Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίσατε; 7 πράγματα που πρέπει να κάνετε σύμφωνα με την επιστήμη για να το ξεπεράσετε

Βρεθήκατε, λοιπόν, στην δύσκολη θέση του χωρισμού και μάλιστα ενός χωρισμού που δεν επιλέξατε εσείς. Φυσικά, κανένας χωρισμός δεν είναι εύκολος, αλλά όλα τα πράγματα γίνονται για κάποιο λόγο, οπότε αντί να σκέφτεστε ότι η ζωή τελειώνει εδώ, η HuffPost UK προτείνει ορισμένα πράγματα που προτείνει η επιστήμη για να κάνετε την μετάβαση στην εργένικη ζωή πιο ομαλή.

1. Προσποιηθείτε μέχρι να τα καταφέρετε.

Μπορεί αυτή την στιγμή να θέλετε μόνο να ξαπλώσετε και να κλάψετε, αλλά η επιστήμη έχει άλλη άποψη. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες θεωρούν ότι το να προσποιείται κανείς ότι είναι χαρούμενος μπορεί να τον βοηθήσει να νιώσει καλύτερα.

2. Κάντε οτιδήποτε μπορεί να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.

Αν και το μόνο που θέλετε είναι να κάτσε σπίτι με τις πιτζάμες σας, καλό είναι να προσπαθείτε να βγείτε έξω και να αποσπάσετε την προσοχή σας. Η έρευνα έχει δείξει ότι αφήνοντας τον εαυτό σας μέσα στην θλίψη θα αυξήσει τον χρόνο που θα κάνετε για να το ξεπεράσετε.

3. Κλάψτε.

Ακούγεται σαν να έρχεται σε σύγκρουση με τα παραπάνω, αλλά είναι σημαντικό πριν κάνετε οτιδήποτε να αφήσετε τον εαυτό σας να κλάψει και να ξεσπάσει.

4. Μιλήστε για τα συναισθήματά σας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μιλάτε επί έξι μήνες συνεχόμενα για τον χωρισμό σας, αλλά είναι σημαντικό να μην κρατάτε πράγματα μέσα σας. Όπως ανέφεραν και ειδικοί από το Πανεπιστήμιο McGill του Καναδά, ένα πρόβλημα όταν μοιράζεται γίνεται μισό. Επιλέξτε ορισμένους ανθρώπους που εμπιστεύεστε και μιλήστε τους.

5. Αλλά μην γράψετε για τα συναισθήματά σας.

Άσχημα νέα για τους πιο συγγραφικούς τύπους. Έρευνα που έγινε το 2012 διαπίστωσε ότι εκφράζοντας γραπτώς τα συναισθήματά σας μπορεί να σαμποτάρετε την συναισθηματική σας ανάρρωση.

6. Επιτρέψτε τον εαυτό σας να είναι θλιμμένος για τουλάχιστον 3 μήνες.

Δεν ακούγεται και τόσο καλό, αλλά ο χρόνος θα περάσει πιο γρήγορα από όσο νομίζετε και σύμφωνα με έρευνα το 71% των ατόμων ανέφερε ότι ένιωθε πολύ καλύτερα μετά από 11 εβδομάδες.

7. Αποδεχτείτε ότι μπορεί να μην το ξεπεράσετε ποτέ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν η λάθος απόφαση.

Κι αν αυτός/ή ήταν το άλλο σας μισό και δεν το ξεπεράσετε ποτέ; Είναι λογικό να έχετε αυτόν τον φόβο αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα επιστρέψετε στην κανονική σας ζωή δυναμικά.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Καβάλα ο γιός του Φρέντι Μπελέρη

Στην πόλη της Καβάλας βρέθηκε το Σάββατο 18 Μαϊου, ο κ. Πέτρος Μπελέρης, γιός του Φρέντι Μπελέρη ο οποίος πραγματοποιήσε συναντήσεις με τον Μητροπολίτη ΦΝ-Θ, κ.κ. Στέφανο αλλά και τον Δήμαρχο Καβάλας, κ. Θόδωρο Μουριάδη ο οποίος στηρίζει τον αγώνα τπου πατέρα ττου για της Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου του 2024.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κικίλιας: Θα είναι μια δύσκολη αντιπυρική περίοδος, χρειάζεται συστράτευση

