Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Χριστοδουλοπούλου | Υπηρεσίες πρώτης υποδοχής σε όλα τα νησιά

Αναγκαία θεωρεί η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου τη δημιουργία υπηρεσιών πρώτης υποδοχής μεταναστών σε όλα τα νησια. Η επιλογή του πλοίου για την Κω έγινε«ελλείψει συνεργασίας με το δήμαρχο», λέει η αναπληρώτρια υπουργός, που σημειώνει επίσης ότι αναζητείται χώρος του Δημοσίου εκεί για να οργανωθεί χώρος πρώτης υποδοχής.

Με συνέντευξή της στην Αυγή, η αναπληρώτρια υπουργός αναφέρει ότι, εν όψει των συνεχώς αυξανόμενων ροών, η κυβέρνηση «σκέπτεται να οργανώσει καταυλισμούς σε διάφορα σημεία της χώρας, ώστε να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες φιλοξενίας, να αυξήσει τις δυνατότητες και το προσωπικό των υπηρεσιών ασύλου προκειμένου οι αιτούντες άσυλο να μπορούν να διεκπεραιώνουν τα αιτήματά τους σε εύλογο χρόνο».

«Επίσης σε όλους τους τόπους υποδοχής προσφύγων θα οργανωθούν υπηρεσίες πρώτης υποδοχής για τους ευάλωτους πληθυσμούς, τους ασθενείς, τις εγκύους, όπως επιτάσσει η ευρωπαϊκή νομοθεσία» αναφέρει, λέγοντας πως αυτό πρέπει να γίνει «σε όλα τα νησιά του Αιγαίου». *

Όσον αφορά την επιλογή του πλοίου στην Κω, η κ. Χριστοδουλοπούλου αναφέρει πως «επιλέχθηκε προσωρινά ελλείψει συνεργασίας με τον δήμαρχο, ο οποίος δεν θέλει να υπάρχουν τέτοιες δομές στο νησί, όπως, άλλωστε, δηλώνει δημόσια».

«Παράλληλα αναζητούμε χώρο του Ελληνικού Δημοσίου για να οργανώσουμε εκεί χώρο πρώτης υποδοχής. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην βρεθεί στην Κω χώρος πρώτης υποδοχής. Αυτό επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό έχει ανάγκη το νησί και αυτό απαιτεί και η λογική» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός.

Σχετικά με την γενικότερη αυξητική τάση που καταγράφεται, η Τ.Χριστοδουλοπούλου ανέφερε πως «το ρεύμα θα είναι τόσο μεγάλο όσο υπάρχουν πόλεμοι και υποχρεώνονται οι άνθρωποι να εγκαταλείπουν τις εστίες τους» αλλά και «όσο θα υπάρχουν οι καταυλισμοί στην Τουρκία, που καθιστά την χώρα μας έναν εύκολο δρόμο για να περάσουν οι πρόσφυγες στην Ευρώπη».

Η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «αδιαφορεί για την τύχη αυτών των ανθρώπων και δεν τους βοηθά να βρουν έναν άλλον τρόπο να ζουν με αξιοπρέπεια».

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου το πρωί της Τρίτης 14 Μαϊου, η οποία περιόδευσε στην πόλη και συζήτησε με αρμόδιους για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες στον κλάδο των μεταφορών

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συνόδευσαν στον Δ. Νέστου Υποψήφιοι Ευρωβουλετές

Τελική ευθεία για την Κυριακή των Ευρωεκλογών με τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές να περιοδεύουν στην επικράτεια αποκτώντας εικόνα για τα θέματα κάθε τόπου.

Στο πλευρό του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη, βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας 13 Μαϊου στην Χρυσούπολη και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να συζητήσουν με τους αγρότες και τους αρμόδιους φορείς που παρευρέθησαν, για τα θέματα του πρωτογενούς τομέα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θέματα λειψυδρίας απασχολούν τους αγρότες στην Π.Ε Καβάλας

Δεν είναι μόνο οι χαλαζοπτώσεις και οι καταστροφές που έχουν υποστεί οι αγροτικές καλλιέργειες στον Νομό Καβάλας, αλλά οι αγρότες καλούνται συνεχώς να αντιμετωπίζουν ζημιοφόρα προβήματα.

Είτε στον Δήμο Παγγαίου με το φράγμα του Μαρμαρά, είτε στον Δήμο Νέστου με την χαμηλή στάθμη του ποταμού, οι αγρότες αναμένεται να αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα με το πότισμα των καλλιεργειών τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en