Quantcast
Connect with us

MEDIA

Χωρίς ΕΣΡ ο Τσίπρας στη μάχη των Βρυξελλών για το χρέος

Παράθυρο για αλλαγές και συναίνεση στην τροπολογία Παππά…

Με την προσπάθεια για τη συγκρότηση του ΕΣΡ να πέφτει εκ νέου στο κενό και την κυβέρνηση παρά τη μετωπική σύγκρουση με τη ΝΔ να αφήνει εκ νέου παράθυρο συναίνεσης, «παγώνοντας» την τροπολογία Παππά, ο Αλέξης Τσίπρας ρίχνεται στη μάχη του χρέους στις Βρυξέλλες.

Του Νίκου Ανδριόπουλου

Μπορεί το βασικό θέμα της Συνόδου Κορυφής να είναι το προσφυγικό, με την κυβέρνηση να αναμένεται να βαδίσει σε εχθρικό κλίμα για την υλοποίηση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, ωστόσο οι διμερείς επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού με Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Φρανσουά Ολάντ, Μάρτιν Σουλτς και Άνγκελα Μέρκελ (την Παρασκευή) θα εξετάσουν εκ νέου τη λήψη μέτρων για την απομείωση του χρέους μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται ήδη από το βράδυ της Τετάρτης στις Βρυξέλλες, ενώ νωρίτερα είχαν τεθεί επί τάπητος στο Μαξίμου σε κυβερνητική σύσκεψη όλες οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το φλέγον ζήτημα του χρέους. Στη σύσκεψη μετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και οικονομικοί συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Στις συναντήσεις που θα έχει πάντως ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να αποκρυσταλλώσει διά ζώσης τις ισορροπίες που δημιουργούνται στον απόηχο και των πληροφοριών για εμφατική παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα, έχοντας ήδη από το βήμα του Συνεδρίου στείλει τα σχετικά μηνύματα στην ευρωπαϊκή ηγεσία και τονίζοντας πως προσδοκά ταυτόχρονη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, απομείωση του χρέους ως το τέλος του έτους και ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ. Στόχος του πρωθυπουργού είναι η απομόνωση του Βερολίνου, το οποίο επιμένει ένεκα πολιτικού κόστους, σύμφωνα με συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, να παραπέμπει στο μέλλον τις όποιες αποφάσεις για το χρέος.

Ως προς το προσφυγικό, η Αθήνα εκτιμά ότι θα βρεθεί στο επίκεντρο ισχυρών πιέσεων για την επαναπροώθηση προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία, με την ελληνική γραμμή να συνοψίζεται στην ένδεια βοήθειας σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό (Ακτοφυλακή και Frontex) από την πλευρά των Ευρωπαίων ομολόγων, καθώς και στην ανάγκη άμεσης υλοποίησης της συμφωνίας για μετεγκατάσταση προσφύγων στις χώρες της ΕΕ, η οποία βαλτώνει στην άρνηση κρατών μελών να υλοποιήσουν μία κοινοτική οδηγία.

Παρά πόδα η τροπολογία Παππά

Την ίδια ώρα και παρά τις αρχικές πληροφορίες για άμεση επανακατάθεση της τροπολογίας Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, η Ηρώδου Αττικού φαίνεται να κάνει ένα βήμα πίσω, αποζητώντας εκ νέου έστω και την ύστατη στιγμή συναίνεση, χωρίς ωστόσο αυτό να ερμηνεύεται ως πρόθεση υπαναχώρησης αναφορικά με την εκπομπή προγράμματος από κανάλια που δεν έχουν εξασφαλίσει τηλεοπτική άδεια. Παρά το εκρηκτικό κλίμα και την πολεμική που εκδηλώθηκε μετά και την άγονη πρωτοβουλία του Νίκου Βούτση για το ΕΣΡ στη Διάσκεψη των Προέδρων, τόσο ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς όσο και ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρης Τζανακόπουλος σε παρεμβάσεις τους στον ΣΚΑΙ και τον ΑΝΤ1 αντίστοιχα άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στην τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο αλλαγών στην τροπολογία με στόχο ευρύτερες συναινέσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς υπογραμμίζοντας ότι «αν υπάρχουν ιδέες θα τις λάβουμε υπόψη». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος που χαρακτήρισε την τροπολογία «όπλο στη φαρέτρα της κυβέρνησης», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι θα επιδιωχθούν εκ νέου ευρύτερες δυνατές συναινέσεις. «Το μπλόκο είναι διαρκές και δεν μπαίνει από το ΣΤΕ αλλά από τη Ν.Δ. που μπλόκαρε τη σύσταση του ΕΣΡ και συμπεριφέρθηκε ως συνήγορος των τηλεοπτικών σταθμών αρχικά όλων και εν συνεχεία αυτών που δεν πήραν άδεια» υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος προσθέτοντας ότι ο Κ. Μητσοτάκης επέλεξε να είναι «ουρά συμφερόντων».

