ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Όταν όλοι γιορτάζουν κάποιοι δουλεύουν | Τι λένε οι εργαζόμενοι των αργιών

Δεύτερη μέρα του Πάσχα σήμερα και για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων η σημερινή μέρα είναι ακόμη μία αργία, μία ευκαιρία ξεκούρασης πριν την επιστροφή στην δύσκολη καθημερινότητα. Ωστόσο ακόμα και αυτές τις Άγιες Ημέρες υπάρχουν κάποιοι που δουλεύουν, είτε από επιλογή, είτε κατ’ανάγκη λόγω της φύσης της δουλειάς τους, είτε κυνηγώντας ένα έξτρα εισόδημα αυτές τις ημέρες που οι περισσότεροι το ρίχνουν έξω.

Το πρώτο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα ταξί, που δεν σταματούν να εργάζονται επί 24ωρου βάσεως, 365 μέρες το χρόνο. Ωστόσο όπως λένε οι ίδιοι φέτος δεν άξιζε τον κόπο μιας και κίνηση υπήρχε μόνο το βράδυ μετά την Ανάσταση.

Δεύτερο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα καφέ και οι ταβέρνες. Μπορεί τα καταστήματα αυτά να είναι κλειστά την Κυριακή του Πάσχα καθώς όλοι λείπουν και περνούν την ημέρα με τις οικογένειες τους ωστόσο η Δεύτερη μέρα του Πάσχα είναι μία ιδανική ευκαιρία για καλούς τζίρους από όσους θα προτιμήσουν να βγουν έξω μιας και βοηθάει και ο καιρός.

Το τρίτο παράδειγμα είναι τα ζαχαροπλαστεία. Την Κυριακή γιορτάζαν οι Αναστάσιοι και οι Αναστασίες, σήμερα οι Γιώργηδες, η μισή Ελλάδα δηλαδή και τα ζαχαροπλαστεία σίγουρα αυτές τις ημέρες περιμένουν να κάνουν μεγάλους τζίρους από καταναλωτές που θα αγοράσουν γλυκά για τις ονομαστικές εορτές και τα αγαπημένα πρόσωπα τους.

Το τέταρτο παράδειγμα είναι οι περιπτεράδες. Ανοιχτοί πολλές φορές ακόμη και όλο το 24ωρο λειτουργούν όπως τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία, πάντα κάποια περίπτερα θα εφημερεύουν για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των καταναλωτών που δεν βρίσκουν αυτές τις ημέρες τίποτα ανοικτό.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version