Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψαλτοπούλου | Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από σοβαρή νόσηση -Σε επιφυλακή για τον «Κένταυρο»

Οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με προβλήματα υγείας αλλά και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή είναι μερικώς εμβολιασμένοι κινδυνεύουν περισσότερο από σοβαρή νόσηση με κορωνοϊό.

Αυτό αναφέρει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

Ειδικότερα, εξηγεί πως, «σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, υπάρχει επιπέδωση της αύξησης των κρουσμάτων, αυτό φαίνεται από τα λύματα. Τα λύματα είναι περίπου σταθεροποιημένα, με αυξομειώσεις, και οι θάνατοι είναι στο επίπεδο των 15 με 20 ημερησίως».

«Κινδυνεύουν κυρίως τα άτομα 3ης και 4ης ηλικίας, τα άτομα με προβλήματα υγείας, και τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ή έχουν εμβολιαστεί μερικώς. Γι’ αυτό βλέπουμε από την εβδομαδιαία ενημέρωση του ΕΟΔΥ ότι το 95%-98% των θανάτων είναι αυτές οι κατηγορίες. Επομένως, αυτές οι κατηγορίες είναι αυτές που θα πρέπει να προσέξουν περισσότερο για βαριά νόσηση» αναφέρει, μιλώντας στο Mega.

Σε χαμηλά επίπεδα ο αριθμός των θανάτων αναλογικά με τα κρούσματα κορωνοϊού

«Ο κορωνοϊός δεν μας αφήνει να προβλέπουμε τι θα συμβεί σε 20 μέρες από τώρα και γι’ αυτό δεν είχε προβλεφθεί και το μεταλλαγμένο στέλεχος Όμικρον, οι υποτύποι του αλλά και η υπερμεταδοτικότητά του. Είναι θετικό ότι έχει διαφοροποιηθεί ο αριθμός των θανάτων αναλογικά με τα κρούσματα, ο οποίος παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Προφανώς θα θέλαμε μονοψήφιο αριθμό ή καθόλου θανάτους από τον κορωνοϊό, ωστόσο αυτό δεν είναι εφικτό», είπε η καθηγήτρια.

«Ανάμεσα στους λόγους είναι και ο μέσος όρος ηλικίας του ελληνικού πληθυσμού, είμαστε από τους πιο γερασμένους πληθυσμούς, και -έστω και λίγο- υπολειπόμαστε σε σχέση με άλλες χώρες από τον τρίτο και τέταρτο εμβολιασμό», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Η παραλλαγή «Κένταυρος»

Για την παραλλαγή «Κένταυρος», η κυρία Ψαλτοπούλου είπε ότι «είναι ένα μεταλλαγμένο στέλεχος υπό παρακολούθηση. Είναι η μετάλλαξη που υπάρχει σε χώρες όπως η Ινδία, και έχει πάει στην Αγγλία, καθώς και σε άλλες χώρες. Θα δούμε τον επόμενο καιρό τη δυναμικότητά της, ωστόσο δεν φαίνεται ότι έχει πολύ διαφορετική βαρύτητα από άλλα στελέχη που κυκλοφορούν. Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι η 4η δόση από τα 60 έτη και πάνω μειώνει την πιθανότητα για βαριά νόσηση».

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχουν ξεκινήσει τα πασχαλινά ψώνια στην αγορά της

Λίγες μέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και οι Καβαλιώτες έχουν ξεκινήσει τα πασχαλινά τους ψώνια στην αγορά της πόλης.

Όπως μας δηλώνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιάννης Κελγιώργης, η κατάσταση και η κίνηση στην αγορά φέρνουν αισιοδοξία στους καταστηματάρχες ενώ επίσης γίνεται γνωστό και το εορταστικό ωραρίο των καταστημάτων με την Κυριακή των Βαϊων να είναι ανοιχτά.

Ωστόσο δεν είναι μόνο το εορταστικό ωράριο αλλά και η αισιόδοξη κίνηση που απασχολεί τους καταστηματάρχες της πόλης αλλά και η οργάνωση θεσμός πλέον της Λευκής Νύχτας που έρχεται για ακόμη μια χρόνια στην πόλη της Καβάλας με πολλά δρώμενα και συναυλίες στις 24 Μαΐου.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

‘Αδοντες και Ψάλλοντες στον Δημοτικό Κήπο Καβάλας – Πλήθος μαθητών τραγουδά

Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδιά. Ένα πενθήμερο γεμάτο μουσική και εκδηλώσεις από μικρούς και μεγάλους φίλους και λάτρεις την μουσικής.

Σήμερα το πρωί , σειρά είχε η μουσικός καλλιτέχνης Σοφία Νεοχωρίτου η οποία γεμάτη αγάπη και χαρά πλαισίωσε με την μουσική της τον Δημοτικό Κήπο Καβάλας με παιδιά σχολείων από διάφορες πόλεις.

Ωστόσο σημαντικό έργο και αυτό της γραφίστριας και υπεύθυνης επικοινωνίας της οργάνωσης, Θώμης Αγγέλου της οποίας οι αφίσες και τα μπάνερ έχουν γεμίσει τους δρόμους της πόλης.

Έργο σημαντικό και εμπνευσμένο από μια άλλη εποχή όπως και η ίδια δηλωνει.

 

 

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΑΑΔΕ | Πάνω από 15.000 φιάλες ποτών με παραποιημένες συσκευασίες δεσμεύτηκαν στο λιμάνι του Πειραιά

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση αλκοολούχων ποτών σε παραποιημένες συσκευασίες προχώρησαν τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε κατόπιν ανάλυσης κινδύνου, σε δυο εμπορευματοκιβώτια προερχόμενα από τον Λίβανο και με τελικούς προορισμούς την Ολλανδία και Μεγάλη Βρετανία.

Τα δείγματα που ελήφθησαν εξετάστηκαν τόσο από τους δικαιούχους των εμπορικών σημάτων που φέρουν οι φιάλες, όσο και από τις Χημικές Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ. Αμφότεροι αποφάνθηκαν για τον παραποιημένο χαρακτήρα των συσκευασιών των φιαλών, καθώς αφαιρέθηκαν επιμελώς, με μηχανικό τρόπο, η εργοστασιακή ένδειξη παρτίδας (LOT NUMBER).

Τα ανωτέρω αποτελούν παραποίηση των συσκευασιών και παραβίαση των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας.

Δεσμεύτηκαν συνολικά 2.191 χαρτοκιβώτια με 15.438 φιάλες, ενώ η έρευνα συνεχίζεται σε συνεργασία Ελληνικών και Ευρωπαϊκών αρχών.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en