Quantcast
Connect with us

SEX

12 φορές που η λύση στο πρόβλημά σας είναι το σεξ

Σας έχουν πει ποτέ ότι η λύση στο πρόβλημά σας είναι το σεξ; Αν όχι δείτε σε ποιες περιπτώσεις κάνοντας σεξ μπορείτε να διώξετε μακριά και ακόμα παραπέρα τις ανησυχίες σας! 

Όταν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε

Ποιος χρειάζεται τσάι από βότανα, όταν υπάρχει η καλύτερη θεραπεία για την αϋπνία;

Όταν προσπαθείτε να ξεπεράσετε έναν τσακωμό

Σας ζήτησε συγνώμη. Του είπατε ότι τον συγχωρείτε αλλά ένα κομμάτι του εαυτού σας είναι ακόμα θυμωμένο. Αντί να βασανίζετε το μυαλό σας και μαζί με αυτό και εκείνον, μήπως να κάνετε σεξ καλύτερα;

Όταν προσπαθείτε να ξεπεράσετε έναν χωρισμό

Ο έρωτας με έρωτα περνάει και δεν το λέμε μόνο εμείς αλλά και το λαϊκό άσμα!

Όταν είστε πολύ στρεσαρισμένοι εξαιτίας της δουλειάς

Μακάρι κανείς να μην κουβαλούσε τα προβλήματα της δουλειάς στο σπίτι αλλά η θεωρία απέχει από την πράξη! Αύριο έχετε να κάνετε εκείνη την κρίσιμη παρουσίαση στον προϊστάμενο σας από την οποία εξαρτάται και η πολυπόθητη προαγωγή.  Για να μην σας «φάει» το άγχος τη νύχτα και τελικά να μην καταφέρετε να κλείσετε μάτι, η λύση είναι να κάνετε σεξ! 

Όταν δεν προλαβαίνετε να πάτε γυμναστήριο

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η άσκηση σας βοηθάει να διατηρείτε αυτό το υπέροχο κορμί και σας φτιάχνει τη διάθεση. Τι γίνεται όμως όταν το πρόγραμμα είναι υπερβολικά φορτωμένο και δεν προλαβαίνετε να πάτε γυμναστήριο; Απλά κάντε σεξ!  

Αν χρειαστεί να λείψετε για ένα μακρινό ταξίδι

Θα σας λείψει και θα του λείψετε επειδή θα χρειαστεί να λείψετε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα σε μια άλλη πόλη. Αντί να το συζητάτε συνεχώς και να δίνετε υποσχέσεις ο ένας στον άλλον αφήστε τα κορμιά σας να δώσουν τις υποσχέσεις που αρμόζουν.

Όταν βαριέστε

Η πλήξη είναι ένα συναίσθημα που μπορεί να οδηγήσει σε απερίσκεπτες αποφάσεις. Αντιμετωπίστε την με σεξ – μια δραστηριότητα που μόνο επικίνδυνη δεν είναι. 

Όταν αισθάνεστε ότι δεν είστε στις ομορφιές σας

Η διάθεσή σας είναι μουντή και αισθάνεστε υποτονική, νωθρή και αδύναμη; Νιώθετε πώς χρειάζεστε βιταμίνες ενώ ούτε το μακιγιάζ δεν βοηθάει για να αισθανθείτε λιγάκι πιο όμορφα; Αντί να βάζετε με τον καθρέφτη σας κάντε σεξ ώστε να αυξήσετε τα επίπεδα της ωκυτοκίνης. 

Όταν δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποια ταινία θέλετε να δείτε

Έχετε ρομαντική διάθεση ενώ εκείνος έχει διάθεση για δράση; Συνδυάστε και τα δύο είδη παρακάμπτοντας όμως εντελώς την ταινία!

Όταν η παραγγελία καθυστερεί αλλά εσείς πεθαίνετε της πείνας!

Παραγγείλατε φαγητό αλλά σας είπαν ότι θα χρειαστεί να περιμένετε λιγάκι; Τι καλύτερο από το να κάνετε σεξ μέχρι το φαγητό να καταφθάσει! Είδατε πόσο γρήγορα πέρασε η ώρα;

Όταν απλά αγοράσατε καινούργια εσώρουχα

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να τα εγκαινιάσετε;

Όταν μένετε σε ένα φρικτό ξενοδοχείο

Τα σεντόνια είναι χάλια, ο αέρας είναι αποπνικτικός και δεν θέλετε καν να ξέρετε τι συμβαίνει κάτω από το κρεβάτι. Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να πάρετε το μυαλό σας μακριά από εκείνο το «τρομακτικό δωμάτιο» – και δεν είναι το να καλέσετε την υπηρεσία.

Click to comment

Απάντηση

SEX

Αυτή η θεραπεία για ρυτίδες ωφελεί και τη στυτική δυσλειτουργία

Η μέτρια έως σοβαρή στυτική δυσλειτουργία επηρεάζει το 5-20% των ανδρών παγκοσμίως, ενώ εκτιμάται ότι θα αφορά 322 εκατομμύρια άνδρες μέχρι το 2025.

Εκτός από τις εδραιωμένες θεραπείες, τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι ενέσεις botox ωφελούν τους άνδρες που την εμφανίζουν, καθώς βοηθούν στη χαλάρωση των μυών, αυξάνοντας τη ροή του αίματος προς αυτό. Έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική θεραπεία ακόμα και για εκείνους που δεν ανταποκρίνονται σε από του στόματος ή ενέσιμες αγωγές.

«Η συχνή αδυναμία επίτευξης και διατήρησης της στύσης για επιτυχή διείσδυση και ολοκλήρωση της σεξουαλικής πράξης, δηλαδή η στυτική δυσλειτουργία, έχει πολλές αιτίες, εκ των οποίων άλλες είναι οργανικές και άλλες ψυχολογικές.

Στις οργανικές περιλαμβάνονται καρδιαγγειακές παθήσεις, ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση και η υπερχοληστεριναιμία και γι’ αυτό όσοι διαπιστώνουν επιδείνωση των στύσεών τους πρέπει να σπεύδουν προς διερεύνηση της αιτίας. Μπορεί να είναι επίσης παρενέργεια φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνεται για άλλη πάθηση. Τότε πρέπει να επαναξιολογείται η δυνατότητα εξεύρεσης μιας εξίσου αποτελεσματικής για την πάθηση αγωγής που δεν θα προκαλεί, όμως, αδυναμία στύσης.

Το άγχος είναι άλλος ένας παράγοντας που οδηγεί στη δυσλειτουργία. Είναι, ωστόσο, πιο εύκολα διαχειρίσιμος με την εφαρμογή πρακτικών χαλάρωσης (διαλογισμός, γιόγκα) αλλά και την υιοθέτηση καθημερινής άσκησης», εξηγεί ο Χειρουργός, Ουρολόγος – Ανδρολόγος δρ Χρήστος Φλιάτουρας.

Η πρώτη επιλογή για την αντιμετώπιση της πάθησης είναι φάρμακα που λαμβάνονται από το στόμα, τα οποία όμως δεν είναι αποτελεσματικά σε όλους. Οι θεραπείες δεύτερης γραμμής, όπως οι αντλίες κενού, εκπληρώνουν τις προσδοκώμενες επιθυμίες, αλλά δεν επιτρέπουν την αυθόρμητη σεξουαλική πράξη. Επί αποτυχίας οποιασδήποτε άλλης επιλογής και για τις εξαιρετικά σοβαρές περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας υπάρχει και εκείνη της τοποθέτησης εμφυτευμάτων. Πρόκειται για μια επεμβατική πράξη που δεν είναι ακίνδυνη, όπως άλλωστε κάθε άλλη εγχείρηση, αλλά το 80% των ανδρών που προβαίνουν σε αυτή είναι ικανοποιημένοι.

Η ανάγκη για επιτυχημένες μεθόδους αντιμετώπισης της στυτικής δυσλειτουργίας χωρίς φάρμακα που ενέχουν κίνδυνο παρενεργειών και επεμβάσεις που καταστρέφουν εν μέρει τον φυσιολογικό μηχανισμό στύσης έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη επαναστατικών θεραπειών, όπως τα κρουστικά κύματα και τα βλαστοκύτταρα.

Τελευταία έχει διαπιστωθεί ότι μια αντιρυτιδική θεραπεία μπορεί, επίσης, να χαρίσει ξανά σεξουαλική ζωή στους άνδρες με στυτικές δυσκολίες: οι ενέσεις βοτουλινικής νευροτοξίνης (botox).

«Ο ορότυπος BoNT-A από τους 7 που υπάρχουν (ΒoNT: A, B, C1, D, E, F και G) είναι ο πιο συχνά χρησιμοποιούμενος για ιατρικούς σκοπούς. Εκτός από τη χρήση του στην αισθητική ιατρική, κυρίως για την εξάλειψη των ρυτίδων του προσώπου, εδώ και 40 χρόνια χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διαφόρων διαταραχών των γραμμωτών και λείων μυών, όπως στραβισμός, σπαστικότητα, κινητικές διαταραχές, αχαλασία οισοφάγου, υπεριδρωσία και σύνδρομο υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης.

Η έρευνα έχει δείξει ότι αυτή η πλέον πρόσφατη θεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία θα μπορούσε να ανταγωνιστεί ακόμα και το μαγικό μπλε χαπάκι, αφού οι ενέσεις της νευροτοξίνης στο πέος βελτιώνουν τις στύσεις με την προσωρινή χαλάρωση των λείων μυών στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων του και το μπλοκάρισμα των νευρικών σημάτων που συστέλλουν τους συγκεκριμένους μύες, επιτρέποντας τη διέλευση μεγαλύτερης ποσότητας αίματος σε αυτό», διευκρινίζει ο δρ Φλιάτουρας.

