Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Όμιλος ΟΤΕ | Έκτακτη oικονομική ενίσχυση στους εργαζομένους και νέες συλλογικές συμβάσεις

Με έκτακτη οικονομική ενίσχυση συνολικού ύψους 6,2 εκατ. ευρώ, αποφάσισε να στηρίξει  ο όμιλος ΟΤΕ, τους εργαζομένους του. Παράλληλα, επιπλέον οφέλη αποφέρουν οι νέες τριετείς Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στις εταιρείες ΟΤΕ και COSMOTE, καθώς από την εφαρμογή τους όλοι οι εργαζόμενοι θα δουν βελτίωση στο εισόδημά τους.

Με στόχο να ενισχυθούν περισσότερο οι χαμηλόμισθοι, το ύψος της έκτακτης ενίσχυσης διαμορφώνεται κλιμακωτά, ανάλογα με τον μισθό, με μέγιστο καθαρό ποσό ενίσχυσης τα 1.000 ευρώ.

Σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων (πολύτεκνοι με ανήλικα τέκνα, άτομα με αναπηρία ή με τέκνα με αναπηρία) θα καταβληθεί η μέγιστη ενίσχυση, ανεξάρτητα από το ύψος των αποδοχών τους.

Η έκτακτη ενίσχυση αποφασίστηκε σε συνεργασία της διοικητικής ομάδας και των εκπροσώπων των εργαζομένων. «Σας ευχαριστώ όλους που κρατάτε τον όμιλο ΟΤΕ ψηλά. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, εν μέσω νέων κρίσεων και προκλήσεων. Με εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη, προχωράμε μπροστά. Μαζί φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, στο μήνυμά του προς τους εργαζομένους.

Επωφελείς για όλους τους εργαζομένους οι νέες ΕΣΣΕ

Οι νέες ΕΣΣΕ αποτελούν ένα μεγάλο βήμα μπροστά, καθώς βάζουν τις βάσεις ενός σύγχρονου πλαισίου αμοιβών και παροχών, το οποίο είναι επωφελές για όλους τους εργαζομένους ΟΤΕ και COSMOTE.

Ειδικότερα, με τις νέες συμβάσεις:

• Παρέχεται ένα σύγχρονο και ενιαίο πλαίσιο αμοιβών σύμφωνα με τον ρόλο που έχει ο κάθε εργαζόμενος. Ο μισθός εκκίνησης των νέων μισθολογικών κατηγοριών υπερβαίνει μέχρι και 54% τον σημερινό νόμιμο μισθό.

• Αυξάνονται οι αποδοχές των χαμηλόμισθων 12% κατά μέσον όρο, σύμφωνα με τη στρατηγική της εταιρείας αναφορικά με την ενίσχυση του εισοδήματος των νέων.

• Εισάγεται ένα ευέλικτο πακέτο παροχών Be-Flexi για όλους τους εργαζομένους, ύψους 850 ευρώ ετησίως. Ο ίδιος ο εργαζόμενος επιλέγει από τον κατάλογο παροχών που προσφέρει η εταιρεία, σύμφωνα με τις ανάγκες του.

• Για πρώτη φορά εισάγεται και στον ΟΤΕ Ομαδικό Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα (Pension Plan) για όλους τους εργαζομένους.

Παράλληλα, διατηρείται η παροχή του παιδικού σταθμού, και παρέχονται διευκολύνσεις (ειδικές άδειες, μειωμένο ωράριο) σε γονείς, μονογονεϊκές οικογένειες, ασθενείς, και άτομα με αναπηρία.

«Έχουμε αναλάβει ένα δύσκολο έργο: να οδηγήσουμε τη χώρα μας, τους πελάτες μας και την κοινωνία στην νέα ψηφιακή εποχή. Οι νέες συμφωνίες που υπογράψαμε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων επιβεβαιώνουν ότι για εμάς οι άνθρωποί μας είναι συνοδοιπόροι στον δρόμο που έχουμε χαράξει», σημείωσε σχετικά ο κ. Τσαμάζ.

naftemporiki.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Επίσκεψη του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στον Δήμαρχο Καβάλας

Ο δήμαρχος Καβάλας υποδέχτηκε στο γραφείο του το πρωί της πέμπτης 28 Μαρτίου, τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας κ. JUNG ILLEE. 

Η τριήμερη επίσκεψη του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ξεκίνησε από τον Έβρο καθώς ο κ. ΓιουνγκΙλΛη, επισκέπτεται για πρώτη φορά την Περιφέρεια, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, προκειμένου να τη γνωρίσει εκ του σύνεγγυς και να διαπιστώσει τις αναπτυξιακές της προοπτικές, ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις διακρατικής συνεργασίας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

«ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024» | Άσκηση σεισμού στις εγκαταστάσεις του Σανατορίου Καβάλας

Στην ετήσια περιοδική άσκηση σεισμού με την κωδική ονομασία “ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024”, προχώρησε το πρωί  πέμπτης 28 Μαρτίου 2024 η πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας, σε συνεργασία με λοιπούς συναρμόδιους φορείς. Η άσκηση πραγματοποιείται  στο παλαιό Νοσοκομείο Καβάλας – Σανατόριο για εκπαιδευτικούς και πρακτικούς λόγους.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αλλαγή ώρας | Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά

Την τελευταία Κυριακή και τελευταία ημέρα του Μαρτίου (31/3) επιστρέφει η θερινή ώρα

Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 π.μ. σε 04:00 π.μ., οπότε και θα χάσουμε μια ώρα ύπνου.Η αλλαγή της ώρας σκοπό έχει την καλύτερη αξιοποίηση του φωτός της ημέρας για εξοικονόμηση ενέργειας.

Σήμερα το τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού που χρησιμοποιεί την εναλλαγή ώρας αποτελεί μειοψηφία, καθώς σχεδόν όλες οι Ασιατικές και Αφρικανικές χώρες δεν συμμετέχουν. Άλλες την έχουν καταργήσει ή σχεδιάζουν την κατάργηση του μέτρου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να σταματήσει την εναλλαγή ώρας το 2021, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε κράτος-μέλος να επιλέξει ανεξάρτητα τη μονιμοποίηση της θερινής ή τη χειμερινής ώρας. Στην Ελλάδα η σχετική διαβούλευση αναβλήθηκε επ’ αόριστον καθώς συνέπεσε με την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού.

Πότε εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα η θερινή εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, το 1932 και συγκεκριμένα από τις 6 Ιουλίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, όταν τα ρολόγια είχαν τεθεί μία ώρα μπροστά.

Έπειτα όμως εγκαταλείφθηκε, επειδή στις 28 Ιουλίου 1916 στις 04:00 ώρα, τα ρολόγια στην Ελλάδα είχαν τεθεί 25 λεπτά μπροστά κατά την εισδοχή της ζώνης ώρας που είχε αποφασιστεί παγκοσμίως.Έτσι, η διαφορά σε σχέση με το φως του Ήλιου που καθορίζει και τον πραγματικό χρόνο γινόταν πολύ μεγάλη, κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας και περισσότερο στη Κέρκυρα.

Τα επόμενα χρόνια είχε υιοθετηθεί μια απλή μετατόπιση της ώρας έναρξης λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών και καταστημάτων κατά μισή ώρα, στη χειμερινή περίοδο.

Δύο χρόνια, όμως μετά την ενεργειακή κρίση που ξέσπασε στην Ευρώπη το 1973, αποφασίστηκε η υιοθέτηση του μέτρου της θερινής ώρας από μεγάλο μέρος των κρατών της, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Τέθηκε σε εφαρμογή το 1975.

cnn.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en