Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

100 χρόνια Επιμελητήριο Καβάλας | Δύο εκδηλώσεις το Σάββατο

Δημοσιεύτηκε

στις

Παρουσία του κ. Μίχαλου, ίσως και εκπροσώπου της Κυβέρνησης, γίνονται το Σάββατο δύο επετειακές εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου. Γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυση του. Αρχικά συνεδριάζει στο Επιμελητήριο η διευρυμένη διοικητική επιτροπή του της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. Το απόγευμα του Σαββάτου στο Λούσυ θα γίνει η δεύτερη εκδήλωση, στην οποία θα τιμηθούν οι παλαιότερες εν λειτουργία επιχειρήσεις της Καβάλας (μέλη του Επιμελητηρίου).

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Εορταστικές» συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου | Δ. Τέλη- Προϋπολογισμός

Δημοσιεύτηκε

στις

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας αναμένεται να ληφθεί οριστική απόφαση περί των δημοτικών τελών του 2020. Η απόφαση είναι απαραίτητη προκειμένου τις επόμενες ημέρες, πάλι σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, να συζητηθεί και να εγκριθεί ο προϋπολογισμός του Δήμου για το επόμενο έτος.

Τα δημοτικά τέλη εγκρίθηκαν με προηγούμενη απόφαση, η οποία φαίνεται ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί και να εγκριθεί από την υπερκείμενη αρχή. Οι αντιρρήσεις της οικονομικής υπηρεσίας μάλλον υπερισχύουν. Κατά συνέπεια πιθανότερο είναι η αρχική απόφαση να αλλάξει, η πρόταση της κ. Τσανάκα να αποσυρθεί. Κι επειδή δεν υπάρχει άλλη, θα επιδιωχθεί να ψηφιστεί η πρόταση αύξησης των δημοτικών τελών της διοίκησης Μουριάδη.

Ας μη ξεχνάμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σύνθεσης του δημοτικού συμβουλίου, στο οποίο η διοίκηση είναι μειοψηφία. Υπό αυτές τις συνθήκες θα κριθεί και θα αποφασιστεί όχι μόνο το θέμα των δημοτικών τελών αλλά και αυτό του προϋπολογισμού. Στον προτεινόμενο προϋπολογισμό φημολογείται μεγάλη μείωση της επιχορήγησης προς τη Δημωφέλεια, συνέπεια της οποίας ήταν να παραιτηθεί ο έως πρόσφατα καινούργιος πρόεδρος της κ. Λάζαρος Σαρηγιαννίδης.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου συνεχίστηκε η αντιπαράθεση διοίκησης- αντιπολίτευσης για το πρόγραμμα μελετών και έργων στην Παναγία. Η συζήτηση συνεχίστηκε σε υψηλούς τόνους στο διαδίκτυο. Για το ίδιο θέμα δίνει σήμερα συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος.

πηγη:proini

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύγκρουση επιβατικών στη διασταύρωση προς Ζυγό (φωτογραφίες)

Δημοσιεύτηκε

στις

Πριν λίγη ώρα στη διασταύρωση προς Ζυγό, επί της εθνικής οδού Καβάλας- Δράμας, συγκρούστηκαν δύο επιβατικά αυτοκίνητα.

Ευτυχώς προέκυψαν μόνο υλικές ζημιές.

πηγη:proini

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ροδόπη | Ανησυχία κατοίκων για τις αυξημένες ροές παράνομων μεταναστών

Δημοσιεύτηκε

στις

Μετανάστες απείλησαν με μαχαίρι και έκλεψαν αυτοκίνητο από κάτοικο ορεινού όγκου

Στις φλόγες τυλίχθηκε νερόμυλος στον Δήμο Ιάσμου

Έντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων της Ροδόπης, αναφορικά με την έξαρση των μεταναστευτικών ροών εντός νομού. Οι παράνομοι μετανάστες -όπως έχει αποκαλύψει σε παλιότερο ρεπορτάζ ο «Χ»- έχουν χαρτογραφήσει τον ορεινό όγκο του νομού και γνωρίζουν πολύ καλά -καθοδηγούμενοι από το κύκλωμα διακινητών- το πως να διασχίσουν, αποφεύγοντας την σύλληψη, τους νομούς Έβρου και Ροδόπης.