Αποτελεσματική θεραπεία με καλό προφίλ ασφαλείας

Τα αποτελέσματα κλινικών δοκιμών υποδηλώνουν ότι η θεραπεία είναι αποτελεσματική, έχει καλό προφίλ ασφάλειας και είναι καλά ανεκτή από άνδρες με δύσκολα αντιμετωπίσιμη στυτική δυσλειτουργία.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Urology ανέλυσε επτά δοκιμές, στις οποίες συμμετείχαν 362 άνδρες που έκαναν ένεση botox στη βάση του πέους τους. Από τα αποτελέσματα διαπιστώθηκε ότι βοήθησε πολλούς συμμετέχοντες να κάνουν σεξ για μια περίοδο τριών μηνών. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το όφελος φάνηκε να υποχωρεί εντός εξαμήνου, γεγονός που τονίζει την ανάγκη επανάληψης της θεραπείας. Το BoNT-A μπορεί επομένως να μειώσει τον αριθμό των ασθενών που χρειάζονται θεραπεία δεύτερης ή τρίτης γραμμής.

Μια πιο πρόσφατη γαλλική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Toxins, ασχολήθηκε με τον προσδιορισμό της συχνότητας με την οποία πρέπει να επαναλαμβάνεται η θεραπεία, την αποτελεσματικότητα των επαναλαμβανόμενων ενέσεων σε άνδρες με δύσκολα θεραπεύσιμη στυτική δυσλειτουργία, καθώς και με τη συνέπεια της θεραπευτικής ανταπόκρισης και την ασφάλεια της διαδικασίας.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι ένα σημαντικό ποσοστό ανδρών με δυσκολία στύσης και ανεπαρκή ανταπόκριση στις τρέχουσες φαρμακευτικές θεραπείες που ωφελούνται μετά από την πρώτη θεραπεία με την τοξίνη συνεχίζουν να παρουσιάζουν βελτίωση με την επανάληψη.

Σημαντικό εύρημα είναι, επίσης, ότι οι επαναλαμβανόμενες θεραπείες είναι αποτελεσματικές και ασφαλείς. Αυτά τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι ο συγκεκριμένος τρόπος αντιμετώπισης της δυσλειτουργίας είναι μια σωστή, μακροχρόνια, πρόσθετη θεραπεία. Το πεδίο είναι πρόσφορο και η έρευνα συνεχίζεται.

«Για τους άνδρες που η στύση τους εξαρτάται από ένα χάπι ή ένα βοήθημα χάνουν την ευκαιρία για αυθόρμητο σεξ. Επίσης, τα χάπια δεν κάνουν θαύματα σε όλους τους άνδρες με στυτική δυσλειτουργία και ορισμένοι δεν μπορούν να τα πάρουν καθόλου, για ιατρικούς λόγους.

Το Bocox, όπως λέγεται η θεραπεία με ενέσεις βοτουλινικής νευροτοξίνης, ενδεχομένως να είναι η μόνιμη ή σχεδόν μόνιμη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας που πάντα αναζητούσαμε, αλλά και άλλων προβλημάτων, όπως η πρόωρη εκσπερμάτιση και η ελλιπής ποιότητα του οργασμού», καταλήγει ο δρ Χρήστος Φλιάτουρας.

Continue Reading

SEX

Το στοματικό σεξ, πιο επικίνδυνο από το κάπνισμα, για καρκίνο του φάρυγγα

Ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) είναι η πιο κοινή σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη, με περίπου 13.000.000 νέες περιπτώσεις στις ΗΠΑ κάθε χρόνο. Μία γιατρός υποστηρίζει ότι το στοματικό σεξ αποτελεί μεγαλύτερο παράγοντα κινδύνου από το κάπνισμα για την ανάπτυξη καρκίνου του φάρυγγα.

Η Δρ. Daria Sadovskaya έκανε τη δήλωση αυτή σε ένα viral βίντεο στο TikTok – παρά το γεγονός ότι η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία αναφέρει το κάπνισμα ως τον υπ’ αριθμόν 1 παράγοντα κινδύνου για την ασθένεια, γνωστή ως καρκίνος του στοματοφάρυγγα.

«Λες ότι το στοματικό σεξ είναι αποδεδειγμένα η υπ’ αριθμόν ένα αιτία καρκίνου του λαιμού;», ρώτησε ένας χρήστης του TikTok τη Sadovskaya, η οποία απάντησε με ένα βίντεο που αναφέρει ευθέως: «Είπα αυτό που είπα».

Το στοματικό σεξ αιτία καρκίνου του φάρυγγα

Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία αναφέρει το στοματικό σεξ ως μια πιθανή αιτία καρκίνου του φάρυγγα, δεδομένου ότι ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων, κοινώς γνωστός ως HPV, μπορεί να μεταδοθεί κατά τη διάρκεια της πράξης.

«Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του φάρυγγα κάνοντας στοματικό σεξ σε γυναίκες, καθώς οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να φέρουν τον ιό HPV στην περιοχή των γεννητικών τους οργάνων», δήλωσε η Sadovskaya.

Ο HPV είναι η πιο κοινή σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη, με περίπου 13.000.000 νέες περιπτώσεις στις ΗΠΑ κάθε χρόνο.

Ο ιός είναι τόσο διαδεδομένος που, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, «σχεδόν όλοι οι σεξουαλικά ενεργοί άνδρες και γυναίκες τον κολλάνε κάποια στιγμή στη ζωή τους».

Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία αναφέρει το στοματικό σεξ ως μια πιθανή αιτία καρκίνου του φάρυγγα, δεδομένου ότι ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων, κοινώς γνωστός ως HPV, μπορεί να μεταδοθεί κατά τη διάρκεια της πράξης.

Το 2021, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα άτομα με 10 ή περισσότερους συντρόφους που έκαναν στοματικό σεξ είχαν πάνω από τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του στόματος και του φάρυγγα που σχετίζεται με τον HPV.

Σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το 41% των εφήβων από 15 έως 19 ετών κάνουν στοματικό σεξ.

Continue Reading

SEX

«Απατάω τον άντρα μου – Είναι αυτό που κάνει τον γάμο μας να διαρκεί»

«Είμαι πολύ σεξουαλικό άτομο, χρειάζομαι αυτό το πάθος»

Αν νιώθετε πως ο γάμος σας έχει βαλτώσει, τότε η Gilly σας έχει τη λύση. Η Gilly είναι παντρεμένη εδώ και 21 χρόνια και συνιστά ευχαρίστως τις εξωσυζυγικές σχέσεις σε άλλες γυναίκες, που θέλουν οι γάμοι τους να διαρκέσουν.

Προσποιείται ότι μένει περισσότερο στη δουλειά και σχεδιάζει φανταστικά επαγγελματικά ταξίδια, για να εξασφαλίσει ότι θα συναντήσει τον εραστή της για ερωτικά παιχνίδια. Αλλά δεν έχει καμία πρόθεση να ξεκαθαρίσει τη διπλή της ζωή. Αντιθέτως, παροτρύνει μερικές από τις φίλες της να απατούν και οι ίδιες τους συντρόφους τους.

Η Gilly λέει πως «δεν είχα σκοπό να το κάνω για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είμαι απλά λίγο περιπετειώδης και σκέφτηκα να το δοκιμάσω. Ο σύζυγός μου δεν με ικανοποιούσε σεξουαλικά και εκείνη την εποχή ένιωθα ότι αυτό προκαλούσε καυγάδες, ήταν το ότι τον πίεζα για σεξ».

«Κανείς δεν θέλει να αισθάνεται ότι το σεξ είναι αγγαρεία, είναι το εντελώς αντίθετο από αυτό, είναι διασκέδαση. Νομίζω ότι είναι μη ρεαλιστικό να περιμένεις από ένα άτομο να είναι σε θέση να εκπληρώσει και να ικανοποιήσει κάθε σου ανάγκη. Σεξ, συζήτηση, σταθερότητα, ασφάλεια» συνεχίζει η ίδια.

Η Gilly από τη Σκωτία αναφέρει στο thesun.co.uk πως «το να αφήνεις τον εαυτό σου να αγαπάει πολλούς ανθρώπους, νομίζω ότι σε βοηθάει να τους εκτιμάς ακόμα περισσότερο. Γιατί εστιάζεις σε αυτά που σου δίνει και όχι σε αυτά που σου λείπουν. Για μένα, ο εραστής μου εκπληρώνει την πλευρά της περιπέτειας. Είμαι πολύ σεξουαλικό άτομο, χρειάζομαι αυτό το πάθος, αυτή την αταξία για να νιώθω ζωντανή».

newsbeast

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

SEX

12 φορές που η λύση στο πρόβλημά σας είναι το σεξ

Σας έχουν πει ποτέ ότι η λύση στο πρόβλημά σας είναι το σεξ; Αν όχι δείτε σε ποιες περιπτώσεις κάνοντας σεξ μπορείτε να διώξετε μακριά και ακόμα παραπέρα τις ανησυχίες σας! 

Όταν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε

Ποιος χρειάζεται τσάι από βότανα, όταν υπάρχει η καλύτερη θεραπεία για την αϋπνία;

Όταν προσπαθείτε να ξεπεράσετε έναν τσακωμό

Σας ζήτησε συγνώμη. Του είπατε ότι τον συγχωρείτε αλλά ένα κομμάτι του εαυτού σας είναι ακόμα θυμωμένο. Αντί να βασανίζετε το μυαλό σας και μαζί με αυτό και εκείνον, μήπως να κάνετε σεξ καλύτερα;

Όταν προσπαθείτε να ξεπεράσετε έναν χωρισμό

Ο έρωτας με έρωτα περνάει και δεν το λέμε μόνο εμείς αλλά και το λαϊκό άσμα!

