Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

14ο Συνέδριο της ΝΔ | Το μήνυμα Μητσοτάκη, οι δεσμεύσεις και οι στόχοι

Το μήνυμα Μητσοτάκη, οι δεσμεύσεις και οι στόχοι

Με τον αέρα της νέας κυβερνητικής παρέμβασης στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για τη στήριξη των νοικοκυριών και επιχειρήσεων, και την άρση των αδικιών στην επιβάρυνση της μεσαίας τάξης, η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα στο 14ο τακτικό Συνέδριο της Ν.Δ.. Ένα συνέδριο το οποίο διεξάγεται στην πιο ρευστή περίοδο για την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη, από την ημέρα ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από την «γαλάζια» παράταξη.

Με μία κίνηση – ματ χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις παραμονές του συνεδρίου, “γύρισε το παιχνίδι”, εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη, αποτρέποντας την αντιπολίτευση, και δη τον ΣΥΡΙΖΑ, να “κεφαλαιοποιήσει” την κοινωνική δυσαρέσκεια για τους “φουσκωμένους” λογαριασμούς. Όπως επεσήμαναν, η κυβέρνηση παρουσίασε ένα ευρύτερο σχέδιο στήριξης από αυτό που αναμενόταν, με αναδρομική μάλιστα επιστροφή επιβαρύνσεων στους πολίτες από την αρχή του έτους. Έτσι, εκτιμούν οι ίδιες πηγές, τα κομματικά στελέχη θα έχουν τη δυνατότητα, επιστρέφοντας στις περιφέρειες τους, να “μεταλαμπαδεύσουν” το μήνυμα του Πρωθυπουργού ότι η πολιτεία στέκεται, στο μέγιστο του δυνατού, “Δίπλα στους πολίτες”, όπως είναι και το κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου.

Το συνέδριο διεξάγεται με φόντο τις γεωπολιτικές αναταράξεις που έχει προκαλέσει ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση με το κύμα των ανατιμήσεων που προκαλεί σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της κρατικής παρέμβασης για μειώσεις στις τιμές του ρεύματος, ο Πρωθυπουργός θα «ξεδιπλώσει» την κοινωνική ατζέντα της κυβέρνησης.

Παράλληλα θα κάνει απολογισμό των προγραμματικών δεσμεύσεων που η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει, παρά τις διεθνείς αντιξοότητες, και θα παρουσιάσει τον χάρτη των μεταρρυθμίσεων που θα προωθήσει ως το τέλος της θητείας της.

Θέτει το διακύβευμα της κάλπης

Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκινούν σήμερα το βράδυ με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αναμένεται να εκπέμψει μήνυμα πολιτικής κυριαρχίας της Ν.Δ. στο χώρο της ευρωπαϊκής φιλελεύθερης κεντροδεξιάς.
Από το βήμα του συνεδρίου ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος  της Ν.Δ. αναμένεται να θέσει το διακύβευμα των εκλογών, οι οποίες θα επιμείνει ότι θα γίνουν το τέλος της άνοιξης του 2023. «Πρόοδος ή συντήρηση» είχε δηλώσει πρόσφατα ότι θα είναι το εκλογικό δίλημμα, αντικαθιστώντας το πάγιο διακύβευμα «δεξιά ή αριστερά».
Με ενδιαφέρον περιμένουν τα κομματικά στελέχη το στίγμα για το ζήτημα πιθανών συνεργασιών σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας στις δεύτερες κάλπες, ενώ δεδομένο θεωρείται ότι ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να απευθυνθεί εκλογικά και στο λεγόμενο «κέντρο», με το βλέμμα στραμμένο στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Μήνυμα προεκλογικής συστράτευσης…

Η τριήμερη διαδικασία θα κλείσει με νέα παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι η ομιλία του από το βήμα του συνεδρίου της Ν.Δ. ουσιαστικά δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα για να ξεκινήσει άτυπα ο κομματικός αγώνας για τις εκλογές σε 1 χρόνο από σήμερα, κατά δήλωση του.

Βασικές ενότητες του συνεδρίου είναι η καθημερινότητα του πολίτη, η ασφάλεια, οι πολιτικές για τους νέους, η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης κ.α..

Επιδίωξη της Ν.Δ. είναι η εκλογή του 1/3 της νέας πολιτικής επιτροπής με νέους και νέες κάτω των 35 ετών.

Πηγη: newsit.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της Καβάλας

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκονται αρκετές περιοχές της Καβάλας μετά από διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Απριλίου λόγω μίας βλάβης που αναζητούν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Πιο συγκεκριμένα οι περιοχές που δεν έχουν ρεύμα είναι :

Άγιος Λουκάς

Κηπούπολη

Νεάπολη

Βύρωνας

Καλαμίτσα

Χρυσοστόμου Σμύρνης – Ραψάνη

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στην Καβάλα βρέθηκε ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ Σπύρος Καρανικόλας

Σχεδόν ένας μήνας έμεινε μέχρι τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου και οι επισκέψεις από Υποψήφιους Ευρωβουλευτές είναι πλέον συχνές.

Το πρωί της Πέμπτης 25 Απριλίου την Καβάλα επισκέφθηκε ο κ. Σπύρος Καρανικόλας Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος κατά την άφιξη του πέρασε από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη  Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου ενώ στην συνέχεια της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Υποψήφιος ήρθε σε επικοινωνία με φορείς της πόλης, συζητώντας τα όσα προβλήματα υπάρχουν έχοντας ως μέλημα να μεταφέρει τις πληροφορίες στην κεντρική διοίκηση.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Όλα έτοιμα για το Πάσχα στους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία της Καβάλας

Μια εβδομάδα πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα και φαίνεται πως τα καταστήματα στην Καβάλα είναι έτοιμα να εξυπηρετήσουν τους πολίτες με διαφορά εδέσματα.

Πασχαλινά τσουρέκια σε διάφορες γεύσεις , πασχαλινά αυγά αλλά και κεράσματα  για τις πασχαλινές επισκέψεις είναι όλα στις θέσεις τους. Ενώ φημολογίες θέλουν τις τιμές να αυξάνονται, συγκριτικά με άλλες χρονιές, κάποια καταστήματα στην Καβάλα κρατούν σταθερή την τιμή τους για τα προϊόντα τους ενώ ήδη είναι μεγάλο το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την αφορά τους βλέποντας τους Καβαλιώτες πολίτες να έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία των δώρων τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en