Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψαλίδι στον μισθό των κοπανατζήδων βουλευτών προωθεί η Ζωή

image_print

Τι «μαργαριτάρια» εντόπισε η νέα Πρόεδρος της Βουλής και ποιες αλλαγές δρομολογεί

«Απουσιολόγιο» για τους βουλευτές και περικοπή μισθού στους κοπανατζήδες, προωθεί η νέα Πρόεδρος της Βουλής. Επιπλέον η Ζωή Κωνσταντοπούλου σκοπεύει να βάλει τέλος στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και στις άσχετες εκπρόθεσμες τροπολογίες της… νύχτας.

Η νέα Πρόεδρος έχει σκοπό να προωθήσει την αυστηροποίηση των ελέγχων της παρουσίας των βουλευτών, όπως αποκάλυψε το Έθνος της Κυριακής.

«Οι άδειες αίθουσες των επιτροπών και της Ολομέλειας δεν είναι θέαμα και δεν θα συνεχιστεί. Όταν οι αδικαιολόγητες απουσίες βουλευτών από συνεδριάσεις περνούν κάποιο όριο, τότε θα γίνεται περικοπή του μισθού τους κατά το 1/5 όπως ορίζει ο κανονισμός» λέει άνθρωπος του περιβάλλοντος της νέας προέδρου.

«Έξωση» στους πρώην πρωθυπουργούς

Όπως θα πραγματοποιηθεί άμεσα η απομάκρυνση από το κεντρικό κτίριο γραφείων πρώην πρωθυπουργών (Κ. Μητσοτάκης, Κ. Σημίτης, Γ. Παπανδρέου, όχι ο Κ. Καραμανλής γιατί παραμένει βουλευτής) προκειμένου να γίνουν χώροι όπου οι βουλευτές θα μπορούν να διαβάζουν τα νομοσχέδια και να ετοιμάζουν τις ομιλίες τους. Θεσμικά οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν από τη νέα πρόεδρο είναι η ρητή απαγόρευση των άσχετων και των εκπρόθεσμων τροπολογιών ή των τροπολογιών της… νύχτας, όπως επίσης και των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, συνήθης πρακτική νομοθέτησης της προηγούμενης κυβέρνησης.

Κοινοβουλευτικός έλεγχος και βουλευτικά αυτοκίνητα

Προς αυτή την κατεύθυνση, θα γίνει ορθολογικότερος και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, με στόχο να προσέρχονται οι υπουργοί να απαντούν στις ερωτήσεις και όχι να απαξιώνουν τη Βουλή, όπως έκαναν αρκετοί στο παρελθόν. Έτσι σχεδιάζεται να οργανώνονται οι ερωτήσεις ανά υπουργείο, ώστε να μην καλείται ο κάθε υπουργός να απαντά τρεις και τέσσερις φορές την εβδομάδα σε μία ερώτηση τη φορά, αλλά μία φορά την εβδομάδα σε ένα σύνολο ερωτήσεων.

Αναφορικά δε με την περικοπή των βουλευτικών αυτοκινήτων, αυτό θα γίνει, αλλά εξετάζονται οι τρόποι, αφού τα συμβόλαια του leasing διαρκούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Κοινοβουλευτικές πηγές αναφέρουν πως η Ζωή Κωσταντοπούλου κατά τους πρώτους της ελέγχους στη λειτουργία της Βουλής και του ανθρώπινου δυναμικού, βρέθηκε μπροστά σε διάφορα που καταδεικνύουν τις παθογένειες του συστήματος…

Μεταξύ άλλων:

• Στην αρχή των ελέγχων ανακάλυψε υπάλληλο εκ των λεγόμενων «εξαφανισμένων». Δηλαδή εργαζόμενο που είναι «χρεωμένος» σε συγκεκριμένη υπηρεσία και στην πράξη είναι «δίπλα» σε κάποιο πρώην βουλευτή… Εξ αυτού του λόγου, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις εκλογές, υπήρξε αθρόα προσέλευση υπαλλήλων που για χρόνια πληρώνονταν από τη Βουλή και δούλευαν σε κάποιον από τους εθνοπατέρες και πάντως εκτός Κοινοβουλίου…

