ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Ψητά μπιφτέκια με μανιτάρια σοτέ

                        Υλικά

  • 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 200 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 1 αβγό
  • 3 μανιτάρια λευκά
  • 400 γρ. μανιτάρια πλευρότους
  • 4 ντομάτες
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 καρότο
  • ¼ πράσο
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 6 κλωναράκια μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
  • 3 κλωναράκια δυόσμο (μόνο τα φύλλα)
  • 3 κλωναράκια άνιθο (μόνο τα φύλλα)
  • Αλάτι – πιπέρι – κύμινο – κόκκινη πάπρικα – σουμάκ – μοσχοκάρυδο
  • Ελαιόλαδο – ούζο – λίγο νερό

             

           Εκτέλεση

Βήμα 1

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, το αβγό, 1 κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 ντομάτα και τα μπαχαρικά.

Βήμα 3

Ζυμώνουμε πολύ καλά και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βήμα 4

Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τηγανίζουμε για περίπου 6’.

Για τα μανιτάρια

Βήμα 1

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο καλά.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το καρότο, την πιπεριά και τις ντομάτες και αφήνουμε να μαγειρευτούν.

Βήμα 3

Ρίχνουμε και τα μπαχαρικά και, αν θέλουμε, σβήνουμε με λίγο ούζο.

Βήμα 4

Τέλος, βάζουμε και τα μανιτάρια μαζί με λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version