Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Χωρίς «λευκό καπνό» τα ραντεβού Τσίπρα με Θεοδωράκη – Λεβέντη

Με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και με τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη συνέχισε την Παρασκευή τις συναντήσεις του ο Πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς για τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση. Oλα αυτά, υπό τη σκιά του Brexit. Αλλά ούτε αυτή η μέρα έβγαλε κάποια σπουδαία είδηση.

Τις θέσεις του Ποταμιού για τον εκλογικό νόμο επανέλαβε ο επικεφαλής του, σημειώνοντας πως δεν είναι ακόμη γνωστό το πλήρες σχέδιο της κυβέρνησης, οπότε δεν μπορεί να μιλήσει για συγκλίσεις, προσθέτοντας όμως πως υπάρχει διάθεση για συζήτηση.

 

Οπως ανέφερε, το Ποτάμι λέει «ναι» στο όριο του 3% για την είσοδο των κομμάτων στη Βουλή, «ναι» σε σπάσιμο περιφερειών, καθώς και σε ένα μικρότερο και πιο λογικό, όπως είπε, μπόνους εδρών για το πρώτο κόμμα. Πρόσθεσε επίσης ότι τάσσεται υπέρ της ψήφου των ομογενών.

Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε, πάντως, ότι είναι δύσκολο να υπάρξει η πλειοψηφία των 200 βουλευτών για τον εκλογικό νόμο. Για τη συνταγματική αναθεώρηση είπε πως είναι ευκαιρία να προσδιορίσει αυτή η Βουλή τα άρθρα που θα αλλάξουν στην επόμενη Βουλή.

Το Brexit βρέθηκε στο επίκεντρο της σύντομης συνομιλίας που είχαν πριν τη συνάντηση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Σίγουρα πολλά πράγματα δεν πάνε καλά. Είναι η τελευταία ευκαιρία να δούμε όλοι τις ευθύνες μας γιατί οι ευθύνες δεν είναι μόνο μίας πλευράς. Πολλοί έχουν ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Από τη μία ο λαϊκισμός και από την άλλη ένα σκληρό γραφειοκρατικό κέντρο. Πρέπει όλοι να αναθεωρήσουμε μερικά πράγματα γιατί πιστεύω ότι δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες ακόμη. Αυτή είναι η άποψή μου γιατί το Brexit, το οποίο δυστυχώς δεν έπεσε από τον ουρανό» είπε ο κ. Θεοδωράκης. Ο κ. Τσίπρας συμφώνησε ότι «πρόκειται για κρίσιμο διάστημα και χρειάζεται αναστοχασμός».

Το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος επίσης βρέθηκε στο επίκεντρο του σύντομου διαλόγου που είχαν μπροστά στις κάμερες πριν από την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Την ελπίδα ότι η Ευρώπη θα διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αποτέλεσμα εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι εκείνο που χρειάζεται αυτήν την ώρα είναι αποφάσεις για μία καλύτερη Ευρώπη. Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε τη συνομιλία σημειώνοντας ότι οι εξελίξεις ήταν ενδιαφέρουσες. «Πιστεύω ότι δεν έπρεπε να γίνει αυτό το δημοψήφισμα», ανέφερε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε ότι ο λαός απαντά για την ανεργία, για τους φόρους και τιμωρεί και τη χώρα του και την Ευρώπη». «Φαίνεται ότι υπάρχει κάτι πιο βαθύ», σχολίασε ο Πρωθυπουργός. «Εγώ πιστεύω ότι εκείνο που χρειάζεται είναι να προσπαθήσουμε να κάνουμε την Ευρώπη μεγαλύτερη και σοβαρότερη», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων. «Και καλύτερη» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, «και όχι τάσεις δραπέτευσης και αποχώρησης», συνέχισε ο Λεβέντης. «Είναι ένα σοκ αυτό για την Ευρώπη, ας ελπίσουμε ότι θα το διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», απάντησε ο κ. Τσίπρας.

«Θα υπάρξει η συγκέντρωση των απαιτούμενων ψήφων προκειμένου να προχωρήσει η αλλαγή του εκλογικού νόμου, εκτίμησε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Σχολιάζοντας τη συζήτηση με τον κ. Τσίπρα, είπε ότι τον βρήκε αρκετά πιο ώριμο απ’ ό,τι παλαιότερα.

