Connect with us

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

14 θάνατοι από την γρίπη – Τι πρέπει να προσέξετε

Δημοσιεύτηκε

στις

Αυξητική τάση παρουσιάζουν τα κρούσματα γρίπης και το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί οτι η δραστηριότητα της νόσου θα εξακολουθήσει στη χώρα για τις επόμενες εβδομάδες.Συνεχίζεται η αυξητική τάση της εποχικής γρίπης. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ μέχρι χθες 24 Ιανουαρίου έχουν καταγραφεί συνολικά 14 θάνατοι, όλοι σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα ενώ 53 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). H συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ πάσχει από γρίπη Α(Η1Ν1)2009pdm, στέλεχος το οποίο κυκλοφορεί σταθερά κάθε έτος μετά την πανδημία γρίπης 2009.

Η γρίπη στην Ελλάδα συνεχίζεται να βρίσκεται σε φάση αυξητικής δραστηριότητας

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επιστημονικού προσωπικού του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., η αυξημένη δραστηριότητα της νόσου θα εξακολουθήσει στη χώρα για τις επόμενες εβδομάδες. Κατά συνέπεια αναμένεται να συνεχιστεί η εμφάνιση σοβαρών κρουσμάτων.

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. υπενθυμίζει ότι τα κύρια μέτρα για την αντιμετώπιση της γρίπης είναι:

1. Η τήρηση των μέτρων υγιεινής των χεριών και αναπνευστικής υγιεινής (π.χ. κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος). Επισημαίνεται η ανάγκη οικειοθελούς απομόνωσης (π.χ. από το σχολείο και την εργασία) για τα άτομα που έχουν συμπτώματα γρίπης για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

2. Η έγκαιρη χρήση των αντιϊικών φαρμάκων κατά της γρίπης με τις πρώτες εκδηλώσεις (μέσα σε 48 ώρες) κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών, ακόμη και χωρίς την εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης. Υπενθυμίζεται ότι η σωστή χρήση των αντιϊικών στις κλινικές ομάδες αυξημένου κινδύνου του πληθυσμού προστατεύει από τις επιπλοκές. Τα αντιϊικά φάρμακα κατά της γρίπης μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την πρόληψη της εμφάνισης συμπτωμάτων γρίπης, κατά τη κρίση του θεράποντα ιατρού και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Λόγω της επικράτησης του στελέχους Α(Η1Ν1)2009pdm οι ιατροί καλούνται να είναι ευαισθητοποιημένοι για την έγκαιρη χορήγηση αντιϊικής θεραπείας. Υπενθυμίζεται ότι τα αντιϊικά φάρμακα χορηγούνται με απλή ιατρική συνταγή.

3. Η αναζήτηση ιατρικής συμβουλής σε περίπτωση παρατεταμένων ή σοβαρών συμπτωμάτων γρίπης.

Οι ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή νόσο και επιπλοκές από γρίπη παραμένουν οι ίδιες:

-Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω.

-Παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα: Άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες Καρδιακή νόσο με σοβαρές αιμοδυναμικές διαταραχές. Ανοσοκαταστολή (κληρονομική ή επίκτητη εξαιτίας νοσήματος ή θεραπείας). Μεταμόσχευση οργάνων Δρεπανοκυτταρική νόσο (και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες). Σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα. Χρόνια νεφροπάθεια. Νευρομυϊκά νοσήματα -Έγκυες γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας κύησης.

-Παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια (π.χ. νόσος Kawasaki, ρευματοειδής αρθρίτιδα κ.α.) για τον πιθανό κίνδυνο εμφάνισης συνδρόμου Reye μετά από γρίπη.

-Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με βρέφη <6 μηνών ή φροντίζουν άτομα με υποκείμενο νόσημα, τα οποία διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών από τη γρίπη.

-Οι κλειστοί πληθυσμοί (προσωπικό και εσωτερικοί σπουδαστές γυμνασίων-

λυκείων, στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, ειδικών σχολείων ή σχολών, τρόφιμοι και προσωπικό ιδρυμάτων κ.ά.).

-Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και λοιποί εργαζόμενοι με κλινικό έργο).

