Η Φιόνα, μια αθλήτρια της ποδηλασίας, μπαίνει κατά λάθος στον αγρό του περίτρανου ζωγράφου Θανασάκη. Από την πρώτη στιγμή μαγεύεται από τα πανέμορφα μοτίβα του ξακουστού δημιουργού κι αποφασίζει να τον αναζητήσει, για να μάθει την τέχνη του. Τα μοτίβα της Φιόνας αγκαλιάζουν με αγάπη τη λογοτεχνία, τη γεωμετρία και τη λογική σκέψη και δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν τις δυνατότητες των προγραμματιστικών περιβαλλόντων.

4. «Το παιχνίδι της αφήγησης»
Στο διδακτικό σενάριο «Το παιχνίδι της αφήγησης» πραγματοποιείται μια βιωματική προσέγγιση των βασικών χαρακτηριστικών της αφήγησης (σύμφωνα με τον Γάλλο θεωρητικό Genette) μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων. Το συγκεκριμένο πλάνο μπορεί να υλοποιηθεί σε μια ομάδα είκοσι ατόμων άνω των 8 ετών, που έχουν κατακτήσει την ικανότητα ανάγνωσης.

Η χρονική διάρκεια κάθε εργαστηρίου υπολογίζεται περί τα 45 λεπτά.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 στο Φροντιστήριο ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ Καβάλας από τις 16:30 έως τις 20:30.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 27/09/2019.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version