Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

1.828 πολίτες πλαισιώνουν την Πρωτοβουλία Πολιτών Κομοτηνής για τα Αδέσποτα

Σε συνέχεια της  θερινής ανοιχτής συνάντησης που είχε διοργανώσει στο Πάρκο του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου Κομοτηνής η Πρωτοβουλία Πολιτών Κομοτηνής για τα αδέσποτα, από το οποίο προέκυψε κι ένα κείμενο εν είδει ψηφίσματος, λάβαμε μία νέα ανακοίνωση απο τα μέλη της Ομάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση γίνεται αναφορά στις 1828 υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί προκειμένου να κινητοποιηθούν Αρχές και αρμόδιοι φορείς για την άμεση επίλυση του προβλήματος ενώ γνωστοποιείται ότι έχουν κινηθεί μέσα στα πλαίσια που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία προς την κατεύθυνση της επισήμανσης του προβλήματος και διατύπωσης προτάσεων για την αντιμετώπισή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αναμένεται να ακολουθήσει και σχετική ενημερωτική εκστρατεία τις προσεχείς μέρες.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:
 
Γνωστοποιώντας το γεγονός η Πρωτοβουλία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί όποιον πολίτη συμφωνεί με το περιεχόμενο του ψηφίσματος να το υπογράψει δηλώνοντας ότι «αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε τα δικαιώματα των ζώων, διεκδικούμε όμως το αυτονόητο δικαίωμά μας να κυκλοφορούμε ελεύθερα και να χαιρόμαστε την πόλη μας»Κάτοικοι της Κομοτηνής, πριν λίγους μήνες ξεκινήσαμε μια προσπάθεια να ενώσουμε όλους όσοι θεωρούν ότι το θέμα των αδέσποτων ζώων αποτελεί πρόβλημα για την πόλη μας, τόσο για τα ίδια τα ζώα όσο και για τους ανθρώπους που κατοικούν σε αυτή.

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΑΝΑΔΕΙΧΤΗΚΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. Τα στοιχεία είναι σoκαριστικά , με σχεδόν ένα κρούσμα  επίθεσης  από αδέσποτα σκυλιά να καταλήγει  στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής κάθε μέρα.

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ;
ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟΣΟ ΟΙΚΕΙΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΩΣ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ;

Τα γεγονότα μιλάνε ξεκάθαρα :

H ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 1828 ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΑΡΤΥΡΕΙ  ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΠΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΔΕΟΝΤΩΣ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ, ότι είναι επιτακτική η ανάγκη εύρεσης μιας λύσης ώστε να μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα στην πόλη μας.

Τις επίσημες ενέργειες που κάναμε σύμφωνα με το νόμο θα ακολουθήσει εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών πάντα εθελοντικά από την ομάδα μας

Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι η λύση είναι εύκολη.

Ισχυριζόμαστε όμως ότι είναι απόλυτα υποχρεωτικό και αναγκαίο να αντιμετωπιστεί η κατάσταση από τους αρμόδιους, οι οποίοι οφείλουν και μπορούν να το κάνουν, ώστε να γίνει η Κομοτηνή μια πόλη που νοιάζεται για την ποιότητα της ζωής των ζώων, αλλά και των κατοίκων της.

Σε αυτήν την προσπάθεια σας χρειαζόμαστε όλους.

Αρκεί το μοναδικό κίνητρό σας να είναι η αγάπη για τα ζώα και για τον άνθρωπο.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Η γνωριμία στη Μύκονο, οι τρεις γάμοι και το διαζύγιο

H Αθηνά Οικονομάκου και ο Φίλιππος Μιχόπουλος έβαλαν τέλος στον γάμο τους, μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας.

Το ζευγάρι αποφάσισε να τραβήξει χωριστούς δρόμους, σύμφωνα με ανακοίνωση που εστάλη στα μέσα ενημέρωσης, από μία εταιρεία δημοσίων σχέσεων.

