ΚΑΒΑΛΑ

Χωρίς την επιδότηση στη βενζίνη οι πρώτοι εκδρομείς του Πάσχα

Παρά τα όσα εξαγγέλθησαν για το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει συμβεί.

Σήμερα Παρασκευή είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα για τα σχολεία καθώς ξεκινάει η Μεγάλη Εβδομάδα και ακολουθεί το Πάσχα. Οι πρώτοι εκδρομείς που θα εγκαταλείψουν από σήμερα τις πόλεις, ανάμεσα σε αυτούς και αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ, δεν θα λάβουν ούτε τα ψίχουλα της επιδότησης των 0,22 ευρώ για κάθε λίτρο και μέχρι τα 60 λίτρα, που δικαιούνται για το μήνα Απρίλιο όπως και για το Μάιο και Ιούνιο. Συνεπώς αυτά τα 13,2 ευρώ που είναι η επιδότηση για τη βενζίνη του Απριλίου και θα χρειαστούν οι ταξιδιώτες όχι για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ αλλά για να τα βάλουν «δείγμα» βενζίνης, θα τα πληρώσουν και αυτά από την τσέπη τους.

Η τιμή της βενζίνης στα πρατήρια παραμένει σταθερά πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο ενώ δεν προβλέπεται να υποχωρήσει το αμέσως προσεχές διάστημα καθώς οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου όχι μόνο δεν υποχωρούν, αλλά αντίθετα μέσα στην εβδομάδα σκαρφάλωσαν στα 111 δολάρια το βαρέλι. Θυμίζουμε ότι πριν μερικές ημέρες οι τιμές είχαν πέσει στιγμιαία κάτω από τα 100 δολάρια.

Την ίδια στιγμή και χωρίς να έχει δοθεί ακόμα η επιδότηση, στελέχη της κυβέρνησης που ενδεχομένως αντιλαμβάνονται την ακρίβεια στα πρατήρια, αναζητούν τρόπους για να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους της επιδότησης των καυσίμων και άλλοι φορολογούμενοι, καθώς από την άνοδο των τιμών πλήττεται η πλειοψηφία των Ελλήνων λόγω των χαμηλών μισθών και όχι μόνο αυτών που έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, η επιδότηση στην κατανάλωση βενζίνης και πετρελαίου κίνησης θα επεκταθεί και θα διευρυνθεί το επόμενο διάστημα. Επιπλέον, βάσει των ίδιων πληροφοριών, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναζητεί «δημοσιονομικό χώρο» 250 εκατ. ευρώ για να παρατείνει κατά ένα εξάμηνο ακόμη, έως την 31η Δεκεμβρίου 2022, την εφαρμογή μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στις υπηρεσίες μεταφορών (εισιτήρια λεωφορείων, τρένων, πλοίων και αεροπλάνων, κόμιστρα ταξί κ.λπ.), στον καφέ και τα λοιπά μη αλκοολούχα ποτά, καθώς επίσης και στο τουριστικό πακέτο.

Πηγή : BusinessNews

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version