Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Χωρίς μόνιμο κτηνίατρο έχει αφήσει τις Σάπες το υπουργείο

Προς γνωστοποίηση αυτών των προβλημάτων και διεκδίκηση άμεσης και καθημερινής στελέχωσης του δημοτικού κτηνιατρείου, συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του δυναμικού Συλλόγου της «Ελληνικής Κόκκινης Φυλής Βοοειδών» Σαπών είχε την Τετάρτη ο δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών Γιάννης Σταυρίδης. Κατά την διάρκειά της εξετάστηκαν μία σειρά από σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κτηνοτροφικός κόσμος της περιοχής και που χρήζουν θεσμικών και όχι μόνο παρεμβάσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν και να μην περιπέσει ο κλάδος, σε μία εποχή γενικευμένης κρίσης σε παρακμή.

Ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος ήταν η λειτουργία του Κτηνιατρείου Σαπών μετά και την πρόσφατη συνταξιοδότηση του κτηνιάτρου που υπηρετούσε σε αυτό. Η παρουσία κτηνιάτρου και η εύρυθμη λειτουργία του γραφείου όλες της μέρες της εβδομάδας είναι κεφαλαιώδους σημασίας για το κτηνοτροφικό κεφάλαιο της επαρχίας Σαπών μίας και από αυτό εξυπηρετούνται όλοι οι κτηνοτρόφοι της δημοτικής ενότητας Σαπών του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών αλλά και των χωριών του ορεινού όγκου του Δήμου Αρριανών και συνδέεται άμεσα και με την εξυπηρέτηση όσων σφάζουν στο Δημοτικό Σφαγείο Σαπών.

Σήμερα το γραφείο λειτουργεί μόνο συγκεκριμένες μέρες την εβδομάδα με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να υφίστανται μία άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία. Να σημειωθεί ότι για την πρώην επαρχία Σαπών που αναλογικά με τον πληθυσμό της διαχρονικά είχε ένα από τα μεγαλύτερα ζωικά κεφάλαια πανελληνίως, η κτηνοτροφία μαζί με τον καπνό και το βαμβάκι αποτελούν βασικές πηγές εισοδήματος για την συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού ενώ ο κύκλος εργασιών που συνδέεται με αυτές της δραστηριότητες είναι τεράστιος.

Ο δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών Γιάννης Σταυρίδης από τη σειρά του συνεχάρη το ΔΣ του συλλόγου για τη δράση και την ευαισθητοποίησή του και δεσμεύτηκε να μεταφέρει το θέμα άμεσα τόσο στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση όσο και στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ευθύνη του οποίου είναι η στελέχωση και περεταίρω ενίσχυση των κτηνιατρικών δομών της Θράκης η οποία αποτελεί και την πύλη «εισόδου» πολλών ζωονόσων και επιζωοτιών που μεταφέρονται στην Ελλάδα από γειτονικές χώρες.

Ο ίδιος επίσης παρουσίασε και το πλάνο εκσυγχρονισμού των Δημοτικών Σφαγείων με εργασίες που ξεκινούν εντός ολίγου τονίζοντας την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε από την πρώτη στιγμή η δημοτική αρχή να κρατήσει ανοικτά και λειτουργικά τα Σφαγεία του Δήμου σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά ανταγωνιστικό και δυσμενές.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μεγάλη συναυλία του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδιά» στους Φιλίππους

Με ύμνους της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης συνεχίστηκε το βράδυ του Σαββάτου 27 Απριλίου 2024 στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων το Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδιά», με μια μεγάλη συναυλία στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανηγυρισμοί από παίκτες και φιλάθλους του ΑΟΚ για το νταμπλ και την άνοδο στην SL2

Με γκολ που πέτυχε ο Νίκος Σαμπανίδης στα μέσα του δευτέρου μέρους, ο ΑΟΚ έφτασε στην κατάκτηση του κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας.

Ακολούθησαν τρελοί πανηγυρισμοί από τους φίλους της ομάδας οι οποίοι πανηγύρισαν τόσο το νταμπλ όσο και την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία μετά από αρκετό χρονικό διάστημα.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ρεπορτάζ ΕΡΤ | Αισιόδοξα τα μηνύματα στην Καβάλα για την Κρουαζιέρα

Η έρευνα της ΕΡΤ3 για τα λιμάνια της χώρας και την κρουαζιέρα συνεχίζεται, αυτή τη φορά με τη Ζάκυνθο και την Καβάλα.

Στην Καβάλα, τα μηνύματα για την κρουαζιέρα είναι αισιόδοξα. Την φετινή χρονιά αναμένεται να δέσουν στο λιμάνι της πάνω από 40 κρουαζιερόπλοια.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en