Τόνισε, πάντως, την αντίθεση του κόμματός του στην κατάτμηση των περιφερειών και επέμεινε στην εξάλειψη του μπόνους των εδρών καθώς όπως είπε αυτό «δημιούργησε την καταστροφή της Ελλάδας». Σε ό,τι αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος είπε ότι δεν πρέπει «να πειράξουμε πολύ το Σύνταγμα». «Αν βάλουμε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από λαό θα έχουμε δεύτερο πόλο εξουσίας και αν συγκρουστούν με Πρωθυπουργό θα έχουμε εκτροπή» πρόσθεσε. Πρότεινε να απαλειφθεί ο νόμος περί ευθύνης των βουλευτών και της ασυλίας και ζήτησε να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών και να καταργηθεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Συμφώνησε με το δικαίωμα ψήφου των ομογενών, ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί άμεσα.

Οι συναντήσεις της Πέμπτης

«Οι κανόνες του παιχνιδιού δεν μπορούν να αλλάζουν εν κινήσει» για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων, είπε σχετικά με τον εκλογικό νόμο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αποχωρώντας από το Μαξίμου μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, την Πέμπτη.

 

«Οι μόνες αλλαγές που μπορούμε να συζητήσουμε αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε, «είναι να επιτραπεί η ψήφος στους ομογενείς στο τόπο διαμονής τους και την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών. Ο υφιστάμενος εκλογικός νόμος εξυπηρετεί την ανάγκη για σταθερές κυβερνήσεις που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η χώρα», επισήμανε ακόμη.

«Τμηματικά, με δόσεις, εκλογικό νόμο εμείς δεν θα ψηφίσουμε» δήλωσε από την  πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

 

«Δεν συμφωνήσαμε σε τίποτα» είπε η κυρία Γεννηματά κατά την έξοδό της από το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνοντας: «Ο κ. Τσίπρας δεν ξεκαθάρισε τις απόψεις του, δεν παρουσίασε μια ολοκληρωμένη πρόταση. Θα έλεγα ότι η συζήτησή μας ήταν περισσότερο διερευνητική. Εμείς έχουμε παρουσιάσει τις προτάσεις μας και για τη συνταγματική αναθεώρηση και για τον εκλογικό νόμο. Η συζήτηση για τα θέματα αυτά, όπως καταλαβαίνετε, χρειάζεται ανοιχτά χαρτιά και ειλικρινείς προθέσεις».

 

«Δυστυχώς, δεν φαίνεται να υπάρχει βάση συναίνεσης, δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα», ήταν το σχόλιο του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στη συζήτηση που είχε μπροστά στις κάμερες με τον πρωθυπουργό.

Η κυβερνητική αποτίμηση των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς

Στην πρώτη «χαρτογράφηση» με τις θέσεις των κομμάτων για τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση προχώρησε την Παρασκευή το κυβερνητικό επιτελείο, μετά την ολοκλήρωση των διαδοχικών συναντήσεων που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου. Το κυβερνητικό στρατόπεδο διατυπώνει την εκτίμηση ότι υπάρχουν κεφάλαια του εκλογικού νόμου που συγκεντρώνουν ισχυρή δυναμική και άρα θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν πλειοψηφία δύο τρίτων (200 βουλευτές).

Τα σημεία που φαίνεται ότι υπάρχουν συγκλίσεις είναι, για παράδειγμα, το δικαίωμα ψήφου στα 17, η πλήρης κατάργηση του μπόνους των εδρών και με «κάποιο τρόπο» και η διατήρηση του ορίου του 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή.

 

Αντίθετα, αντικρουόμενες θέσεις διατυπώνονται στο ζήτημα της κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών και στο ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, θέμα για το οποίο υπάρχουν «τεχνικές δυσκολίες».

Αναφορικά με τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κυβερνητικοί παράγοντες διατυπώνουν την εκτίμηση ότι όποιος πολιτικός αρχηγός αρνηθεί την κατάργηση του μπόνους θα πιεστεί.

Για το λόγο αυτό, κυβερνητικός παράγοντας σχολίαζε, νωρίτερα την Παρασκευή, ότι οι αντιρρήσεις του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη στην κατάργηση του μπόνους δεν ανατρέπουν την πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει να επιδιώκει πλειοψηφία 2/3 στην πρόταση αναλογικού συστήματος.

