ΚΟΙΝΩΝΙΑ

1.828 πολίτες πλαισιώνουν την Πρωτοβουλία Πολιτών Κομοτηνής για τα Αδέσποτα

Σε συνέχεια της  θερινής ανοιχτής συνάντησης που είχε διοργανώσει στο Πάρκο του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου Κομοτηνής η Πρωτοβουλία Πολιτών Κομοτηνής για τα αδέσποτα, από το οποίο προέκυψε κι ένα κείμενο εν είδει ψηφίσματος, λάβαμε μία νέα ανακοίνωση απο τα μέλη της Ομάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση γίνεται αναφορά στις 1828 υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί προκειμένου να κινητοποιηθούν Αρχές και αρμόδιοι φορείς για την άμεση επίλυση του προβλήματος ενώ γνωστοποιείται ότι έχουν κινηθεί μέσα στα πλαίσια που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία προς την κατεύθυνση της επισήμανσης του προβλήματος και διατύπωσης προτάσεων για την αντιμετώπισή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αναμένεται να ακολουθήσει και σχετική ενημερωτική εκστρατεία τις προσεχείς μέρες.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:
 
Γνωστοποιώντας το γεγονός η Πρωτοβουλία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί όποιον πολίτη συμφωνεί με το περιεχόμενο του ψηφίσματος να το υπογράψει δηλώνοντας ότι «αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε τα δικαιώματα των ζώων, διεκδικούμε όμως το αυτονόητο δικαίωμά μας να κυκλοφορούμε ελεύθερα και να χαιρόμαστε την πόλη μας»Κάτοικοι της Κομοτηνής, πριν λίγους μήνες ξεκινήσαμε μια προσπάθεια να ενώσουμε όλους όσοι θεωρούν ότι το θέμα των αδέσποτων ζώων αποτελεί πρόβλημα για την πόλη μας, τόσο για τα ίδια τα ζώα όσο και για τους ανθρώπους που κατοικούν σε αυτή.

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΑΝΑΔΕΙΧΤΗΚΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. Τα στοιχεία είναι σoκαριστικά , με σχεδόν ένα κρούσμα  επίθεσης  από αδέσποτα σκυλιά να καταλήγει  στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής κάθε μέρα.

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ;
ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟΣΟ ΟΙΚΕΙΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΩΣ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ;

Τα γεγονότα μιλάνε ξεκάθαρα :

H ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 1828 ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΑΡΤΥΡΕΙ  ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΠΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΔΕΟΝΤΩΣ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ, ότι είναι επιτακτική η ανάγκη εύρεσης μιας λύσης ώστε να μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα στην πόλη μας.

Τις επίσημες ενέργειες που κάναμε σύμφωνα με το νόμο θα ακολουθήσει εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών πάντα εθελοντικά από την ομάδα μας

Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι η λύση είναι εύκολη.

Ισχυριζόμαστε όμως ότι είναι απόλυτα υποχρεωτικό και αναγκαίο να αντιμετωπιστεί η κατάσταση από τους αρμόδιους, οι οποίοι οφείλουν και μπορούν να το κάνουν, ώστε να γίνει η Κομοτηνή μια πόλη που νοιάζεται για την ποιότητα της ζωής των ζώων, αλλά και των κατοίκων της.

Σε αυτήν την προσπάθεια σας χρειαζόμαστε όλους.

Αρκεί το μοναδικό κίνητρό σας να είναι η αγάπη για τα ζώα και για τον άνθρωπο.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version