ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη | Ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες

Ταλαιπωρία περιμένει την Τετάρτη χιλιάδες Θεσσαλονικείς αφού οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ προχωρούν σε επίσχεση εργασίας και τραβούν “χειρόφρενο” σε όλα τα οχήματα.  

 Η στάση εργασίας θα ξεκινήσει από νωρίς το πρωί στις 05:00 μέχρι και την λήξη του ωραρίου, ενώ δεν προβλέπεται να κυκλοφορήσουν ούτε οχήματα εκτάκτου ανάγκης, όπως γίνεται στην περιπτώσεις των απεργιών.

Όπως αναφέρει στο ka-business.gr ο πρόεδρος των Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης “οι εργαζόμενοι προχωρούν σε αυτή την κινητοποίηση καθώς παραμένουν απλήρωτοι για τον μήνα Αύγουστο, ενώ ο Σεπτέμβρης κοντεύει να τελειώσει και δεν ξέρουμε επίσης εάν θα πληρωθούμε”.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν με σχετική επιστολή και τον Πρόεδρο του Οργανισμού, Χρήστο Στεφανίδη ο οποίος πρότεινε να τους δοθεί έναντι. Σε δηλώσεις του ο κ. Στεφανίδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο ΟΑΣΘ αδυνατεί να πληρώσει τους μισθούς των εργαζομένων γιατί δεν έχει λάβει την τακτική επιχορήγηση από το δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΑΣΘ είναι ιδιωτική εταιρία η οποία ωστόσο επιδοτείται από το κράτος προκειμένου να παραμένει το εισιτήριο σε χαμηλές τιμές.

Σημειώνεται επίσης ότι από τις αρχές τις εβδομάδας, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των Θεσσαλονικέων εργαζόμενοι και διοίκηση επικοινώνησαν με τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών προκειμένου αυτά να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Η λύση τελικά δεν δόθηκε κι έτσι οι εργαζόμενοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις οι οποίες δεν αποκλείεται να κλιμακωθούν τις ερχόμενες ημέρες.

ka-business.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version