Το επόμενο βήμα γίνεται με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, το Σαββατοκύριακο, για την οποία η προσδοκία είναι το βράδυ της Κυριακής να υπάρξουν αποφάσεις για τον εκλογικό νόμο, τη συνταγματική αναθεώρηση.

Και, εννοείται, για το πώς θα πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

πηγη : protagon.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Θοδωρής Ζαγοράκης |“Προχωράμε, είμαι με το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη”

Στην Κομοτηνή βρέθηκε την  Μεγάλη Τετάρτη 2 Μαϊου 2024, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Θοδωρής Ζαγοράκης.

Στο πρόγραμμα των επισκέψεών του η συνάντηση με τον δήμαρχο  Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Μανώλη Ταπατζά και τέλος με στελέχη και την νεολαία του κόμματος.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μιχαηλίδου | Περισσότερα από 100.000 παιδιά θα κάνουν φέτος διακοπές στις παιδικές κατασκηνώσεις της ΔΥΠΑ και του ΕΦΚΑ

«Περισσότερα από 100.000 παιδιά θα έχουν φέτος τη δυνατότητα να κάνουν έως και 30 ημέρες διακοπές στις παιδικές κατασκηνώσεις, μέσω του προγράμματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και του αντίστοιχου προγράμματος του ΕΦΚΑ» δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, με αφορμή τη χθεσινή έναρξη του προγράμματος της ΔΥΠΑ.

«Με αυτή τη δράση της ΔΥΠΑ, προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ» επεσήμανε η κα Μιχαηλίδου, «δίνουμε 70.000 vouchers σε οικογένειες που έχουν εισόδημα έως 30.000 ευρώ, προκειμένου τα παιδιά τους να μπορούν να κάνουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες διακοπές στις κατασκηνώσεις. Μάλιστα, στις κατασκηνώσεις που λειτουργούν στους πυρόπληκτους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας, αλλά και σε κατασκηνώσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η διαμονή μπορεί να έχει διάρκεια έως 30 ημέρες». Όπως ανέφερε η υπουργός Εργασίας, ειδική πρόνοια υπάρχει για τις ευάλωτες ομάδες καθώς προβλέπεται μοριοδότηση για τα άτομα με αναπηρία και τους μονογονείς. Επίσης, για πρώτη φορά, μοριοδοτούνται όσοι δεν έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα στο παρελθόν και όσοι έκαναν αίτηση τα τελευταία δύο χρόνια αλλά δεν έλαβαν επιταγή.

Παράλληλα, με το κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ, τις επόμενες ημέρες εκκινεί και το αντίστοιχο πρόγραμμα του ΕΦΚΑ, υπογράμμισε η κ. Μιχαηλίδου. Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΕΦΚΑ είναι προϋπολογισμού 18,427 εκατ. ευρώ και αφορά συνολικά 36.000 παιδιά, ηλικίας 6-16 ετών.

Ποιους και πόσους αφορά το κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

Σκοπός του προγράμματος διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις είναι η ψυχαγωγία των τέκνων εργαζομένων και ανέργων. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η επιδότηση των δικαιούχων για τη διαμονή́ των παιδιών τους σε παιδικές κατασκηνώσεις με τη χορήγηση επιταγής διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις.

Το πρόγραμμα αφορά σε 70.000 επιταγές για παιδιά ηλικίας 6-16 ετών και θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου 2024 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2024 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2024 για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω.

Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο «πρόγραμμα διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2024» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ξεκίνησε τη Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου και ώρα 11:00.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/kataskenoseis/programmata-kataskenoseon-oaed.

Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή για τις αιτήσεις δικαιούχων έως τις 12 Μαΐου και ώρα 23:59.