Έκκληση προς τους πολίτες να στηρίξουν το έργο των πυροσβεστών και για συστράτευση των πάντων ώστε «να προστατεύσουμε το χωριό μας, το σπίτι μας, το νησί μας ή την πόλη μας», απηύθυνε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Είχαμε έναν άνυδρο χειμώνα. Θα είναι μία δύσκολη αντιπυρική περίοδος» δήλωσε στο Mega, υπογραμμίζοντας όμως πως «η δουλειά ενός υπουργού δεν είναι να παίρνει τη μάνικα και να σβήνει τις φωτιές, αλλά να προετοιμάζει την Πυροσβεστική και τις υπόλοιπες δυνάμεις γι αυτήν την προσπάθεια». Για αυτόν τον λόγο, όπως ανέφερε, από τον Δεκέμβριο του 2023 η Βουλή υπερψήφισε νόμο που κατέθεσε ο ίδιος με αντικείμενο την πρόληψη, η οποία όπως τόνισε είναι «ανώτερη της αντιμετώπισης».

Σχετικά με την υποχρέωση των ιδιοκτητών οικοπέδων για καθαρισμό που έληξε στις 30 Απριλίου και τον συνακόλουθο έλεγχο τους από τους δήμους, υπογράμμισε πως «βλέπω ότι αρκετοί συμπολίτες μας πειθαρχούν σε αυτό και βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση και αρκετοί δήμοι κάνουν ελέγχους. Υπάρχουν και αυτοί όμως που δεν πειθαρχούν και υπάρχουν και κάποιοι δήμαρχοι, πράγματι ομολογώ, που κρύβονται πίσω από -αν θέλετε- κάποια technicalities, όπως γιατί δεν έχει βγει η ψηφιακή πλατφόρμα για να δηλώνουν οι πολίτες τα οικόπεδά τους και λοιπά».

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το εξοπλιστικό πρόγραμμα πολιτικής προστασίας ΑΙΓΙΣ, επισήμανε πως «εντολή του πρωθυπουργού ήταν να ξεμπλοκάρω και να τρέξω με τάχιστες διαδικασίες το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ, αξίας 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ», ενώ συμπλήρωσε αναφέροντας πως «θα αρχίσουμε να τα παραλαμβάνουμε από το καλοκαίρι του 2025 και θα ολοκληρωθεί η παραλαβή τους μέχρι το 2030».

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην πρεμιέρα του Αργυρού ο Κασσελάκης με τον Τάιλερ, το γλέντησαν από σουίτα με υψωμένη γροθιά

Πρεμιέρα στην αθηναϊκή νύχτα και το κέντρο διασκέδασης Fantasia έκανε χθες ο Κωνσταντίνος Αργυρός και ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα μπορούσε να λείπει.

Σύμφωνα με βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διασκέδασε, μαζί με τον σύζυγό του, Τάιλερ Μακμπέθ, σε σουίτα στο γνωστό νυχτερινό κέντρο της παραλιακής, απολαμβάνοντας τις μεγάλες επιτυχίες του Κωνσταντίνου Αργυρού.

Τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έκανε ένα διάλειμμα από τον προεκλογικό αγώνα, υποδέχτηκε ο δημοσιογράφος Χάρης Λεμπιδάκης, που κάνει δημόσιες σχέσεις στο κέντρο Fantasia.

Μετά τη Θεσσαλονίκη και ένα μικρό διάλειμμα, ο Αργυρός επέστρεψε με… φόρα στην παραλιακή για συγκεκριμένο αριθμό εμφανίσεων και, όπως ήταν αναμενόμενο, αποθεώθηκε. Το κέντρο ήταν ασφυκτικά γεμάτο, ενώ δόθηκε και η ανάλογη… μάχη για τα πρώτα τραπέζια, που είχαν κλειστεί εδώ και μέρες.

Συνεπικουρούμενος από την Λένα Ζευγαρά, ο δημοφιλής ερμηνευτής αποθεώθηκε, ενώ τα λουλούδια έπεφταν σαν το… χαλάζι, ειδικά στο δεύτερο πρόγραμμά του, όπου ερμηνεύει και γνωστές επιτυχίες άλλων συναδέλφων του.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en