ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

18.000 παράνομοι μετανάστες εισήλθαν στην Ελλάδα το 2018 – οι 12.000 από τον Έβρο

«Πάνω από ένα πέμπτο των παράτυπων μεταναστών έρχονται στην Ευρώπη διά ξηράς. Η δημοφιλής διαδρομή είναι μέσω Τουρκίας στην Ελλάδα, όπου οι αρχές κατέγραψαν 12.166 αφίξεις από την αρχή του έτους. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, πάνω από τους μισούς μετανάστες είναι Σύριοι, Ιρακινοί και Αφγανοί».

Με αυτά τα λόγια διαμορφώνει το τοπίο του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ,σκιαγραφώντας τις τεράστιες διαστάσεις που λαμβάνει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ενώ συνολικά για το 2017 είχαν φτάσει μέσω του ποταμού Έβρου στην Ελλάδα 5.500 άνθρωποι, μόνο τους πρώτους 9 μήνες του 2018 ο αριθμός αυτός υπερδιπλασιάστηκεξεπερνώντας τις 12.000.

Τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης υποδηλώνουν αύξηση των δια ξηράς αφίξεων, που συμπίπτει με μείωση των δια θαλάσσης αφίξεων,δεδομένης και της ενίσχυσης των περιπολιών στη θάλασσα, ιδιαίτερα στην περιοχή του Λιβυκού Πελάγους.

Συνολικά, βάσει των στοιχείων του ΟΗΕ, 18.000 παράτυποι μετανάστες έχουν μπει διά ξηράς στην Ευρώπη στο πρώτο εννιάμηνο του 2018, κάτι που σημαίνει ότι οι αφίξεις σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι έχουν επταπλασιαστεί.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version