Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

1η συνάντηση εργασίας του διατοπικού έργου συνεργασίας με τίτλο «Πάρκο Φιλίππων

18 Απριλίου 2022, 12.00 – 15.00, Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων, Καβάλα

Τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί στον Αρχαιολογικό Χώρο Φιλίππων η πρώτη συνάντηση εργασίας με τους αυτοδιοικητικούς φορείς των Νομών Καβάλας, Δράμας και Σερρών στο πλαίσιο του έργου διατοπικής συνεργασίας «ΠΑΡΚΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ», το οποίο κοινω χρηματοδοτείται από το Υπομέτρο 19.3 του ΠΑΑ 2014-2020. Το έργο συντονίζει η Αναπτυξιακή Καβάλας Α.Ε. και υλοποιείται με τη συμμετοχή της Αναπτυξιακής Δράμας Α.Ε. και της Αναπτυξιακής Εταιρείας Σερρών. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο συνεργασίας για την από κοινού ανάπτυξη της περιοχής ανάμεσα στον Αρχαιολογικό Χώρο Φιλίππων, την πεδιάδα της Δράμας και τον Αρχαιολογικό Χώρο Αμφίπολης.

Η συνάντηση έχει ως σκοπό την επίσημη έναρξη του συμμετοχικού σχεδιασμού που επιδιώκουν οι εταίροι. Θα ακολουθήσει πλήθος συναντήσεων με όλους τους φορείς της περιοχής, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία των πολιτών.

Καλεσμένοι στην εν λόγω πρώτη συνάντηση της 18 Απριλίου 2022 είναι όλοι οι αυτοδιοικητικοί φορείς των Νομών Καβάλας, Δράμας και Σερρών, ήτοι οι Αντιπεριφερειάρχες Καβάλας, Δράμας και Σερρών και οι Δήμαρχοι Καβάλας, Παγγαίου, Δράμας, Δοξάτου, Προσοτσάνης, Παρανεστίου, Αμφίπολης και Νέας Ζίχνης. Τους καλεσμένους θα υποδεχτεί ο Γενικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Καβάλας Α.Ε. και Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου CLLD/LEADER, κος Μιχάλης Σκορδάς.

Στη συνάντηση εργασίας θα παρουσιαστούν οι στόχοι και οι δράσεις αλλά και η στόχευση του έργου για τη δημιουργία του κοινού Φορέα Διαχείρισης του «ΠΑΡΚΟΥ ΦΙΛΙΠΠΩΝ». Για το έργο θα μιλήσουν ο Δρ Νικόλαος Θωμαΐδης, Διευθυντής Προγραμματισμού και Ανάπτυξης της Αναπτυξιακής Καβάλας, ο κος Μανόλης Χατζόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Δράμας και η κα Ελένη Τριανταφύλλου, Γενική Διευθύντρια του Αναπτυξιακού Οργανισμού Σερρών. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να συζητήσουν επί των δράσεων του έργου αλλά και της βιωσιμότητάς του, που είναι και ο απώτερος σκοπός του έργου.

Περισσότερες πληροφορίες:

Το Έργο Διατοπικής Συνεργασίας «ΠΑΡΚΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ» χρηματοδοτείται στα πλαίσια του Υπομέτρου 19.3 των Τοπικών Προγραμμάτων CLLD/LEADER Ν. Καβάλας, Ν. Δράμας και Ν. Σερρών και του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό 285.000,00 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τους Μιχάλη Σκορδά, Νικόλαο Θωμαΐδη και Αθηνά Ιωαννίδου, στο τηλέφωνο 2510620469 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο anka@ankavala.gr.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ”

Διαγωνισμός ENACHANNEL….
Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ” της Διδώς Σωτηρίου….
 
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022
 
Για να δηλώσετε συμμετοχή στείλτε το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο σας στο info@enachannel.gr.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Νέα καταγγελία εις βάρος νηπιαγωγού Παιδικού Σταθμού για ασέλγεια

Ένα ακόμη ζευγάρι, το τέταρτο κατά σειρά, προχώρησε σήμερα σε καταγγελία σε βάρος νηπιαγωγού του Παιδικού Σταθμού του δήμου Καβάλας για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας του παιδιού τους.

 

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

ΣτΕ | Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60

Συνταγματικά ανεκτό έκρινε το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Mε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, δημοσιοποίησε το αποτέλεσμα της διάσκεψης της 27ης Ιουνίου που εξετάστηκαν 4 υποθέσεις, μετά τις προσφυγές κατά συγκεκριμένων αποφάσεων και ειδικότερα των :

α) ΓΠ.οικ.81185/27.12.2021 των Υπουργών Οικονομικών, Υγείας, Επικρατείας, του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «Διαδικασία και λόγοι απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4865/2021 (Α΄ 238)» (Β΄ 6324/30.12.2021)  και β) ΓΠ.οικ.7586/7.2.2022 των Υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Επικρατείας και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «Καθορισμός διαδικασίας προσδιορισμού των υπόχρεων προσώπων και επιβολής του διοικητικού προστίμου της παρ. 4 του άρθρου 24 του ν. 4865/2021 (Α΄ 238)» (Β΄ 608/12.2.2022)

Οι Σύμβουλοι μεταξύ άλλων έκριναν ότι το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των φυσικών προσώπων άνω των 60 ετών, «αποτελεί συνταγματικά ανεκτό περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων των διαδίκων, επειδή βασίζεται σε επίκαιρα και τεκμηριωμένα επιστημονικά και επιδημιολογικά δεδομένα και αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση σκοπών μείζονος δημόσιου συμφέροντος, δηλαδή στην προστασία των ατόμων της ηλικιακής αυτής ομάδας έναντι της βαριάς νόσησης και του θανάτου, στην αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας και στην αποσόβηση του κινδύνου κατάληψης όλων των ΜΕΘ.»

Εύλογο κίνητρο το πρόστιμο των 100 ευρώ

Το Δικαστήριο έκρινε ακόμη ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ μηνιαίως που προβλέπεται στη διάταξη του άρθρου 24 του ν. 4865/2021 συνιστά κατ’ αρχήν εύλογο κίνητρο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 ετών προσώπων, «ενόψει των προαναφερόμενων σκοπών δημόσιου συμφέροντος, πολύ περισσότερο δε που, μετά την αναστολή του άρθρου 24 για το χρονικό διάστημα από 15.4.2022 μέχρι 30.9.2022 δυνάμει του άρθρου εικοστού ενάτου του ν. 4917/2022 και της Γ.Π. οικ. 20906/11.4.2022 απόφασης του Υπουργού Υγείας, η οποία εχώρησε πριν από τη συζήτηση των αιτήσεων την 6η.5.2022, το συνολικό ποσό του προστίμου, περιοριζόμενο για το ήμισυ των μηνών Ιανουαρίου και Απριλίου και για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο 2022, δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ.»

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: