Quantcast
Connect with us

ΕΒΡΟΣ

12η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

image_print

Για 12η χρονιά διοργανώνεται η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών. Για την Αλεξανδρούπολη έχει προγραμματιστεί να περάσει η φλόγα την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014.

Στις 7:00 το απόγευμα υποδεχόμαστε την φλόγα μπροστά στον Μύλο Μασούρα και από εκεί λαμπαδηδρόμοι και ποδηλάτες θα διασχίσουν την Λ. Δημοκρατίας, κατόπιν θα στρίψουν στην οδό 14ης Μαΐου και θα ανέβουν ως τον κόμβο του παλιού Νοσοκομείου, θα κατεβούν την οδό Ι. Καβύρη και θα συνεχίσουν στην Λ. Δημοκρατίας ως το Πάρκο Ανεξαρτησίας μπροστά… στην Ακαδημία. Στη συνέχεια θα κατεβούν στην παραλιακή λεωφόρο και θα καταλήξουν στην πλατεία του Φάρου, όπου θα γίνει το άναμμα του βωμού και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις.

Η παρουσία όλων είναι ιδιαίτερα σημαντική σ’ αυτήν την εκδήλωση, γιατί έτσι θα τονιστεί η σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας και του έργου που επιτελούν οι Εθελοντές Αιμοδότες της περιοχής μας, με στόχο να έχει η χώρα μας αυτάρκεια από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Αλεξανδρούπολη: Επίσκεψη Γερμανών δημάρχων ενόψει αδελφοποίησης

Αλεξανδρούπολη-επίσκεψη Γερμανών δημάρχων ενόψει αδελφοποίησης με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης
image_print

Στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθούν από τις 10 έως τις 13 Ιουλίου 2026 οι δήμαρχοι των γερμανικών πόλεων Kelsterbach, Raunheim και Rüsselsheim, Patrick Burghardt, David Rendel και Manfred Ockel, συνοδευόμενοι από συνεργάτες τους.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών ενεργειών για την επικείμενη αδελφοποίηση των τριών γερμανικών δήμων με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για ανταποδοτική επίσκεψη, μετά την πρόσφατη παρουσία του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και αντιδημάρχων στις τρεις γερμανικές πόλεις, από τις 30 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου 2026.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι Γερμανοί δήμαρχοι θα γνωρίσουν έργα, υποδομές, πολιτιστικές, αθλητικές και τουριστικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις στο Δέλτα του Έβρου, στον ιστορικό ναό της Παναγίας Κοσμοσώτηρας στις Φέρες και στην παραθαλάσσια ζώνη Μάκρης-Δικέλλων.

Παράλληλα, οι φιλοξενούμενοι θα παρακολουθήσουν εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας, ενώ έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις εργασίας με τη δημοτική αρχή και υπηρεσιακά στελέχη.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων θα βρεθούν η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η διερεύνηση προοπτικών συνεργασίας και η προετοιμασία της διαδικασίας αδελφοποίησης.

Η επικείμενη αδελφοποίηση αναμένεται να ανοίξει νέους δρόμους συνεργασίας στους τομείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, του τουρισμού, του αθλητισμού και της επιχειρηματικότητας.

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη: Το ΠΠ «Γαλάνης» ανοικτό για το κοινό στη Ναυτική Εβδομάδα

Το ΠΠ Γαλάνης του Πολεμικού Ναυτικού στη Ναυτική Εβδομάδα Αλεξανδρούπολης
image_print

Με το παράκτιο περιπολικό ΠΠ «Γαλάνης» (P-198) συμμετέχει το Πολεμικό Ναυτικό στις εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας που διοργανώνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Το πλοίο θα βρίσκεται ελλιμενισμένο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και θα είναι επισκέψιμο από το κοινό από την Παρασκευή 10 έως και την Κυριακή 12 Ιουλίου 2026, καθημερινά από τις 18:00 έως τις 20:00.

Το ΠΠ «Γαλάνης» είναι παράκτιο περιπολικό τύπου Island, μήκους 34 μέτρων, με μέγιστη ταχύτητα που ξεπερνά τους 30 κόμβους.

Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει πυροβόλο Leonardo LIONFISH διαμετρήματος 20 χιλιοστών, καθώς και πολυβόλα.

