Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

12 χριστουγεννιάτικες ιδέες για εσάς και την κόρη σας

Δημιουργήστε χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις με την κόρη σας, με τις ιδέες που σας προτείνουμε.

Οι γιορτές και γενικά οι διακοπές είναι η τέλεια στιγμή για να τιμήσετε μια παλιά παράδοση ή να ξεκινήσετε μια νέα.

Μητέρες και κόρες μοιράζονται έναν ιδιαίτερο δεσμό και αυτή η περίοδος είναι οι καλύτερη για κοινές δραστηριότητες και εμπειρίες. Εδώ, είναι κάποιες χριστουγεννιάτικες ιδέες για διάφορα πράγματα που μπορούν να κάνουν οι μαμάδες και οι κόρες μαζί.

1. Ανακαλύψτε μία Χριστουγεννιάτικη συνταγή

Είτε φτιάξετε μία παλιά συνταγή των γιαγιάδων της οικογένειας, είτε ανακαλύψετε μία νέα συνταγή, φτιάξτε κάτι μαί – γλυκό ή αλμυρό – για να μπείτε στο πνεύμα της εποχής. Και αν πετύχει, μπορείτε να το κάντε κάθε χρόνο.

2. Επισκεφθείτε ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό

Σε κάθε πόλη της Ελλάδας υπάρχει πλέον και ένα χριστουγεννιάτικο χωριό ή μία χριστουγεννιάτικη αγορά. Και αν σας φαίνεται κοντά, μπορεί να επιλέξετε ένα ταξίδι αστραπή μόνο για τις δύο σας.

3. Ξεφυλλίστε τα οικογενειακά άλμπουμ

Ξεφυλλίστε τα άλμπουμ φωτογραφιών. Ποτέ δεν ξέρεις τι αστείες οικογενειακές ιστορίες θα προκύψουν από ένα απόγευμα αναπολήσεων. Μην ξεχάσετε να παρασκευάσετε ένα φλιτζάνι ζεστό κακάο πριν.

4. Στολίστε το σπίτι

Αν και όλη η οικογένεια είναι καλό να παίρνει μέρος στο στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, αυτές οι στιγμές είναι πολύτιμες. Μην ξεχάσετε να βάλετε και εκείνα τα στολίδια, που είχε φτιάξει στον παιδικό σταθμό.

5. Στρώστε ένα γιορτινό τραπέζι

Προετοιμάστε το γιορτινό τραπέζι, με πλύσιμο των πιάτων, σιδέρωμα των τραπεζομάντηλων και σχεδιασμό του μενού.

6. Γίνετε εθελόντριες μαζί

Γιορτάστε την εποχή της προσφοράς, μοιράζοντας τον χρόνο σας με έναν τοπικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό ή μια κοινοτική πρωτοβουλία, που εξυπηρετεί έναν σκοπό, που σας ενδιαφέρει. Π.χ. βιβλία ή παιχνίδια για το νοσοκομείο της περιοχής, βόλτα τα σκυλιά σε ένα κοντινό καταφύγιο ζώων ή συμμετοχή σε έναν καθαρισμό απορριμμάτων.

7.Τηλεφωνήστε σε αγαπημένους φίλους και συγγενείς

Ένα τηλεφώνημα ή μία βιντεοκλήση σε ένα αγαπημένο μέλος της οικογένειας ή φίλο, που δεν θα τον δείτε τις γιορτές, είναι μία πολύ ευγενική χειρονομία.

8. Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα γλυκά και μοιράστε στους γείτονες

Φτιάξτε μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες ή ένα χριστουγεννιάτικο ποτό και προσφέρετε μερικά στους γείτονες.

9. Δείτε μαζί χριστουγεννιάτικες ταινίες

Οι χριστουγεννιάτικες ταινίες, παλιές ή νέες, έχουν μία γερή δόση γιορτών και αν πρόκειται για κωμωδίες, ακόμα καλύτερα. Προγραμματίστε την ταινία που θέλετε να δείτε, βάλτε πιτζάμες και χουχουλιάστε στον καναπέ, πίνοντας ζεστή σοκολάτα ή ένα τσάι με κανέλα.

