Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρήστος Παππάς | «Δεν είχε καταστρώσει σχέδιο διαφυγής, σκεφτόταν να παραδοθεί» ισχυρίζεται ο δικηγόρος του

Κανένα σχέδιο διαφυγής δεν είχε καταστρώσει ο Χρήστος Παππάς, πριν τη σύλληψη του από την Αστυνομία στου Ζωγράφου.

Αυτό υποστήριξε ο δικηγόρος του καταδικασθέντα υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Περικλής Σταυριανάκης, στην πρωινή εκπομπή του OPEN, υπογραμμίζοντας ότι ο πελάτης του σκεφτόταν να παραδοθεί μέσα στο επόμενο 20ημερο.

Παράλληλα, ο κ. Σταυριανάκης ανέφερε ότι ο Χρήστος Παππάς «δεν ήθελε να μεταφερθεί στις φυλακές Δομοκού, αλλά στον Κορυδαλλό, καθώς, όπως είπε δεν έχει καλές σχέσεις με τους υπόλοιπους καταδικασμένους χρυσαυγίτες», ενώ επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι ήθελε να μείνει στο ίδιο κελί με τον Γιάννη Λαγό.

Υπενθυμίζεται ότι το «νούμερο δύο» της Χρυσής Αυγής έδωσε ήδη μια πρώτη συνέντευξη στον διευθυντή των φυλακών και στην συνέχεια οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο, όπως προβλέπεται από τα πρωτόκολλα για τον κορονοϊό, όπου θα παραμείνει απόψε και για μία εβδομάδα ή 14 μέρες, ενώ παράλληλα θα υποβληθεί σε μοριακά τεστ και αναλύσεις για Covid-19.

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Σεισμός τώρα στη Δράμα

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ στη Δράμα

Σεισμός μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε βόρεια βορειοδυτικά της Πρασινάδας Δράμας. Στα 10 χιλιόμετρα εντοπίζεται το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης.

 

.protothema.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου | Ανοιχτό το σενάριο κυβερνητικού ανασχηματισμού

«Προχωράμε» ήταν η σιβυλλική δήλωση με την οποία απάντησε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους που τον πολιόρκησαν για να πληροφορηθούν τις προθέσεις του αμέσως μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας

papastayroy-mpratakos-arthroy
Με την… «παράπλευρη απώλεια» της παραίτησης δύο στενών συνεργατών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ολοκληρώθηκε η σκληρή πολιτική αντιπαράθεση για τα οικονομικά συμφέροντα τα οποία διεκδικούν μερίδιο εξουσίας, αντιπαράθεση που καταγράφηκε στο περιθώριο της συζήτησης στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας της αντιπολίτευσης.

Δεν είναι ξεκάθαρο, ωστόσο, αν η «έξωση» από το Μέγαρο Μαξίμου του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου, που αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συνοδευτεί με ευρύτερες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, δηλαδή με ανασχηματισμό της κυβέρνησης, τον οποίο κάποιοι προέβλεπαν εδώ και καιρό. Ή αν απλώς θα καλυφθούν οι δύο κενές θέσεις και το «χαρτί» του ανασχηματισμού θα μείνει στα χέρια του πρωθυπουργού για να χρησιμοποιεί αργότερα και κυρίως την επομένη των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

«Προχωράμε», ήταν η σιβυλλική δήλωση με την οποία απάντησε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους που τον «πολιόρκησαν» για να πληροφορηθούν τις προθέσεις του αμέσως μετά την αποχώρησή του από τη Βουλή και την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας. «Δεν έχω να σας πω τίποτε παραπάνω», είπε αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.
Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, πάντως, ο κ. Μητσοτάκης δεν προτίθεται στην παρούσα φάση να προχωρήσει σε ευρείες αλλαγές. Κατά μία εκδοχή που συζητούνταν στα δημοσιογραφικά πηγάδια που σχηματίστηκαν στο Κοινοβούλιο μετά το τέλος της συνεδρίασης της Βουλής, τη θέση του κ. Μπρατάκου στο πρωθυπουργικό γραφείο είναι πιθανό να καλύψει ο έως τώρα γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, ο οποίος είναι από τους παλαιότερους και πιστότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Τις παραιτήσεις των κυρίων Παπασταύρου και Μπρατάκου προκάλεσαν δημοσιεύματα τα οποία τους έφεραν να έχουν επισκεφθεί οικία επιχειρηματία, ο οποίος την περασμένη Δευτέρα είχε την ονομαστική του εορτή και είχε δεχθεί επισκέψεις φίλων του. Αν και οι πρώτες πληροφορίες για την παρουσία των δύο κυβερνητικών στελεχών στο σπίτι του επιχειρηματία που είδαν το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη έκαναν λόγο ότι βρέθηκαν εκεί ως απεσταλμένοι του πρωθυπουργού που βρισκόταν εκείνες τις μέρες στον Καναδά, η συνέχεια έδειξε ότι ήταν δική τους πρωτοβουλία.

Το θέμα πήρε διαστάσεις όταν το ίδιο βράδυ έγινε σχετική αναφορά από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος το έθεσε από το βήμα της Βουλής θέλοντας να αποκρούσει τις επιθέσεις που είχε δεχθεί από την κυβέρνηση. Επιθέσεις σύμφωνα με τις οποίες υπέβαλε την πρόταση δυσπιστίας σε συνεννόηση με οικονομικά συμφέροντα τα οποία πολεμούν την κυβέρνηση και ήταν πίσω από το κυριακάτικο δημοσίευμα του «Βήματος» περί δήθεν χάλκευσης των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών τις οποίες είχαν εμπλεκόμενοι στην τραγωδία των Τεμπών την επίμαχη νύχτα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.
Ο πρωθυπουργός κάλεσε στο γραφείο του τους δύο συνεργάτες του και όταν εκείνοι του επιβεβαίωσαν ότι όντως είχαν επισκεφθεί τον εορτάζοντα επιχειρηματία, τους ζήτησε να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους με το αιτιολογικό ότι η συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη κοινωνική εκδήλωση «έστειλε το λάθος μήνυμα». Έτσι, λίγο πριν μεταβεί στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης για την ομιλία του με την οποία έκλεισε την τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας, εξεδόθη ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου που γνωστοποιούσε τις δύο παραιτήσεις.
protothema.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en