Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

14ο Συνέδριο της ΝΔ | Το μήνυμα Μητσοτάκη, οι δεσμεύσεις και οι στόχοι

image_print

Το μήνυμα Μητσοτάκη, οι δεσμεύσεις και οι στόχοι

Με τον αέρα της νέας κυβερνητικής παρέμβασης στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για τη στήριξη των νοικοκυριών και επιχειρήσεων, και την άρση των αδικιών στην επιβάρυνση της μεσαίας τάξης, η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα στο 14ο τακτικό Συνέδριο της Ν.Δ.. Ένα συνέδριο το οποίο διεξάγεται στην πιο ρευστή περίοδο για την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη, από την ημέρα ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από την «γαλάζια» παράταξη.

Με μία κίνηση – ματ χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις παραμονές του συνεδρίου, “γύρισε το παιχνίδι”, εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη, αποτρέποντας την αντιπολίτευση, και δη τον ΣΥΡΙΖΑ, να “κεφαλαιοποιήσει” την κοινωνική δυσαρέσκεια για τους “φουσκωμένους” λογαριασμούς. Όπως επεσήμαναν, η κυβέρνηση παρουσίασε ένα ευρύτερο σχέδιο στήριξης από αυτό που αναμενόταν, με αναδρομική μάλιστα επιστροφή επιβαρύνσεων στους πολίτες από την αρχή του έτους. Έτσι, εκτιμούν οι ίδιες πηγές, τα κομματικά στελέχη θα έχουν τη δυνατότητα, επιστρέφοντας στις περιφέρειες τους, να “μεταλαμπαδεύσουν” το μήνυμα του Πρωθυπουργού ότι η πολιτεία στέκεται, στο μέγιστο του δυνατού, “Δίπλα στους πολίτες”, όπως είναι και το κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου.

Το συνέδριο διεξάγεται με φόντο τις γεωπολιτικές αναταράξεις που έχει προκαλέσει ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση με το κύμα των ανατιμήσεων που προκαλεί σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της κρατικής παρέμβασης για μειώσεις στις τιμές του ρεύματος, ο Πρωθυπουργός θα «ξεδιπλώσει» την κοινωνική ατζέντα της κυβέρνησης.

Παράλληλα θα κάνει απολογισμό των προγραμματικών δεσμεύσεων που η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει, παρά τις διεθνείς αντιξοότητες, και θα παρουσιάσει τον χάρτη των μεταρρυθμίσεων που θα προωθήσει ως το τέλος της θητείας της.

Θέτει το διακύβευμα της κάλπης

Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκινούν σήμερα το βράδυ με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αναμένεται να εκπέμψει μήνυμα πολιτικής κυριαρχίας της Ν.Δ. στο χώρο της ευρωπαϊκής φιλελεύθερης κεντροδεξιάς.
Από το βήμα του συνεδρίου ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος  της Ν.Δ. αναμένεται να θέσει το διακύβευμα των εκλογών, οι οποίες θα επιμείνει ότι θα γίνουν το τέλος της άνοιξης του 2023. «Πρόοδος ή συντήρηση» είχε δηλώσει πρόσφατα ότι θα είναι το εκλογικό δίλημμα, αντικαθιστώντας το πάγιο διακύβευμα «δεξιά ή αριστερά».
Με ενδιαφέρον περιμένουν τα κομματικά στελέχη το στίγμα για το ζήτημα πιθανών συνεργασιών σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας στις δεύτερες κάλπες, ενώ δεδομένο θεωρείται ότι ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να απευθυνθεί εκλογικά και στο λεγόμενο «κέντρο», με το βλέμμα στραμμένο στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Μήνυμα προεκλογικής συστράτευσης…

Η τριήμερη διαδικασία θα κλείσει με νέα παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι η ομιλία του από το βήμα του συνεδρίου της Ν.Δ. ουσιαστικά δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα για να ξεκινήσει άτυπα ο κομματικός αγώνας για τις εκλογές σε 1 χρόνο από σήμερα, κατά δήλωση του.

Βασικές ενότητες του συνεδρίου είναι η καθημερινότητα του πολίτη, η ασφάλεια, οι πολιτικές για τους νέους, η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης κ.α..

Επιδίωξη της Ν.Δ. είναι η εκλογή του 1/3 της νέας πολιτικής επιτροπής με νέους και νέες κάτω των 35 ετών.