Το πλοίο εντάχθηκε επισήμως στον Στόλο του Πολεμικού Ναυτικού τον Σεπτέμβριο του 2024 και επιχειρεί στο Ανατολικό Αιγαίο, συμβάλλοντας στην επιτήρηση και την ασφάλεια των ελληνικών θαλάσσιων συνόρων.

Η παρουσία του στην Αλεξανδρούπολη δίνει την ευκαιρία στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης να γνωρίσουν από κοντά ένα σύγχρονο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας.

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σαμοθράκη : Εντοπίστηκαν 24 μετανάστες μετά από επιχείρηση του Λιμενικού

image_print

Σε επιχείρηση εντοπισμού και μεταφοράς 24 μεταναστών προχώρησε το Λιμενικό Σώμα στη Σαμοθράκη, έπειτα από πληροφορία για την παρουσία φουσκωτής λέμβου στη θαλάσσια περιοχή του Αγκίστρου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν πλωτό και χερσαίο μέσο του Λιμενικού, με τις αρχές να εντοπίζουν τους αλλοδαπούς σε ημιορεινή περιοχή, κοντά στην παραλία Λαγκαδιώτη. Σύμφωνα με το Λιμενικό, πρόκειται για 24 άτομα, εκ των οποίων έξι άνδρες, επτά γυναίκες και έντεκα ανήλικοι.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, το οποίο έχει αναλάβει τη διενέργεια της προανάκρισης για την υπόθεση και τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έφτασαν στο νησί.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

12η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

image_print

Σας ενημερώνουμε ότι η υποδοχή της φλόγας της «ΑΓΑΠΗΣ» στην πόλη της Ξάνθης στα πλαίσια της 12ης   Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών με τη συνεργασία του Δήμου Ξάνθης και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:15μμ στην πλατεία Μητροπόλεως. Η φλόγα ακολουθώντας την διαδρομή (ώρα έναρξης 19:00μμ) από Κιμμέρια – Ξάνθη και μέσω των οδών Λεωφ. Στρατού, Δημοκρίτου (ΚΤΕΛ), Μπρωκούμη, Πλατεία  Ελευθερίας, 28ης Οκτωβρίου, Τσιμισκή, Ηρώων, Κεντρική Πλατεία, Πλατεία Αντίκα, Βασ. Σοφίας και περνώντας σχεδόν από τα στέκια όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων θα καταλήξει στην Πλατεία Μητροπόλεως.

Ο θεσμός της πανελλήνιας λαμπαδηδρομίας πραγματοποιείται κάθε χρόνο και για διάρκεια 40 ημερών οι εθελοντές αιμοδότες διασχίζουν όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδος. Η φλόγα της Αγάπης, στο πέρασμα της κατάφερε να ευαισθητοποιήσει και να συμπαρασύρει ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας. Αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο από την συμμετοχή όλων των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, των Φορέων των πολυμεταγγιζόμενων ατόμων, των περιφερειών, των Δήμων, των Ενοριών, των αθλητικών σωματείων αλλά και μεμονωμένων ανθρώπων. Στο πέρασμα της σε ολόκληρη αυτή την πολύχρονη πλέον παρουσία της κατάφερε να ευαισθητοποιήσει και να συμπαρασύρει ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας. Αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο από την συμμετοχή δεκάδων παιδιών και συμπολιτών μας. Επίσης αποδεικνύεται από την αθρόα προσέλευση των Ξανθιωτών σε κάθε εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιείται στην περιοχή μας. Δεν είναι τυχαίο που από το 2003 ο σύλλογος της «Αγάπης» είναι ο πρώτος σε προσφορά φιαλών αίματος σε ολόκληρη τη χώρα σύμφωνα και με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α. ενώ μόνο για το έτος 2013 προσέφεραν τα μέλη του 6.095 μονάδες αίματος.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται φέτος με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη μέσω του προγράμματος «Είμαστε όλοι πολίτες-We are all citizens», ενώ συμμετέχουν δεκάδες αθλητές, παράγοντες και γονείς του Κολυμβητικού Συλλόγου «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ». Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν μπορούν μέχρι το πρωί της Τετάρτης στις 12μμ να δηλώσουν συμμετοχή και να προμηθευτούν τη συλλεκτική μπλούζα της λαμπαδηδρομίας από το γραφείο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών στην πλατεία Διοικητηρίου (τηλ. 25410 22256).