Όταν είστε πολύ στρεσαρισμένοι εξαιτίας της δουλειάς

Μακάρι κανείς να μην κουβαλούσε τα προβλήματα της δουλειάς στο σπίτι αλλά η θεωρία απέχει από την πράξη! Αύριο έχετε να κάνετε εκείνη την κρίσιμη παρουσίαση στον προϊστάμενο σας από την οποία εξαρτάται και η πολυπόθητη προαγωγή.  Για να μην σας «φάει» το άγχος τη νύχτα και τελικά να μην καταφέρετε να κλείσετε μάτι, η λύση είναι να κάνετε σεξ! 

Όταν δεν προλαβαίνετε να πάτε γυμναστήριο

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η άσκηση σας βοηθάει να διατηρείτε αυτό το υπέροχο κορμί και σας φτιάχνει τη διάθεση. Τι γίνεται όμως όταν το πρόγραμμα είναι υπερβολικά φορτωμένο και δεν προλαβαίνετε να πάτε γυμναστήριο; Απλά κάντε σεξ!  

Αν χρειαστεί να λείψετε για ένα μακρινό ταξίδι

Θα σας λείψει και θα του λείψετε επειδή θα χρειαστεί να λείψετε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα σε μια άλλη πόλη. Αντί να το συζητάτε συνεχώς και να δίνετε υποσχέσεις ο ένας στον άλλον αφήστε τα κορμιά σας να δώσουν τις υποσχέσεις που αρμόζουν.

Όταν βαριέστε

Η πλήξη είναι ένα συναίσθημα που μπορεί να οδηγήσει σε απερίσκεπτες αποφάσεις. Αντιμετωπίστε την με σεξ – μια δραστηριότητα που μόνο επικίνδυνη δεν είναι. 

Όταν αισθάνεστε ότι δεν είστε στις ομορφιές σας

Η διάθεσή σας είναι μουντή και αισθάνεστε υποτονική, νωθρή και αδύναμη; Νιώθετε πώς χρειάζεστε βιταμίνες ενώ ούτε το μακιγιάζ δεν βοηθάει για να αισθανθείτε λιγάκι πιο όμορφα; Αντί να βάζετε με τον καθρέφτη σας κάντε σεξ ώστε να αυξήσετε τα επίπεδα της ωκυτοκίνης. 

Όταν δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποια ταινία θέλετε να δείτε

Έχετε ρομαντική διάθεση ενώ εκείνος έχει διάθεση για δράση; Συνδυάστε και τα δύο είδη παρακάμπτοντας όμως εντελώς την ταινία!

Όταν η παραγγελία καθυστερεί αλλά εσείς πεθαίνετε της πείνας!

Παραγγείλατε φαγητό αλλά σας είπαν ότι θα χρειαστεί να περιμένετε λιγάκι; Τι καλύτερο από το να κάνετε σεξ μέχρι το φαγητό να καταφθάσει! Είδατε πόσο γρήγορα πέρασε η ώρα;

Όταν απλά αγοράσατε καινούργια εσώρουχα

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να τα εγκαινιάσετε;

Όταν μένετε σε ένα φρικτό ξενοδοχείο

Τα σεντόνια είναι χάλια, ο αέρας είναι αποπνικτικός και δεν θέλετε καν να ξέρετε τι συμβαίνει κάτω από το κρεβάτι. Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να πάρετε το μυαλό σας μακριά από εκείνο το «τρομακτικό δωμάτιο» – και δεν είναι το να καλέσετε την υπηρεσία.

Click to comment

Απάντηση

SEX

Αυτή η θεραπεία για ρυτίδες ωφελεί και τη στυτική δυσλειτουργία

Η μέτρια έως σοβαρή στυτική δυσλειτουργία επηρεάζει το 5-20% των ανδρών παγκοσμίως, ενώ εκτιμάται ότι θα αφορά 322 εκατομμύρια άνδρες μέχρι το 2025.

Εκτός από τις εδραιωμένες θεραπείες, τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι ενέσεις botox ωφελούν τους άνδρες που την εμφανίζουν, καθώς βοηθούν στη χαλάρωση των μυών, αυξάνοντας τη ροή του αίματος προς αυτό. Έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική θεραπεία ακόμα και για εκείνους που δεν ανταποκρίνονται σε από του στόματος ή ενέσιμες αγωγές.

«Η συχνή αδυναμία επίτευξης και διατήρησης της στύσης για επιτυχή διείσδυση και ολοκλήρωση της σεξουαλικής πράξης, δηλαδή η στυτική δυσλειτουργία, έχει πολλές αιτίες, εκ των οποίων άλλες είναι οργανικές και άλλες ψυχολογικές.

Στις οργανικές περιλαμβάνονται καρδιαγγειακές παθήσεις, ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση και η υπερχοληστεριναιμία και γι’ αυτό όσοι διαπιστώνουν επιδείνωση των στύσεών τους πρέπει να σπεύδουν προς διερεύνηση της αιτίας. Μπορεί να είναι επίσης παρενέργεια φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνεται για άλλη πάθηση. Τότε πρέπει να επαναξιολογείται η δυνατότητα εξεύρεσης μιας εξίσου αποτελεσματικής για την πάθηση αγωγής που δεν θα προκαλεί, όμως, αδυναμία στύσης.

Το άγχος είναι άλλος ένας παράγοντας που οδηγεί στη δυσλειτουργία. Είναι, ωστόσο, πιο εύκολα διαχειρίσιμος με την εφαρμογή πρακτικών χαλάρωσης (διαλογισμός, γιόγκα) αλλά και την υιοθέτηση καθημερινής άσκησης», εξηγεί ο Χειρουργός, Ουρολόγος – Ανδρολόγος δρ Χρήστος Φλιάτουρας.

Η πρώτη επιλογή για την αντιμετώπιση της πάθησης είναι φάρμακα που λαμβάνονται από το στόμα, τα οποία όμως δεν είναι αποτελεσματικά σε όλους. Οι θεραπείες δεύτερης γραμμής, όπως οι αντλίες κενού, εκπληρώνουν τις προσδοκώμενες επιθυμίες, αλλά δεν επιτρέπουν την αυθόρμητη σεξουαλική πράξη. Επί αποτυχίας οποιασδήποτε άλλης επιλογής και για τις εξαιρετικά σοβαρές περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας υπάρχει και εκείνη της τοποθέτησης εμφυτευμάτων. Πρόκειται για μια επεμβατική πράξη που δεν είναι ακίνδυνη, όπως άλλωστε κάθε άλλη εγχείρηση, αλλά το 80% των ανδρών που προβαίνουν σε αυτή είναι ικανοποιημένοι.

Η ανάγκη για επιτυχημένες μεθόδους αντιμετώπισης της στυτικής δυσλειτουργίας χωρίς φάρμακα που ενέχουν κίνδυνο παρενεργειών και επεμβάσεις που καταστρέφουν εν μέρει τον φυσιολογικό μηχανισμό στύσης έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη επαναστατικών θεραπειών, όπως τα κρουστικά κύματα και τα βλαστοκύτταρα.

Τελευταία έχει διαπιστωθεί ότι μια αντιρυτιδική θεραπεία μπορεί, επίσης, να χαρίσει ξανά σεξουαλική ζωή στους άνδρες με στυτικές δυσκολίες: οι ενέσεις βοτουλινικής νευροτοξίνης (botox).

«Ο ορότυπος BoNT-A από τους 7 που υπάρχουν (ΒoNT: A, B, C1, D, E, F και G) είναι ο πιο συχνά χρησιμοποιούμενος για ιατρικούς σκοπούς. Εκτός από τη χρήση του στην αισθητική ιατρική, κυρίως για την εξάλειψη των ρυτίδων του προσώπου, εδώ και 40 χρόνια χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διαφόρων διαταραχών των γραμμωτών και λείων μυών, όπως στραβισμός, σπαστικότητα, κινητικές διαταραχές, αχαλασία οισοφάγου, υπεριδρωσία και σύνδρομο υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης.

Η έρευνα έχει δείξει ότι αυτή η πλέον πρόσφατη θεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία θα μπορούσε να ανταγωνιστεί ακόμα και το μαγικό μπλε χαπάκι, αφού οι ενέσεις της νευροτοξίνης στο πέος βελτιώνουν τις στύσεις με την προσωρινή χαλάρωση των λείων μυών στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων του και το μπλοκάρισμα των νευρικών σημάτων που συστέλλουν τους συγκεκριμένους μύες, επιτρέποντας τη διέλευση μεγαλύτερης ποσότητας αίματος σε αυτό», διευκρινίζει ο δρ Φλιάτουρας.

Αποτελεσματική θεραπεία με καλό προφίλ ασφαλείας

Τα αποτελέσματα κλινικών δοκιμών υποδηλώνουν ότι η θεραπεία είναι αποτελεσματική, έχει καλό προφίλ ασφάλειας και είναι καλά ανεκτή από άνδρες με δύσκολα αντιμετωπίσιμη στυτική δυσλειτουργία.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Urology ανέλυσε επτά δοκιμές, στις οποίες συμμετείχαν 362 άνδρες που έκαναν ένεση botox στη βάση του πέους τους. Από τα αποτελέσματα διαπιστώθηκε ότι βοήθησε πολλούς συμμετέχοντες να κάνουν σεξ για μια περίοδο τριών μηνών. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το όφελος φάνηκε να υποχωρεί εντός εξαμήνου, γεγονός που τονίζει την ανάγκη επανάληψης της θεραπείας. Το BoNT-A μπορεί επομένως να μειώσει τον αριθμό των ασθενών που χρειάζονται θεραπεία δεύτερης ή τρίτης γραμμής.