Και μπορεί το φαινόμενο σε περιοχές όπως η Νέα Σάντα, να είναι πλέον ανεξέλεγκτο, ωστόσο οι ροές βαίνουν καθημερινά αυξανόμενες σε όλο το νομό, ιδίως στον ορεινό όγκο. Τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα μάλιστα, από αγνώστους δράστες -όλα όμως συνομολογούν ότι επρόκειτο για μετανάστες- ο «Χ» κατέγραψε δύο περιστατικά, μία ληστεία με μαχαίρι και μία υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες φωτιά στον Ίασμο.

Βυρσίνη: Του επιτέθηκαν με μαχαίρι και τον έκλεψαν
Παράνομοι μετανάστες επιτέθηκαν σε κάτοικο ορεινού όγκου του νομού Ροδόπης, τις τελευταίες απογευματινές ώρες της Δευτέρας 9 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του «Χ».

Σύμφωνα με το περιστατικό, κάτοικος Βυρσίνης γυρνούσε στο χωριό του περί τις 6-7 το απόγευμα. Στο δρόμο του είδε έναν άγνωστο άνθρωπο, ο οποίος φερόταν να κουτσαίνει. Ο οδηγός, περί των 50 με 55 ετών, κατά τις μαρτυρίες, έσπευσε να βοηθήσει τον περαστικό, για να πέσει όμως θύμα επίθεσης. Ο φερόμενος ως παράνομος μετανάστης κατά τις μαρτυρίες «έβγαλε» μαχαίρι στον οδηγό. Τότε εμφανίστηκαν και άλλοι μετανάστες, οι οποίοι από κοινού τον έδεσαν, τον απείλησαν, του αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο και του έκλεψαν το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας ένα αυτοκίνητο ανευρέθηκε στην ευρύτερη περιοχή. Ωστόσο, δελτίο τύπου για σύλληψη δεν έχει έρθει μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (18:00 Τετάρτης 11/12).

Μαρτυρία αντιδημάρχου: «Τελευταία περνούν 10-50 άτομα την ημέρα»
Στο ράδιο Χρόνος 87.5fm κατέθεσε τη μαρτυρία του επί του συμβάντος και της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στον ορεινό όγκο ο αντιδήμαρχος Αρριανών Αλή Χασεκί. Για το ως άνω περιστατικό που έγινε με θύμα κάτοικο Βυρσίνη, διηγήθηκε:

«Κάτοικος που επέστρεφε από Χλόη στη Βυρσίνη είδε κάποιον στον δρόμο ο οποίος έκανε… θέατρο ότι ήταν δήθεν τραυματισμένος. Αλλά μαζί του είχε μαχαίρι και επιτέθηκε στον οδηγό όταν αυτός σταμάτησε να τον βοηθήσει. Ήταν και άλλοι κρυμμένοι. Τον έδεσαν στα πόδια και στα χέρια, του πήραν τηλέφωνο και αυτοκίνητο, και εξαφανίστηκαν. Κατά τύχη περνούσε ένας χωριανός του από τον δρόμο. Ειδοποίησαν την Αστυνομία και κατοίκους της περιοχής. Αυτοί κάπου παράτησαν το αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή με τα πόδια».

Όσο για την κατάσταση στον ορεινό όγκο, δεν κρύβει ότι οι μεταναστευτικές ροές έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, παρατηρώντας σχηματικά: «Τελευταία όντως περνούν ‘μπουλούκια’ 10, 20 μέχρι και 50 άτομα την ημέρα. Κάποιες νύχτες ξενυχτούν εδώ. Βρίσκουν καταλύματα σε αχυρώνες και σε στάβλους. Σε μας ευτυχώς δεν έχουν καταστραφεί περιουσίες, αλλά δεν παύει να ανησυχεί ο κόσμος όταν τους βλέπει».

Πάντως, μετά το συμβάν με την απειλή του κατοίκου, τα τελευταία 24ωρα δεν έχουν γίνει αντιληπτοί από κατοίκους άλλοι διακινούμενοι. Κι αυτό είναι χαρακτηριστικό του ότι «έπεσε… σύρμα» όπως λέει ο κος Χασεκί. Άλλωστε, διακινητές και διακινούμενοι πλέον έχουν σύμμαχο την τεχνολογία και γνωρίζουν τι συμβαίνει σε κάθε περιοχή σχεδόν ανά πάσα στιγμή.