Η συναυλία που θα ακολουθήσει μετά το πέρας της εκδήλωσης με τους γνωστούς καλλιτέχνες Φωτεινή Δάρρα και Δημήτρη Παπαδημητρίου είναι αφιερωμένη από το Δήμο Ξάνθης στους εθελοντές αιμοδότες της περιοχής μας.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Νέες μεγάλες αλυσίδες αλλάζουν τον εμπορικό χάρτη

Καβάλα - Νέες μεγάλες αλυσίδες στην τοπική αγορά - 2026
image_print

Καβάλα: Νέες μεγάλες αλυσίδες αλλάζουν τον εμπορικό χάρτη

Σημαντικές αλλαγές καταγράφονται στην αγορά της Καβάλας, καθώς μεγάλες εμπορικές αλυσίδες συνεχίζουν να επενδύουν στην πόλη, ενισχύοντας την παρουσία τους και διαμορφώνοντας νέα δεδομένα στον χώρο του λιανεμπορίου. Η είσοδος γνωστών ευρωπαϊκών brands αυξάνει τον ανταγωνισμό, την ώρα που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καλούνται να ανταποκριθούν σε ένα ολοένα και πιο απαιτητικό περιβάλλον.

Η παρουσία της JD άνοιξε τον δρόμο

Καθοριστική θεωρείται η επένδυση της JD Sports στην Καβάλα, με το κατάστημά της να λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2024 και να προσελκύει έντονο καταναλωτικό ενδιαφέρον.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται πως ενίσχυσε τη δυναμική της τοπικής αγοράς, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον μεγάλων εμπορικών ομίλων για την περιοχή.

Cosmos Sport και Foot Locker στην Καβάλα

Την ίδια στιγμή, εγκαινιάστηκε νέο κατάστημα της Cosmos Sport στην οδό Ομονοίας. Η αλυσίδα ανήκει πλέον στον όμιλο της JD Sports, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την παρουσία του στην ελληνική αγορά.

Παράλληλα, το φθινόπωρο προγραμματίζεται να ανοίξει κατάστημα της Foot Locker στον πεζόδρομο της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, προσθέτοντας ακόμη ένα διεθνές εμπορικό σήμα στο κέντρο της Καβάλας.

Αναζητούνται νέοι εμπορικοί χώροι

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον δύο ακόμη μεγάλες εταιρείες εξετάζουν την είσοδό τους στην αγορά της Καβάλας και αναζητούν κατάλληλους επαγγελματικούς χώρους.

Ωστόσο, η εύρεση καταστημάτων με μεγάλα τετραγωνικά μέτρα στο κέντρο της πόλης αποτελεί σημαντική πρόκληση, ενώ και τα αυξημένα ενοίκια δυσκολεύουν την ολοκλήρωση νέων συμφωνιών.

Κινητικότητα και στις μικρότερες επιχειρήσεις

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αλλαγές και στις μικρότερες επιχειρήσεις της πόλης.

Δύο καταστήματα εστίασης που λειτουργούσαν κοντά στα παλιά Δικαστήρια έκλεισαν, ενώ στον έναν από τους δύο χώρους θα εγκατασταθεί επιχείρηση ειδών κινητής τηλεφωνίας.

Επιπλέον, στον χώρο ζαχαροπλαστείου που είχε διακόψει τη λειτουργία του στην οδό Βενιζέλου πρόκειται να μεταφερθεί κατάστημα ΟΠΑΠ, ενώ νέα καφετέρια ετοιμάζεται να ανοίξει στην οδό 7ης Μεραρχίας.

Νέα δεδομένα για την τοπική αγορά

Η είσοδος διεθνών εμπορικών αλυσίδων δημιουργεί νέες προοπτικές για την αγορά της Καβάλας, αυξάνοντας τις επιλογές των καταναλωτών και ενισχύοντας την εμπορική κίνηση.

Την ίδια στιγμή, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καλούνται να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες ανταγωνισμού, ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο, όταν η εμπορική δραστηριότητα παρουσιάζει αισθητή κάμψη.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Στο ΕΣΠΑ η επέκταση της Δομής επιχειρηματικότητας Kick-IT του Επιμελητηρίου

Η Δομή επιχειρηματικότητας Kick-IT του Επιμελητηρίου Καβάλας εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2021-2027.
image_print

Στο Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2021-2027» εντάχθηκε η πράξη «Επέκταση Δομής Kick-IT: Δράσεις mentoring σε θέματα επιχειρηματικότητας και marketing», με δικαιούχο το Επιμελητήριο Καβάλας και συνολικό προϋπολογισμό 208.000 ευρώ.

