Quantcast
Connect with us

ΓΥΝΑΙΚΑ

19 μυστικά για τις πιο πλούσιες μακριές βλεφαρίδες

Ρωτήσαμε τους ειδικούς της ομορφιάς πώς θα κάνουμε τις βλεφαρίδες μας να φαίνονται πιο πλούσιες και ιδού τα μυστικά τους!
Μυστικά πριν βάλεις μάσκαρα

1. Δοκίμασε ψεύτικες βλεφαρίδες. Κάνουν τα μάτια σου να δείχνουν μεγαλύτερα.

2. Τράβηξε μία γραμμή με σκούρο μολύβι στη ρίζα των βλεφαρίδων σου. Θα τις κάνει να δείχνουν πιο πυκνές και γεμάτες.

3. Όταν βάζεις μολύβι πάνω από τις βλεφαρίδες σου, άπλωσέ το στη ρίζα τους ώστε να μην υπάρχει κενό ανάμεσα στις βλεφαρίδες και τη γραμμή. Θέλεις η γραμμή να μοιάζει σαν μέρος των βλεφαρίδων σου.

4. Κόλλησε μεμονωμένες ψεύτικες βλεφαρίδες κατά μήκος της γραμμής των επάνω βλεφαρίδων σου. Χρησιμοποίησε μαύρη μάσκαρα για τις επάνω και καφέ για τις κάτω.

5. Όταν χρησιμοποιείς ψαλίδι για τις βλεφαρίδες (lash curler), σφίξε το χαμηλά στη βάση, απομάκρυνέ το, σφίξε ξανά, απομάκρυνέ το και σφίξε ξανά.

6. Χρησιμοποίησε ένα μεταλλικό βουρτσάκι για το “χτένισμα” των βλεφαρίδωνπου θα σε βοηθήσει να τις ξεκολλήσεις αν τυχόν κολλήσουν όταν βάζεις τη μάσκαρα.

7. Αν στις βλεφαρίδες σου έχουν ήδη σχηματιστεί γρομπαλάκια, πάρε ένα σπιράλ βουρτσάκι και απομάκρυνε τη μάσκαρα με περιστροφικές κινήσεις στις βλεφαρίδες.

8. Αν οι βλεφαρίδες σου είναι λεπτές, πέρασέ τες με διάφανη πούδρα προτού απλώσεις τη μάσκαρα για να τους δώσεις όγκο.

9. Άπλωσε ένα προϊόν που δίνει φως κάτω από τα μάτια για να δώσεις λάμψη στο πρόσωπο και να τραβήξεις την προσοχή στα μάτια σου.

Χρησιμοποίησε σωστά τη mascara

10. Χρησιμοποίησε ένα lash primer πριν από τη μάσκαρα για να κάνεις τις βλεφαρίδες σου να φαίνονται πιο πλούσιες και πυκνές.

11. Χρησιμοποίησε ένα μικρό βουρτσάκι μάσκαρα για τις κάτω βλεφαρίδες, όπως και για τις βλεφαρίδες κοντά στην εσωτερική γωνία των ματιών σου. Ένα πιο μικρό βουρτσάκι θα σε διευκολύνει να βάψεις σωστά τις πιο κοντές βλεφαρίδες.

12. Μη βάλεις μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες αν θέλεις να φαίνονται τα μάτια σου πιο ανασηκωμένα.

13. Δεν υπάρχει λόγος να σταματήσεις στο ένα στρώμα μάσκαρα! Περίμενε να στεγνώσει το πρώτο στρώμα και μετά βάλε άλλο ένα. Απλά βεβαιώσου πως χρησιμοποιείς μια μάσκαρα που δεν κάνει γρομπαλάκια.

14. Αν φοράς γυαλιά, προτίμησε μάσκαρα που δείχνει τις βλεφαρίδες πιο μακριές αντί να τους δίνει όγκο. Η δεύτερη μπορεί να φανεί σβολιασμένη καθώς μεγεθύνεται από τα γυαλιά.

15. Όταν απλώνεις μάσκαρα, όπως μετακινείς το βουρτσάκι, γύρισέ το ελαφρά προς τα έξω για να ξεχωρίσουν εντελώς οι βλεφαρίδες..