Μια πιο πρόσφατη γαλλική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Toxins, ασχολήθηκε με τον προσδιορισμό της συχνότητας με την οποία πρέπει να επαναλαμβάνεται η θεραπεία, την αποτελεσματικότητα των επαναλαμβανόμενων ενέσεων σε άνδρες με δύσκολα θεραπεύσιμη στυτική δυσλειτουργία, καθώς και με τη συνέπεια της θεραπευτικής ανταπόκρισης και την ασφάλεια της διαδικασίας.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι ένα σημαντικό ποσοστό ανδρών με δυσκολία στύσης και ανεπαρκή ανταπόκριση στις τρέχουσες φαρμακευτικές θεραπείες που ωφελούνται μετά από την πρώτη θεραπεία με την τοξίνη συνεχίζουν να παρουσιάζουν βελτίωση με την επανάληψη.

Σημαντικό εύρημα είναι, επίσης, ότι οι επαναλαμβανόμενες θεραπείες είναι αποτελεσματικές και ασφαλείς. Αυτά τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι ο συγκεκριμένος τρόπος αντιμετώπισης της δυσλειτουργίας είναι μια σωστή, μακροχρόνια, πρόσθετη θεραπεία. Το πεδίο είναι πρόσφορο και η έρευνα συνεχίζεται.

«Για τους άνδρες που η στύση τους εξαρτάται από ένα χάπι ή ένα βοήθημα χάνουν την ευκαιρία για αυθόρμητο σεξ. Επίσης, τα χάπια δεν κάνουν θαύματα σε όλους τους άνδρες με στυτική δυσλειτουργία και ορισμένοι δεν μπορούν να τα πάρουν καθόλου, για ιατρικούς λόγους.

Το Bocox, όπως λέγεται η θεραπεία με ενέσεις βοτουλινικής νευροτοξίνης, ενδεχομένως να είναι η μόνιμη ή σχεδόν μόνιμη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας που πάντα αναζητούσαμε, αλλά και άλλων προβλημάτων, όπως η πρόωρη εκσπερμάτιση και η ελλιπής ποιότητα του οργασμού», καταλήγει ο δρ Χρήστος Φλιάτουρας.

Continue Reading

SEX

Το στοματικό σεξ, πιο επικίνδυνο από το κάπνισμα, για καρκίνο του φάρυγγα

Ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) είναι η πιο κοινή σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη, με περίπου 13.000.000 νέες περιπτώσεις στις ΗΠΑ κάθε χρόνο. Μία γιατρός υποστηρίζει ότι το στοματικό σεξ αποτελεί μεγαλύτερο παράγοντα κινδύνου από το κάπνισμα για την ανάπτυξη καρκίνου του φάρυγγα.

Η Δρ. Daria Sadovskaya έκανε τη δήλωση αυτή σε ένα viral βίντεο στο TikTok – παρά το γεγονός ότι η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία αναφέρει το κάπνισμα ως τον υπ’ αριθμόν 1 παράγοντα κινδύνου για την ασθένεια, γνωστή ως καρκίνος του στοματοφάρυγγα.

«Λες ότι το στοματικό σεξ είναι αποδεδειγμένα η υπ’ αριθμόν ένα αιτία καρκίνου του λαιμού;», ρώτησε ένας χρήστης του TikTok τη Sadovskaya, η οποία απάντησε με ένα βίντεο που αναφέρει ευθέως: «Είπα αυτό που είπα».

Το στοματικό σεξ αιτία καρκίνου του φάρυγγα

Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία αναφέρει το στοματικό σεξ ως μια πιθανή αιτία καρκίνου του φάρυγγα, δεδομένου ότι ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων, κοινώς γνωστός ως HPV, μπορεί να μεταδοθεί κατά τη διάρκεια της πράξης.

«Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του φάρυγγα κάνοντας στοματικό σεξ σε γυναίκες, καθώς οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να φέρουν τον ιό HPV στην περιοχή των γεννητικών τους οργάνων», δήλωσε η Sadovskaya.

Ο HPV είναι η πιο κοινή σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη, με περίπου 13.000.000 νέες περιπτώσεις στις ΗΠΑ κάθε χρόνο.

Ο ιός είναι τόσο διαδεδομένος που, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, «σχεδόν όλοι οι σεξουαλικά ενεργοί άνδρες και γυναίκες τον κολλάνε κάποια στιγμή στη ζωή τους».

Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία αναφέρει το στοματικό σεξ ως μια πιθανή αιτία καρκίνου του φάρυγγα, δεδομένου ότι ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων, κοινώς γνωστός ως HPV, μπορεί να μεταδοθεί κατά τη διάρκεια της πράξης.

Το 2021, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα άτομα με 10 ή περισσότερους συντρόφους που έκαναν στοματικό σεξ είχαν πάνω από τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του στόματος και του φάρυγγα που σχετίζεται με τον HPV.

Σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το 41% των εφήβων από 15 έως 19 ετών κάνουν στοματικό σεξ.

Continue Reading

SEX

«Απατάω τον άντρα μου – Είναι αυτό που κάνει τον γάμο μας να διαρκεί»

«Είμαι πολύ σεξουαλικό άτομο, χρειάζομαι αυτό το πάθος»

Αν νιώθετε πως ο γάμος σας έχει βαλτώσει, τότε η Gilly σας έχει τη λύση. Η Gilly είναι παντρεμένη εδώ και 21 χρόνια και συνιστά ευχαρίστως τις εξωσυζυγικές σχέσεις σε άλλες γυναίκες, που θέλουν οι γάμοι τους να διαρκέσουν.

Προσποιείται ότι μένει περισσότερο στη δουλειά και σχεδιάζει φανταστικά επαγγελματικά ταξίδια, για να εξασφαλίσει ότι θα συναντήσει τον εραστή της για ερωτικά παιχνίδια. Αλλά δεν έχει καμία πρόθεση να ξεκαθαρίσει τη διπλή της ζωή. Αντιθέτως, παροτρύνει μερικές από τις φίλες της να απατούν και οι ίδιες τους συντρόφους τους.

Η Gilly λέει πως «δεν είχα σκοπό να το κάνω για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είμαι απλά λίγο περιπετειώδης και σκέφτηκα να το δοκιμάσω. Ο σύζυγός μου δεν με ικανοποιούσε σεξουαλικά και εκείνη την εποχή ένιωθα ότι αυτό προκαλούσε καυγάδες, ήταν το ότι τον πίεζα για σεξ».

«Κανείς δεν θέλει να αισθάνεται ότι το σεξ είναι αγγαρεία, είναι το εντελώς αντίθετο από αυτό, είναι διασκέδαση. Νομίζω ότι είναι μη ρεαλιστικό να περιμένεις από ένα άτομο να είναι σε θέση να εκπληρώσει και να ικανοποιήσει κάθε σου ανάγκη. Σεξ, συζήτηση, σταθερότητα, ασφάλεια» συνεχίζει η ίδια.

Η Gilly από τη Σκωτία αναφέρει στο thesun.co.uk πως «το να αφήνεις τον εαυτό σου να αγαπάει πολλούς ανθρώπους, νομίζω ότι σε βοηθάει να τους εκτιμάς ακόμα περισσότερο. Γιατί εστιάζεις σε αυτά που σου δίνει και όχι σε αυτά που σου λείπουν. Για μένα, ο εραστής μου εκπληρώνει την πλευρά της περιπέτειας. Είμαι πολύ σεξουαλικό άτομο, χρειάζομαι αυτό το πάθος, αυτή την αταξία για να νιώθω ζωντανή».

newsbeast

Continue Reading

SEX

12 φορές που η λύση στο πρόβλημά σας είναι το σεξ

Σας έχουν πει ποτέ ότι η λύση στο πρόβλημά σας είναι το σεξ; Αν όχι δείτε σε ποιες περιπτώσεις κάνοντας σεξ μπορείτε να διώξετε μακριά και ακόμα παραπέρα τις ανησυχίες σας! 

Όταν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε

Ποιος χρειάζεται τσάι από βότανα, όταν υπάρχει η καλύτερη θεραπεία για την αϋπνία;

Όταν προσπαθείτε να ξεπεράσετε έναν τσακωμό

Σας ζήτησε συγνώμη. Του είπατε ότι τον συγχωρείτε αλλά ένα κομμάτι του εαυτού σας είναι ακόμα θυμωμένο. Αντί να βασανίζετε το μυαλό σας και μαζί με αυτό και εκείνον, μήπως να κάνετε σεξ καλύτερα;

Όταν προσπαθείτε να ξεπεράσετε έναν χωρισμό

Ο έρωτας με έρωτα περνάει και δεν το λέμε μόνο εμείς αλλά και το λαϊκό άσμα!

Όταν είστε πολύ στρεσαρισμένοι εξαιτίας της δουλειάς

Μακάρι κανείς να μην κουβαλούσε τα προβλήματα της δουλειάς στο σπίτι αλλά η θεωρία απέχει από την πράξη! Αύριο έχετε να κάνετε εκείνη την κρίσιμη παρουσίαση στον προϊστάμενο σας από την οποία εξαρτάται και η πολυπόθητη προαγωγή.  Για να μην σας «φάει» το άγχος τη νύχτα και τελικά να μην καταφέρετε να κλείσετε μάτι, η λύση είναι να κάνετε σεξ! 

Όταν δεν προλαβαίνετε να πάτε γυμναστήριο

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η άσκηση σας βοηθάει να διατηρείτε αυτό το υπέροχο κορμί και σας φτιάχνει τη διάθεση. Τι γίνεται όμως όταν το πρόγραμμα είναι υπερβολικά φορτωμένο και δεν προλαβαίνετε να πάτε γυμναστήριο; Απλά κάντε σεξ!  

Αν χρειαστεί να λείψετε για ένα μακρινό ταξίδι

Θα σας λείψει και θα του λείψετε επειδή θα χρειαστεί να λείψετε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα σε μια άλλη πόλη. Αντί να το συζητάτε συνεχώς και να δίνετε υποσχέσεις ο ένας στον άλλον αφήστε τα κορμιά σας να δώσουν τις υποσχέσεις που αρμόζουν.