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Νέα Καρβάλη Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Υπό έλεγχο είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου όπως μετέφερε στο δελτίο ειδήσεων του ENA Channel ο υποδιοικητής της Π.Υ Καβάλας Κυριάκος Μανδρανής.

Η φωτιά έκαψε μερικά στρέμματα και έναν άτυπο σκουπιδότοπο.

Ακούστε τα όσα μετέφερε στο δελτίο ειδήσεων του ENA Channel.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πυρκαγιά κοντά στη Νέα Καρβάλη Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Πυρκαγιά ξέσπασε σε άτυπο σκουπιδότοπο κοντά στη Νέα Καρβάλη Καβάλας.

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε μάλιστα σε δύο μέτωπα και ενώ το ένα κατασβέστηκε άμεσα το άλλο επεκτάθηκε μετά από αναζωπύρωση και έφτασε κοντά σε οικόπεδο με ελιόδεντρα.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δύο πυροσβεστικά οχήματα με 7 άτομα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Προτεραιότητα της Περιφέρειας ΑΜΘ το ΒΙΟΠΑ και η πεσμένη γέφυρα

Δημοσιεύτηκε

στις

Ενόψει της έκθεσης του Επιμελητηρίου «Καβάλα EXPO 2019» (στο τέλος του μήνα), η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος σκοπεύουν να «τρέξουν» όσο το δυνατό καλύτερα και πιο γρήγορα δύο εκκρεμότητες που αφορούν την Περιφέρεια και θέματα της Καβάλας.

Επιδίωξη της Περιφέρειας ΑΜΘ είναι στα εγκαίνια της έκθεσης του Επιμελητηρίου τα πράγματα να έχουν πάρει τη σωστή τους πορεία ώστε να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Και για τα δύο ζητήματα χάθηκε αρκετός χρόνος αλλά αυτό δεν έγινε με ευθύνη μόνο της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Πρόκειται για την συμφωνία του φορέα του Επιμελητηρίου Καβάλας με την Περιφέρεια για τη διαχείριση (ουσιαστικά την επαναλειτουργία) του Βιοτεχνικού Πάρκου στη Νέα Καρβάλη αλλά και την υπογραφή της σύμβασης με την Εγνατία οδό ΑΕ για μία σειρά σημαντικών ενεργειών που έχουν σχέση με το σημείο όπου το Νοέμβριο του 2018 έπεσε η γέφυρα (μπροστά από το παλιό νοσοκομείο).

Την προηγούμενη εβδομάδα λύθηκε κατά κάποιο τρόπο η διοικητική εκκρεμότητα στην Εγνατία οδό ΑΕ, που πλέον έχει και πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο. Εντός των ημερών θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης, αντικείμενο της οποίας είναι όλα όσα έχουν σχέση με τη γέφυρα. Σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και την Εγνατία οδό ΑΕ. Πριν το τέλος του μήνα το θέμα φαίνεται ότι θα έχει οριστικοποιηθεί και η Εγνατία Οδός θα είναι έτοιμη να ασχοληθεί με την εκκρεμότητα μπροστά από το παλιό νοσοκομείο. Όσον αφορά το Βιοτεχνικό Πάρκο, οι συζητήσεις με το Επιμελητήριο συνεχίζονται. Σύντομα θα γίνει μία ακόμη συνάντηση του Χρήστου Μέτιου με το Μάρκο Δέμπα, μάλλον στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη. Οι δύο πλευρές προετοιμάζουν τη συμφωνία τους ξεπερνώντας σειρά γραφειοκρατικών προβλημάτων. Η συμφωνία δεν έχει αλλάξει, το Επιμελητήριο θα αναλάβει τη διαχείριση του Βιοτεχνικού Πάρκου. Το ίδιο θέμα συζήτησε η διοίκηση του Επιμελητηρίου σε συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη πριν από λίγες μέρες.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Φωτιά κοντά στο Νοσοκομείο Σερρών

Δημοσιεύτηκε

στις

Φωτιά ξέσπασε κοντά στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά καίει ξερά χόρτα.

Στο σημείο έχουν φτάσει τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών. Η Υπηρεσία Σερρών βρίσκεται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί να ενισχυθούν οι δυνάμεις.

infonews.gr

Φωτογραφία Αρχείου

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