Ο αντιδήμαρχος υπογραμμίζει σε άλλη αποστροφή του και το εξής σημαντικό:  «είμαστε ευνομούμενη χώρα, δεν είναι δουλειά των κατοίκων να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Δεν οδηγούμαστε πουθενά κατ’ αυτό τον τρόπο».

Ίασμος: Στις φλόγες νερόμυλος
Στις φλόγες τυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου νερόμυλος που βρίσκεται στον Δήμο Ιάσμου και συγκεκριμένα μεταξύ Ιάσμου και Πολυάνθου, στο ύψος της γέφυρας. Η φωτιά ξέσπασε περί της 8 το απόγευμα και για την κατάσβεσή της επενέβησαν δύο οχήματα από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Ιάσμου με τέσσερις πυροσβέστες και ένα όχημα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής με δύο πυροσβέστες. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν μόνο στο νερόμυλο την φωτιά, ωστόσο το κτίριο φαίνεται πως κάηκε σχεδόν ολοσχερώς, όπως μπορείτε να αντιληφθείτε από τις φωτογραφίες.

Άγνωστοι παραμένουν οι δράστες πίσω από την φωτιά, ωστόσο όλα συνηγορούν στο ότι η φωτιά ξεκίνησε από παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι κατέλυαν στον κλειστό αυτό νερόμυλο για να βρουν στέγη. 

Στο σημείο βρέθηκε και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιάσμου Ηλίας Μπούκας. Άλλωστε, η Τοπική Κοινότητα Ιάσμου έχει προ δύο εβδομάδων ήδη χτυπήσει «καμπανάκι» κινδύνου, ότι «τελευταία οι παράνομοι μετανάστες εμφανίζονται σε κεντρικά σημεία των χωριών μας». Το συμβούλιο, με την πρόσφατη απόφασή του, αποφάσισε να τεθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για συζήτηση και ενέργειες.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπό ανάκληση η απόφαση των δημοτικών τελών του 2020

Δημοσιεύτηκε

στις

Δεν συζητήθηκε χθες το μεσημέρι στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας (φωτογραφία) το σχέδιο του προϋπολογισμού για το έτος 2020. Ήταν το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης αλλά αναβλήθηκε λόγω σοβαρού όπως φαίνεται θέματος, το οποίο αφορά τον προϋπολογισμό και την πρόσφατη απόφαση ορισμού των δημοτικών τελών. Αυτά που ψηφίστηκαν από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου (η πρόταση της παράταξης της κ. Τσανάκα) θεωρούνται μη νόμιμα από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου. Ο διευθυντής της οποίας επαναφέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο! Έτσι και ο προϋπολογισμός δεν συντάσσεται και δεν εγκρίνεται, και τα δημοτικά τέλη είναι υπό ανάκληση.

Κατά την υπηρεσία η πρόταση της κ. Τσανάκα δημιουργεί προβλήματα στις λεγόμενες πολυετείς υποχρεώσεις της Καθαριότητας ενώ για ποσό 50.000 ευρώ θίγει και το εγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα του 2020.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής οι κυρίες Φρατζεσκάκη- Ιωσηφίδου θεώρησαν τις παρατηρήσεις μόνο διαδικαστικές. Οι οποίες, δήλωσαν, μπορούν να ξεπεραστούν αν ο προτεινόμενος προϋπολογισμός προσαρμοστεί στα δεδομένα των νέων δημοτικών τελών. Ο Κώστας Κουνάκος διατύπωσε αντίθετη πρόβλεψη λέγοντας ότι το θέμα που ανακύπτει είναι και ουσιαστικό. Κάπως έτσι η διοίκηση του Δήμου, η αρμόδια υπηρεσία αλλά και ο κ. Κουνάκος διατύπωσαν εκτίμηση σύμφωνα με την οποία η απόφαση των δημοτικών τελών πρέπει να ανακληθεί. «Το Τεχνικό Πρόγραμμα δεν αλλάζει» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος. Ουσιαστικά σημείωνε ότι εξ αυτού τουλάχιστον του λόγου η απόφαση των δημοτικών τελών θα ανακληθεί. Το σκεπτικό του οδηγεί στην έγκριση τελικά της δικής του πρότασης για τα δημοτικά τέλη. Σίγουρα το θέμα θα απασχολήσει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα γίνει μάλλον τη Δευτέρα.

πηγη:proini

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

REVOIL

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