Όταν βαριέστε

Η πλήξη είναι ένα συναίσθημα που μπορεί να οδηγήσει σε απερίσκεπτες αποφάσεις. Αντιμετωπίστε την με σεξ – μια δραστηριότητα που μόνο επικίνδυνη δεν είναι. 

Όταν αισθάνεστε ότι δεν είστε στις ομορφιές σας

Η διάθεσή σας είναι μουντή και αισθάνεστε υποτονική, νωθρή και αδύναμη; Νιώθετε πώς χρειάζεστε βιταμίνες ενώ ούτε το μακιγιάζ δεν βοηθάει για να αισθανθείτε λιγάκι πιο όμορφα; Αντί να βάζετε με τον καθρέφτη σας κάντε σεξ ώστε να αυξήσετε τα επίπεδα της ωκυτοκίνης. 

Όταν δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποια ταινία θέλετε να δείτε

Έχετε ρομαντική διάθεση ενώ εκείνος έχει διάθεση για δράση; Συνδυάστε και τα δύο είδη παρακάμπτοντας όμως εντελώς την ταινία!

Όταν η παραγγελία καθυστερεί αλλά εσείς πεθαίνετε της πείνας!

Παραγγείλατε φαγητό αλλά σας είπαν ότι θα χρειαστεί να περιμένετε λιγάκι; Τι καλύτερο από το να κάνετε σεξ μέχρι το φαγητό να καταφθάσει! Είδατε πόσο γρήγορα πέρασε η ώρα;

Όταν απλά αγοράσατε καινούργια εσώρουχα

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να τα εγκαινιάσετε;

Όταν μένετε σε ένα φρικτό ξενοδοχείο

Τα σεντόνια είναι χάλια, ο αέρας είναι αποπνικτικός και δεν θέλετε καν να ξέρετε τι συμβαίνει κάτω από το κρεβάτι. Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να πάρετε το μυαλό σας μακριά από εκείνο το «τρομακτικό δωμάτιο» – και δεν είναι το να καλέσετε την υπηρεσία.

 

 

Click to comment

Απάντηση

SEX

Αυτή η θεραπεία για ρυτίδες ωφελεί και τη στυτική δυσλειτουργία

Η μέτρια έως σοβαρή στυτική δυσλειτουργία επηρεάζει το 5-20% των ανδρών παγκοσμίως, ενώ εκτιμάται ότι θα αφορά 322 εκατομμύρια άνδρες μέχρι το 2025.

Εκτός από τις εδραιωμένες θεραπείες, τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι ενέσεις botox ωφελούν τους άνδρες που την εμφανίζουν, καθώς βοηθούν στη χαλάρωση των μυών, αυξάνοντας τη ροή του αίματος προς αυτό. Έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική θεραπεία ακόμα και για εκείνους που δεν ανταποκρίνονται σε από του στόματος ή ενέσιμες αγωγές.

«Η συχνή αδυναμία επίτευξης και διατήρησης της στύσης για επιτυχή διείσδυση και ολοκλήρωση της σεξουαλικής πράξης, δηλαδή η στυτική δυσλειτουργία, έχει πολλές αιτίες, εκ των οποίων άλλες είναι οργανικές και άλλες ψυχολογικές.

Στις οργανικές περιλαμβάνονται καρδιαγγειακές παθήσεις, ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση και η υπερχοληστεριναιμία και γι’ αυτό όσοι διαπιστώνουν επιδείνωση των στύσεών τους πρέπει να σπεύδουν προς διερεύνηση της αιτίας. Μπορεί να είναι επίσης παρενέργεια φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνεται για άλλη πάθηση. Τότε πρέπει να επαναξιολογείται η δυνατότητα εξεύρεσης μιας εξίσου αποτελεσματικής για την πάθηση αγωγής που δεν θα προκαλεί, όμως, αδυναμία στύσης.

Το άγχος είναι άλλος ένας παράγοντας που οδηγεί στη δυσλειτουργία. Είναι, ωστόσο, πιο εύκολα διαχειρίσιμος με την εφαρμογή πρακτικών χαλάρωσης (διαλογισμός, γιόγκα) αλλά και την υιοθέτηση καθημερινής άσκησης», εξηγεί ο Χειρουργός, Ουρολόγος – Ανδρολόγος δρ Χρήστος Φλιάτουρας.

Η πρώτη επιλογή για την αντιμετώπιση της πάθησης είναι φάρμακα που λαμβάνονται από το στόμα, τα οποία όμως δεν είναι αποτελεσματικά σε όλους. Οι θεραπείες δεύτερης γραμμής, όπως οι αντλίες κενού, εκπληρώνουν τις προσδοκώμενες επιθυμίες, αλλά δεν επιτρέπουν την αυθόρμητη σεξουαλική πράξη. Επί αποτυχίας οποιασδήποτε άλλης επιλογής και για τις εξαιρετικά σοβαρές περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας υπάρχει και εκείνη της τοποθέτησης εμφυτευμάτων. Πρόκειται για μια επεμβατική πράξη που δεν είναι ακίνδυνη, όπως άλλωστε κάθε άλλη εγχείρηση, αλλά το 80% των ανδρών που προβαίνουν σε αυτή είναι ικανοποιημένοι.

Η ανάγκη για επιτυχημένες μεθόδους αντιμετώπισης της στυτικής δυσλειτουργίας χωρίς φάρμακα που ενέχουν κίνδυνο παρενεργειών και επεμβάσεις που καταστρέφουν εν μέρει τον φυσιολογικό μηχανισμό στύσης έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη επαναστατικών θεραπειών, όπως τα κρουστικά κύματα και τα βλαστοκύτταρα.

Τελευταία έχει διαπιστωθεί ότι μια αντιρυτιδική θεραπεία μπορεί, επίσης, να χαρίσει ξανά σεξουαλική ζωή στους άνδρες με στυτικές δυσκολίες: οι ενέσεις βοτουλινικής νευροτοξίνης (botox).

«Ο ορότυπος BoNT-A από τους 7 που υπάρχουν (ΒoNT: A, B, C1, D, E, F και G) είναι ο πιο συχνά χρησιμοποιούμενος για ιατρικούς σκοπούς. Εκτός από τη χρήση του στην αισθητική ιατρική, κυρίως για την εξάλειψη των ρυτίδων του προσώπου, εδώ και 40 χρόνια χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διαφόρων διαταραχών των γραμμωτών και λείων μυών, όπως στραβισμός, σπαστικότητα, κινητικές διαταραχές, αχαλασία οισοφάγου, υπεριδρωσία και σύνδρομο υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης.

Η έρευνα έχει δείξει ότι αυτή η πλέον πρόσφατη θεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία θα μπορούσε να ανταγωνιστεί ακόμα και το μαγικό μπλε χαπάκι, αφού οι ενέσεις της νευροτοξίνης στο πέος βελτιώνουν τις στύσεις με την προσωρινή χαλάρωση των λείων μυών στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων του και το μπλοκάρισμα των νευρικών σημάτων που συστέλλουν τους συγκεκριμένους μύες, επιτρέποντας τη διέλευση μεγαλύτερης ποσότητας αίματος σε αυτό», διευκρινίζει ο δρ Φλιάτουρας.

Αποτελεσματική θεραπεία με καλό προφίλ ασφαλείας

Τα αποτελέσματα κλινικών δοκιμών υποδηλώνουν ότι η θεραπεία είναι αποτελεσματική, έχει καλό προφίλ ασφάλειας και είναι καλά ανεκτή από άνδρες με δύσκολα αντιμετωπίσιμη στυτική δυσλειτουργία.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Urology ανέλυσε επτά δοκιμές, στις οποίες συμμετείχαν 362 άνδρες που έκαναν ένεση botox στη βάση του πέους τους. Από τα αποτελέσματα διαπιστώθηκε ότι βοήθησε πολλούς συμμετέχοντες να κάνουν σεξ για μια περίοδο τριών μηνών. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το όφελος φάνηκε να υποχωρεί εντός εξαμήνου, γεγονός που τονίζει την ανάγκη επανάληψης της θεραπείας. Το BoNT-A μπορεί επομένως να μειώσει τον αριθμό των ασθενών που χρειάζονται θεραπεία δεύτερης ή τρίτης γραμμής.

Μια πιο πρόσφατη γαλλική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Toxins, ασχολήθηκε με τον προσδιορισμό της συχνότητας με την οποία πρέπει να επαναλαμβάνεται η θεραπεία, την αποτελεσματικότητα των επαναλαμβανόμενων ενέσεων σε άνδρες με δύσκολα θεραπεύσιμη στυτική δυσλειτουργία, καθώς και με τη συνέπεια της θεραπευτικής ανταπόκρισης και την ασφάλεια της διαδικασίας.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι ένα σημαντικό ποσοστό ανδρών με δυσκολία στύσης και ανεπαρκή ανταπόκριση στις τρέχουσες φαρμακευτικές θεραπείες που ωφελούνται μετά από την πρώτη θεραπεία με την τοξίνη συνεχίζουν να παρουσιάζουν βελτίωση με την επανάληψη.

Σημαντικό εύρημα είναι, επίσης, ότι οι επαναλαμβανόμενες θεραπείες είναι αποτελεσματικές και ασφαλείς. Αυτά τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι ο συγκεκριμένος τρόπος αντιμετώπισης της δυσλειτουργίας είναι μια σωστή, μακροχρόνια, πρόσθετη θεραπεία. Το πεδίο είναι πρόσφορο και η έρευνα συνεχίζεται.