Παράλληλα πάντως η Ηρώδου Αττικού επιτίθεται σφόδρα στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον απόηχη της χθεσινής έκτακτης παρέμβασής του στη Βουλή με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη να εγκαλεί την αξιωματική αντιπολίτευση πως «δεν έχει άλλο σκοπό, παρά μόνο να αποτρέψει την επιβολή κανόνων νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, να υπερασπιστεί την διαπλοκή και να εκβιάσει την ακύρωση του διαγωνισμού, από τον οποίο το ελληνικό δημόσιο θα εισπράξει 258 εκ. ευρώ». Επιπλέον, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα κατηγορούν τη ΝΔ αντιθεσμική συμπεριφορά και συνάθροιση των ψήφων της με αυτές της Χρυσής Αυγής στο ΕΣΡ καθώς και για bullying στη Δικαιοσύνη με αφορμή τόσο τις παρεμβάσεις στελεχών της όσο και τη δήλωση Φορτσάκη για τις… διακοπές των δικαστών.

Πέραν αυτού από το Μαξίμου επιχειρώντας να στριμώξουν τη ΝΔ συνεχίζουν να ζητούν απαντήσεις στο καίριο ερώτημα: Ζητάει η ΝΔ να επιστραφούν τα χρήματα της πρώτης δόσης από τις κοινωνικές δράσεις στους καναλάρχες;

newsbeast.gr

Click to comment

Απάντηση

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 13-05-2024

Continue Reading

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 02–05-2024

Continue Reading

MEDIA

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β. Ελλάδα, ολοκληρώθηκε το τρίτο επιχειρηματικό ταξίδι της Kourtidis Group στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Σκοπός του ταξιδιού ήταν η ενημέρωση των Ελληνοαμερικανών για όλες τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην ελληνική αγορά. Συγκεκριμένα, η Διοίκηση και Στελέχη του ομίλου βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο Σαν Φρανσίσκο και στη Νέα Υόρκη, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι πολύ σημαντικές επιχειρηματικές τους συναντήσεις.

«Το τρίτο επιχειρηματικό ταξίδι είναι μόνο η αρχή καθώς το πιο σημαντικό για εμάς είναι να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης» αναφέρει ο Νίκος Κουρτίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kourtidis Group. Σημαντικοί Έλληνες της Ομογένειας και Αμερικανοί επιχειρηματίες ενημερώθηκαν για τη διαδρομή του βραβευμένου στο ελληνικό επιχειρείν ομίλου εταιρειών Κουρτίδη. Πληροφορήθηκαν για το πλούσιο χαρτοφυλάκιο του, που διαθέτει περισσότερα από 56 οικιστικά συγκροτήματα και 1.333 κατοικίες αυτή τη στιγμή υπό κατασκευή. Μεταξύ των άλλων, μέσα από τις συναντήσεις αναδείχθηκαν και η μοναδικές περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται ο όμιλος (Παραλία Οφρυνίου, Καβάλα, Νέα Ηρακλείτσα, Δράμα, Σέρρες, Θάσος, Ασπροβάλτα, Κεραμωτή) και τα συγκριτικά πλεονεκτήματά τους. Τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής αποστολής ήταν άμεσα και θετικά, καθώς τα Στελέχη προχώρησαν σε συμφωνίες και μεγάλες συνεργασίες που θα εμφανιστούν το επόμενο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής αποστολής, ο κ. Νίκος Κουρτίδης και η αντιπρόεδρος του ομίλου, κα Κωνσταντίνα Δημητρόβα βρέθηκαν στην Times Square της Νέας Υόρκης, όπου ο όμιλος εντυπωσίασε για ακόμη μία φορά. Εκεί, μαζί με χιλιάδες επισκέπτες, στο κορυφαίο τοπόσημο της αμερικανικής μητρόπολης, είχαν την ευκαιρία να αντικρίσουν μέρος διαφημιστικής καμπάνιας της εταιρείας στις περίφημες οθόνες των Billboards.

«Με την ολοκλήρωση της επιχειρηματικής αποστολής νιώθω ότι η περιοχή μας έχει ήδη κερδίσει πολλά. Η χώρα μας έχει σπουδαία πράγματα να προσφέρει, γεγονός που αντιλαμβάνονται κι οι ίδιοι οι επενδυτές κι αυτό αποτελεί κίνητρο να τη γνωρίσουν» αναφέρει ο κ. Κουρτίδης. Από την πλευρά της, η κα Δημητρόβα δηλώνει «Νιώθουμε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για τη δυνατότητα που είχαμε ώστε να  ενημερώσουμε τους Έλληνες Ομογενείς και τους Αμερικανούς πελάτες μας για τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η δραστηριότητά μας είναι ήδη γνωστή στους επιχειρηματικούς κύκλους της Αμερικής. Στην Kourtidis Group έχουμε δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον συνεργασίας και εμπιστοσύνης και είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε κάθε επιχειρηματική και επενδυτική προσπάθεια».

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en