Δικαιούχοι είναι οι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες κ.ο.κ.) ωφελούμενων παιδιών, οι οποίοι:

  • είναι εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  •  είναι ασφαλισμένοι στον e-ΕΦΚΑ -στην επαγγελματική τους κατηγορία- με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01/01/2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • είναι άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα των δικαιούχων όλων των κατηγοριών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι, αν είναι διαζευγμένοι ή έγγαμοι, πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ ή 24.000 ευρώ αντίστοιχα, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο, ενώ αν είναι μονογονείς, πρέπει να έχουν εισόδημα έως 29.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο, μετά το πρώτο.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι επιδοτούνται για τη διαμονή των ωφελούμενων παιδιών τους σε παιδική κατασκήνωση του μητρώου παρόχων της ΔΥΠΑ με τη χορήγηση επιταγής διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Ποιους και πόσους αφορά το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΕΦΚΑ

Παράλληλα, με το κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ, που από την 1η Μαΐου δέχεται αιτήσεις, τις επόμενες ημέρες, εκκινεί και το αντίστοιχο πρόγραμμα του ΕΦΚΑ.

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΕΦΚΑ, προϋπολογισμού 18,427 εκατ. ευρώ, αφορά συνολικά 36.000 παιδιά, ηλικίας 6-16 ετών. Η καλοκαιρινή κατασκηνωτική περίοδος του ΕΦΚΑ ξεκινά τη 15η Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 30 Αυγούστου, αποτελούμενη από πέντε κατασκηνωτικές περιόδους συνεχούς διαμονής 15 ημερών εκάστη για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και 10 ημερών για τα παιδιά με αναπηρία.

Μάλιστα, η καλοκαιρινή κατασκηνωτική περίοδος για ωφελούμενα τέκνα με αναπηρία που οι γονείς τους δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στις κατασκηνωτικές περιόδους με τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης, θα αρχίσει, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης, ήτοι το τελευταίο δεκαήμερο του μηνός Αυγούστου ή το πρώτο δεκαήμερο του μηνός Σεπτεμβρίου και για 10 ημέρες συνεχούς διαμονής.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κασσελάκης για Μάτι | Με αυτό το άρθρο έπεσαν στα μαλακά οι κατηγορούμενοι

«Η σκέψη μου αυτές τις μέρες είναι με τις οικογένειες των ανθρώπων στο Μάτι, που περίμεναν δικαίωση έξι ολόκληρα χρόνια, και είδαν τους υπεύθυνους να πληρώνουν και να φεύγουν σαν «κύριοι», αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει αποσπάσματα που αναφέρονται στο άρθρο του ποινικού με το οποίο όπως λέει «έπεσαν στα μαλακά οι κατηγορούμενοι για την τραγωδία στο Μάτι, τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης αναβάθμισε μόλις έγινε πρωθυπουργός».

Η ανάρτηση του κ. Κασσελάκη:

«Η σκέψη μου αυτές τις μέρες είναι με τις οικογένειες των ανθρώπων στο Μάτι, που περίμεναν δικαίωση έξι ολόκληρα χρόνια, και είδαν τους υπεύθυνους να πληρώνουν και να φεύγουν σαν «κύριοι».

Θέλετε να μάθετε την αλήθεια για τις απαράδεκτα χαμηλές ποινές στη δίκη για το Μάτι;

Ας δούμε μαζί πρώτα το κατ’ επάγγελμα ψέμα του κ. Μητσοτάκη.

Ας δούμε μαζί και την αλήθεια, από τον ποινικολόγο κ. Καπερνάρο, ο οποίος εξηγεί πώς τα κακουργήματα βαφτίστηκαν πλημμελήματα για να φτάσουμε σε αυτές τις ποινές.

Σας διαβάζω κι ένα απόσπασμα από την ανάρτηση του δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, κ. Σωτηρόπουλου:

Το ίδιο άρθρο 302, όπως ίσχυε με τον Π.Κ. του 1950, ίσχυε το 2018, το 2019, το ίδιο κι απαράλλαχτο ισχύει και σήμερα.

Με αυτό το άρθρο λοιπόν έπεσαν στα μαλακά οι κατηγορούμενοι για την τραγωδία στο Μάτι, τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης αναβάθμισε μόλις έγινε Πρωθυπουργός.

Δείτε τώρα ποιος επιτρέπει σε καταδικασμένους να εξαγοράζουν τις ποινές τους και να είναι ελεύθεροι.

Εξηγεί ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Βερβεσός, πώς η ΝΔ άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα ώστε οι ένοχοι να πληρώνουν και να φεύγουν.

Αυτή η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας πρέπει να αλλάξει. Και σας υπόσχομαι ότι θ’ αλλάξει»

Πηγή: ethnos.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en