Σε αυτή, αναφέρουν πως βγάζουν διαζύγιο, ενώ τονίζουν πως πάντα θα τους ενώνουν τα δύο τους παιδιά, Μάξιμος και Σιέννα. Επιπλέον, απευθύνουν «ισχυρή σύσταση στα ΜΜΕ να χειριστούν το θέμα με ευαισθησία και σεβασμό».

oikonomakou-mixopoulos_2

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Έπειτα από 10 χρόνια κοινής διαδρομής και την απόκτηση των δύο παιδιών μας, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε τη λύση του γάμου μας.

Τα παιδιά μας είναι αυτά που θα μας ενώνουν για πάντα και ως στοργικοί γονείς, θα είμαστε συνεχώς δίπλα τους με απεριόριστη αγάπη. Η ψυχική τους ισορροπία είναι η προτεραιότητά μας σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής μας και ζητούμε την κατανόησή σας, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ιδιωτικότητα των παιδιών μας και να τα προστατεύσουμε από αδικαιολόγητη δημοσιότητα και προσοχή.

Για αυτό τον λόγο, απευθύνουμε ισχυρή σύσταση προς τα ΜΜΕ να χειριστούν με ευαισθησία και σεβασμό την κατάσταση αυτή και να αποφεύγεται η δημοσίευση ή αναδημοσίευση σχετικών ειδήσεων, με σκοπό την προστασία της ψυχικής ευημερίας τους και την ομαλή μετάβαση των παιδιών μας στη νέα αυτή πραγματικότητα.

Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων για την κατανόηση και την προθυμία σας να σεβαστείτε την αυτονόητη αυτή απαίτηση μας.

Με εκτίμηση, Φίλιππος Μιχόπουλος και Αθηνά Οικονομάκου»

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αισιόδοξα νέα με επιδοτήσεις στον Πρωτογενή Τομέα

Αισιόδοξα είναι τα νέα για τους αγρότες και ιδίως για την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον προϋπολογισμό των επιδοτήσεων να αυξάνεται όπως δηλώνει και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Ωστόσο επιδότηση έρχεται μέσω προγράμματος στους αγρότες το 2025 για την αγορά βασικών μηχανημάτων για τις καλλιέργειες τους.

Δεν είναι μόνο τα προλεχθέντα όμως αλλά και η επιδότηση που έχει καθυστερήσει αρκετές φορές η καταβολή της με τους αγρότες να περιμένουν καρτερικά για την απολαβή τους.

Με νέα δεδομένα η καταβολή θα γίνει την Μεγάλη Εβδομάδα ενώ όπως μας δηλώνει ο γεωργικός σύμβουλος και σύμβουλος ανάπτυξης κύριος Γιάννης Μητρούσης, υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που θα έπρεπε να έχουν ακολουθήσει.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου

Σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου μεταξύ του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη και του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου Αστυνόμου Α΄ κ. Στυλιανού Ψαρογιάννη, παρουσία της Αντιπροέδρου του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου κας. Φωκά Λαμπρινής.

Κατά την συνάντηση επιβεβαιώθηκε η συνέχιση της αγαστής συνεργασία μεταξύ του Δήμου Θάσου και της Αστυνομική Αρχής της Θάσου.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την προετοιμασία, ενόψει της τρέχουσας τουριστικής περιόδου και της επικείμενης έλευσης των επισκεπτών, ενώ από τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου τέθηκε το θέμα της έλλειψης της αναγκαίας αστυνομικής δύναμης τόσο στο Αστυνομικό Τμήμα της Θάσου όσο και στον Αστυνομικό Σταθμό Λιμεναρίων και ζητήθηκε η παρέμβαση του Δημάρχου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:

«Η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Θάσου και της Αστυνομικής Αρχής της Θάσου, είναι και θα συνεχίσει να είναι άριστη και διαρκής.

Ο Δήμος της Θάσου, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν, θα συνεχίσει να συνεισφέρει με κάθε τρόπο, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, για την απρόσκοπτη λειτουργία της Αστυνομικής Αρχής του τόπου μας, προς όφελος της ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών του». 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en