ΚΟΙΝΩΝΙΑ

10 Ιουνίου δημοπρατείται το έργο στο παλιό Νοσοκομείο

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου δημοπρατείται από το Δήμο Καβάλας το περίφημο έργο μετατόπισης του τοιχίου της αυλής του παλιού Νοσοκομείου, προκειμένου να ανοίξει ο υπάρχον δρόμος και σε αυτόν να μπορεί να γίνει κίνηση όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Είναι η πρόταση που πρώτη φορά παρουσιάστηκε πέρσι τέτοια εποχή.

Για να ωριμάσει το έργο μεσολάβησαν πολλά. Αν υποθέσουμε ότι εντός του Ιουνίου θα υπάρξει ανάδοχος τότε η σύμβαση με αυτόν είναι πιθανό να υπογραφεί εντός του θέρους. Το έργο έχει προθεσμία 120 μέρες. Σύντομη με λίγα λόγια. Άρα υπάρχουν πιθανότητες να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους.

Για το περιεχόμενο του μαθαίνουμε τα ακόλουθα:

Προκειμένου να υλοποιηθεί η παραπάνω περιγραφόμενη διαπλάτυνση-βελτίωση της οδού πρέπει:

α) να μετατοπισθεί το τοιχίο του περιβόλου του νοσοκομείου, β) να διαπλατυνθεί όπου απαιτείται το οδόστρωμα, γ) να κατασκευαστεί πεζοδρόμιο ή να διαπλατυνθεί το υφιστάμενο σε όλο το μήκος της παρέμβασης, δ) να ανακατασκευασθεί το υφιστάμενο οδόστρωμα το οποίο έχει εκτεταμένες φθορές και ε) να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προσωρινής ρύθμισης της κυκλοφορίας και στ) να ενισχυθεί η λιθοδομή έδρασης της οδού. Για την διαπλάτυνση του δρόμου: Θα γίνει τομή του οδοστρώματος στην αρχή και το πέρας της διαπλάτυνσης. Θα καθαιρεθεί η υφιστάμενη τριγωνική τάφρος. Θα γίνει εκσκαφή στο απαιτούμενο βάθος.

Θα επιχωματωθεί με κατάλληλο θραυστό υλικό λατομείου. Θα γίνουν οι απαραίτητες στρώσεις υπόβασης και βάσης. Θα φρεζαριστεί το υφιστάμενο οδόστρωμα σε βάθος 4 εκατοστά. Θα εφαρμοσθεί η κατάλληλη συγκολλητική επάλειψη και η ασφαλτική προεπάλειψη. Θα εφαρμοσθεί μια στρώση αντιολισθηρής ασφάλτου πάχους 4 εκατοστών.

Θα γίνει η κατάλληλη διαγράμμιση. Για τις διαγραμμίσεις και την τοποθέτηση διατάξεων κατεύθυνσης της κυκλοφορίας. Θα διαγραμμισθεί με κατάλληλη κίτρινου χρώματος ανακλαστική βαφή το τμήμα της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού από το καρνάγιο μέχρι το πέρας του Νοσοκομείου. Θα διαγραμμισθούν κατάλληλα οι θέσεις στάθμευσης που δημιουργούνται. Θα τοποθετηθούν με αλληλουχία άσπρου-κόκκινου τα πλαστικά στηθαία τύπου New Jersey ώστε να δημιουργηθεί η κατάλληλη προσωρινή όδευση χωρίς την κατασκευή κρασπέδων. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε εκατόν είκοσι (120) ημερολογιακές μέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

proininews.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version