16. Για έξτρα μακριές βλεφαρίδες, πέρνα πρώτα με τη μύτη από το βουρτσάκι τις εξωτερικές βλεφαρίδες, επανάλαβε μερικές φορές και μετά συνέχισε περνώντας τις όλες.. Επιμηκύνοντας τις εξωτερικές γωνίες από τις βλεφαρίδες σου θα κάνεις τα μάτια σου να δείχνουν πιο ανοιχτά.

17. Τοποθέτησε το βουρτσάκι της μάσκαρα χαμηλά στη βάση των βλεφαρίδωνσου και μετά, με μία κίνηση από το πλάι προς το άλλο, μετακίνησε το βουρτσάκι προς τα πάνω με μία σταθερή και συνεχόμενη κίνηση.

18. Μην απλώνεις στρώματα από διαφορετικές μάσκαρα γιατί μερικές φόρμουλες δεν συνδυάζονται καλά μεταξύ τους, κάνοντας αναπόφευκτο το κόλλημα και τους σβόλους.

19. Μην μπαινοβγάζεις πολλές φορές το βουρτσάκι της μάσκαρα στο μπουκαλάκι. Έτσι σπρώχνεις μέσα αέρα, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει σβόλους.

Click to comment

Απάντηση

ΓΥΝΑΙΚΑ

Το γενετικό μυστικό της γυναίκας που δεν νιώθει πόνο, άγχος και φόβο

Ανοίγει ο δρόμος για νέες παυσίπονες θεραπείες αλλά και θεραπείες της κατάθλιψης

Η… άπονη Τζο Κάμερον

Η κυρία Κάμερον παραπέμφθηκε για πρώτη φορά το 2013, σε ηλικία 65 ετών, σε γενετιστές του UCL από τον θεράποντα γιατρό της ο οποίος παρατήρησε ότι δεν είχε νιώσει ούτε ένα ψήγμα πόνου μετά από δύσκολες και μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις στο ισχίο και στο χέρι της – οι γιατροί ήθελαν να της χορηγήσουν παυσίπονα αλλά εκείνη επέμενε ότι δεν τα χρειαζόταν. Μέχρι τότε η διαφορετικότητά της είχε τα πλεονεκτήματά της – για παράδειγμα γέννησε δύο φορές χωρίς να νιώσει καθόλου πόνο και βγήκε αλώβητη από ένα αυτοκινητικό ατύχημα – αλλά και σημαντικά μειονεκτήματα: είχε αρθρίτιδα και δεν το καταλάβαινε, είχε καεί ενώ μαγείρευε χωρίς να το πάρει είδηση.

Η γονιδιακή αιτία

Μετά από έξι χρόνια μελέτης και παρακολούθησης της ασθενούς, οι ερευνητές εντόπισαν ένα νέο γονίδιο που ονομάστηκε FAAH-OUT, το οποίο έφερε μια σπάνια γενετική μετάλλαξη. Η μετάλλαξη αυτή σε συνδυασμό με μια άλλη πιο κοινή μετάλλαξη στο γονίδιο FAAH βρέθηκε ότι αποτελούν την αιτία πίσω από τα μοναδικά χαρακτηριστικά της γυναίκας.

Το πολύτιμο DNA – «σκουπίδι»

Η περιοχή του γονιδιώματος που περιέχει το γονίδιο FAAH-OUT εθεωρείτο ότι ανήκει στο αποκαλούμενο DNA – «σκουπίδι» (junk DNA) το οποίο επί μακρόν πιστευόταν ότι δεν είναι λειτουργικό καθώς σε αυτό δεν περιέχονται γονίδια που κωδικοποιούν την παραγωγή πρωτεϊνών. Ωστόσο, όπως προέκυψε, η περιοχή αυτή ρυθμίζει την έκφραση του γονιδίου FAAH το οποίο αποτελεί μέρος του συστήματος ενδοκανναβινοειδών του ανθρώπινου οργανισμού και είναι γνωστό ότι εμπλέκεται στον πόνο, στη διάθεση και στη μνήμη.

Στο πλαίσιο της νέας μελέτης οι ερευνητές προσπάθησαν να κατανοήσουν πώς λειτουργεί το FAAH-OUT σε μοριακό επίπεδο – ένα πρώτο βήμα προς τη γνώση της μοναδικής βιολογίας της Τζο Κάμερον ώστε στη συνέχεια τα «μυστικά» της να χρησιμοποιηθούν σε εφαρμογές όπως η ανάπτυξη φαρμάκων.