• Επίσης, εντοπίστηκε βουλευτής που ανήμερα της 29ης Δεκεμβρίου, όταν πραγματοποιήθηκε η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου και «έπεσε» η κυβέρνηση Σαμαρά, προσέλαβε μετακλητό υπάλληλο ο οποίος πήρε τον μισθό του Ιανουαρίου και εν συνεχεία έφυγε, όπως όλοι οι μετακλητοί όταν διαλύεται η Βουλή…

• Σημειώνεται ότι ο μισθός του Ιανουαρίου που ζητήθηκε πίσω από τους βουλευτές (το θέμα είχε αποκαλύψει το «Έθνος της Κυριακής») με επιστολή του Ευ. Μεϊμαράκη, για εκείνους που επανεξελέγησαν κρατείται σε 10 μηνιαίες δόσεις, για τους βουλευτές που δεν βγήκαν θα πρέπει να καταβάλλουν περίπου 6.100 ευρώ επίσης σε 10 δόσεις. Το… ωραίο είναι ότι τρεις βουλευτές που δεν εξελέγησαν (ο ένας μάλιστα γραπτώς) γνωστοποιούν ότι δεν έχουν να τα πληρώσουν.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

“Σκανάρουν” από αέρα τα χωράφια για την εικόνα των καλλιεργειών που επλήγησαν από περονόσπορο

image_print

Μια σημαντική ιδιωτική πρωτοβουλία βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο την αποτύπωση της πραγματικής έκτασης των ζημιών που προκάλεσε ο περονόσπορος στις καλλιέργειες. Ο γεωργικός σύμβουλος Γιάννης Μητρούσης, αξιοποιώντας σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, προχωρά σε εναέριες καταγραφές των πληγεισών εκτάσεων, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης.

Με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), πραγματοποιούνται πτήσεις πάνω από αγροτικές περιοχές που έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την ασθένεια. Οι εναέριες λήψεις επιτρέπουν την ακριβή χαρτογράφηση των καλλιεργειών, καταγράφοντας την ένταση και την έκταση των προσβολών με τρόπο που δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί μόνο μέσω επιτόπιων ελέγχων.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να συγκεντρωθούν αξιόπιστα στοιχεία που θα αποτυπώνουν με σαφήνεια την πραγματική εικόνα των ζημιών, προσφέροντας ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο στους παραγωγούς όσο και σε κάθε αρμόδιο φορέα που καλείται να αξιολογήσει τις επιπτώσεις του περονόσπορου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις στην αγορά της Καβάλας

image_print

Με αισιοδοξία υποδέχεται η τοπική αγορά της Καβάλας την έναρξη των θερινών εκπτώσεων, οι οποίες αρχίζουν την προσεχή Δευτέρα, δίνοντας το έναυσμα για μια περίοδο σημαντικών προσφορών και αγορών.

Οι επαγγελματίες της πόλης ευελπιστούν ότι η αυξημένη τουριστική κίνηση του Ιουλίου και του Αυγούστου, σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες τιμές, θα ενισχύσουν την εμπορική δραστηριότητα και θα δώσουν νέα ώθηση στα καταστήματα.

Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους σε προϊόντα ένδυσης, υπόδησης, ηλεκτρικών ειδών, ειδών σπιτιού και πολλών ακόμη κατηγοριών, επωφελούμενοι από σημαντικές εκπτώσεις.