10. Παρακολουθήστε μία παράσταση

Είτε πρόκειται για μπαλέτο, είτε για όπερα, είτε για μία θεατρική παράσταση, κλείστε εισιτήρια και απολαύστε το θέαμα μαζί με την κόρη σας. Θα το θυμάται για χρόνια.

11.Φτιάξτε το δικό σας χαρτί περιτυλίγματος

Φέτος, φτιάξτε τη δική σας συσκευασία δώρου. Αγοράστε ένα ρολό χαρτί χειροτεχνίας, μαρκαδόρους ή πινέλα και αφήστε τη δημιουργικότητά σας να ανθίσει. Εναλλακτικά, τυλίξτε τα δώρα σε απλό χαρτί χειροτεχνίας, σχεδιάστε και γράψτε σημειώσεις με νόημα που δείχνουν την αγάπη σας στον παραλήπτη.

12. Πηγαίνετε μαζί για τα δώρα των Χριστουγέννων

Πηγαίνετε για ψώνια με την κόρη σας! Τι πιο διασκεδαστικό από το να περάσετε ένα απόγευμα, χαζεύοντας βιτρίνες στολισμένες με γιορτινές διακοσμήσεις και επιλέγοντας δώρα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα; Επιπλέον, γίνεται ακόμη καλύτερο, όταν σταματάτε για ένα χριστουγεννιάτικο ρόφημα ή ένα χριστουγεννιάτικο σνακ.

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Ανακοίνωση Ιατρικών Συλλόγων της Περιφέρειας ΑΜΘ | Επιτακτική ανάγκη η ίδρυση και λειτουργία ΜΕΘ Παίδων στο ΠΓΝΑ

Με αφορμή την πρόθεση της εταιρείας Gastrade να προχωρήσει στη δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τη λειτουργία μίας ΜΕΘ Παίδων στο ΠΓΝΑ, οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας ΑΜΘ, τονίζουν την επιτακτική ανάγκη για εξειδικευμένες ιατρικές υποδομές για παιδιατρικούς ασθενείς στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, λαμβάνοντας υπόψιν και:

 • την κατά την γνώμη τους επαρκώς τεκμηριωμένη άποψη των εξειδικευμένων ιατρών της περιοχής μας
 • των δυσάρεστων εμπειριών σε διακομιδές, που βίωσαν στο πρόσφατο παρελθόν
 • του αιτήματος πολιτών και φορέων της Περιφέρειας ΑΜΘ, σχετικά με τη δημιουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΓΝΑ
 • την αρνητική απάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη σε κοινοβουλευτική επερώτηση 23 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης με θέμα «Η απουσία ΜΕΘ Παίδων, ιατρικού προσωπικού και υποδομών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στοιχίζει σε ανθρώπινες ζωές και σε απίστευτη ταλαιπωρία πολιτών που ασθενούν».

Η ίδρυση της ΜΕΘ παίδων στην Αλεξανδρούπολη, θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας της υγειονομικής φροντίδας στην περιοχή και θα αποσυμφορήσει τις ΜΕΘ παίδων σε άλλες μεγάλες πόλεις, εξασφαλίζοντας άμεση και κατάλληλη φροντίδα για τους παιδιατρικούς ασθενείς της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και των νησιών του βορείου Αιγαίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο πληθυσμός των παιδιών και εφήβων, με βάση την πιο πρόσφατη εθνική απογραφή του 2021, του Βορείου Αιγαίου και της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, υπερβαίνει τον αντίστοιχο πληθυσμό της Θεσσαλίας, στην οποία το υπουργείο Υγείας δέχθηκε το 2022 να ιδρύσει ΜΕΘ Παίδων 6 κλινών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, αξιοποιώντας αντίστοιχη δωρεά.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το επιστημονικό προσωπικό της παιδιατρικής κλινικής, του αναισθησιολογικού τμήματος και της ΜΕΘ του ΠΓΝΑ, έχει δώσει σκληρούς αγώνες για τη σταθεροποίηση και διακομιδή βαρέως πασχόντων παιδιατρικών ασθενών στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, στο οποίο σε φάση έξαρσης των αναπνευστικών λοιμώξεων η διαθεσιμότητα της ΜΕΘ είναι οριακή.

