ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Χωρίς παρατράγουδα αλλά με αρκετό κόσμο η επέτειος του Πολυτεχνείου στην Καβάλα

Με περισσότερο κόσμο από τις προηγούμενες χρονιές γιορτάστηκε σήμερα το απόγευμα η 41η επέτειος του Πολυτεχνείου στη Καβάλα. Η πρώτη καθιερωμένη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα στην πλατεία Καπνεργάτη με τη συμμετοχή φορέων, εκπροσώπων σωματείων, του Ιατρικού Συλλόγου, μελών των κομμάτων, αρκετών φοιτητών αλλά και αντιεξουσιαστών. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάγνωση των συμμετεχόντων που ήταν περισσότεροι από τις προηγούμενες χρονιές και συνεχίστηκε με την ομιλία του πρόεδρου του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Καβάλας κ. Ιωαννίδη. Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του εκπροσώπου του συλλόγου Παλαιστινίων Βορείου Ελλάδος και έπειτα η κατάθεση στεφάνων και η καθιερωμένη ενός λεπτού σιγή.

Της συγκέντρωσης στην πλατεία Καπνεργάτη ακολούθησε μαζική πορεία των συμμετεχόντων με μικροεντάσεις κατά διαστήματα ιδίως στην οδό Βενιζέλου όταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν την εμφάνιση τους επιλέγοντας να παραταχθούν πλαγίως των αντιεξουσιαστών οι οποίοι αντέδρασαν με συνθήματα σταματώντας αρκετές φορές την πορεία και ζητώντας οι δυνάμεις των ΜΑΤ ή να αποχωρήσουν ή να κινηθούν πίσω από την πορεία. Ωστόσο το επεισόδιο έμεινε εκεί και η πορεία κινήθηκε προς την πλατεία Ελευθερίας και από εκεί διέσχισε την οδό Ομονοίας περνώντας μπροστά από την αστυνομική διεύθυνση και καταλήγοντας ξανά στην πλατεία Καπνεργάτη όπου έγινε προβολή ταινίας για το Πολυτεχνείο.

Συγκέντρωση μία ώρα αργότερα πραγματοποίησαν για τα 41 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τα μέλη του ΚΚΕ της ΠΑΣΕΒΕ του ΠΑΜΕ αλλά και φοιτητές της Πανσπουδαστικής. Η συγκέντρωση έγινε στο Δημοτικό Κήπο με βασικό ομιλιτή το μέλος του ΠΑΜΕ Αναγνώστη Καραμπατζάκη. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και πορεία στους δρόμους της πόλης.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version