ΚΟΙΝΩΝΙΑ

1η Συνεδρίαση του Δ.Σ και η κοπή της πίτας στο ΕΠΑΜΑΘ για το έτος 2016

Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση για το 2016 του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας, στην έδρα του Φορέα Διαχείρισης στο Πόρτο Λάγος.

Η συνεδρίαση άνοιξε με την εισήγηση του Προέδρου του Δ.Σ. Δρ. Μάνου Κουτράκη, τακτικού Ερευνητή του ΙΝΑΛΕ-ΕΛΓΟ, με τον απολογισμό των δράσεων για το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, για το 2015 και φυσικά τα όσα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν για το έτος 2016.

Πλέον ο Φορέας Διαχείρισης, και όλοι οι Φορείς Διαχείρισης ανά την Ελλάδα, έχει περάσει σε μια νέα εποχή, μιας και το έτος 2015 ήταν το τελευταίο έτος που η χρηματοδότηση των λειτουργικών δαπανών έγινε από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πλέον οι λειτουργικές δαπάνες θα βαρύνουν τον τακτικό προϋπολογισμό του κράτους (χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο) έως και το τέλος του 2016, ενώ οι δράσεις και τα έργα θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκούς πόρους. Ευελπιστούμε για την ομαλή χρηματοδότηση έτσι ώστε να μπορέσουν να συνεχιστούν χωρίς πρόβλημα τα προγράμματα επιστημονικής παρακολούθησης των προστατευομένων ειδών του Πάρκου, από το εκπαιδευμένο πλέον προσωπικό, οι εποπτεύσεις της προστατευόμενης περιοχής, καθώς και προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε μαθητές.

Στη συνέχεια, όπως κάθε χρόνο, έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας. Φέτος ο τυχερός ήταν ο κ. Γεώργιος Καμπάς, εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΑΜΘ.

Η συνεδρίαση έκλεισε με τις ευχές όλων για ένα καλύτερο μέλλον για τους Φορείς Διαχείρισης Π.Π. και κατ’ επέκταση για ένα καλύτερο μέλλον για τις προστατευόμενες περιοχές.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version