Είναι ουσιώδες να αναφερθεί επίσης, ότι η ίδρυση μίας τέτοιας μονάδας, θα υποστηρίξει με καθοριστικό τρόπο την ανάπτυξη Παιδιατρικών Χειρουργικών ειδικοτήτων, που τώρα δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσουν δύσκολα παιδιατρικά χειρουργεία που χρήζουν μετεγχειρητικής υποστήριξης σε ΜΕΘ Παίδων.

Δεν πρέπει να παραλειφθεί ότι πέρα από τα ιατρικά οφέλη, υπάρχουν επίσης γεωπολιτικοί και εθνικοί λόγοι, που καθιστούν αναγκαία τη λειτουργία μιας τέτοιας μονάδας στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή μας.

Προσδοκώντας, ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής θα αναγνωριστεί και θα επικρατήσει έναντι των όποιων επιφυλάξεων σχετικά με το οικονομικό κόστος της λειτουργίας αυτής της μονάδας, αναμένεται η καθολική στήριξη των φορέων της περιοχής και η αποδοχή του αιτήματος από το Υπουργείο Υγείας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ιατρικός Σύλλογος Έβρου | Πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου εφιστά την προσοχή και καλεί τους πολίτες, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες, να πάρουν μέτρα προφύλαξης για τον επερχόμενο καύσωνα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με παράγοντες όπως υγρασία και άπνοια μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες συνθήκες για τον ανθρώπινο οργανισμό, οδηγώντας σε σοβαρές επιπλοκές όπως θερμοπληξία.

Προσοχή στα Πρώτα Συμπτώματα Θερμοπληξίας

 • Ζεστό και κόκκινο δέρμα
 • Έντονος πονοκέφαλος
 • Ναυτία
 • Ατονία
 • Εξάντληση
 • Τάση για λιποθυμία
 • Χαμηλή αρτηριακή πίεση
 • Ταχυκαρδία
 • Κράμπες

Συμπτώματα Σοβαρής Θερμοπληξίας

 • Πυρετός
 • Εμετοί
 • Διάρροια
 • Απουσία εφίδρωσης
 • Απώλεια αισθήσεων

Πρώτες Βοήθειες για Θερμοπληξία

 1. Μεταφέρετε τον θερμόπληκτο σε δροσερό, ευάερο και σκιερό μέρος.
 2. Αφαιρέστε βαριά ρούχα.
 3. Μειώστε γρήγορα τη θερμοκρασία του σώματος με κρύο νερό.
 4. Τοποθετήστε ψυχρά επιθέματα στο πρόσωπο και το κεφάλι.
 5. Κάντε εντριβές στα άκρα με κατεύθυνση από κάτω προς τα πάνω.
 6. Δώστε άφθονα υγρά και μικρές ποσότητες αλατιού αν μπορεί να πιει.
 7. Συμβουλευτείτε ιατρό αν ο ασθενής αρνείται να πιει ή κάνει εμετό.

Ευπαθείς Ομάδες

 • Ηλικιωμένοι
 • Μωρά και μικρά παιδιά
 • Έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες
 • Άτομα υπέρβαρα ή παχύσαρκα
 • Άτομα που εργάζονται ή ασκούνται σε ζεστό περιβάλλον
 • Άτομα με χρόνιες παθήσεις (καρδιαγγειακές, υπέρταση, διαβήτη, πνευμονοπάθειες, νεφροπάθειες, ηπατοπάθειες, ψυχική νόσο, άνοια, αλκοολισμό)
 • Άτομα με οξεία νόσο (λοίμωξη, γαστρεντερίτιδα)
 • Άτομα που παίρνουν φάρμακα για χρόνια νοσήματα

