ΚΟΙΝΩΝΙΑ

14 βρεφονηπιοκόμους μέσω ΑΣΕΠ θα προσλάβει η Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη

Λειτουργούν από την Παρασκευή οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί. Η δημοτική κοινωνική Αλληλεγγύη κάνει αγώνα δρόμου για να προσλάβει μέσω ΑΣΕΠ 14 απαραίτητους βρεφονηπιοκόμους

Πρέπει να είναι στη θέση τους ως το τέλος του μήνα. Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανέστης Δημητριάδης δήλωσε στην Πρωινή:

«Από την Παρασκευή 1η Σεπτέμβρη έχουμε πάλι στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς τα πρώτα βρέφη και τα πρώτα νήπια. Τις λεγόμενες επανεγγραφές. Ξεκινά η πρώτη φάση της λειτουργίας των παιδικών σταθμών. Θα υπάρξουν δύο ακόμη.

Η δεύτερη περίπου σε ένα 10ήμερο και η τρίτη φάση σε 20 μέρες από τώρα. Τότε οι εγγραφές μας θα ολοκληρωθούν. Από την προηγούμενη εβδομάδα υπάρχουν οι οριστικές πίνακες των περιβόητων «βάουτσερ». Δηλαδή η δωρεάν φοίτηση.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές, η επιλογή σταθμού που θέλουν οι γονείς. Αυτήν τη στιγμή έχουμε φθάσει στα 300 περίπου «βάουτσερ». 300 βρέφη. Οι επανεγγραφές υπολογίζονται στις 80. Μέχρι στιγμής.

Όπως δείχνει το παρελθόν, το τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια με τις εγγραφές, η ερχόμενη εβδομάδα (σ.σ. η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα) είναι η κύρια εβδομάδα που οι γονείς να γράψουν τα παιδιά τους. Γενικά περιμένουμε να είμαστε περίπου στα περσινά νούμερα από πλευράς εγγραφών.

Υπολογίζουμε τελικά να φιλοξενήσουμε 510 παιδάκια. Τα περισσότερα θα είναι βρέφη. Λιγότερα νήπια. Σαν δημοτικοί παιδικοί σταθμοί είμαστε έτοιμοι. Είχαμε μια καθυστέρηση με την κάλυψη των θέσεων βρεφονηπιοκόμων αφού έφυγε το προσωπικό της Κοινοφελούς Εργασίας. Δεν προβλέπεται αντικατάσταση τους από άλλο κρατικό πρόγραμμα.

Για αυτόν τον λόγο ξεκίνησε τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ. Ο διαγωνισμός είναι σε φάση τελικής υπογραφής από τον διευθυντή του ΑΣΕΠ ώστε να γίνουν όλα όσα προβλέπονται.

Να κατατεθούν αιτήσεις κτλ. Θέλουμε να προσλάβουμε συνολικά 14 βρεφονηπιοκόμους.

Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και σε 10-15 μέρες που έχουμε τους οριστικούς πίνακες στη διάθεσή μας. Στο τέλος του μήνα που θα έρθουν τα παιδιά, θα είναι στις θέσεις τους οι βρεφονηπιοκόμοι. Το συγκεκριμένο θέμα έχουμε σε εξέλιξη από τον περασμένο Μάη».    

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version