Πηγη: newsit.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: “Ποτάμι” η οδός Πέλλης από σπάσιμο σωλήνα

image_print

Σωλήνας έσπασε σε εργοτάξιο της ΔΕΥΑ στην οδό Πέλλης, στο ύψος του 1ου Λυκείου Καβάλας, με αποτέλεσμα μεγάλες ποσότητες νερού να κατακλύσουν το οδόστρωμα. Η διαρροή δημιούργησε «ποτάμι» στον δρόμο, ενώ στο σημείο αναμένεται η αποκατάσταση της βλάβης από τα αρμόδια συνεργεία. Οι οδηγοί καλούνται να κινούνται με ιδιαίτερη προσοχή.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Νέα παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα έργα στις Μαριές και τη Σκάλα Καλλιράχης

Η Σκάλα Καλλιράχης στη Θάσο, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη έργα υποδομής που αποτέλεσαν αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης.
image_print

Η παράταξη ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή για καθυστερήσεις και δημοτικές πολιτικές – Ο Δήμος Θάσου υποστηρίζει ότι το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη μετά την επανεκκίνησή του.

Νέα παρέμβαση για την πορεία σημαντικών έργων υποδομής στη Θάσο πραγματοποίησε η Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία με ανακοίνωσή της ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή, επικεντρώνοντας στις εργασίες του κυκλικού κόμβου στις Μαριές, στα έργα της ΔΕΥΑΘ στη Σκάλα Καλλιράχης, αλλά και σε ζητήματα δημοτικών τελών και χρεώσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η παράταξη υποστηρίζει ότι δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής σχετικά με την έναρξη των εργασιών για την ολοκλήρωση του κυκλικού κόμβου των Μαριών και το άνοιγμα της παράπλευρης ιρλανδικής διάβασης, εκτιμώντας ότι η καθυστέρηση επηρεάζει την εξυπηρέτηση τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών του νησιού.

Παράλληλα, εκφράζει την αντίθεσή της στην υλοποίηση έργων της ΔΕΥΑ Θάσου στον οικισμό της Σκάλας Καλλιράχης κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, υποστηρίζοντας ότι οι εργασίες προκαλούν προβλήματα στην καθημερινότητα της περιοχής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρεται επίσης στην είσπραξη του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), στις διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης οφειλών και στις αυξήσεις των τιμολογίων ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑΘ, υποστηρίζοντας ότι οι συγκεκριμένες επιλογές επιβαρύνουν τους δημότες. Η ανακοίνωση ολοκληρώνεται με κάλεσμα προς τους πολίτες να στηρίξουν τις θέσεις της παράταξης.

Η θέση του Δήμου Θάσου

Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή έχει τοποθετηθεί το τελευταίο διάστημα για το έργο του κυκλικού κόμβου και της γέφυρας στις Μαριές, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια σύνθετη τεχνική παρέμβαση, η οποία επανεκκίνησε μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διοικητικών και συμβατικών διαδικασιών.

Ο δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης, έχει δηλώσει ότι η ολοκλήρωση του έργου αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, καθώς θα συμβάλει στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της κυκλοφορίας στην περιοχή. Παράλληλα, έχει αναφέρει ότι το έργο υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Το συγκεκριμένο έργο εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, με τη Λαϊκή Συσπείρωση να κάνει λόγο για συνεχιζόμενες καθυστερήσεις και τη δημοτική αρχή να υποστηρίζει ότι οι εργασίες προχωρούν σύμφωνα με τον αναθεωρημένο σχεδιασμό που διαμορφώθηκε μετά την επανεκκίνηση του έργου.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Κοκκινόχωμα: Παραδοσιακό πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στις 17 Ιουλίου

Αφίσα για το παραδοσιακό πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στο Κοκκινόχωμα με δημοτικό και ποντιακό πρόγραμμα.
image_print

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαρακατσαναίων και ο Γ.Σ. «Βυζάντιο» Κοκκινοχώματος διοργανώνουν το καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγύρι προς τιμήν της Αγίας Μαρίνας, καλώντας κατοίκους, επισκέπτες και φίλους της παράδοσης σε μια βραδιά γεμάτη μουσική και χορό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2026, στις 21:00, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κοκκινοχώματος.

Η φετινή διοργάνωση αποτελεί κοινή πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρακατσαναίων και του ιστορικού ποδοσφαιρικού συλλόγου Γ.Σ. «Βυζάντιο», συνδυάζοντας την τοπική παράδοση με τη στήριξη του αθλητισμού.

Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει πλούσιο δημοτικό και ποντιακό μουσικό πρόγραμμα, με στόχο να προσφέρει ένα αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι για μικρούς και μεγάλους.

Οι διοργανωτές καλούν το κοινό να συμμετάσχει στην εκδήλωση, στηρίζοντας τόσο τις δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου όσο και την προσπάθεια του Γ.Σ. «Βυζάντιο» ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Πληροφορίες και κρατήσεις: 6989228392

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en