ΚΑΒΑΛΑ

1η συνάντηση εργασίας του Έργου Διατοπικής Συνεργασίας “Πάρκο Φιλίππων”

Ημερίδα για την αξιοποίηση ενός ισχυρού brand name που αφορά την δημιουργία τουριστικών προϊόντων υψηλής ποιότητας αλλά και την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των ενεργειών που αφορά τους εμπλεκόμενους νόμους αλλά και τις περιφέρειες που βρίσκονται γύρω από το πάρκο των Φιλίππων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 18 Απρίλιου 2022 στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων στις Κρηνίδες Καβάλας.

Η συνάντηση εργασίας είχε σαν σκοπό τη στρατηγική δράση σε δύο τομείς, πρώτον στην καταγραφή και ερμηνεία του αποθέματος και των πόρων χρήσης συνεργατικών μεθόδων αλλά και της ανάδειξης τους κάτω από μία κοινή ταυτότητα. Την εκπαίδευση πάνω σε κοινές μεθόδους και πρακτικές αλλά και την σύνδεση του τουριστικού προϊόντος με τις τοπικές επιχειρήσεις και δεύτερον, την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων και τεχνικών προβολής, και της ενέργειες διαβουλεύσεις με ερευνητικούς και επαγγελματικούς φορείς με στόχο τη συνεργατική διαμόρφωση της αναπτυξιακής πολιτικής και των προβλεπόμενων δράσεων.

Τέλος, η δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης του πάρκου Φιλίππων αλλά και η έρευνα του αποθέματος με την  δημιουργία εμπειριών και ανάδειξης κοινής ταυτότητας αναπτύχθηκαν λεπτομερώς από την κυρία Ελένη Τριανταφύλλου γενική διευθύντρια της Αναπτυξιακής Σερρών.

Το παρών έδωσαν τόσο οι Δήμαρχοι των Νόμων Καβάλας, Δράμας, αλλά και εμπλεκόμενοι φορείς των αντίστοιχων περιοχών. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να αναπτύξουμε τον τόπο μας αν δεν το κάνουμε εμείς δεν θα το κάνει κανείς άλλος. Το μυστικό είναι ότι πρέπει ο ένας να βάλει πλατύ στον άλλον, έτσι μόνο θα προχωρήσουμε τόνισε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version