«Για τους άνδρες που η στύση τους εξαρτάται από ένα χάπι ή ένα βοήθημα χάνουν την ευκαιρία για αυθόρμητο σεξ. Επίσης, τα χάπια δεν κάνουν θαύματα σε όλους τους άνδρες με στυτική δυσλειτουργία και ορισμένοι δεν μπορούν να τα πάρουν καθόλου, για ιατρικούς λόγους.

Το Bocox, όπως λέγεται η θεραπεία με ενέσεις βοτουλινικής νευροτοξίνης, ενδεχομένως να είναι η μόνιμη ή σχεδόν μόνιμη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας που πάντα αναζητούσαμε, αλλά και άλλων προβλημάτων, όπως η πρόωρη εκσπερμάτιση και η ελλιπής ποιότητα του οργασμού», καταλήγει ο δρ Χρήστος Φλιάτουρας.

Continue Reading

SEX

Το στοματικό σεξ, πιο επικίνδυνο από το κάπνισμα, για καρκίνο του φάρυγγα

Ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) είναι η πιο κοινή σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη, με περίπου 13.000.000 νέες περιπτώσεις στις ΗΠΑ κάθε χρόνο. Μία γιατρός υποστηρίζει ότι το στοματικό σεξ αποτελεί μεγαλύτερο παράγοντα κινδύνου από το κάπνισμα για την ανάπτυξη καρκίνου του φάρυγγα.

Η Δρ. Daria Sadovskaya έκανε τη δήλωση αυτή σε ένα viral βίντεο στο TikTok – παρά το γεγονός ότι η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία αναφέρει το κάπνισμα ως τον υπ’ αριθμόν 1 παράγοντα κινδύνου για την ασθένεια, γνωστή ως καρκίνος του στοματοφάρυγγα.

«Λες ότι το στοματικό σεξ είναι αποδεδειγμένα η υπ’ αριθμόν ένα αιτία καρκίνου του λαιμού;», ρώτησε ένας χρήστης του TikTok τη Sadovskaya, η οποία απάντησε με ένα βίντεο που αναφέρει ευθέως: «Είπα αυτό που είπα».

Το στοματικό σεξ αιτία καρκίνου του φάρυγγα

Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία αναφέρει το στοματικό σεξ ως μια πιθανή αιτία καρκίνου του φάρυγγα, δεδομένου ότι ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων, κοινώς γνωστός ως HPV, μπορεί να μεταδοθεί κατά τη διάρκεια της πράξης.

«Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του φάρυγγα κάνοντας στοματικό σεξ σε γυναίκες, καθώς οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να φέρουν τον ιό HPV στην περιοχή των γεννητικών τους οργάνων», δήλωσε η Sadovskaya.

Ο HPV είναι η πιο κοινή σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη, με περίπου 13.000.000 νέες περιπτώσεις στις ΗΠΑ κάθε χρόνο.

Ο ιός είναι τόσο διαδεδομένος που, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, «σχεδόν όλοι οι σεξουαλικά ενεργοί άνδρες και γυναίκες τον κολλάνε κάποια στιγμή στη ζωή τους».

Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία αναφέρει το στοματικό σεξ ως μια πιθανή αιτία καρκίνου του φάρυγγα, δεδομένου ότι ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων, κοινώς γνωστός ως HPV, μπορεί να μεταδοθεί κατά τη διάρκεια της πράξης.

Το 2021, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα άτομα με 10 ή περισσότερους συντρόφους που έκαναν στοματικό σεξ είχαν πάνω από τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του στόματος και του φάρυγγα που σχετίζεται με τον HPV.

Σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το 41% των εφήβων από 15 έως 19 ετών κάνουν στοματικό σεξ.

Continue Reading

SEX

«Απατάω τον άντρα μου – Είναι αυτό που κάνει τον γάμο μας να διαρκεί»

«Είμαι πολύ σεξουαλικό άτομο, χρειάζομαι αυτό το πάθος»

Αν νιώθετε πως ο γάμος σας έχει βαλτώσει, τότε η Gilly σας έχει τη λύση. Η Gilly είναι παντρεμένη εδώ και 21 χρόνια και συνιστά ευχαρίστως τις εξωσυζυγικές σχέσεις σε άλλες γυναίκες, που θέλουν οι γάμοι τους να διαρκέσουν.

Προσποιείται ότι μένει περισσότερο στη δουλειά και σχεδιάζει φανταστικά επαγγελματικά ταξίδια, για να εξασφαλίσει ότι θα συναντήσει τον εραστή της για ερωτικά παιχνίδια. Αλλά δεν έχει καμία πρόθεση να ξεκαθαρίσει τη διπλή της ζωή. Αντιθέτως, παροτρύνει μερικές από τις φίλες της να απατούν και οι ίδιες τους συντρόφους τους.

Η Gilly λέει πως «δεν είχα σκοπό να το κάνω για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είμαι απλά λίγο περιπετειώδης και σκέφτηκα να το δοκιμάσω. Ο σύζυγός μου δεν με ικανοποιούσε σεξουαλικά και εκείνη την εποχή ένιωθα ότι αυτό προκαλούσε καυγάδες, ήταν το ότι τον πίεζα για σεξ».

«Κανείς δεν θέλει να αισθάνεται ότι το σεξ είναι αγγαρεία, είναι το εντελώς αντίθετο από αυτό, είναι διασκέδαση. Νομίζω ότι είναι μη ρεαλιστικό να περιμένεις από ένα άτομο να είναι σε θέση να εκπληρώσει και να ικανοποιήσει κάθε σου ανάγκη. Σεξ, συζήτηση, σταθερότητα, ασφάλεια» συνεχίζει η ίδια.

Η Gilly από τη Σκωτία αναφέρει στο thesun.co.uk πως «το να αφήνεις τον εαυτό σου να αγαπάει πολλούς ανθρώπους, νομίζω ότι σε βοηθάει να τους εκτιμάς ακόμα περισσότερο. Γιατί εστιάζεις σε αυτά που σου δίνει και όχι σε αυτά που σου λείπουν. Για μένα, ο εραστής μου εκπληρώνει την πλευρά της περιπέτειας. Είμαι πολύ σεξουαλικό άτομο, χρειάζομαι αυτό το πάθος, αυτή την αταξία για να νιώθω ζωντανή».

newsbeast

Continue Reading

ΓΥΝΑΙΚΑ

12 φορές που η λύση στο πρόβλημά σας είναι το σεξ

Σας έχουν πει ποτέ ότι η λύση στο πρόβλημά σας είναι το σεξ; Αν όχι δείτε σε ποιες περιπτώσεις κάνοντας σεξ μπορείτε να διώξετε μακριά και ακόμα παραπέρα τις ανησυχίες σας! 

Όταν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε

Ποιος χρειάζεται τσάι από βότανα, όταν υπάρχει η καλύτερη θεραπεία για την αϋπνία;

Όταν προσπαθείτε να ξεπεράσετε έναν τσακωμό

Σας ζήτησε συγνώμη. Του είπατε ότι τον συγχωρείτε αλλά ένα κομμάτι του εαυτού σας είναι ακόμα θυμωμένο. Αντί να βασανίζετε το μυαλό σας και μαζί με αυτό και εκείνον, μήπως να κάνετε σεξ καλύτερα;

Όταν προσπαθείτε να ξεπεράσετε έναν χωρισμό

Ο έρωτας με έρωτα περνάει και δεν το λέμε μόνο εμείς αλλά και το λαϊκό άσμα!

Όταν είστε πολύ στρεσαρισμένοι εξαιτίας της δουλειάς

Μακάρι κανείς να μην κουβαλούσε τα προβλήματα της δουλειάς στο σπίτι αλλά η θεωρία απέχει από την πράξη! Αύριο έχετε να κάνετε εκείνη την κρίσιμη παρουσίαση στον προϊστάμενο σας από την οποία εξαρτάται και η πολυπόθητη προαγωγή.  Για να μην σας «φάει» το άγχος τη νύχτα και τελικά να μην καταφέρετε να κλείσετε μάτι, η λύση είναι να κάνετε σεξ! 

Όταν δεν προλαβαίνετε να πάτε γυμναστήριο

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η άσκηση σας βοηθάει να διατηρείτε αυτό το υπέροχο κορμί και σας φτιάχνει τη διάθεση. Τι γίνεται όμως όταν το πρόγραμμα είναι υπερβολικά φορτωμένο και δεν προλαβαίνετε να πάτε γυμναστήριο; Απλά κάντε σεξ!  

Αν χρειαστεί να λείψετε για ένα μακρινό ταξίδι

Θα σας λείψει και θα του λείψετε επειδή θα χρειαστεί να λείψετε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα σε μια άλλη πόλη. Αντί να το συζητάτε συνεχώς και να δίνετε υποσχέσεις ο ένας στον άλλον αφήστε τα κορμιά σας να δώσουν τις υποσχέσεις που αρμόζουν.

Όταν βαριέστε

Η πλήξη είναι ένα συναίσθημα που μπορεί να οδηγήσει σε απερίσκεπτες αποφάσεις. Αντιμετωπίστε την με σεξ – μια δραστηριότητα που μόνο επικίνδυνη δεν είναι. 

Όταν αισθάνεστε ότι δεν είστε στις ομορφιές σας

Η διάθεσή σας είναι μουντή και αισθάνεστε υποτονική, νωθρή και αδύναμη; Νιώθετε πώς χρειάζεστε βιταμίνες ενώ ούτε το μακιγιάζ δεν βοηθάει για να αισθανθείτε λιγάκι πιο όμορφα; Αντί να βάζετε με τον καθρέφτη σας κάντε σεξ ώστε να αυξήσετε τα επίπεδα της ωκυτοκίνης. 

Όταν δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποια ταινία θέλετε να δείτε

Έχετε ρομαντική διάθεση ενώ εκείνος έχει διάθεση για δράση; Συνδυάστε και τα δύο είδη παρακάμπτοντας όμως εντελώς την ταινία!

