Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

139 βουλευτές ζητούν δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ | Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται στις υπογραφές της Χρυσής Αυγής

Συγκεντρώθηκαν 139 υπογραφές βουλευτών που ζητούν δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ, ενώ οι υπογραφές που απαιτούνται είναι 120. Ως τώρα έχουν κατατεθεί 7 προτάσεις. Το ΚΚΕ ζητά δημοψήφισμα όχι μόνο για την ΔΕΗ, αλλά και συνολικά για το ενεργειακό θεσμικό πλαίσιο.

Το μεσημέρι συνεδριάζει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η οποία θα λάβει την απόφαση αν θα συναθροίσει τις υπογραφές, με βάση και σχετική γνωμοδότηση από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής.

Ως τώρα έχουν κατατεθεί προτάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ (με 71 υπογραφές), την Χρυσή Αυγή (με 16 υπογραφές), τους Ανεξάρτητους Έλληνες (με 14 υπογραφές, καθώς συνυπογράφει και ο Νίκος Νικολόπουλος), τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές (με 14 υπογραφές), το ΚΚΕ (με 12 υπογραφές), την ΔΗΜΑΡ (με 11 υπογραφές, αλλά χωρίς τις υπογραφές του Γρηγόρη Ψαριανού και της Κατερίνα Μάρκου που ανεξαρτητοποιήθηκε), όπως επίσης και του πρ. Προέδρου της Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα.

Το ΚΚΕ ζητά την διενέργεια δημοψηφίσματος για την ακύρωση και κατάργηση του ν. 1914/1990, του ν.2773/1999, του ν. 3426/2005, του ν. 4001/2011 του ν.4237/2014 και για τον ψηφισθέντα νόμο «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας», του γνωστού ως «μικρή ΔΕΗ».

 

Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται στις υπογραφές της Χρυσής Αυγής

Τη βούληση της κυβέρνησης να μην συγκαλέσει την Ολομέλεια της Βουλής για τo δημοψήφισμα εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε πως «τον τελικό λόγο» για τυχόν σύγκληση της Ολομέλειας τον έχει η κυβέρνηση, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στηρίζεται στις υπογραφές της Χρυσής Αυγής.

«Ήλθε η ώρα να μπουν όλοι μπροστά στις ευθύνες τους» είπε. Χαρακτήρισε «τεχνητά κατασκευασμένο» θέμα την όλη πολιτική αντιπαράθεση για τη ΔΕΗ και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως «κάνει μία προσπάθεια να βγάλει το καλοκαίρι του, σε βάρος της χώρας».

«Δεν θέλουμε να νικήσουμε για τρίτη φορά μέσα στο καλοκαίρι τον κ. Τσίπρα» είπε για το θέμα του δημοψηφίσματος και εξήγησε «η πρώτη ήταν στις ευρωεκλογές και η δεύτερη ήταν στο θέμα της ΔΕΗ όταν πήγε σαν “Βελουχιώτης” στο Αμύνταιο για να προκαλέσει λαϊκό ξεσηκωμό, αλλά τελικά από χθες άρχισε να λέει ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα».

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Προσωρινός ανάδοχος εντός των ημερών για το έργο ύδρευσης της Δ.Ε. Φιλίππων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης προσφορών στο μεγάλο έργο της ΔΕΥΑΚ, για την ύδρευση της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.

Προσωρινό ανάδοχο θα έχουν αυτήν την εβδομάδα. Αμέσως μετά θα υπάρξει διαδικασία ελέγχων κτλ. Σύμβαση θα υπογραφεί το Καλοκαίρι, το δε έργο θα αρχίσει κατά το Φθινόπωρο.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στην Ελευθερούπολη Δήμου Παγγαίου έφτασε η Ολυμπιακή Φλόγα

Αφίχθη το πρωί της Τρίτης 23 Απριλίου η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελευθερούπολη του Δ. Παγγαίου. Πρώτα πραγματοποιήθηκε η λαμπαδηδρομία με τους καταξιωμένους αθλητές ενώ στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής της Φλόγας ακολουθούμενη από ύμνους και την έπαρση των σημαιών.

Ωστόσο εντυπωσιακά ήταν και τα πολιτιστικά δρώμενα που έλαβαν χώρα με μικρά παιδιά να αναπαραστάνουν τα αθλήματα των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων και να καθηλώνουν τους παρευρισκόμενους.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Με επιτυχία έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Διαλεκτόπουλου

“Υπερ-γονεϊσμός και γονείς ελικόπτερα” είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Θανάση Διαλεκτόπουλου, που παρουσιάστηκε στην Μ. Λέσχη Καβάλας το απόγευμα της 23 Απριλίου, με την παρουσία πολλών συμπολιτών.

Ένα βιβλίο, που αξίζει να έχει κάθε γονέας καθότι αναφέρεται στην σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών και εξαλείπτει άσχημα φαινόμενα στο μέλλον της ζωής τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en