ΓΥΝΑΙΚΑ

Όταν η σοκολατόπιτα αγκαλιάζει το κάστανο

Υλικά:
Αλεύρι φαρίνα – 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
Ζάχαρη – 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
Βούτυρο – 250 γρ λιωμένο
Αυγά – 5 τεμ
Κάστανα μαρόν γλασέ – 6 τεμ πολτοποιημένα
Κουβερτούρα – 150 γρ τριμμένη
Baking powder – 1 κουταλιά σούπας
Νερό ζεστό – 1 φλιτζάνι τσαγιού
Ποτό μπράντι – 3 κουταλιές σούπας

Οδηγίες παρασκευής:
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα το ζεστό νερό και τα πολτοποιημένα κάστανα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την βανίλια και το baking powder και τα βάζουμε στο μείγμα της κατσαρόλας σιγά σιγά ανακατεύοντας καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπράντι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μετρίου μεγέθους και αδειάζουμε το μείγμα μέσα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μόνο 18 λεπτά για να είναι μαλακό. Το βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 18 Λεπτά

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version