Όταν η παραγγελία καθυστερεί αλλά εσείς πεθαίνετε της πείνας!

Παραγγείλατε φαγητό αλλά σας είπαν ότι θα χρειαστεί να περιμένετε λιγάκι; Τι καλύτερο από το να κάνετε σεξ μέχρι το φαγητό να καταφθάσει! Είδατε πόσο γρήγορα πέρασε η ώρα;

Όταν απλά αγοράσατε καινούργια εσώρουχα

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να τα εγκαινιάσετε;

Όταν μένετε σε ένα φρικτό ξενοδοχείο

Τα σεντόνια είναι χάλια, ο αέρας είναι αποπνικτικός και δεν θέλετε καν να ξέρετε τι συμβαίνει κάτω από το κρεβάτι. Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να πάρετε το μυαλό σας μακριά από εκείνο το «τρομακτικό δωμάτιο» – και δεν είναι το να καλέσετε την υπηρεσία.

Click to comment

Απάντηση

MEDIA

Έμφυλη Βία: Γυναικοκτονία

Ως γυναικοκτονία μπορούμε να πούμε ότι είναι ότι χειρότερο μπορεί να λάβει χώρα, ως βία κατά των γυναικών.  Η γενική έννοια της γυναικοκτονίας παραπέμπει στη δολοφονία μιας γυναίκας ή ενός κοριτσιού εξαιτίας του φύλου τους. Με τη Διακήρυξη της Βιέννης για τις Γυναικοκτονίες  ο ΟΗΕ, αναγνώρισε διαφορετικά είδη γυναικοκτονίας, όπως: η δολοφονία γυναίκας ως αποτέλεσμα συντροφικής βίας, ο βασανισμός και η δολοφονία γυναίκας ως αποτέλεσμα μισογυνισμού,  η δολοφονία γυναικών και κοριτσιών εξαιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού τους και της ταυτότητας φύλου, και άλλες περιπτώσεις  γυναικοκτονίας οι οποίες συνδέονται με  το οργανωμένο έγκλημα, εμπόρους ναρκωτικών, ή την εμπορία γυναικών και κοριτσιών.

Ο όρος γυναικοκτονία, έρχεται από παλιά, όταν το 1976 τον κατέγραψε η κοινωνιολόγος Diana E. H. Russel, ορίζοντας έτσι το εγκληματολογικό και ανθρωπολογικό αυτό φαινόμενο. Ο όρος «γυναικοκτονία» έγινε ευρέως γνωστός και υιοθετήθηκε από την εγκληματολογία μετά το 1992, έπειτα από μία συλλογή δεδομένων  που επιμελήθηκαν από κοινού η εγκληματολόγος Jill Radford,  και η κοινωνιολόγος  Diana. H. Russel.

Τα συστήματα συλλογής δεδομένων, ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό από το ένα κράτος μέλος της ΕΕ στο άλλο, καθώς βασίζονται σε διάφορες πηγές. Για την Ελλάδα τα δεδομένα τα έχουμε από την Ελληνική Αστυνομία και εφόσον αυτά δημοσιοποιούνται. Έτσι υπολογίζεται ότι στην Ευρώπη το 30% των γυναικών ή / και κοριτσιών, που έχουν πέσει θύμα ανθρωποκτονίας, δολοφονούνται από πρόθεση από τον ερωτικό σύντροφο.

‘Όταν μιλάμε για ερωτικό σύντροφο, εννοούμε  τον  πρώην ή νυν σύζυγος ή σύντροφος, ανεξάρτητα από το αν ο δράστης μοιράζεται ή μοιραζόταν κατά το παρελθόν την ίδια στέγη με το θύμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ελλάδα,  το 2017,  το 35 % ήταν θύματα ανθρωποκτονίας που σχετιζόταν με ενδοοικογενειακή βία.

Ένα σημαντικό θέμα που έχει προκύψει, ώστε να επανασχεδιαστεί η νομοθεσία για να υπάρχει σημαντική αντιμετώπιση του προβλήματος, είναι η κατανόηση του προβλήματος ως προς την φύση του και την συχνότητά του, όπως επίσης και το κίνητρο της δολοφονίας.

Εάν γυρίσουμε λίγο το χρόνο προς τα πίσω, θα θυμόμαστε τα στυγερά εγκλήματα – γυναικοκτονίες  που διαπράχτηκαν στην Ελλάδα,  στο τέλος του 2018 και στην αρχή του 2019, και συγκεκριμένα  για το βιασμό και την γυναικοκτονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, από δύο νεαρούς άντρες με τους οποίους αρνήθηκε να συνευρεθεί ερωτικά, και τη δολοφονία της Αγγελικής Πέτρου στην Κέρκυρα, από τον πατέρα της, ο οποίος δεν ενέκρινε  τη σχέση που είχε με άνδρα από το Αφγανιστάν.

Συνοπτικά τα τελευταία 5 έτη, έχουμε αντίστοιχα από το έτος 2019, μέχρι και σήμερα, κατά έτος αντίστοιχα: 17, 19, 31, 26, 15, 6, με τελευταία την περίπτωση,  της 28ης έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων και την στυγερή δολοφονίας της από τον πρώην σύντροφό της.

Παγκοσμίως,  κάθε  μέρα, σε όλο τον κόσμο, δολοφονούνται 137 γυναίκες, κατά μέσο όρο, από (πρώην ή νυν) συζύγους ή συντρόφους ή από κάποιο μέλος της οικογένειας τους, ενώ το 2017,  ένα ποσοστό  58% διαπράχθηκε από (πρώην ή νυν) συζύγους ή συντρόφους ή μέλη της οικογένειας τους, με βάση τα στοιχεία  του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC).

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕ το 22% των γυναικών, έχει πέσει θύμα, σωματικής ή / και σεξουαλικής βίας. Οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστό  γυναικοκτονιών,  είναι η Αργεντινή, το Ελ Σαλβαδόρ, η Ινδία, η Ονδούρα και το Μεξικό, ενώ υψηλά ποσοστά καταγράφονται και στη Γουατεμάλα, την Κολομβία, τη Βραζιλία, τη Ρωσία και τη Νότια Αφρική.  Επιπλέον, με βάση τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων, EIGE:

  • Στην Βρετανία, κάθε τρεις μέρες δολοφονείται μία γυναίκα
  • Στη Σουηδία, κάθε δέκα μέρες κακοποιείται μέχρι θανάτου από το σύζυγο ή σύντροφό της
  • Στην Ισπανία, μία γυναίκα δολοφονείται κάθε τέσσερεις μέρες, περίπου 100 τον χρόνο
  • Στην Γαλλία, μία γυναίκα δολοφονείται κάθε πέντε μέρες εξαιτίας κακοποίησης στο σπίτι
  • Στην Ελλάδα, την Πέμπτη 11/04/2024, καταγράφηκαν 103 περιστατικά, έγιναν 43 συλλήψεις με αυτόφωρη διαδικασία, ενώ 3 θύματα ζήτησαν να μεταφερθούν σε κατάλυμα, με την πλειονότητα των περιστατικών να έγιναν στη Αττική, και συγκεκριμένα έγιναν 47 καταγγελίες και 17 συλλήψεις.
  • Επίσης δημιουργήθηκε νέα πλατφόρμα, με το όνομα stop-bulling.gov.gr,  για την δημιουργία καταγγελιών φαινομένων bulling στα σχολεία, όπου γονείς και μαθητές, μπορούν να καταγράψουν τα φαινόμενα βίας όπου πέφτουν στην αντίληψή τους, ή είναι οι ίδιοι θύματα σχολικού εκφοβισμού
  • Επίσης με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. κάθε 45 λεπτά η αστυνομία δέχεται μία καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία, ενώ 270 γυναίκες χρησιμοποίησαν το panic button

Βέβαια δεν θα πρέπει να παραλείπουμε και την δημιουργία  ειδικών διαμορφωμένων χώρων  που θα λειτουργούν ως safe houses, για την βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών – θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειάς  τους, σε όλη την επικράτεια. Χώροι οι οποίοι θα φυλάσσονται από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ σε συνεργασία με τις δομές του Υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους φορείς, θα παρέχεται κάθε είδους βοήθεια και στήριξη.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

MEDIA

Έμφυλη Βία: Σεξισμός, άγνοια ή παρανόηση

Πολλές φορές έχουμε ακούσει σε συνομιλίες, να αποκαλούν τον συνομιλητή σε μια συζήτηση σεξιστή. Αυτοί όμως που χρησιμοποιούν αυτήν την λέξη , γνωρίζουν την έννοια αυτής, ή πολύ περισσότερο, ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός ατόμου με σεξιστική συμπεριφορά, πιο άτομο είναι πραγματικά σεξιστής και τη συνεπάγεται άραγε αυτή η συμπεριφορά στο άτομο – θύμα που είναι αποδέκτης αυτής της συμπεριφοράς. Τη να εννοούμε άραγε όταν αναφέρουμε αυτή την λέξη;  Γνωρίζουμε άραγε  τις προεκτάσεις αυτής, αλλά και της επιπτώσεις που μπορεί να έχει η αβίαστη χρήση αυτής της λέξης

Με τον όρο Σεξισμό, εννοούμε,  κάθε έκφραση ή πράξη, λέξη, ή χειρονομία,  η οποία βασίζεται στην ιδέα ότι κάποια άτομα, πιο συχνά γυναίκες, είναι κατώτερα από άλλα. Αυτό προκύπτει  στην πεποίθηση ότι κάποια  άτομα, εξαιτίας του φύλου τους, ή της κοινωνικότητάς τους,  είναι διαφορετικά και συνήθως είναι τα ποιο ευάλωτα και τα πιο αδύναμα άτομα. Σε περισσότερο βαθμό επηρεάζονται οι γυναίκες και τα κορίτσια. Άρα αναφερόμαστε στην διαφορετικότητα του ατόμου τόσο ως προς το φύλλο, είτε αναφερόμαστε στην βιολογική του υπόσταση, είτε αναφερόμαστε στην κοινωνική υπόσταση. Συνδέεται άμεσα με τα στερεότυπα και τους ρόλους των φύλλων και αφορά στην πεποίθηση ότι το ένα φύλλο είναι ανώτερο από το άλλο. Η έννοια του φαινομένου αυτού περικλείει την έννοια ότι οι άνδρες είναι πιο σημαντικοί από τις γυναίκες και ότι οι γυναίκες είναι για να βοηθούν τους άνδρες.