Οι έμποροι καλούν το καταναλωτικό κοινό να στηρίξει την τοπική αγορά, επισημαίνοντας ότι η επιλογή των καταστημάτων της Καβάλας συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα, υπενθυμίζουν στους καταναλωτές να συγκρίνουν τις τιμές και να δίνουν προσοχή στην αναγραφή τόσο της αρχικής όσο και της τελικής εκπτωτικής τιμής των προϊόντων.Η εκπτωτική περίοδος αναμένεται να αποτελέσει μία από τις σημαντικότερες εμπορικές ευκαιρίες του καλοκαιριού, με την αγορά της Καβάλας να προσδοκά αυξημένη επισκεψιότητα και έντονη αγοραστική κίνηση τις επόμενες εβδομάδες.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Νέες μεγάλες αλυσίδες αλλάζουν τον εμπορικό χάρτη

Καβάλα - Νέες μεγάλες αλυσίδες στην τοπική αγορά - 2026
image_print

Καβάλα: Νέες μεγάλες αλυσίδες αλλάζουν τον εμπορικό χάρτη

Σημαντικές αλλαγές καταγράφονται στην αγορά της Καβάλας, καθώς μεγάλες εμπορικές αλυσίδες συνεχίζουν να επενδύουν στην πόλη, ενισχύοντας την παρουσία τους και διαμορφώνοντας νέα δεδομένα στον χώρο του λιανεμπορίου. Η είσοδος γνωστών ευρωπαϊκών brands αυξάνει τον ανταγωνισμό, την ώρα που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καλούνται να ανταποκριθούν σε ένα ολοένα και πιο απαιτητικό περιβάλλον.

Η παρουσία της JD άνοιξε τον δρόμο

Καθοριστική θεωρείται η επένδυση της JD Sports στην Καβάλα, με το κατάστημά της να λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2024 και να προσελκύει έντονο καταναλωτικό ενδιαφέρον.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται πως ενίσχυσε τη δυναμική της τοπικής αγοράς, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον μεγάλων εμπορικών ομίλων για την περιοχή.

Cosmos Sport και Foot Locker στην Καβάλα

Την ίδια στιγμή, εγκαινιάστηκε νέο κατάστημα της Cosmos Sport στην οδό Ομονοίας. Η αλυσίδα ανήκει πλέον στον όμιλο της JD Sports, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την παρουσία του στην ελληνική αγορά.

Παράλληλα, το φθινόπωρο προγραμματίζεται να ανοίξει κατάστημα της Foot Locker στον πεζόδρομο της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, προσθέτοντας ακόμη ένα διεθνές εμπορικό σήμα στο κέντρο της Καβάλας.

Αναζητούνται νέοι εμπορικοί χώροι

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον δύο ακόμη μεγάλες εταιρείες εξετάζουν την είσοδό τους στην αγορά της Καβάλας και αναζητούν κατάλληλους επαγγελματικούς χώρους.

Ωστόσο, η εύρεση καταστημάτων με μεγάλα τετραγωνικά μέτρα στο κέντρο της πόλης αποτελεί σημαντική πρόκληση, ενώ και τα αυξημένα ενοίκια δυσκολεύουν την ολοκλήρωση νέων συμφωνιών.

Κινητικότητα και στις μικρότερες επιχειρήσεις

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αλλαγές και στις μικρότερες επιχειρήσεις της πόλης.

Δύο καταστήματα εστίασης που λειτουργούσαν κοντά στα παλιά Δικαστήρια έκλεισαν, ενώ στον έναν από τους δύο χώρους θα εγκατασταθεί επιχείρηση ειδών κινητής τηλεφωνίας.

Επιπλέον, στον χώρο ζαχαροπλαστείου που είχε διακόψει τη λειτουργία του στην οδό Βενιζέλου πρόκειται να μεταφερθεί κατάστημα ΟΠΑΠ, ενώ νέα καφετέρια ετοιμάζεται να ανοίξει στην οδό 7ης Μεραρχίας.

Νέα δεδομένα για την τοπική αγορά

Η είσοδος διεθνών εμπορικών αλυσίδων δημιουργεί νέες προοπτικές για την αγορά της Καβάλας, αυξάνοντας τις επιλογές των καταναλωτών και ενισχύοντας την εμπορική κίνηση.

Την ίδια στιγμή, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καλούνται να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες ανταγωνισμού, ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο, όταν η εμπορική δραστηριότητα παρουσιάζει αισθητή κάμψη.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en