Διαφορετικές πειραματικές προσεγγίσεις

Για να το καταφέρουν οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν πολλές και διαφορετικές προσεγγίσεις, όπως πειράματα με το «μοριακό ψαλίδι» CRISPR-Cas9 σε κυτταρικές σειρές προκειμένου να μιμηθούν την επίδραση της μετάλλαξης σε άλλα γονίδια. Ανέλυσαν επίσης την έκφραση γονιδίων για να δουν ποια από αυτά ήταν ενεργά στα μοριακά μονοπάτια που εμπλέκονται στον πόνο, στη διάθεση και στην επούλωση τραυμάτων.

Η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ότι το γονίδιο FAAH-OUT ρυθμίζει την έκφραση του γονιδίου FAAH. Οταν η δραστηριότητα του γονιδίου μειώνεται σημαντικά ως αποτέλεσμα της μετάλλαξης που φέρει η Τζο Κάμερον, τα επίπεδα δραστηριότητας του ενζύμου FAAH μειώνονται επίσης σημαντικά.

Η μοριακή βάση της έλλειψης του αισθήματος του πόνου

Οπως ανέφερε ο δρ Αντρέι Οκορόκοφ από το UCL Medicine, κύριος συγγραφέας της μελέτης «το γονίδιο FAAH-OUT αποτελεί μόνο μια μικρή ‘κουκίδα’ σε μια αχανή ήπειρο, την οποία αυτή η μελέτη μόλις άρχισε να χαρτογραφεί. Οι εξερευνήσεις μας έδειξαν τη μοριακή βάση για την έλλειψη του αισθήματος του πόνου αλλά και μοριακά μονοπάτια που επιδρούν στην επούλωση τραυμάτων και στην ψυχική διάθεση – όλα αυτά επηρεάζονται από τη μετάλλαξη του FAAH-OUT . Πιστεύω ότι αυτά τα ευρήματα θα έχουν σημαντική επίδραση σε ερευνητικά πεδία όπως η κατάθλιψη, η επούλωση μετά από τραυματισμούς και άλλα».

Και άλλα γονίδια-«κλειδιά»

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης ινοβλάστες που είχαν ληφθεί από την ασθενή με στόχο να μελετήσουν την επίδραση του άξονα FAAH-OUT-FAAH σε άλλα μοριακά μονοπάτια. Οπως είδαν ενώ οι μεταλλάξεις που φέρει η Κάμερον αποσιωπούν το γονίδιο FAAH, υπήρχαν άλλα 797 γονίδια τα οποία ενεργοποιούνται και 348 τα οποία αποσιωπούνται. Τα γονίδια αυτά βρίσκονται στο μονοπάτι WNT το οποίο συνδέεται με την επούλωση τραυμάτων – μάλιστα η αυξημένη δραστηριότητα ενός γονιδίου αυτού του μονοπατιού, του WNT16, είχε συνδεθεί στο παρελθόν με την αναγέννηση των οστών.

Δύο άλλα γονίδια-«κλειδιά» τα οποία παρουσίαζαν μετάλλαξη ήταν το BDNF το οποίο έχει συνδεθεί με τη ρύθμιση της διάθεσης και το ACKR3 το οποίο βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων οπιοειδών. Αυτές οι μεταλλάξεις πιθανότατα συμβάλλουν στο ότι η Κάμερον εμφανίζει ελάχιστο άγχος, φόβο και πόνο, σημείωσαν οι ερευνητές.

Προς ανάπτυξη φαρμάκων για πολλούς ασθενείς

Σύμφωνα με τον καθηγητή Τζέιμς Κοξ από το UCL Medicine, επίσης κύριο συγγραφέα της νέας μελέτης «η αρχική ανακάλυψη της γενετικής ρίζας του μοναδικού φαινοτύπου της Τζο Κάμερον ήταν μια στιγμή εκπληκτική, ωστόσο τα νέα ευρήματα είναι αυτά που κάνουν τα πράγματα να αρχίσουν να γίνονται πολύ πιο ενδιαφέροντα. Κατανοώντας τι ακριβώς συμβαίνει σε μοριακό επίπεδο, μπορούμε να αρχίσουμε να μαθαίνουμε τη βιολογία πίσω από τον φαινότυπο αυτής της γυναίκας ανοίγοντας δρόμους για την ανάπτυξη φαρμάκων που κάποια ημέρα θα μπορέσουν να έχουν μεγάλη επίδραση στη ζωή πολλών ασθενών».