Γενικές Οδηγίες Προφύλαξης

 • Παραμονή σε κλιματιζόμενους χώρους.
 • Ελαφρύ και άνετο ντύσιμο με ανοιχτόχρωμα ρούχα από πορώδες υλικό.
 • Χρήση καπέλου και σκουρόχρωμων γυαλιών ηλίου.
 • Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο, βαριάς σωματικής εργασίας και πολύωρων ταξιδιών χωρίς κλιματισμό.
 • Πολλά χλιαρά ντους και δροσερά επιθέματα στο κεφάλι και το λαιμό.
 • Μικρά και ελαφριά γεύματα, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά.
 • Άφθονα υγρά (νερό και χυμούς), αποφυγή αλκοόλ.
 • Συμβουλευτείτε τον ιατρό για τροποποίηση της δοσολογίας φαρμάκων.
 • Μην αφήνετε ηλικιωμένους μόνους τους, φροντίστε να υπάρχει κάποιος για την καθημερινή τους φροντίδα.
 • Εξασφαλίστε καλό αερισμό των χώρων εργασίας και ιδρυμάτων που περιθάλπουν ευπαθείς ομάδες.
 • Αποφυγή αθλητικών δραστηριοτήτων και περιορισμός μετακινήσεων στις θερμότερες ώρες.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξάνεται η επιδότηση για το Ανακαινίζω- Ενοικιάζω | Για να πειστούν οι ιδιοκτήτες να ανοίξουν τα κλειστά ακίνητα

Διορθωτικές κινήσεις στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω» ετοιμάζει η κυβέρνηση με στόχο να γίνει ελκυστικότερο και να βγουν στην αγορά 12.500 κατοικίες οι οποίες είναι κλειστές την τελευταία τριετία.

Το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα είναι περιορισμένο καθώς το ύψος της κρατικής επιδότησης δεν αποτελεί ισχυρό κίνητρο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 11 Απριλίου που ξεκίνησε το πρόγραμμα, μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 1.413 αιτήσεις εκ των οποίων μόλις οι 764 έχουν εγκριθεί, 472 απορρίφθηκαν, έγιναν 137 ενστάσεις και 40 ανακλήσεις.

 

Μεταξύ των βελτιώσεων του προγράμματος εξετάζεται και διεύρυνση της περιμέτρου των εν δυνάμει δικαιούχων με αύξηση του ορίου εισοδήματος πάνω από τις 40.000 ευρώ που είναι σήμερα. Οι τελικές αποφάσεις θα προκύψουν από την επεξεργασία, που ήδη τρέχει, στα στοιχεία των κλειστών ακινήτων σε συνδυασμό με τα εισοδήματα των ιδιοκτητών.

Lifting έρχεται σύντομα στο Ανακαινίζω- Ενοικιάζω προκειμένου να γίνει ελκυστικότερο για τους ιδιοκτήτες και να επιτευχθεί ο στόχος να βγουν προς ενοικίαση 12.500 κενές κατοικίες. Στο τραπέζι έχει μπει η αύξηση του ανώτατου ποσού επιδότησης ανακαίνισης ή επισκευής πιθανότατα έως τις 5.500 ευρώ από τις 4.000 σήμερα. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων ζητούν επιδότηση 6 χιλιάδες ευρώ και φορολογικά κίνητρα.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά όρια έθεσαν κάποιους ιδιοκτήτες εκτός προγράμματος ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες δεκάδες αιτήσεις απορρίφθηκαν αρχικά επειδή το ακίνητο δεν είχε δηλωθεί κενό στο Ε2 για την τελευταία 3ετία.

Υπήρξαν μάλιστα και περιπτώσεις που το σύστημα δεν το εκλάμβανε ως κενό για το 2023 καθώς δεν είχε υποβληθεί η φετινή φορολογική δήλωση. Οι αιτούντες ειδοποιήθηκαν με μήνυμα προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις και να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση.

Πηγή: ertnews.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en