Εδώ θα πρέπει να κάνουμε μία μικρή παρένθεση και να αναφερθούμε στον καλοήθη σεξισμό, κατά τον οποίο το ένα φύλο και ιδιαίτερα το γυναικείο, έχει ρόλους στερεότυπους και περιοριστικούς, οι οποίοι επιφανειακά φαίνονται θετικοί. Υπάρχει ένα κύμα ευγένειας προς το γυναικείο φύλλο, όμως στην πραγματικότητα οι εκφράσεις αυτές υπομονεύουν την ανωτερότητα του άνδρα. Οι υποτιθέμενες αρετές που αποδίδονται στη γυναίκα είναι πάντα αυτές που η πατριαρχία τις θέλει να έχουν, ήτοι υπομονή, αντοχή, ενσυναίσθηση, έτσι ώστε να μπορούν να επιτελούν την συναισθηματική εργασία για όλους τους άλλους, ενώ τα δικά της συναισθήματα αγνοούνται παντελώς.

Σοβαρές και βλαβερές συνέπειες, έχει το φαινόμενο του σεξισμού, τόσο σε γυναίκες, όσο και σε άνδρες, όταν αυτά τα φαινόμενα έχουν να κάνουν με εθνικότητα, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, αναπηρία, θρησκεία ή άλλους παράγοντες.

Φαινόμενα σεξισμού συναντούμαι σε κάθε μορφή δημόσιας και ιδιωτικής δραστηριότητας. Στον χώρο της δημοσιογραφίας ένα ποσοστό 63% έχει υποστεί λεκτική βία, ενώ για τις οικιακές εργασίες οι γυναίκες αφιερώνουν διπλάσιο χρόνο από τους άνδρες. Ενώ όλες σχεδόν οι γυναίκες έχουν δεχτεί

το  φαινόμενο του mansplaining & του manterrupting,  στον χώρο εργασίας.

Ο σεξισμός βασικά ξεκινά βασικά, από την χρήση του αρσενικού γένους,  στην ομιλία. Έτσι από την ομιλία μπορούμε να συμπεράνουμε και να αναγνωρίσουμε την συγκεκριμένη συμπεριφορά, αφού εκφράζει τον τρόπο σκέψης  και τις πράξεις μας. Σημαντικό επίσης είναι και το φαινόμενο του σεξισμού στους χώρους εργασίας. Το φαινόμενο εμφανίζεται τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, και έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση ή τον τρόπο ντυσίματος. Ο σεξισμός στο εργασιακό περιβάλλον έχει να κάνει με την υπομονεύει  την αποτελεσματικότητα των θυμάτων.

Υπομονετικά σχόλια δημιουργούν εκφοβιστική & καταπιεστική ατμόσφαιρα για αυτούς που τα αντιμετωπίζουν και μπορούν να μετατραπούν σε βία ή παρενόχληση. Τα θύματα εμφανίζουν υψηλότερα επίπεδα άγχους και κατάθλιψη.

Σε πολλούς τομείς εμφανίζονται φαινόμενα σεξισμού, όπως, όταν γίνονται συνεντεύξεις σε αθλήτριες, δεν αναφερόμαστε στο κατόρθωμα των αθλητριών, στην δεξιότητα και δύναμη των αθλητριών,  αλλά στον οικογενειακό τους ρόλο. Άλλο παράδειγμα αποτελεί η εμφάνιση των γυναικών σε πολιτιστικές ή αθλητικές εκδηλώσεις, όπου οι γυναίκες εμφανίζονται με σέξι ενδυμασία και έχουν διακοσμητικό ρόλο. Τα σεξιστικά αστεία μπορούν να εκφοβίσουν και να κάνουν τους ανθρώπους να σωπάσουν και να υπoβαθμίσουν την σεξιστική συμπεριφορά.

Continue Reading

MEDIA

Έμφυλη Βία: Σεξισμός, προκατάληψη ή διάκριση

Στην Ελλάδα του σήμερα,  το νομοθετικό πλαίσιο για την ισότητα των φύλων και την καταστολή κάθε μορφής διάκρισης σε βάρος των γυναικών περιγράφεται στο  άρθρο 4 παρ. 2 του Συντάγματος. Παρόλα αυτά τα σεξιστικά σχόλια εις βάρος των γυναικών δεν σταματούν. Όταν λέμε ισότητα των φύλων σημαίνει ίση προβολή, ενδυνάμωση, ευθύνη και συμμετοχή γυναικών και ανδρών σε όλους τους τομείς της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής, καθώς και ισότιμη πρόσβαση και διανομή πόρων μεταξύ τους. Βασικός λόγος είναι η αλλαγή των δομών τις κοινωνίας, οι οποίες θα συμβάλλουν στη διατήρηση των ανισοτήτων σχέσεων εξουσίας μεταξύ γυναικών και ανδρών. Η επίτευξη αυτού του στόχου έχει σκοπό, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη λειτουργία της δημοκρατίας, τον σεβασμό του κράτους δικαίου και την οικονομική ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα.

Όμως προκύπτει ένα δίλλημα εάν η ισότητα είναι τυπική ή εάν μπορεί να γίνει ουσιαστική. Είναι δύσκολο να διακρίνουμε την διαφορετικότητα των φύλων, πέρα από την παραμόρφωση που προκαλεί η ιεραρχική κατηγοριοποίηση των πολιτών και η βάναυση καταπίεση των γυναικών.  Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι βασικά θα πρέπει να αλλάξουν και οι κοινωνικές συμπεριφορές και οι νοοτροπίες των ίδιων των γυναικών. Βέβαια, αναγνωρίζοντας ότι οι γυναίκες,  λόγω του φύλου τους (ανεξάρτητα από την κοινωνική τάξη και τη φυλή τους) εμποδίζονται να αναπτυχθούν ελεύθερα, τους παρέχονται προνόμια ως αντιστάθμισμα, ωθώντας τες να υπερπηδήσουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στο μέλλον.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το νομικό και θεσμικό πλαίσιο που αφορά την εξάλειψη του σεξισμού γενικότερα, ακολουθείται από ένα πλήθος δράσεων και κανονισμών. Βασικοί κανονισμοί για την ισότητα των φύλων και την εξάλειψη του σεξισμού περιλαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Έτσι  στις 28 Μαρτίου 2019, το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενέκρινε τον  ορισμό του σεξισμού σε διεθνή κλίμακα σε μια προσπάθεια που γίνεται για να  εξαλειφθεί το φαινόμενο. Το κείμενο, που απευθύνεται στις 47 χώρες μέλη του πανευρωπαϊκού οργανισμού, και εγκρίθηκε από την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ορίζει τον σεξισμό ως μια εκδήλωση των ιστορικά άνισων σχέσεων δύναμης ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες, που οδηγεί στη διάκριση. Έτσι λοιπόν ο σεξισμός και η βία απέναντι στις γυναίκες συνδέονται, δημιουργώντας ένα κλίμα φόβου, αποκλεισμού και ανασφάλειας. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι στην καταπολέμηση του φαινομένου του σεξισμού σημαντικό ρόλο παίζει η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού, που πρέπει να πραγματοποιηθεί με στοχευόμενη καμπάνια.

Ωστόσο, μπορεί το νομικό πλαίσιο να έχει βελτιωθεί, όμως η αποτελεσματική ισότητα  δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η βία και ο σεξισμός,  εξακολουθούν να υφίστανται, διατηρώντας τις γυναίκες και τους άνδρες στους παραδοσιακούς τους ρόλους και εμποδίζοντας την πλήρη υλοποίηση των δικαιωμάτων των γυναικών. Στην κοινωνία, όπου η ευαισθητοποίηση γύρω από τα εγκλήματα σε βάρος των γυναικών είναι αρκετά μεγαλύτερη, οι διακρίσεις και οι  σχολιασμοί κυρίως μέσω των social media δεν πρέπει να υφίστανται. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και να παραλείπουμε, ότι έχουμε, για την αντιμετώπιση του προβλήματος, και το  ζήτημα της ατομικής ευθύνης του κάθε πολίτη, σε περιπτώσεις διαπίστωσης της ύπαρξης σεξιστικής συμπεριφοράς στον περίγυρο, και τον κατάλληλο τρόπο που θα πρέπει  να αντιδράσει  και να παρέχει την βοήθεια του στο θύμα,  αλλά και παράλληλα αποτελεί και ζήτημα της Πολιτείας να λάβει μέτρα στήριξης της ισότητας καθώς και μέτρα ενδυνάμωσης και προστασίας των γυναικών και όχι μόνο. Το τελικό στάδιο μιας σεξιστικής κουλτούρας, αποτελούν διάφορα εγκλήματα κατά των γυναικών, όπως η γυναικοκτονία. Πριν όμως φτάσουμε σε αυτές τις ακραίες καταστάσεις, θα πρέπει να ελέγχουμε όλες τις συμπεριφορές που συμβαίνουν από όλα τα φύλα (άνδρες και γυναίκες) γιατί τα φαινόμενα που συμβαίνουν βασίζονται στην εξουσία που επιβάλλεται πάνω στο άλλο φύλο.

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en