Η ένταξη πραγματοποιήθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλου Τοψίδη.

Το έργο προβλέπει την αναβάθμιση της υφιστάμενης θερμοκοιτίδας επιχειρηματικότητας Kick-IT σε Κέντρο Επιτάχυνσης Επιχειρηματικότητας (Κ.Ε.Ε.), με έδρα το Περιγιάλι, το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής, mentoring και δικτύωσης σε νεοφυείς και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις.

Στόχος της νέας δομής είναι η υποστήριξη επιχειρηματικών ομάδων για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την επέκτασή τους σε αγορές πέρα από την τοπική, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί ως κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κέντρου προβλέπεται η ανάπτυξη συνεργασιών με επιμελητήρια, πανεπιστήμια και επιχειρηματικά δίκτυα, η ενίσχυση της επιχειρηματικής κουλτούρας, η προώθηση της πρακτικής μάθησης και η ενδυνάμωση της εξωστρέφειας.

Η παρέμβαση στοχεύει επίσης στην ενίσχυση καινοτόμων και ανθεκτικών επιχειρηματικών μοντέλων, στην αξιολόγηση δεξιοτήτων και κοινωνικοοικονομικού αντικτύπου μέσω σύγχρονων δεικτών, καθώς και στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος στήριξης της επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η πράξη εντάσσεται στην Προτεραιότητα «Κοινωνική Ενσωμάτωση και αντιμετώπιση της φτώχειας (ΕΚΤ+)» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Με επιτυχία η εκδήλωση του ΚΕΛ Νεάπολις

Καβάλα - Εκδήλωση του ΚΕΛ Νεάπολις στα Ελευθέρια - 2026
image_print

Καβάλα: Με επιτυχία η εκδήλωση του ΚΕΛ Νεάπολις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα η μουσικοχορευτική εκδήλωση του Κέντρου Ελληνικής Λαογραφίας «Νεάπολις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2026». Η διοργάνωση συγκέντρωσε πλήθος συμμετεχόντων και θεατών, προσφέροντας ένα διήμερο αφιερωμένο στην ελληνική παράδοση, τη μουσική και τον χορό.

Μετά την ολοκλήρωση του φεστιβάλ, ο σύλλογος εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση προς όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Οι σύλλογοι που συμμετείχαν

Στην ανακοίνωσή του, το ΚΕΛ «Νεάπολις» ευχαρίστησε θερμά τους συλλόγους που τίμησαν τη διοργάνωση με την παρουσία τους.

Συμμετείχαν το Κέντρο Ελληνικής Λαογραφίας Νεάπολις, το Σωματείο Διδασκαλίας Χορών «Τερψιχόρη» Πετρούπολης Αθήνας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμουδίων Καβάλας, ο Σύλλογος Βλατσιωτών Πτολεμαΐδας, το Χοροεργαστήρι Μονάχου «Μπάλος» και ο Όμιλος Ποντίων Χορευτών Καβάλας.

Ευχαριστίες σε μέλη και συντελεστές

Ο σύλλογος ευχαρίστησε επίσης τα μέλη του ΚΕΛ «Νεάπολις», τη δασκάλα χορού Ελένη Κοτανίδου, την παρουσιάστρια της εκδήλωσης Ευγενία Ρεϊζη και το μουσικό σχήμα της Σοφίας Νεοχωρίτου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στους συνδιοργανωτές, την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και τον Δήμο Καβάλας, για τη συμβολή τους στη διοργάνωση.

Ραντεβού για την επόμενη χρονιά

Το ΚΕΛ «Νεάπολις» ευχαρίστησε ακόμη το κοινό και τους εκπροσώπους συλλόγων της πόλης που παρακολούθησαν την εκδήλωση και συμμετείχαν στο γλέντι που ακολούθησε στο Vranas Resort.

Ο σύλλογος έδωσε ήδη ραντεβού για την επόμενη χρονιά, με τη 13η διοργάνωση του φεστιβάλ «Κάθε Τόπος και Χορός».

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en