tanea.gr

 

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δήμος Αριστοτέλη: Αναβίωση των Αριστοτελείων

Στις 15 & 18 Μαΐου ο Δήμος Αριστοτέλη εγκαινιάζει μία σειρά εξαιρετικών πολιτιστικών εκδηλώσεων, οι οποίες εμπίπτουν στον τουριστικό και πολιτιστικό σχεδιασμό του για την αναβίωση ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΩΝ, που κατά τη διάρκεια των ελληνιστικών χρόνων αποτελούσαν γιορτές, αφιερωμένες στη μνήμη του Έλληνα φιλόσοφου Αριστοτέλη.

Μία από αυτές θα πραγματοποιηθεί στο Άλσος του Αριστοτέλη την Πέμπτη 18 Μαΐου στις 7 το απόγευμα και θα καταγραφεί από εκπροσώπους Τύπου, προερχόμενους από τις Κάτω Χώρες. Τίτλος του «Το Αριστοτελικό Συμπόσιο» και πρωταγωνιστής του ο συντοπίτης μας guest chef του KOUZINA 2023 Δημήτρης Τσανανάς, ο οποίος την ημέρα εκείνη βραβεύεται για την προσφορά και αναγνώρισή του εκτός γεωγραφικών ορίων του Δήμου Αριστοτέλη.

Πρόκειται για κορυφαία γαστροπολιτιστική αναφορά στα συμπόσια της ελληνιστικής εποχής, όπου φαγητό και κουβέντα θα αποτυπωθούν μέσα από αναλόγια και γαστρονομικές εναλλαγές.

Παράλληλα μία ζωντανή street food επίδειξη αρχαιοελληνικής κουζίνας και ένα ζωηρό cooking demonstration θα δημιουργήσουν τη γέφυρα από το παρελθόν στο σήμερα, όπου ο μαύρος χοίρος, το κρέας του άγριου κατσικιού, τα αριστοτελικά βότανα, τα τουρσιά και οι τρούφες θα δημιουργήσουν την αίσθηση ότι ένα πραγματικό street food δρώμενο μπορεί να αναδείξει την ιστορία του Αριστοτελικού Όρους.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της ατμοσφαιρικής εκδήλωσης έχει ο Στέλιος Καλαιτζής, ενώ σε αυτήν συμμετέχουν οι ηθοποιοί Λευτέρης Δημηρόπουλος και Ρέα Σαμαροπούλου. DJ και μουσικός επιμελητής της βραδιάς θα είναι ο συντοπίτης μας Κώστας Συμεωνίδης από τα Νέα Ρόδα. Μαζί του ο Θωμάς Ασλανίδης.

Μέρος των εσόδων της παράστασης, όπου το street food θα προσφερθεί στο κοινό, θα διατεθεί από τον τοπικό κοινωνικό φορέα ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ στο Ιατρείο των Σταγείρων, προκειμένου αυτό να εξοπλισθεί με είδη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Έτσι κάθε πολιτιστική νότα (κάθε φορά) θα μπορεί να συμβάλει στο κοινωνικό έργο του Δήμου μας. Μια αριστοτελική διάσταση του πώς ο πολιτισμός υπηρετεί και εκπαιδεύει την κοινωνία που τον παράγει.

Στα Στάγειρα τοποθετούμε τη βάση και το θεμέλιο για την καθιέρωση ενός street food festival μέσα στο KOUZINA, το Taste Halkidiki και ΤΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ, το οποίο θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο στο Άλσος του Αριστοτέλη, με πάγια αναφορά στα Αριστοτελικά Συμπόσια.

Ο τόπος μας αξίζει να προχωρά, να τολμά βήματα προς το μέλλον, να ακολουθεί τη νέα τάση στον τουρισμό και τον πολιτισμό, να αναδεικνύει την ιστορία του μέσα από δρώμενα και αφηγήματα.

Continue Reading

ΓΥΝΑΙΚΑ

Κοιλιακό λίπος: Πέντε τρόποι που το εξαφανίζουν

Είναι σημαντικό να μειώσουμε  το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς όχι μόνο για λόγους αισθητικούς αλλά και για λόγους υγείας

Το σπλαχνικό λίπος που βρίσκεται στην κοιλιά και περιβάλλει τα εσωτερικά όργανα συνδέεται με μια σειρά από προβλήματα υγείας όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2.

Οι τρόποι για να χάσετε βάρος και λίπος από την κοιλιά είναι οι εξής:

Κινηθείτε όσο περισσότερο μπορείτε

Το τρέξιμο, το ποδήλατο, το κολύμπι και οτιδήποτε άλλο ανεβάζει τους χτύπους της καρδιάς και σας κάνει να ιδρώνετε βοηθάει και στη μείωση του σπλαχνικού λίπους. Επιπλέον, η προπόνηση υψηλής έντασης είναι ένας καλός τρόπος για τη μείωση του λίπους σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της κοιλιάς. Αυτός ο τύπος άσκησης συντελεί στο κάψιμο των θερμίδων κατά τη διάρκεια της προπόνησης και στην αλλαγή της σύνθεσης του σώματος, αυξάνοντας τη μυϊκή μάζα. Επίσης, τα συχνά και μικρά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της προπόνησης -και κυρίως στο τρέξιμο- είναι σημαντικά για την απώλεια λίπους.

Καταναλώστε περισσότερη πρωτεΐνη

Άπαχο κρέας, πουλερικά και ψάρια είναι γεμάτα πρωτεΐνες, ενώ ακόμα καλύτερη επιλογή αποτελούν οι φυτικές πρωτεΐνες, όπως τα φασόλια και οι φακές που επίσης προσφέρουν φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Οι μικρές αλλαγές στη σύσταση του διαιτολογίου, αυξάνοντας δηλαδή τις πρωτεΐνες και αντίστοιχα μειώνοντας τους υδατάνθρακες, είναι η μέθοδος που εφαρμόζεται από ορισμένους διαιτολόγους με σκοπό να ενεργοποιήσουν την απώλεια βάρους.

Δώστε σημασία στο πόσο πολύ και πόσο καλά κοιμάστε

Οι μελέτες συσχετίζουν τις λίγες ώρες ύπνου με την αυξημένη περίμετρο της μέσης. Μελέτη του 2017, έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που κοιμόνταν έξι ώρες κάθε βράδυ είχαν κατά μέσο όρο 3 εκατοστά μεγαλύτερη περίμετρο μέσης από εκείνους που κοιμόνταν εννέα ώρες. Το πρόγραμμα ύπνου είναι, επίσης, σημαντικό για τη μείωση του κοιλιακού λίπους, όπως απέδειξαν τα χαμηλότερα επίπεδα λίπους στο σώμα των γυναικών που κοιμόντουσαν και ξυπνούσαν την ίδια ώρα κάθε μέρα. Άλλη σχετική έρευνα έχει αποδείξει ότι ακόμα και μία νύχτα ελλιπούς ύπνου είναι αρκετή για να διαταράξει το μεταβολισμό του σώματος.

Προτιμήστε τις διαλυτές φυτικές ίνες

Η κατανάλωση περισσότερων διαλυτών φυτικών ινών συμβάλλει σε μεγαλύτερο αίσθημα κορεσμού, με αποτέλεσμα να αποφεύγεται η υπερβολική κατανάλωση φαγητού. Τα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες όπως τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής άλεσης καθυστερούν την πέψη και συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση του βάρους. Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Obesity  φάνηκε ότι τα άτομα που αύξησαν την πρόσληψη διαλυτών φυτικών ινών κατά 10 γραμμάρια την ημέρα μείωσαν το σπλαχνικό λίπος κατά 3,7% μέσα σε πέντε χρόνια. Οι συμμετέχοντες που ταυτόχρονα πραγματοποίησαν μέτρια σωματική άσκηση παρουσίασαν μείωση 7,4% στο σπλαχνικό λίπος κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Αποφύγετε το βαρύ βραδινό

Δώστε στον οργανισμό σας την ευκαιρία και τον χρόνο να πραγματοποιήσει τη διαδικασία της πέψης με ηρεμία, αποφεύγοντας το βαρύ βραδινό αργά μέσα στην ημέρα και είναι βέβαιο ότι ένα από τα πρώτα σημεία του σώματός σας που θα διαπιστώσετε την αλλαγή είναι η κοιλιά σας.

ygeiamou.gr

 

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: